Om

Den lilla skolan med de stora möjligheterna

Klara Teoretiska Vallgatan är en mindre, teoretisk gymnasieskola belägen i centrala Göteborg. Här jobbar en entusiasmerande, glödande personalstyrka med elevernas måluppfyllelse i centrum. Hos oss ska man kan kunna möta världen och känna kunskapsglädje, gemenskap och trygghet på samma gång.

Det individanpassade lärandet är alltid i fokus och vi möter varje elev utifrån dennes förutsättningar. Hos oss är alla välkomna och vi jobbar utvecklingsorienterat med forskning och beprövad erfarenhet som ledstjärna och vän. Tillsammans kan vi lite mer och vi strävar
efter att erbjuda ett lärande i världsklass. Att komma till oss ska vara att ta ett steg till, att nå lite längre och lite högre. FN:s globala mål är ofta i centrum i vår undervisning och vi vill att alla våra elever engagerar sig socialt och är med och skapar ett bättre samhälle. Du har mycket goda möjligheter att få resa ut i Europa via våra utbytesprojekt och för din hälsas skull kan du välja extra idrott där vi fokuserar på Crossfit. Erfarna coacher från Fysiken i Göteborg ser till att du blir starkare inifrån och ut. Varmt välkommen på en fantastisk kunskapsresa med oss!

Omdömen

3.6
Baserat på 19 omdömen och 147 svar
0
0
0
0
0
Elev
23 nov 2023

Ekonomi

Mysig och liten skola!

Jag anser att detta är ett riktigt bra gymnasium. En liten och en mysig skola som jag anser vara riktigt bra. Du som elev är i fokus och du är ej bara ett personnummer för lärarna (som du troligtvis hade varit i en skola med +1000 elever) utan du kan skapa en relation med lärarna och därmed har du möjlighet till bättre betyg. Främst genom att lärarna vet hur du arbetar under lektioner och ej bedömer bara utifrån examinationer, men även också att du kan få den extra hjälpen du behöver för att kunna få höga betyg. Andra småsaker som jag tycker är bra är att det inte är mycket läxor och inlämningsuppgifter hemma alls. Detta leder då till att du inte behöver arbeta hemma alls om du gör det du bör göra under lektionstid. Det enda dåliga är att det är en liten lokal. Personligen anser jag att denna lilla nackdelen inte spelar så stor roll och att den ej överväger fördelarna.

En liten, mysig skola med otroligt bra relationer med lärare. Fyller dessa saker dina önskningar och krav? Då så är Klara Teoretiska på Vallgatan ett utmärkt val för dig!
Elev
27 jun 2023

Sam

Ni borde söka hit

Perfekt skola, den är relativt liten men de gör att du som elev blir i stort fokus, lärarna är väldigt kompetenta och man får en bra relation med dem, lärarna vill alltid stötta en att nå dit man vill.
Annat
27 jan 2023

Tips till bättre skola

skolan är väldigt grupperad, istället för att göra prov första dagen, fokusera på att alla ska lära känna varandra
Elev
21 okt 2022

TEKNIKPROGRAMMET OCH NATURPROGRAMMET

KATASTROF

Det är den absolut sämsta skolan jag har vart på, för trång skola,små skåp,lärarna är aggresiva och, stränga. Många tjejer och killar (till viss del blandat) För att nå A måste man slita hela sitt liv för att komma ditt. Lokalerna är bra men för små och, dom rymmer inte för mycket plats. OM DU VILL HA EN SKOLA SOM ÄR LITEN OCH, TRÅNG OCH, SOM HAR LÄRARE SOM E STRÄNGA SÅ PASSAR DET INTE DIG!!!!!!!!!

Svar från Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Vallgatan

Hej! Vi har inte teknikprogrammet hos oss. Kanske menar du en annan skola. Ha en bra dag! // Personalen
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
30 sep 2022

Samhällsvetenskapliga Programmet

Bra skola men mer ordning

Går själv på skolan och tycker den är rätt så bra många av lärarna är helt fanatiska och är dom bästa lärarna jag någonsin har haft. Jag känner att jag får en bra förverkande utbildning för vidare plugg. Jag trivs bra men finns självklart finns det flera brister. Flera av lärarna där borde absolut inte få jobba där överhuvudtaget, okunniga, flummiga och lär inte ut något alls. Matsalen är på tok för liten och man kan knappt äta där de funkar verkligen inte. Det finns inte tillräckligt med skåp, och bänkar att sitta på. Skolan har för mycket elever borde nog egentligen borde gå hälften så många. Märks att tjäna pengar är viktigare än att oss elever ska få de resurser de behöver. Det är högljutt och stökigt så går hem med migrän varje dag. Stökiga elever får knappt konsekvenser. Flera av lokalerna går det knappt att andas i och är dålig luft. Bra skola men mycket kan bli så mycket bättre för oss elever.

Svar från Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Vallgatan

Hej! Tack för dina synpunkter. Under detta läsår så renoverar vi ventilation och fasaden på huset så förhoppningsvis upplever du att det är bättre snart. Fyll gärna i undervisningsutvärderingen när den kommer, det gör att lärarna direkt får feedback. Vi kommer under året att köpa in bänkar, var rädd om dem. Alla ska följa ordningsreglerna, prata med din mentor om du upplever stök. Ta hand om dig! // Personalen
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
21 dec 2021

Ekonomi

Klara Vallgatan

Jag går år 1 ekonomi och jag älskar skola, de är en liten mysig skola, vilket gör att du blir sedd av lärarna och får bra hjälp! Man får även kontakt med de andra klasserna vilket är roligt, maten är också bra tillskickande fårn andra skolor. Vi får en huvudrätt, en vegetarisk rätt, en pasta rätt sedan har vi ett pasta bord, nybakat bröd, saft, vatten och mjölk. Matsalen kan vara lite trång men de är inget större problem utan de funkar. Salarna är stora och luftiga med fönster. Det finns några enstaka salar som inte har fönster och lite mindre men dessa undviks så gott de går. Lärarna är bra och utbildade och hjälper dig och om du behöver extra hjälp med ett visst ämne så finns de extra hjälp.
Elev
21 dec 2021

Samhällsvetenskapliga Programmet

Ett gymnasium för alla!

Jag tycker att klara Teoretiska Gymnasium är det bästa valet jag kunde välja. Här går värdens bästa lärare som verkligen brinner för undervisning och för att vi ska lära oss så mycket som möjligt för framtida studier. Skolan är en liten skola och det var en av anledningarna till att jag valde att gå här. Jag känner verkligen att jag är en del av skolan och att jag verkligen får synas och höras, vilket enligt mig är jätte viktigt. Maten här är enligt mig god, men ifall man inte tycker om den så finns det många matkedjor i närheten av skolan, då vår skola ligger centralt. Det här är mitt sista år och jag kan inte vara mer stolt över mitt gymnasie val. Jag har verkligen fått växa som person, utvecklas och lära mig massor. Det här är en skola för alla
Jag rekommenderar verkligen!
Elev
21 dec 2021

Ekonomi

Bra skola

Jag råkade välja Vallgatan och skulle egentligen in på Postgatan men är jättenöjd med mitt val ändå. Relationen med lärarna är riktigt bra och eftersom att det är en så liten skola så orerar man mer med lärarna än annars. Alla lärarna jag har är jättebra och alla är seriösa och tar eleverna seriöst, om man typ vill ändra något eller så. Maten är också bra och om den inte är god nån dag så kan man äta sallad för det finns typ ett salladsbord eller äta ute, skolan är ju mitt i stan.
Jag har gått första terminen i ettan och är väldigt glad över mitt val.
Elev
21 dec 2021

Ekonomi Juridik

Fantastisk skola

Fantastisk skola där jag har trivts alla mina gymnasieår. Fantastiska lärare som alltid vill dig väl och är bra på att lära ut och är kunniga om ämnet de lär ut. Eftersom de är en liten skola så blir lärarna lite som ens vänner och man får mycket lättare kontakt med dem och hjälp om man behöver. Skolan ligger centralt och har mycket runt sig. Skulle aldrig någonsin velat gå på en annan skola än denna!!
Föredetta elev
19 jul 2021

Kritisk

Jätte oseriös skola, lärare kunde ej svara på en mattefråga som en elev behövde hjälp med och gav frågan till en annan elev. Det hela kändes oseriöst. Lärare uppmuntrade mig och andra elever att byta till annan språkkurs på första lektionen om han såg att man hade lite svårigheter. Borde man istället inte hjälpa elever med att lära sig språket?

Grupperingar formades första dagarna och utfrysning och mobbning skedde. Man behövde oftast välja partner själv i ex labben, språk.

Skolan är väldigt liten och ser ut som en f.d bank. Smal trappa som bara har plats med en person åt gången så man fick oftast vänta på elever som kom ner för att kunna gå upp till sin lektion. Salarna var extremt små och man fick helt ärligt svårt med luft i vissa salar. Inga korridorer bara några fåtal bänkar som alltid var upptagna. Matsalen är i mitten av ca 3 salar. Känns som man sitter i korridoren och äter. Finns inget bibliotek eller idrottshall, idrottar på gym.

Man fick inte göra omprov, får man orättvist betyg är det bara att gå vidare till nästa prov pga "tempot". Om elever glömmer miniräknare får man alla dela på 1 under provet vilket är omöjligt att hinna med. Mycket elever i 1 klass vilket gjorde att man inte riktigt fick möjlighet att få hjälp under lektionstid. Lärare skällde ut elev framför alla på första lektionen för att hen inte hade någon labbpartner.

Elever kom oftast in med energidricka, kycklingnudlar och prasslande godis. Helt ärligt var det svårt att koncentrera sig pga ljudet och framför allt lukten. Lärare sa oftast inte något om elever gjorde mycket ljud, skrek rakt ut, tog med snacks som prassla/lukta m.m. De kändes oseriösa och det kändes även som att lärare ville vara mer "vän" än lärare, därför fick man oftast inte någon riktig undervisning utan mer snack, fniss och diskussioner om andra ämnen. Extremt korta raster. Det enda bra var toaletterna som var hyfsat fräscha.

Studievägledaren och skolhälsan var toppen. Dom kunde man alltid få riktig hjälp av. Fick en känna sig välkommen och trygg. De ville alltid hjälpa en.

Svar från Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Vallgatan

Hej!
Vad tråkigt att du inte trivdes med lokalerna och vissa av lektionsuppläggen. Det gläder oss dock att elevhälsan var till belåtenhet och vi är glada över att du fått hjälp där. Vi har jobbat mkt med vår inomhusmiljö, lektionsupplägg mm så förhoppningsvis ger det gott resultat framåt. Allt gott till dig!
//Skolledningen på KLARA Vallgatan
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Föredetta elev
14 jan 2021

trivs superbra!

Gammal elev på skolan och har trivts jättebra, bra relation med både lärare och rektorer som alltid stöttar till 100%.

skolan är liten men många lärare vilket gör att man får en väldigt personlig relation med alla.

Svar från Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Vallgatan

Så underbart att höra! Tack för att du skriver detta, det gör oss jätteglada. Varmt välkommen att hälsa på när du vill, som tidigare elev tillhör man alltid KLARA-familjen! <3
Föredetta elev
14 jan 2021

Jätte bra skola!

Kan bara prata för mig själv men jag trivdes bra och har en släkting som går där nu. Man får jobba lite för betygen men lärarna och alla var snälla iofs hade jag inte alla. bäst var psykologin. det gick bra för mig.

Svar från Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Vallgatan

Vad roligt att du trivdes så bra hos oss, visst har vi en underbar lärare/lektor i psykologi - we all love him. Varmt välkommen att kika förbi och fika när du än vill! <3
Föredetta elev
14 jan 2021

Bra skola!

Känner inte igen mig i vissa kommentarerna. Trivdes bra och min kusin går där nu. Man får jobba lite för betygen men alla jag mötte, har iofs inte haft alla lärare var snälla. Maten blev bättre på slutet.

Svar från Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Vallgatan

Vi blir jätteglada över att du trivdes så bra hos oss och att du dessutom värvat nya elever. Så kul. Roligt också att du lagt märke till matförbättringen. Eleverna verkar verkligen uppskatta vårt stora salladsbord och det nybakade brödet :) Kom gärna in och fika med oss när du har vägarna förbi! Allt gott! <3
Elev
8 dec 2020

Inget bra med denna skola!!

Ser att många redan betygsatt skolan negativt. Har inget annat att säga än att alla dessa betyg är fullständigt rättvisa. Grupperad skola med****** som ABSOLUT INTE lägger ned någon mer tid än absolut nödvändigt för att försöka hjälpa till med den ohållbara sociala situationen på skolan. Dessutom riktigt DÅLIG arbetsro. ****** sitter på sin stol på tredje våningen och marknadsför skolan som mysig och trevlig. Gå ner till klassrummen och kolla in verkligheten. Tack.

Svar från Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Vallgatan

Hej!
Vad tråkigt att du upplevt skolan så. Vi vill att alla elever ska känna trygghet och studiero, det är viktigt för att man ska lyckas i skolan. Vi tar verkligen din kritik på allvar och vi jobbar mycket med relationer och värdegrund. Bland annat genom arbetet med de globala målen. All personal inkl skolledning och elevhälsa är ute mycket i byggnaden och försöker vara ett inkluderande stöd för eleverna. Vi vet också att de allra flesta elever hos trivs toppenbra hos oss och känner sig mycket trygga på skolan. Det visar våra anonyma enkäter och att våra elevuppföljningar som vi gör ofta. Många av våra elever tar hit både vänner och syskon vilket vi är stolta och glada över. Kika gärna in igen om du vill. Allt gott!
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
3 dec 2020

Vad jag tycker om skolan

Första veckan i skolan, när man vill lära känna all de nya i klassen började vi direkt med prov för att se vad vi kan. Så klassen är otroligt grupperad och många har ännu inte partar me varandra och vi går i tvåan. De flesta lärarna är oklara och tråkiga, finns ungefär två lärare som de första tycker om. Du får t.ex. inte heller göra omprov vilket jag inte tycker är så bra för då blir det massa press på att man måste klara det,

Svar från Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Vallgatan

Hej!
Vad tråkigt att du upplevt det så. Lärarna får otroligt positiva utvärderingar från eleverna både när det gäller kunskap och engagemang vilket vi är glada för. Det går utmärkt att göra omprov hos oss och vi har elever som också prövar av kurser, vi brukar vara väldigt flexibla på vår lilla skola. Screeningarna som du skriver om är borttagna och vi jobbar vidare med värdegrund och vänskap. Vi märker att många elever trivs väldigt bra och hittar vänner för livet. Varmt välkommen tillbaka om du har frågor eller funderingar :)
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Föredetta elev
30 nov 2020

Något oseriös skola

Lite blandade åsikter kring denna skola. Gick ut trean för ett par år sedan och det var den bästa dagen i mitt liv. Nu slapp jag skolan med alla elever och lärare. Som många nämnt todigare, det är en väldig flummig skola. Även om vissa lärare faktislt vill eleverna gott så funkar det sällan. Ca 35 elever per klass och lärare. Kommer ihåg att matematikundervisning på skolam var riktigt kass, kan iof ha ändrats de senaste åren. Vet jag inget om.
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
20 maj 2020

Börja på Klara Vallgatan!

Oerhört bra skola. Bästa lärarna jag haft. Alla lärare är genuina och vill att eleverna ska lyckas. Skolan är liten men den är mysig med bra sammanhållning.
Elev
28 feb 2020

Klara Teoretiska Vallgatan Gbg

Ganska liten skola med lärare som man lätt bygger upp en bra relation med. Maten är relativt dålig och matsalen väldigt liten, men det finns matställen som subway väldigt nära. Inte upplevt några otrevliga elever hittills.

Svar från Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Vallgatan

Vad skönt att du inte upplever några otrevligheter hos oss, det är det viktigaste <3 Vi har bytt matleverantör och nu verkar eleverna väldigt nöjda. Vi har bland annat en stor salladsbuffé, flera olika matval, god måltidsdryck och nybakat mjukt bröd om dagarna. Kom gärna in och ta en lunch med oss om du vill! :)
Elev
19 feb 2020

Ni kommer inte ångra er👍🏻

Mycket bra lärare som vill att eleverna utvecklas och kämpar för att nå sina mål. Maten är också väldigt bra, skulle man inte gilla maten finns det många matställen som alternativ i närheten eftersom skolan ligger mitt i stan. Rekommenderar för er som vill gå i en lite mindre skola!!

Svar från Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Vallgatan

Tusen tack för dina fina ord, vi blir sååå glada över detta. Vi vill ju att alla elever ska lyckas. Ska hälsa alla grymma lärare <3. Kom gärna in och säg hej om du är en tidigare elev. Må så gott! :)

Net Promotor Score (NPS)

NPS (Net Promoter Score) är en mätning av kundnöjdhet och lojalitet gentemot skolan, baserad på en enkel fråga om rekommendation.
1
Aktuellt NPS värde
Värdet beräknas var 24:e timme och tar endast med publicerade omdömen i beräkningen
+11
8
Ambassadörer
42.1%
5
Passiva
26.3%
6
Kritiker
31.6%

Poängtrend

Genomsnittlig SchoolParrot poäng på årsbasis
2
Poäng per år
Datan baseras på aktiva omdömen aktuellt år. Vid ett värde på 0 saknas data för året.

Undersökning

Svarsfördelning på varje område
3
Utbildning / Lärande
Besvarad av 18 användare
44.4%
Utmärkt
22.2%
Bra
5.6%
Medel
16.7%
Undermålig
11.1%
Dålig
4
Personal & Lärare
Besvarad av 18 användare
50.0%
Utmärkt
22.2%
Bra
5.6%
Medel
11.1%
Undermålig
11.1%
Dålig
5
Säkerhet & trygghet
Besvarad av 18 användare
55.6%
Utmärkt
16.7%
Bra
11.1%
Medel
5.6%
Undermålig
11.1%
Dålig
6
Inomhusmiljö
Besvarad av 18 användare
16.7%
Utmärkt
38.9%
Bra
16.7%
Medel
11.1%
Undermålig
16.7%
Dålig
7
Utomhusmiljö
Besvarad av 18 användare
33.3%
Utmärkt
16.7%
Bra
27.8%
Medel
11.1%
Undermålig
11.1%
Dålig
8
Skolmaten
Besvarad av 18 användare
22.2%
Utmärkt
38.9%
Bra
11.1%
Medel
22.2%
Undermålig
5.6%
Dålig
9
Skolinformation
Besvarad av 2 användare
100.0%
Utmärkt
0.0%
Bra
0.0%
Medel
0.0%
Undermålig
0.0%
Dålig
10
Aktiviteter
Besvarad av 18 användare
44.4%
Utmärkt
11.1%
Bra
16.7%
Medel
11.1%
Undermålig
16.7%
Dålig

Verifierad

Organisationen har verifierat innehållet och arbetar aktivt med SchoolParrot.

Fakta om skolan

  • Antal elever
    345
  • Antal lärare
    28
  • Antal behöriga lärare
    27
  • Elever per lärare
    12.3
Vallgatan 38, 41116, Göteborg
010-142 10 45
Suah Nilsson, Malie Nordenberg & Jonas Arvidsson

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen

Ansök till skolan

Följ länken nedan för att starta en intresseanmälan och ansöka till skolan.
Intresseanmälan