Omdömen

3.4
Baserat på 21 omdömen och 168 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
17 nov 2022

Hund

Ingelstad naturbruksgymnasium

Jag går första året på gymnasiet och bor även på internatet. Bytte linje efter två månader och trivs jätte bra! Är så nöjd.
Elev
23 sep 2021

Eh...

Lektionerna är väldigt högljudda, detta gör många lärare ingenting åt och vara låter det vara högljutt. På grund av de finns det väldigt dålig studiero. Många lärare är dåliga på sina jobb och andra kan ses som otrevliga. Det positiva är att vissa är jätte trevliga. Många lektioner ställs in under året och oftast fixas inga vikarier. Detta gör att det känns som man missar väldigt mycket i vissa kurser. Klassrummen är väldigt slitna, stolarna är obekväma i de flesta klassrummen och borden ser lite skabbiga ut eftersom de är så gamla.

Skolmaten är väldigt äcklig och det är många som tycker det. Man betalar väldigt mycket pengar per månad för att få väldigt dålig mat. Det hade varit bättre om man betalade för maten på plats för att du inte behöva betala för mat som man ändå inte äter.

Internaten kan verkligen variera i ljudnivå. Vissa är väldigt högljudda både dag och natt, där människor springer i korridoren och skriker, rycker i handtag, knackar på dörrar, har väldigt hög musik på etc. Medans andra är relativt tysta. De flesta internat boendena är slita med gamla möbler som vinglar, obekväma stolar, dörrar som har gropar i sig, väggar med små hål i sig och vad ser ut som smuts på väggen som inte går att få bort, söngarna ser völdigt olika ut, vissa är väldigt bra och sköna medans vissa hålls ihop av gaffatejp o att madrassen är väldigt hård.

Under fritiden finns det väldigt lite att göra. Det finns fritidspersonal på plats men du måste se till att de gillar dig. Fritidsaktiviteterna är väldigt tråkiga från mitt perspektiv. Fritidspersonalen favoriserar killar mer än tjejer. De kan även vara väldigt otrevliga mot dig ibland beroende vad det är du frågar eller säger.

Om man sköter sig under första året av skoltiden så har man en chans till att få ett körkortstipendium som är väldigt bra. Dock ör det väldigt svårt och stressande om man väljer att försöka ta sitt körkort under 2an eftersom alla lektioner är packade i schemat och eftersom man slutar 15.10 nästan varje dag finns det ingen buss som går tidigt nog för en att komma till växjö innan sista körlektionen som är runt 16.20.
Föredetta elev
30 maj 2021

Naturvetenskap- Djursjukvård

Överlag en bra skola

Jag har gått NV djursjukvård med naturvetenskapliga profil någon gång under de senaste åren.

Mina upplevelser är till det övervägande väldigt bra. Detta då jag upplever att vi på NV alltid har varit ganska avskärmade från resten av programmen medan de andra umgås mer över program-gränserna. Detta är något som har varit unikt för just vår klass (vi passar så bra ihop att vi inte har ett behov av att umgås med andra helt enkelt) och inte någonting som säger någonting om sammanhållningen på skolan.

Skolan ligger väldigt vackert och är en gammal herrgård med tillhörande flyglar till lektionssalar och ännu fler om man går nerför allén till maskinhallarna och den byggnad som finns där. Övriga lektionssalar kan ligga nere vid Djurhuset eller Hundparken så man får vara beredd att gå lite, men det är väl tilltaget med tid på rasten så man hinner allt som oftast i väldigt god tid.

På grund av åldern är vissa salar dock i äldsta laget och speciellt de som tillhör den gamla flygeln men det är inget jätteakut. Ventilationen kan dock behövas ses över då sommartid kan vara hemskt att ha lektion där inne.

Lärarna är faktiskt ganska bra, och jag tror man behöver ha ett visst perspektiv på att vissa lärare är olika bra på att lära ut till olika klasser. Många talar illa om de naturvetenskapliga lärarna, men det är inget större fel på någon av dem och då har jag haft allihopa i 3 år. Vissa av dem kan ha egna åsikter om hur saker och ting ska skötas och vissa av sakerna får man helt enkelt kompromissa om. Många i min klass hade väldigt svårt för lantbrukslärarna till exempel, medan lantbrukseleverna älskade dem. Det ser alltså väldigt olika ut. :)

Jag bodde på Ingebo, och det var riktigt fint. Jag har bara varit inne på ”Internatet” (internatets huvudbyggnad) ett fåtal gånger men från vad jag sett så behöver det renoveras upp lite och förbättra ljudisoleringen. Slottet likaså. Går man i tvåan eller trean så har man ju dessutom möjlighet att välja något av de fristående husen och många av dem är äldre men fina.

Maten är ur ett kulinariskt perspektiv jättegod, men passar kanske inte alltid elever som är vana vid husmanskost och hemifrån sämre kryddad mat. Sedan varierar ju matsedeln med tycke och smak också.

På grund av pandemin var typ alla kvälls-aktiviteter inställda men förr så brukade det hittas på lite iallafall.

Den största negativa delen var dock den delen av vår utbildning som kallades djursjukvård som pga pandemi och byte av veterinärer varit väldigt oklar vilket ledde till att vi var i princip oförberedda till vår första Apl-period. Den som skulle ha koll på våra kursbetyg i ettan slutade och ingen visste riktigt sedan vem som egentligen hade ansvar för kurserna. Vi hade sedan våra dagar i kliniken med en veterinär medan hälften av klassen fick det med en annan veterinär som lät dem göra fler saker. Detta ledde till att vi i klassen låg på helt olika nivåer. OBS! Detta problem gäller ej övriga linjer och inte heller NV ridsport.

Överlag en trevlig liten skola med förhållandevis små klasser, väldigt bra utbildningar utanför djursjukvård också.
Elev
8 mar 2021

Lantbruk

Bästa skolan jag har gått på.

Bästa skolan jag har gått på. Maten är jätte god och vi har frukost,förmiddag,lunch,middag/(kvällsmat) och kvällsmacka. Slottet borde rustas upp, lite på internatet också, men resten är jätte bra elevboende.

De finns någon lärare som är dålig, men annars är alla, jätte bra, speciellt 3 stycken personer, som vi i lantbruk har. De kan bli lite stökigt ibland, men då säger lärarna till.
Vi har fixat en regel för detta. Stör första gången = tillsägelse, stör andra gången = omplacering, tredje gången = utskickat från klassrummet,ogiltigt frånvaro och man måste prata med rektorn.


De är jätte bra skola!! så tveka inte och hör av er till skolan. Kurator och sjuksköterskan är jätte bra på att,lyssna osv. De är den bästa skolkuratorn jag har haft.
Elev
8 mar 2021

Lantbruk

Nöjd lantbrukstjej, ingelstadgymnasiet

En mkt trevlig skola med trevliga och tillmötesgående lärare

På lantbruksutbildningen erbjuds man varierande och intressanta kurser med en härlig kombination av praktisk och teoretisk undervisning

På matfronten har jag inget att klaga på maten är helt underbar.
Elev
8 mar 2021

Lantbruk

En enastående skola

Jag går Lantbruk och tycker att det är alldeles för många som klagar och är missnöjda. Enligt min mening är detta en fantastisk skola med fina kamrater, lyhörd personal, himmelsk mat och intressanta lektioner.

Kunde sattsa lite mer på biblioteket.
Elev
28 jan 2021

Bra skola

Frågar man mig så älskar jag skolan på grund av Skolan Men vissa saker skulle kunna förbättras. De flesta lärarna är bra men vissa är lite dåliga på att förklara. Enligt mig så har vi en bra gemenskap i alla fall om man bor på skolan.
Rummen man bor på är rätt bra men det beror på vart man bor, vissa skulle absolut behöva renoveras. Lärarna och personalen är extremt trevliga även utanför skoltiden. Visserligen är det lite problem med att lärare är sjuka eller slutar och det tar ett bra tag tills det kommer andra lärare. Det som är bäst enligt mig är den praktiska undervisningen. Den gör dagarna roliga och man lär sig extremt mycket av den. Jag tycker att det är en bra skola med trevliga lärare och personal.
Elev
5 dec 2020

Rekommenderar

De flesta lärare är mycket trevliga och lär ut bra, dock finns det några få lärare som inte är speciellt bra på sitt jobb.
Annan personal som jobbar på skolan är också väldigt trevliga.
Dem flesta klassrummen och lokalerna på skolan är trevliga och fina, kan självklart förbättras en del.
Elev boendena varierar väldigt mycket i kvalitet vart man bor, slottet är är sunkigt som f*n, internatet är inte heller i jättebra skick, Ingebo är bra.
Skolmaten är bra för det mesta men kan någon gång ibland vara dålig.
Fritidspersonalen är kanske inte den bästa då dem gärna favoriserar bygg och lantbrukseleverna.
En stor del av pengarna från skolan läggs också på bygglinjen och lantbruk, istället för t.ex djurvård eller djursjukvård.
Överlag är det en bra skola
Föredetta elev
3 dec 2020

Rubrik

Skolan favoriserar bygg och entreprenadeleverna, de glömmer gärna bort att andra linjer existerar. Internatet hade behövt en rejäl uppfräschning, och när problem uppstår på internatet kan det ibland ta flera månader för personalen att åtgärda problemen. Mycket sjukskrivna lärare, som gör att elever blir lidande då skolan inte sätter in vikarier. Fritid snackar otroligt mycket skit om elever med andra elever.
Föredetta elev
3 dec 2020

Punktlista

1. Fritidspersonalen favoritserar de manliga könet.
2. Pengar läggs bara på de mansdominerande linjerna som bygg, entreprenad och lantbruk.
3. Majoriteten av alla rum är slitna och sunkiga.
4. Många läste som sjunger på sista versen och borde blivit utbytta för länge sen, eftersom att de inte finns någon ny kunskap att lära ut. Samma gamla visa i alla år....
5. Mycket skitsnack mellan eleverna, inget teamwork alls.
6. Kent....
Elev
30 nov 2020

Föredrar inte skolan!

Finns nog mer negativa saker än positiva med skolan! Vissa lärare är duktiga på att lära ut men andra är helt värdelösa. Skolmaten kan vara riktigt god en vecka, men en annan så är alla måltider skit. Boendet,, vissa rum är riktigt bra å fina men andra är riktigt tråkiga å slitna. Klassrummen har riktigt obekväma stolar. Blir väldigt mycket omprov pågrund av att man ha svårt att förstå vissa lärare.
Kan lägga till att skolan har tagit bort lantbruksparken dom hade, plus att dom inte har kvar några lantbruks djur alls!
Skolan är bara ute efter pengar!
Elev
24 nov 2020

Njaaaa

Dålig arbetsmiljö i klassrummen, lärarna har väldigt svårt att ta emot kritik från både föräldrar och elever. Lärarna är dåliga på att förklara grejer och det är mycket omprov på skolan. Pågrund av dåliga lärare. Maten är dålig och boendena är ofräscha. Fritid på kvällen är ganska otrevliga och favoriserar elever väldigt mycket.
Elev
16 jul 2020

Allmänt bra skola

Bra skola allmänt, det finns både bra och dåliga lärare. Vissa lärare favoriserar väldigt mycket, och säger man detta till dom man ska säga sina klagomål till gör dom väldigt lite åt saken vilket gör att skolan utvecklas långsamt.
Fritidspersonalen är också både bra och dålig, vissa dagar är dom supertrevliga och vill göra saker med en men andra dagar är dom inte alls trevliga och vill inte göra något under hela kvällen.
Maten helt ok, och samma med elev boendena
Elev
27 jun 2020

Både bra och dålig

Bra utbildning men mycket inställda lektioner som man inte får för skolan sätter inte in någon vikarie. Maten kunde varit mycket bättre. Vissa lärare kunde visat mer intresse och hjälpt eleverna mer. Elever som stör lektionen gör lärarna inget åt. Fritidspersonalen kunde varit mycket bättre att hitta på aktiviter och lyssna på eleverna
Elev
3 jan 2020

Värsta skolan jag gått på

Värdelösa lärare. mycket inställda lektioner. Äckliga boenden. Värdelös mat.
Elev
16 dec 2019

Finns bättre skolor

Många Inställda lektioner som gör att man missar mycket i många kurser. Skolan gör väldigt sällan något åt det och fixar inga vikatier.Efter som många lektioner är inställda blir dagarna långtråkiga. Personalen gör inget mot elever som stör under lektioner. Om man bor på skolan och betalar för maten tycker jag att det kostar lite för mycket eftersom maten sällan är god. Man får väldigt lite information i början om skolan. Under föräldramöten blir föräldrar sagda att allting är bra med skolan fast när man pratar med elever är det mycket som inte stämmer med det de säger. En del personal kan vara otrevlig och ses som att de inte bryr sig men en annan del av personalen är väldigt trevlig. Kurserna är annars bra bortsett från tiderna man missar. Internaten är bra men kan vara lite högljutt ibland.
Elev
5 nov 2019

Skolan är bra men finns mycket de kan utveckla

Bra men känner att de har väldigt många nackdelar då vissa lärare inte visar att de vill hjälpa en elev som har svårare i något ämne
Elev
25 aug 2019

Mycket bra skola!

Skolan har fina lokaler, mycket god mat och utbildningarna i sig är toppen! Något mycket festande som pågår utanför skolan och som det skapas grupptryck runt. Lugna lektioner och duktiga lärare.

Engagerad fritidspersonal som tar över på kvällen när lärarna åkt hem från internatet.
Elev
25 aug 2019

Bästa skolan man har gått på!!

Det är både praktiskt och teoretiskt i skolan och det gör att man hänger med mer och vill lära sig nya saker varje dag. Väldigt bra lärare som gör skolan nummer 1.
Elev
23 jun 2019

Utbildningen är Toppen men...

Väldigt hög nivå på utbildningen vilket leder till bra fördjupade kunskaper hos de som går där. Problemet är en del otrevlig personal och ovilja att lösa andra problem som tyvärr finns på skolan. Är du ute efter utbildning av hög kvalité kan det trots allt vara värt ett försök!
Elev
8 jun 2019

Dessvärre en dålig skola med stor potential

Dessvärre tycker jag inte denna skolan var bra alls inga som vill ta tag i problem en del lärare som inte är bra på sitt jobb rent allmänt personal som inte vill samarbeta

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen