Omdömen

3.7
Baserat på 30 omdömen och 237 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
8 sep 2023

Sam

Maten är skitbra

Jag ville skriva det här omdömet för att prata om maten i skolan. Alltså det är den bästa skolmaten som jag har ätit någonsin och jag har gått i två andra skolor där maten smakade OKEJ ibland och absolut hemsk vissa dagar. Jag har ingen lunch hemma så jag alltid äter i skolan just så ni vet. Jag gillar inte alla mål för att alla människor har olika favoritmat eller mat som de inte gillar MEN jag kan säga säkert att varje lunch är bra lagat i DBGY Södra. I andra skolorna tänkte jag att paneradfisk var den absolut värst även fast jag älskar fisk men i den här skolan har jag insett att den kan vara JÄTTE SMAKLIG faktiskt. De också serverar frukost som är bra för de eleverna som äter inte hemma på morgonen.
Finns många tjejer på skolan (ungefär 70% tjejer 30% killar) som gör mig glad och jag känner mig jättesäkert, toaletterna som jag har testat är rena och moderna + på dörren står det alltid information om vart man kan hitta bindor eller tamponger i skolan!
Om man gillar att gå ute i skolgården så blir det ett problem eftersom utomhusmiljön är nästan ickeexisterande. För mig är det inte viktigt för att jag gillar att sitta och stirra på min mobil under rasterna men jag vet att många elever gillar att spela ute så det är en heads up. Inomhus är det helt okej. Jag har inga extra kommentarer om miljön. Man kan sitta på olika platser under rasterna. Det är rent och fint.
Lärarna är bra, trevliga människor som jag känner att jag kan prata med om jag behöver hjälp med något. Jag har inte fått chans att prata mycket med de som jobbar i elevhälsa departementet men jag har träffat EN kvinna som är jättesnäll. I alla fall verkar alla personal & lärare i skolan som trevliga och normala människor!
Föredetta elev
11 jun 2023

Samb

Bästa 3 åren

Så bra skola med bra värderingar - eleverna får myvket individuell hjälp och lärarna blir som vänner. Mycket olika typ av människor men alla hittar till slut sitt gäng. Superbra upplägg med kompletteringsdagar i slutet av terminen som gör att man kan höja sig i ämnen och komma ikapp.
Elev
2 feb 2023

Jätte average skola helt ärligt

Jätte medelmåttlig. Bara tjejer i skolan nästan inga killar. Ganska litet.
Elev
30 okt 2022

Sambeteende, kriminologiprofil

Bra gymnasium :)

Helt okej skola, är man säker på linjen man vill gå så är den bra. Går själv sam-beteende med kriminologi och majoriteten av lärarna är bra! Lunchen är som på andra skolor, kanske aningen mer åt sämre hållet, men det går att äta. Nu är oxå salladen uppgraderad så det är nice! Folket är sköna, aldrig känt något annat. Inte så öppet att man kan gå till random folk o snacka, men det är ändå öppet. Plus ju längre man går desto fler lär man känna. Såklart får man en dålig klass så äre jobbigt men är klassen skön så kan man ändå klara av det. Helt okej skola helt enkelt som inte är extra ordinär men ändå stabil.
Elev
17 aug 2022

Sambeteende, kriminologiprofil

Ganska bra skola 7/10

Ganska bra skola! Går sam beteende kriminologi och är väldigt nöjd med mitt val av linje:) Myyycket krim på denna linje för dig som vill ha det! Inriktningen kriminologi påverkar tex ämnen som engelska och psykologi också vilket jag verkligen gillar. Min klass är inte så jättebra men lärarna gör vad de kan åt det. Skolan överlag är ganska bra, fina lokaler. Vissa lärare är dock inte alls bra och klagar man på detta till ledningen görs inget åt det och problemet läggs på eleven. Annars bra skola!
Elev
13 maj 2022

Sambeteende, kriminologiprofil

Jag gillar skolan

Jag tycker skolan är bra och lektionerna är intressanta
Elev
2 feb 2022

Sambeteende, kriminologiprofil

VÄLJ SKOLAN NU !

Toppen skola, kunde inte tänka mig något bättre när det kommer till lärare, kurser och klass. Gillar mina lärare och speciellt den nära relationen man kan ha med alla.
Elev
1 feb 2022

Sam beteende

Rekommenderar starkt

Skolan erbjuder en positiv miljö. Det är en väldigt god stämning. Lektionerna är intressanta och har ett bra upplägg. Som jag upplevt det är alla trevliga, elever och lärare. Detta är alltså en skola att rekommendera och du får tre intressanta år.
Elev
30 jan 2022

Nej tack

Inte bra

Hemsk mat, har tre bra lärare resten är inte bra på att dels undervisa mm. Får inte den hjälp jag behöver. Dålig lokal exempelvis precis vid tunnelbanan, jättekallt i klassrummen, dåligt ljus i klassrummen, ingenstans att vara under raster då det ofta är fullt på plan 1 vid lunch och vi har alltid lektioner på plan 4 så känns onödigt att gå dit för en kort rast.
Elev
28 jan 2022

Vård och omsorg

Värsta jag vet

Fyfan. Jag trodde drottning blanka södra skulle vara en bra skola, sen såg väldigt fin ut på hemsidan osv så jag va ju super taggad på att börja där. 2 veckor in märker man så tydligt att elever med specialbehov ( folk med adhd, add, dyslexi osv) inte får någon stöd eller hjälp. Lärarna ser eleverna så fyrkantiga, att alla är likadana, att alla lär sig lika fort, att alla kan koncentrera sig, att alla hänger med osv. Dom tappar mer än halva klassen under uppgifter och lektioner och då är deras tanke att man får klara sig själv. Några lärare kan jag till och med uppleva vara rent ut sagt otrevliga när man ber om hjälp, jag och mina vänner vågar inte alltid prata med vissa av dom för vi inte vill vara jobbiga eller så vill vi bara inte ha någon utskällning. Hade kunnat skriva i timmar om det, men ni fattar grejen.
Lokalerna är super små och trånga, maten är ofta inte ens ätbar och då år jag inte nån jätte kräsen person. Man köper då gärna i automaten eller kiosken men bara de är super dyrt.
Jag skulle verkligen inte rekommendera denna skola, kom inte hit. Speciellt inte om du kommer behöva stöd och extra hjälp.

Svar från Drottning Blankas Gymnasieskola Stockholm Södra

Hej,
Väldigt tråkigt att höra att du fått en så tråkig upplevelse av skolan som helhet, men tack för att du lyfter saker som vi kan förbättra.Varje termin genomförs både undervisningsutvärderingar och elevundersökningar där du som elev kan lyfta dina åsikter och förslag till förbättring. Skolledningen har också regelbundna möten med elevrådet som också tar upp förbättringsområden och skolledningen har alltid dörren öppen för dig som elev att komma och prata. När det gäller maten så är det en fråga som elevrådet har tagit upp med alla klasser och framfört till vårt leveranskök, Svea Cater. De gjorde även en elevenkät i november som jag hoppas att du svarade på. Utifrån era svar så har Svea Cater nu återkommit med flera förbättringsåtgärder, så jag hoppas att du upplever att maten smakar bättre. Vad gäller trånga lokaler så kan jag hålla med om att vi är trångbodda i år, men redan i höst kommer vi att ta över hela byggnaden i Blåsut och får då fler klassrum, hängytor och grupprum till våra elever.

Särskilt tråkigt upplever jag att du inte tycker att du får det stöd och den hjälp du behöver. Alla lärare på skolan arbetar med anpassningar i undervisningen så att du som elev kan få stöd och möjlighet att visa dina kunskaper. När du börjar hos oss är vi måna om att veta mer om dig och dina behov, vilket sker genom mentorssamtal, ett självskattningsformulär som elever besvarar och screening i svenska, engelska och matematik. Vår specialpedagog är ute i alla klasser och visar de digitala stöd som du som elev har tillgång till i din dator. Din mentor finns där för att hjälpa dig att studieplanera om du behöver. Du har också möjlighet att få extra stöd på de stödtider som finns i ditt schema och där vår specialpedagog har en egen stödtid.

Vi strävar efter att hela tiden förbättra och göra vår skola till en trygg och inkluderande plats för alla våra elever och vårt mål är såklart 100% nöjdhet hos alla våra elever. Jag föreslår att du kommer till mig så kan vi prata mer om hur vi kan göra skolan till en bättre plats för just dig. Med vänlig hälsning, Rektor Åsa Walldow
Elev
28 jan 2022

Vård och omsorg

Känner mig lurad

Vi börjar med skolmaten. Den smakar så pass illa att man måste köpa egen mat varje dag, så i princip hela mitt studiebidrag behöver gå till lunch, därför tycker jag att du behöver goda ekonomiska förutsättningar för att börja på skolan. Skolan är relativt trång, och Väljer du vård och omsorg som jag gjorde, har vi endast 2 olika klassrum som vi är i, i princip hela året. Dessa klassrum är mörka och väldigt trånga, och denna trängsel försvårar koncentrationen. Lärarna är bra, men vissa blir arga när man ställer frågor.
Jag skulle inte rekommendera dig att börja på skolan om du har diagnoser inom ADHD-spektrumet, eftersom man får ingen individuell hjälp eller stöttning för att klara sina mål, så mottot ”det är viktigt för oss att det går bra för dig”, känns som en falsk fasad för att locka elever. Undervisningen är otroligt opersonlig och man vänder sig nästan bara till eleverna som sitter längst fram i klassrummet och inte har koncentrationssvårigheter, resten av klassen glöms bort.
Därför känner jag mig lurad när jag nu går i skolan och det nu är i princip för sent för att byta. Jag valde skolan pågrund av den rent av falska marknadsföringen som dem bedriver.
Däremot är det trevlig stämning i entrén.

Svar från Drottning Blankas Gymnasieskola Stockholm Södra

Hej,
Väldigt tråkigt att höra att du fått en så tråkig upplevelse av skolan som helhet, men tack för att du lyfter saker som vi kan förbättra.Varje termin genomförs både undervisningsutvärderingar och elevundersökningar där du som elev kan lyfta dina åsikter och förslag till förbättring. Skolledningen har också regelbundna möten med elevrådet som också tar upp förbättringsområden och skolledningen har alltid dörren öppen för dig som elev att komma och prata (som du säger så är det alltid en trevlig stämning på plan 1).
När det gäller maten så är det en fråga som elevrådet har tagit upp med alla klasser och framfört till vårt leveranskök, Svea Cater. De gjorde även en elevenkät i november som jag hoppas att du svarade på. Utifrån era svar så har Svea Cater nu återkommit med flera förbättringsåtgärder, så jag hoppas att du upplever att maten smakar bättre inom kort. Vad gäller trånga lokaler så kan jag hålla med om att vi är trångbodda i år, men redan i höst kommer vi att ta över hela byggnaden i Blåsut och får då fler klassrum, hängytor och grupprum till våra elever.

Särskilt tråkigt upplever jag att du inte tycker att du får det stöd och den hjälp du behöver. Alla lärare på skolan arbetar med anpassningar i undervisningen så att du som elev kan få stöd och möjlighet att visa dina kunskaper. När du börjar hos oss är vi måna om att veta mer om dig och dina behov, vilket sker genom mentorssamtal, ett självskattningsformulär som elever besvarar och screening i svenska, engelska och matematik. Vår specialpedagog är ute i alla klasser och visar de digitala stöd som du som elev har tillgång till i din dator. Din mentor finns där för att hjälpa dig att studieplanera om du behöver. Du har också möjlighet att få extra stöd på de stödtider som finns i ditt schema och där vår specialpedagog har en egen stödtid.

Vi strävar efter att hela tiden förbättra och göra vår skola till en trygg och inkluderande plats för alla våra elever och vårt mål är såklart 100% nöjdhet hos alla våra elever. Jag föreslår att du kommer till mig så kan vi prata mer om hur vi kan göra skolan till en bättre plats för just dig. Med vänlig hälsning, Rektor Åsa Walldow
Elev
28 jan 2022

Vård och omsorg

Dålig skolmat

Dålig skolmat och otrevliga mattanter.
Elev
26 dec 2021

Sambeteende, kriminologiprofil

Ganska bra

Det här är den bästa skolan jag har gått i, men den har fortfarande mycket att jobba på. Många av lärarna är inte alls bra och när man klagar till ledningen, eftersom min mattelärare till exempel är anledningen att nästan alla får underkänt i matte genom sin dåliga undervisning, gör de inget. Detta trots att skolans slogan är ”Det är viktigt för oss att det går bra för dig”. Dock är vissa av lärarna bra och skolan i sig helt ok. Skolmaten är dock dålig.

Svar från Drottning Blankas Gymnasieskola Stockholm Södra

Hej,
Roligt att du är nöjd med skolan som helhet och tack för att du lyfter saker som vi kan förbättra. Vi håller med om att det alltid finns mer att jobba på! Vi strävar efter att hela tiden förbättra och göra vår skola till en trygg, säker och inkluderande plats för alla våra elever. I vår senaste likabehandlingsenkät upplevde hela 97% av våra elever att de trivs och känner sig trygga på skolan, men vårt mål är såklart 100% nöjdhet hos alla våra elever. Varje termin genomförs flera undervisningsutvärderingar och elevundersökningar där du som elev kan lyfta dina åsikter och förslag. När det kommer till matematik har vi detta läsår satsat på extra stödtider så att alla elever ska ha möjlighet att få extra hjälp, vi erbjuder även lovskola och under vårterminen har vi dessutom utökad matteresurs i form av två lärare på vissa lektioner. Skolledningen har också regelbundna möten med elevrådet som också tar upp förbättringsområden. När det gäller matsalen och maten så genomförde Svea Cater en elevenkät i november som jag hoppas att du svarade på.

Med vänlig hälsning,
Rektor Åsa Walldow
Elev
13 nov 2021

Sambeteende, kriminologiprofil

Bra lärare men stökiga elever

Bra, kompetenta lärare som ger en det stöd man behöver för att klara högre nivåer! Mängden plugg är också bra, det blir inte alltför mycket. Är dock besviken över skolmaten och hoppas på en ny matleverantör i framtiden, brukar inte vara ”picky” gällande skolmat men den vi har nu är ganska äcklig. Visst att vissa maträtter är helt okej men det är knappt. En av anledningarna till att jag började här är att de hade ett kök, som sedan togs bort för att göra matsalen större, en besvikelse.

En sak till, lärarna är väldigt bra på det de lär ut och det märks att de gillar och är intresserade av sina ämnen. Men majoriteten är EXTREMT dåliga på att säga till elever som missköter sig eller stör arbetsron. Det är just det, det finns knappt någon arbetsro. Eleverna är väldigt stökiga och det var någon gång en lärare tog upp det gällande arbetsro men sedan höll hen med en annan elev som sa att de som stör sig på den höga ljudnivån kan använda hörlurar eller gå till ett grupprum. Helt orimligt egentligen? När de som pratar både förstör för sig själva och andra. Dessutom pratas det under lärares genomgångar också. (Om det är någon lärare som läser det här och inte vet hur man skapar en ordentlig arbetsro, fråga Ulrika :) Hon är nog den enda läraren jag har just nu som faktiskt anstränger sig för att hålla en bra arbetsro.)

Generellt är det en bra skola men gillar inte skolmaten och rekommenderar den inte till personer som behöver arbetsro och som inte klarar av stökiga miljöer.

Svar från Drottning Blankas Gymnasieskola Stockholm Södra

Hej,
Väldigt tråkigt att höra att du fått en så tråkig upplevelse av både skolmaten och studieron på lektionerna, men tack för att du lyfter saker som vi kan förbättra.Varje termin genomförs flera undervisningsutvärderingar och elevundersökningar där du som elev kan lyfta dina åsikter och förslag. Skolledningen har också regelbundna möten med elevrådet som också tar upp förbättringsområden. När det gäller matsalen och maten så genomförde Svea Cater en elevenkät i november som jag hoppas att du svarade på. Vi strävar efter att hela tiden förbättra och göra vår skola till en trygg, säker och inkluderande plats för alla våra elever. I vår senaste likabehandlingsenkät upplevde hela 97% av våra elever att de trivs och känner sig trygga på skolan, men vårt mål är såklart 100% nöjdhet hos alla våra elever. Vi tar till oss dina synpunkter och lovar att göra bättre!

Med vänlig hälsning,
Rektor Åsa Walldow
Elev
13 okt 2021

Sam beteende

Bra skola

Har int ångrat mitt gymnasie val, tar ett tag att komma in i klassen, men chill människor. De flesta lärarna är Nice, *** ** *** ** ***********
Elev
3 maj 2021

Sam beteende

Bra skola

Bra skola med kompitenta lärare. Riktigt dunder, bra lärare (dock några keffa som i ****** och*****) men annars riktigt bra.
Elev
18 mar 2021

Vård och omsorg

Superskola

Jättebra skola har inte ångrat mig alls med mitt val, super bra lärare som verkligen bryr sig om eleverna, både skolmässigt och hälsomässigt. Skolmaten är bättre än dom flesta skolorna men skulle kunna förbättras. Men skulle verkligen rekommendera vård och omsorgs programmet akut medicin om du har intresse för det, eller kriminologi.
Elev
24 jan 2021

Älskar skolan!

Underbar skola med bra stämning. Alla är sköna och det är automatiskt en bra atmosfär på skolan. Älskar lärarna och alla elever! Jag går sambeteende kriminologi åk 2 och det är inte heller för mycket plugg, utan det är tillräckligt för att klara av det och tycka att det är kul!
Toppenskola!
Elev
22 jan 2021

Dunder skola

Bra skola med bra program, lärarna är bra och eleverna är bra. D aura
Föredetta elev
22 dec 2020

Racism

Denna skola har engagerande lärare men det dåliga med denna skola är att mig själv lika som många andra jag känner som gick i denna skola blev utsatta för rasistiska uttryck och är helt och hållet fel! Skolan gjorde inget åt detta utan bara lät det rinna ut i sanden. Gör bättre!

Svar från Drottning Blankas Gymnasieskola Stockholm Södra

Hej,

Hej,
Väldigt tråkigt att höra att du och andra utsatts för rasism och diskriminering i skolan, men tack för att du lyfter saker som du upplevde var ett problem under din tid hos oss. Vi strävar efter att hela tiden förbättra och göra vår skola till en trygg, säker och inkluderande plats för alla våra elever. I vår senaste likabehandlingsenkät upplevde hela 96% av våra elever att de trivs och känner sig trygga på skolan, men vårt mål är såklart 100% nöjdhet hos alla våra elever. Vi tar till oss dina synpunkter och lovar att göra bättre!

Med vänlig hälsning,
Rektor Åsa Walldow
Elev
16 dec 2020

Toppen!

Trivs jätte bra på skolan! Fantastiska lärare som verkligen vill att du ska hänga med och klara kurserna! Jätte bra på att anpassa så du ska klara av dina studier!
Elev
10 dec 2020

Världens bästa skola

Världens bästa skola! Lärarna behandlar dig som en faktisk människa, du blir lyssnad på av dina lärare, lärarna är passionerade och kunniga om sina ämnen vilket gör din utbildning roligare och bättre, lokalen är inte för liten och inte för stor vilket gör att man verkligen trivs
Elev
4 dec 2020

Bra skola

Skön stämning bland eleverna och trevliga lärare som hjälper en och ser till att man får saker gjort, maten är okej men skulle behöva förbättring. Brukar va olika aktiviteter och Quiz i lobbyn som olika elever från olika klasser är med på brukar va roligt och man lär känna nya människor utan för sin egen klass
Elev
30 nov 2020

Väldigt missnöjd

Förstår inte hur folk kan gilla den här skolan, vi kan inte gå på samma skola. Det blir bara värre och värre varje år. Lärarna är inte alls stöttande eller förstående, samma med rektorn. Maten är katastrof, enda bra med matsalen måste vara saften men det är enda bra med denna skola. De känns helt obrydda gällande covid, de gör inget för att minska smittspridningen). Knökfullt i hela skolan hela tiden, och skulle man vara sjuk och stannar hemma så hamnar man så efter i alla kurser(man får inte hjälp för att hänga med även fast man säger att man behöver hjälp)

Finns så mycket mer dåliga saker med denna skola, det här är bara att nudda lite på ytan.

Svar från Drottning Blankas Gymnasieskola Stockholm Södra

Hej,

Väldigt tråkigt att höra att du är så missnöjd med skolan, men tack för att du lyfter saker som du upplever är ett problem. Vi strävar efter att hela tiden förbättra och göra vår skola till en trygg, säker och trivsam plats för alla. Vår senaste trygghetsenkät visar glädjande nog att hela 96% av våra elever trivs och känner sig trygga på skolan, men vårt mål är såklart 100% nöjdhet hos alla våra elever.

Gällande Covid-19 så har vi under hösten gjort en rad åtgärder för att minska risk för smittspridning i skolan. Bland annat har vi utökat våra distansdagar så att det är färre elever på plats i skolans lokaler och vi gör regelbundna riskbedömningar kring tex matserveringen.

När det kommer till skolmaten så föreslår jag att du tar med dina synpunkter till klassrådsrepresentanter som i sin tur kan lyfta det till elevrådet. Elevrådet har regelbundna avstämningar med biträdande rektor och Svea cater. De har bland annat fått igenom förslag som utökad pastasallad och salladsbuffé.

Det är viktigt för oss att det går bra för dig som elev. Om du upplever att du inte får den hjälp du behöver i dina studier, eller att du inte blir lyssnad på så önskar jag att du kommer till mig som rektor, så kan vi diskutera vidare tillsammans och gemensamt hitta lösningar framöver.

Stort tack för dina synpunkter!


Med vänlig hälsning,
Åsa Magnusson Walldow, rektor
Elev
23 aug 2020

Jätte bra

Älskar skolan, den är liten vilken jag tycker är bra. Lärarna bryr sig verkligen om eleverna. Skulle verkligen rekommendera om ni vill gå vård och omsorg.
Elev
7 mar 2020

Mysig liten skola

Bra skola då det inte är så många elever, vilket även gör att man kommer närmare sina lärare. Något som kan förbättras är dock skolmaten, nästan ingen variation, men det är najs att ha frukost på skolan.
Elev
25 feb 2020

Blåsut

Lärarna är fantastiska och väldigt snälla. Inte god mat i matsalen den är helt smaklös faktiskt men lärarna och studierna är jättebra
Elev
17 feb 2020

Svinbra

Lärarna och personalen bryr sig verkligen om elevernas välmående. Så kul att se. Lite små lokaler. Men bra undervisning.
Elev
22 dec 2019

Mycket bra trevligt

Jag tycker att skolan är bra lärarna också
Elev
17 nov 2019

Skolan är jättebra!!

Väldigt bra lärare och mat. Härliga elever, för det mesta:). Bra relationer mellan lärare och elever, lärarna bry sig (på riktigt!!)
Recommend, recommend!!
Fyrvaktarkroken 13, 12132, Enskededalen
Åsa Magnusson Walldow
08 – 452 60 10

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen