Omdömen

3.2
Baserat på 21 omdömen och 170 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
31 mar 2023

Systemutveckling

föredetta elev som slutade på skolan efter 1 år.

Dålig skola, inkompetenta lärare, eleverna på skolan har aldrig hört om deodorant dålig mat och en usel rektor.

Gå ej här om du vill ha en framtid.
Föredetta elev
30 mar 2023

Teknik, Systemutveckling

TL;DR: Inkompetenta lärare

Bara nu när jag läser alla omdömen från mina tidigare klasskamrater märker jag vilket stort problem de hade med skolans favoritism som skolan hade för Esteteleverna. Själv känner jag att den aspekten är lite överdriven. Det är klart att esteteleverna är skolans troféelever, men jag tycker ändå att det är en löjlig sak att klaga på till den här nivån.
När det gäller mina åsikter tycker jag att skolan har en tendens att anställa inkompetenta lärare, speciellt inom inriktningskurserna där elever får F i betyg utan kursvarningar, betygssamtal eller någon information att ett projekt eller uppgift inte är godkänd. Just inom programmering och webbutveckling fick jag ingen respons alls från läraren angående de större, meriterande projekten, och fick inte veta varför de inte blev godkända tills efter jag tog studenten. Vi hade mycket bra och kompetenta lärare inom inriktningskurserna det första året, men de fick sparken eller slutade på grund av en konflikt som de hade med rektorn över hur skolan skulle se ut.
Annars är skolan väldigt bra. Perfekt miljö, resterande lärare som verkligen brinner för sina ämnen, och nog med rum för elevernas kreativitet.
Elev
25 nov 2021

Estet

Bästa skolan!

Trivs väldigt bra och tipsar fler om skolan! Här har jag kompisar som gillar samma saker som jag och lärare som bryr sig.
Elev
18 nov 2021

Dålig rektor, ledning och besviken på lärarna

Skulle inte rekommendera LBS Örebro till nya elever.
Skolan har ingen bra rektor och skolan bryr sig bara om att få in pengar och öka elevantalet.
Rektor bryr sig inte om elever och hur vi mår eller vilka förbättringar vi vill göra på skolan.
Hon väljer ut de elever som hon tycker är skötsamma och duktiga och fokuserar på den gruppen. Majoritetet får klara sig själv.
Lärarna är väl snälla men de är gamla högstadielärare eller nya och kan inte sina kurser. Vi har två lärare som inte har utbildning för att jobba på gymnasiet.
Vi har t ex en lärare i programmering som kommer direkt från gymnasiet. Vi har också lärare inom spelgrafik, foto och grafisk design som inte har kunskaper att genomföra kurserna. De lär sig de nya kurserna samtidigt som oss och det märks när de kan mindre än oss. De kan inte mjukvarorna och fastnar hela tiden och kan inte hjälpa oss.
Vi jobbar på ett spelsätt där vi väljer projekt och olika roller. Sitter med uppgifter och övningar gjorda av lärare som typ fått sluta. De nya lärarna har ingen aning om hur kurserna fungerar. Vi sitter mest och kollar youtube tutorials och gör övningar och uppgifter på egen hand.
Vi har flyttat in i nya lokaler och visst LBS målar allt i rosa, gult och orange och tror att vi är dumma i huvudet när vi ser igenom att det bara är en massa marknadsföringsskit.
Jag vill att mina skolpeng går till bra ledning, undervisning och en lokal med riktiga väggar och salar. Helt galet högljudd miljö!!!
Dessutom delar vi allting med Rytmus, så vi har inte ens en egen skola. Allting typ från lärare till, matsal och kurator delas, så det blir billigare för skolan så klart.
Förälder / Vårdnadshavare
6 aug 2021

Katastrofal elevhälsa och ledning

Tänk om igen om ditt barn funderar på att välja LBS Örebro inför gymnasiet.
Jag har ett barn som går på LBS. Vi trodde på det som personal och rektor informerade om under öppet hus och elevens dag.

Om ditt barn som mitt har en diagnos eller väntar på utredning så avråder jag från denna skola. Elevhälsan har varit väldigt dålig och resurserna undermåliga. Skolan väntar alltid tills det blir kris för ditt barn tills de sätter igång stödåtgärder. Det tar lång till för utredningar, anpassningar och åtgärdsprogram. Skolan har varit utan specialpedagog en längre tid och har ett ihopplockat EHT med en deltids speciallärare ( som också undervisar ******** både på LBS och Rytmus), biträdande rektor är arbetslagsledare ( jobbar också som SYV, administratör, lärare, marknadsföringsansvarig) och kurator som delar tid mellan flera skolor. Det finns ingen specialpedagog för tillfället, ibland lånar skolan tjänster från andra Academedia skolor.
I den klass mitt barn går i finns det mer än 35% av elever med diagnoser, stöd & anpassningar, anpassade scheman och åtgärdsprogram. Tufft och omöjligt för alla lärare att hinna tillgodose ungdomarnas behov utan ett bra stöd från specialpedagog.
Mycket fokus ligger på mentor när det gäller stöd och hjälp och lärarna försöker verkligen.De har för många olika uppgifter förutom att vara lärare för att ha den tid som krävs. Mitt barns mentor var verkligen ett bra mentorsstöd under årskurs 1 och 2 tills den läraren lämnade skolan. Nu har hen en nyexad lärare som är gullig och snäll men saknar kompetens, erfarenhet och stöd från EHT.

Rektor och ledningen lyssnar inte på vad eleverna önskar och har en ostrukturerad och kaotisk administration. Rektorn går det inte att framföra kritik till för då går det ut över ditt barn. En del barn och föräldrar får snabbare hjälp än andra beroende på rektorns personliga urval och relation till ditt barn. Om ditt barn klassas som en stökig och jobbig elev med diagnoser och mental ohälsa så hamnar du sist i kön. Ditt barn bli särbehandlat. Personalen har flera olika roller inom skolan som de uppenbarligen inte har kompetens att hantera.

Rörigt med undervisningsupplägg inom inriktningskurser där elever jobbar med projekt på egen hand utan en riktig genomgång. De lär sig genom att titta på youtube och läser instruktioner på nätet. Lärare verkar undervisa kurser och ämnen de inte har kompetens inom. De saknar läromedel både böcker och digitala resurser inom mjukvaror.

Lärare med den spetskompetens som LBS lovar i sina marknadsförings broschyrer finns inte på skolan. Det är mer fokus på marknadsföring än på kunskap och elevernas mentala hälsa och välmående både från rektor och ledning.
Elev
21 apr 2021

Teknik, Systemutveckling

Verkligen en toppenskola!!

Jag går teknik på skolan och har ingenting att klaga på. En bra skola med underbara lärare och ingenting att klaga på. Lärarna är sköna och lätta att prata med, verkligen underbara. Lektionerna är lärorik och underhållande och jag tycker att det är väldigt intressant på dom flesta lektionerna.
Vi får vara med och bestämma över skolan och ge förslag på förbättringar som sedan genomförs.
Man får lära sig saker och behöver inte kunna någonting i förhand vilket gör det mycket lättare.
Har verkligen ingenting att klaga på.
Gå här!! Ni kommer inte ångra er en sekund
Elev
21 apr 2021

Det här är en bra skola

Denna skola e bra lyssna inte på de negativa kommentarerna du är lönger alltihop (utom maten)

BTW går i trean
Elev
21 apr 2021

Bra skola

Jätte bra lärare lyssna inte på de negativa kommentarerna allt är nice... utom maten

BTW går i trean
Elev
3 mar 2021

Sämst

Om du vill lära dig spel programmering rekommenderar jag att gå någon annanstans.
Går sista året nu och jag vet inte ens vart man ska börja när det gäller programmeringen.
Precis som alla andra i min klass.
Dom har favoriserat estet sen dag 1. Första året fick teknik konstant skit medans estet inte kunde haft det bättre.
Vi har inte haft en programmerings lärare som kunnat det vi ska på 1.5 år.
Skulle INTE gå på den här skolan om du vill lära dig programmera.

Däremot om ni inte bryr er om mentala hälsa go for it.
Elev
3 mar 2021

Teknik, spelutveckling

******* lurar in i en falsk lögn.

******* tycker inte om teknik i helhet och erbjuder inte rätt utbildning åt spelutveckling. Hon fick vår enda kompetenta lärare att lämna och nu har vi fått fel utbildning. ******* prioriterar estetare över teknikare, köper all utrustning åt estetare men kan inte bry sig om att anställa ok lärare till teknikare.
Elev
3 mar 2021

Spelutveckling

Inte nöjd :(

Om du har intresse för att lära dig något om programmering borde du söka till en annan skola. Går sista året och precis som alla andra i min klass ingenting om att programmera spel. Skolan favoriserar STORT estet. Första året fick teknik klassen skit för allt medans estet fick det roligt och bra. Om jag fick välja om så hade jag gjort det utan att tveka. De ända bra lärarna vi haft har slutat eller fått sparken för att säga emot rektorn. 0/10 skulle ALDRIG gå här igen! :)
Elev
24 feb 2021

Systemutveckling

LBS Örebro är en väldig besvikelse

LBS kreativa Örebro är ingen skola som man ska ansöka till ifall man vill lära sig programering. Lärarna är trevliga och man får väldigt många bra kompisar men det är ledningen som är katastrof. Som andra recensioner säger så är det väldigt mycket favorisering mellan estet och teknik klasserna från just ledningen. Själv så har jag inte upplevt att lärarna har varit partiska mellan det olika klasserna men det är just rektor med mera som håller på med detta.

Nu är jag på mitt sista år på denna skola och jag har äntligen börjat lära mig lite hur man programmerar men jag är långt ifrån att vara tillräckligt kunnig att kunna jobba med systemutveckling. Jag visste risken att välja en nystartad gymnasieskola men man kan inte skylla på mina val för att skolan inte kan utbilda en till systemutvecklare.
Elev
16 feb 2021

Spelutveckling

Ångrar valet

Går sista året, sista terminen på LBS Örebro med inriktningen spelutveckling. Vid denna tid har andra LBS elever på andra skolor lärt sig hur man gör ett spel och hur man programmerar. Men inte på LBS Örebro inte. Jag tar snart studenten och har absolut ingen aning om hur man ens ska börja med att göra ett spel. Allt detta eftersom att skolan sparkade våran enda programmeringslärare vilket ledde hos helt vilse. Efter det har vi fått lärare efter lärare som ska hjälpa oss med programmeringen, men ingen av dom kan den programmeringen vi bör/vill lära oss! Är inte det galet? Detta är inte bara ett problem inom spelutvecklingen utan också i systemutvecklingen också. Har talat med flertal kompisar som går den kursen och dom säger samma sak. Dom kan ingenting och känner sig väldigt missnöjda med deras skolval.

Sedan dag ett har det varit tydligt att estet klassen har fått mer fokus än teknikklassen. I ettan hade estetarna en konstutställning, dom fick gå på andras utställningar, dom fick massor av dyra redskap. Samtidigt som detta så var det oklart om vi i spelutvecklingen skulle få delta i eller ens besöka LBS Game awards (en tävling som alla LBS skolor tar del av där man tävlar om vilken skola/klass/elever som har gjort bäst spel).

Rektorn kan ej ta emot kritik och kommer göra drastiska åtgärder för att bevisa att du har fel och att hon har rätt.
Övriga lärare är bra och gör sitt jobb.

Skolmaten är rätt så dålig men vad mer är nytt liksom?

Jag kan lova att alla positiva recensioner som är skrivna på denna hemsida antingen kommer ifrån estetare som har haft det enkelt hela skolan, nya elever som inte har lärt sig sanningen om LBS än eller favoriserade elever.

Det finns 1000 problem med skolan och det lovas hela tiden att det ska fixas men det blir aldrig något gjort. Om det finns något jag har lärt mig från att gå på LBS så är det att tänka efter mer när man väljer skola.

När jag började på LBS var drömmen att bli en spelutvecklare, den drömmen är nu död.
Elev
28 jan 2021

Vad hände?

Elevhälsan är hemsk, skolmaten är riktigt dålig och löften från skolledningen bryts KONSTANT. Låt inte de andra recensionerna lura dig, dem är troligtvis upplagda av favoriserade elever vilket är ett av skolans största problem. Skolan påstår sig ha infört ordningsregler, men det finns praktiskt taget inga konsekvenser för dåligt beteende. Lärarkåren är kompetent och gör ändå ett bra jobb, men det är tyvärr inte tillräckligt för att bortse från skolans stora brister. Har du intresse för teknik/programmering ska du INTE gå här!
Elev
27 jan 2021

Ångrar inte en sekund på LBS

Att gå från grundskolan med en dålig syn på allt som har me skolan att göra pga mobbning m.m och gå in genom dörrarna på LBS va det bästa som kunnat hända,,,, Grymma människor, förstående och bra lärare, fräsch miljö, EN SKOLA MED BRA MAT FÖR EN GÅNGS SKULL!!
Elev
13 jan 2021

LBS Is great

Toppen skola, är du estet eller har intresse för spel, teknik, programmering eller till och med fotografering, då är LBS helt perfekt för dig!

Hur mysiga elever som helst, verkligen en plats att känna sig välkommen på!
Elev
10 dec 2020

UNDERBART

Finns ingen bättre skola! Miljön är underbar, alla elever och lärare känns som en familj. Du känner dig aldrig utanför för det är en sån enorm gemenskap mellan alla❤
Elev
6 dec 2020

bra, men kan bli bättre.

bra skola, mestadels bra lärare. trånga miljöer och ingen hänsyn till corona. hemsk mat. kärare glömmer ofta fylla i frånvaron så många går rött utan anledning.
Elev
21 mar 2020

En utmärkt skola

Det är den bästa skolan jag har gått på. Med bra klasskamrater, lärare som bryr sig och en utbildning som du kan vara med och forma och som är gjord för framtidens jobb
Elev
19 okt 2019

Älskar denna skolan!

Går här just nu, och jag stormtrivs. Skulle rekommendera alla att gå här man får vara precis som man vill och alla är vänner med alla. Utbildningen formas efter dig som elev och är byggd på en digital framtid
Elev
14 okt 2019

Trevligaste skolan jag har gått på.

Jag har bytt skolor flera gånger under mitt liv, alla av olika anledningar men av alla skolor jag har gått på har LBS Örebro varit den bästa. Eleverna är trevliga, skolan respekterar alla och man får vara precis som man vill. Vi får forma vår utbildning och skolan lyssnar ofta på vad vi säger.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen