Omdömen

3.2
Baserat på 75 omdömen och 665 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
13 mar 2024

Inget ansvar.

No-läraren på skolan trakasserade två elever genom att rita snoppar i deras ansikten på grund av att de sagt snopp på arabiska i klassrummet. Finner läraren hat mot arabiska? Åtgärderna var följande:
- En halvskum vikarie vandrar runt på lektionerna och får eleverna att känna sig otrygga.
- Rektorn säger att läraren ångrar sig.
- Eleverna får utslag på kinden.
- Läraren jobbar kvar och eleverna känner sig otrygga.


*Tillägg: Läraren har bilder på sociala medier där han umgås med strippor. Han ser även ut att tycka om det.*
Förälder / Vårdnadshavare
6 mar 2024

Könsorgan i ansiktet på elever

Låt inte era barn gå här. Rektorn och skolledningen låter en lärare komma undan med att måla könsorgan i elevernas ansikten. Det säger ganska mycket om hur lamt man agerar på en situation som borde få skolan att stänga, i allafall få läraren att gå på dagen. Istället får läraren hjälp? Vad skulle man göra om en lärare målade könsorgan på en egen kollega? Komma undan med ett förlåt? Äckligt.
Föredetta elev
27 nov 2023

Förstört min gymnasieskolgång!

Hej!
Jag väljer att skriva detta anonymt då jag ej orkar med massa omständigheter.
Jag går i Årskurs 9 och har gått på skolan sen 4an(5år)
Denna skola är totalt katastrofal för dig som vill lära dig saker, få najs kompisar dig och inte ligga efter framkommande gymnasium. Du får även en väldigt dålig allmänbildning då det är en väldigt speciell skola.
Skolan har förstört mina betyg till gymnasiet. Man valde att sparka 7 lärare sista terminen i 9an. Det känns enormt dåligt.
Jag rekommenderar absolut inte denna skola. Lärarna är dåliga på så sätt att undervisningen både planeras och struktureras på så pass dåligt sätt att man får en bedrövlig klump i magen och stress. Lärare har även gått fram och tillbaka och vi haft vikarie flera gånger.
Du får håller ingen allmänbildning.
Förälder / Vårdnadshavare
8 nov 2023

Dålig och kaotisk skola.

Vår dotter började i Pops i 4e klass och under det år hon gick där tappade hon så mycket kunskap. Skolan är ostrukturerad, högljudd, stökig. Eleverna hade knappt några skolböcker utan fick sitta med sina Ipads på lektionstid (många satt och tittade på Youtube eller spelade istället). Musikrummen var dåligt isolerade så det var svårt att kunna fokusera på de teoretiska ämnena. Mycket mobbing och många okvalificerade lärare. Vi ångrar bittert att hon började där och de tog ett helt läsår på den nya skolan innan hon var ikapp de andra kunskapsmässigt. Rekommenderar inte pops till er som vill att era barn ska ha en bra undervisning. En sista kommentar: för att vara en musikskola är nivån på musikundervisningen orimligt låg.
Föredetta elev
20 aug 2023

Oacceptabelt dålig skola.

Vårt barn gick där i 3 terminer och det var bortkastad tid.. Stökig skola, okvalificerade lärare, en byggnad som inte var lämplig som skola, genant dålig nivå på musikundervisningen, knappt några fysiska böcker eller handskrivna uppgifter (det mesta sköttes på Ipads). Mobbing och otrygg skolmiljö. Glädjebetyg Ingen skolgård. När vårt barn bytte skola låg hem efter i alla ämnen och fick plugga ikapp. Välj inte denna skola om ni vill ge ert barn en chans att lära sig.
Förälder / Vårdnadshavare
7 feb 2023

Brist på struktur och pedagogisk kompetens

Undervisningen i flera ämnen är undermålig och utan struktur. Det är trångt i klassrummen.
Lokalerna är små och inte ändamålsenliga. Det gäller slöjd, gymnastik, teknik m.fl.
Stöd till elever med extra behov är svagt.
Föredetta elev
9 nov 2022

Kasst

Absolut kass skola. Lärarna är oseriösa och outbildade. Totalt kaos på letkionerna då nästan halva klassen sitter på borden med sina mobiltelefoner. Eleverna är lika elaka som lärarna och det görs absolut ingenting åt detta. Skolan har radikalt enkla prov för att höja meriten och anses som en bra skola men detta leder till att föredetta elever får det väldigt tufft i gymnasiet och hänger efter i kunskap.

Skolans lokaler är kanske fina men det finns ingen riktig slöjdsal eller idrottssal och i många av klassrummen sitter man på någonting som påminner om parkbänkar. Min rygg har fortfarande trauma av dem där.

Om du funderar på att börja på pops GÖR DET INTE.
Personal
2 nov 2022

Skolverksamhet som ger friskolor dåligt rykte

Tyvärr är det denna typ av skolverksamhet som ger friskolor dåligt rykte. Rektorsparet verkar ha en tydlig kommersiell agenda. Det klipps och klistras för att ta genvägar. Jag var tvungen att i mycket hög grad jobba med sådant jag egentligen inte alls var anställd för. Tex blev man inslängd som pedagog i språk man inte alls kunde och detta skedde dessutom på bekostnad av mitt egentliga verksamhetsuppdrag. Formuleringar som "Vi erbjuder en unik, miljö där akademisk kvalitet prioriteras högt" blir snarare som parodi. Kutym angående kommunikation verkar vara något helt främmande för ledningen pga att information doldes vilket hämmade eventuell utveckling o dyl.
Förälder / Vårdnadshavare
8 okt 2022

Det här är INTE en skola du ska välja för ditt barn!

Det här är en skola som du INTE ska sätta ditt barn i, eller som du som elev ska välja. Det är långt ifrån en fungerande verksamhet. Skolan drivs endast ur ett vinst intresse för rektorsparet och deras delägare (rektorsparet är för övrigt dryga opålitliga repektlösa personer som det knappt går att få tag på, finns så mkt negativt och säga om dem).

Lärarlösa lektioner, ej behöriga lärare, ingen gympa- eller trä/syslöjdssal. Enkla prov som leder till glädjebetyg för att hålla meriten uppe så att just du och ditt barn ska välja skolan. Skolmaten är riktigt dålig! Skolmiljön högljudd och stökig. 65% av de elever vårat barn började ihop med slutade och bytte skola, hur får man då sammanhållning, stabilitet, trygghet och arbetsro när klasserna ser nya ut i princip en gång i kvartalet…Säger en hel del bara det.

Det tog ett tag för oss att inse hur illa det var, när vi väl insåg det togs vårat barn med blixtens hastighet ut ur skolan (om man nu kan kalla det för en skola), om vi inte gjort det hade hen varit ”undernärd” i kunskap och haft det riktigt tufft på gymnasiet vilket många av hens vänner som fullföljde vittnar om idag. De har hamnat riktigt långt efter kunskapsmässigt och har det riktigt kämpigt på gymnasiet.

Det är tragiskt att det ekonomiska intresset helt går före elevers välmående och rätt till en bra utbildning i en trygg och stabil skolmiljö.
För att inte säga kriminellt!

Förhoppningen är att skolan får en rejäl erinran och tvingas stänga för gott, BLUFF är ordet!

Misstänker att den höga raitingen ”här” är lika mycket bluff som skolan självt är. Kanske är det rektorsparet själva som ängnar sig åt att försöka hålla ryktet uppe?? De föräldrar/elever jag har haft kontakt med delar absolut inte synen om den ”perfekta skolan”, tvärtom.

Om ni, trots att ni läst detta överväger att sätt ert barn i denna bluffskola, är min starka rekommendation att ni hör er för odentligt med föräldrar/ elever som har gått där tidigare.

Skolan rekommenderas verkligen inte!

// Hälsar en besviken förälder som är SÅ glad över att hen lämnade skolan (som sååå många andra också gjorde) innan det var försent till förmån för en BRA skola.
Elev
5 sep 2022

Lärare säger åt eleverna att skriva falska bra recensioner

LYSSNA INTE PÅ DEM BRA RECENSIONERNA

Det var en lärare på en lektion som sa åt eleverna att skriva bra recensioner för hon sagt att hon sett mycket "falsk" kritik. Jag står själv inte ut att gå här. det surrande ljuden i rummen, konstiga söta lukter i hela skolan, hårt och iskallt golv. Tänk allt det i massa långa "raster"/håltimmar (för lärarna är aldrig på plats). alla vännerna sitter bara inomhus med mobilen i timmar sträck tills nacken är typ avbruten, så man gör likadant. allt känns bara behagligt och man vill bara hem så fort man kommer dit.

försöker inte överdriva men allt känns ju värdelöst när man är här. är man ny får man bara "hänga med" fast man inte kan ett dugg, sen undrar dem varför man inte jobbar fast de inte änns lärt en. Det finns ett rum där stolarna är så obehagliga att de känns som tortyr vapen, ryggen går ju sönder.
Både elever och lärare är taskiga. skulle säga att nästan hälften av alla vikarier och lärare är obehagliga, agressiva och favoriserar. har bara gått här några månader och har redan blivit både knuffad och fått blickar av lärare framför hela klassen. de har ingen koll på eleverna heller, de skolkar och springer iväg som om de bor där och lärarna låter dom. Förresten är dom flesta eleverna ovälkomnande, de ger blickar och pratar om en. skolan gör ett bra jobb på att vara öppen för nya klädstilar och de dömer en inte för utseende så det är bra måste jag säga!

En annan positiv sak är att själva skolan är ganska fin, med salen och dom stora trapporna och allt (fast inredningen är väldigt modern och passar inte skolan) och maten är helt okej hittills. musikstudierna är också väldigt lärorika

Fast rekommenderar verkligen inte, man lär sig inget då dom inte förklarar för en, ger alldeles för många uppgifter och är väldigt digitala och hjälper en inte logga in eller hitta hemsidan. så jag kommer inge vart, om inte bakåt då. man lär sig inte och får ingen motivation av lärare eller någon annan och man känner sig verkligen dålig i studier fast det bara är DERAS skolsystem som är dåligt. själv kan jag inte byta tyvvär men jag kan varna er föräldrar och barn som letar skola att detta är nog inget ni vill ha om ni vill komma nån vart.
Föredetta elev
3 sep 2022

Blandade känslor

Asså jag vet inte riktigt hur jag ska förklara denna skola. Den är helt ok. Asså de flesta lärarna är ganska dryga särskillt s***d läraren är jätte dum och gör skämt om andra barn i klassen. Musiklärarna är ganska bra och den förra idrottsläraren. Man lär sig inte särskillt mycket och det är mycket favorisering vad jag har märkt iaf. Kanske mycket otrevliga människor och de små ungarna på skolan beter sig som fortskämda småbarn. Min klass är sämst och juste maten smakar bajs också bokstavligen
Föredetta elev
15 jun 2022

SKOLAN SUGER LÄS ALLT

Skolan är hemsk det pågår rasism mobbning homofobi dom lärarna tar inte ansvar för vad barnen och eleverna gör på skolan och kan inte fatta situationer lärarna har ingen rast kvart så alla barn sitter bara på deras iPad och kollar YouTube varje dag och lärarna har ingen lust att fixa det finns ett konstverk utanför skolan som är det enda folk kan vara på men egentligen får inte vara där så folk blir liksom Utskällda där det står att läraren har en av de bästa skolorna med bäst betyg genom åren men står inte lärarna sitter högre betyg underbar ni värda och bryr sig inte om barnens utveckling själv så i min skola så gjorde inte ens klart en mattebok och när jag kom tillbaks till min nya skola som jag går in nu så kan du gör ingenting för du hade inte jobbat med det som fanns i kunskapslagen skolan.Utskällda där det står att läraren har en av de bästa skolorna med bäst betyg genom åren men står inte lärarna sitter högre betyg underbar ni värda och bryr sig inte om barnens utveckling själv så i min skola så gjorde inte ens klart en mattebok och när jag kom tillbaks till min nya skola som jag går in nu så kan du gör ingenting för du hade inte jobbat med det som fanns i kunskapslagen skolan är extremt Dålig.Min kompis blev mobbad i skolan just just nu och ingen lär det förstår henne lärarna tar inte hennes liv på allvar de tänker att om ingen kommer fram till mig är det ingenting som händer det är helt absurt vad skolan gör och det är inte okej någonstans. Om vi ska gå över till maten vissa dagar finns det inte mat på skolan och visade att vi gå och köpa mat
Till sig själv. Jag var en grupp som bråkade extremt mycket och lär vi bråkade så mycket så att de inte ens kunde ta tag i det längre så de går upp oss och vi måndag skit alla i min grupp och du började med skolkning folk hemma från skolan folk behövde gå till psykologer. BÖRJA EJ PÅ POPS
Elev
10 jun 2022

Skolan ger bara glädje betyg

Pops ger enbart glädje betyg ett A på den skolan är som ett D på en kommunal skola den borde stängas ner.
Elev
9 maj 2022

Super

Som en elev som gått här i pops sedan fyran så kan jag säga att skolan endast utvecklats för det bättre, och fortsätter att göra det. Jag går nu ut nian och funderar mellan natur och ekonomi.

Vi har superfina lärare och elever som bidrar till en stor stabilitet och gemenskap. Här blir du uppmuntrad till att lära dig, men kan behöva ta dina studier lite i egna händer - eftersom att vissa lärare jobbar mer fritt och då litar på ditt självdisciplin, men det är mest i högstadiet. Oavsett får du hjälp om du behöver det !

Jag kan säga att jag är superglad att jag går i pops då jag fått en otroligt rolig grundskoleupplevelse med massa fina vänner, lärare, upplevelser och konserter ! Jag hade inte valt något annat om jag fick välja om.
Rekommenderar!
Elev
2 maj 2022

asså fett najs

asså fett najs. jag tycker bra. skolmat bra. lärare helt okej. musik kul.
Föredetta elev
27 apr 2022

Om du vill kunna nåt i gymnasiet byt!

Fy vad patetiskt att nästan alla omdömen är från samma datum. Tänk att skolan fortfarande håller på att säga till eleverna att de ska säga att den är toppen. Det är en lögn. Jag gick där i 3,5 år och det är inget bra. Lärarna är inte behöriga och man lärde sig ingenting därför byte jag skola till en ”vanlig” och sänkte min merit med mer än 100 poäng. Pops ger fake betyg för att skolan ska se bra ut. Skolmaten är trash.
Föredetta elev
10 feb 2022

Slösa inte din tid där

Skulle lyssnat på de dåliga recensionerna.
Elev
9 feb 2022

Börja på pops

Pops är den bästa estetiska skolan du kan gå på. Jag går ut 9:an nu i vår och kommer sakna skolan så mycket. Lärarna är så snälla och bryr sig verkligen om eleverna. Eleverna får både sjunga i kör med tre andra klasser och spela i ensemble med sin parallell klass. Alla elever är välkomna så som ”Stockholmsstil” och ”emo”.

Undervisningen är väldigt bra i alla ämnen skulle jag säga. Jag har gått i skolan ända sedan fyran. Skolan har verkligen utvecklas från dess start. Den har verkligen gått från 0-100. Det ända som inte är 5/5 kanske är skolmaten men det är inte oätbart.

Börja på pops du kommer inte att ånga dig!
Elev
3 feb 2022

Pops academy

Går själv i skolan och det är ingen bra skola. Byte skola för att den låg i stan och jag trodde den skulle vara bättre men den är sämst. Alla är bara på iPad för SKOLAN HAR INGEN RASTGÅRD! Och det är utfrysning, racism och mobbning som händer och ingen bryr sig. Är själv en elev och det finns bättre skolor
Annat
20 jan 2022

Sanningen

Skolan är kaos, jag är elev och har nyligen fått mina första betyg. Det var i alls som jag förväntat mig. Det finns en massa obehagliga lärare. Det finns typ 3/ 50 lärare som faktiskt är oerhört mycket snällare än andra. När jag fick redan på att ** läraren gett mig ett E och alla dem andra C så insåg jag en ända sak. FAVORISERING. Det är det denna skola går ut på. Äcklig mat varje dag. Ibland får man fredagslunchen vilket ska verka som den bästa och godaste lunchen på veckan men allt det är lögn. Man får inte ta mer än ett knäckebröd om man inte ska äta skol maten. Plus att alla i klassen är taskiga mot varandra och händer väldigt mycket på snap som dem vuxna inte ser.
Elev
27 dec 2021

En av Sveriges bästa skolor❤️❤️🎶

Hej hej alla vuxna! Jag tycker själv att det är den BÄSTA skolan jag någonsin gått på och rekommenderar den, det är bra arbetsro lärarna är snälla och roliga! Vi har bra och roliga lektioner och man lär sig suuuuper mycket! Vi har allsång ibland och det är jääääätte kul! Om du vill att ditt barn mår bra med musik runt om sig, börja på den här skolan❤️❤️🎶🎶
Elev
22 nov 2021

Det finns bättre skolor

Jag går i åk 9 och har gått här i ungefär 4 år. Utbildningen är bra men vissa lärare har väldigt svårt för att lära ut.
Det jag absolut inte gillar med skolan är deras sätt att hantera mobbning och diskriminering. Det finns väldigt mycket mobbning i skolan. Det finns även extremt mycket rasism och nazism i skolan. Skolan tar inte så mycket ansvar kring det alls. De brukar ofta prata med eleverna men aldrig informera föräldrar eller göra något åt saken. Mobbning tas inte heller på allvar. Eleverna är väldigt själviska och bortskämda, de har väldigt svårt för att visa respekt.
Det är även väldigt svårt för elever med speciella behov att få hjälp med deras undervisning.
Skolan är bra om man endast vill fokusera på sin musikaliska utveckling, men om du vill ha en bra skolmiljö och bli behandlad rättvist så är detta inte riktigt rätt skola för dig.
Förälder / Vårdnadshavare
6 okt 2021

Tyvärr en riktigt dålig skola

Riktigt dålig skola tyvärr. Vissa barn har det säkerligen bra, men skolan ör inte bra. Det finns vissa bra lärare, men skolan har en ledning som inte har några ambitioner om att skapa trygghet och arbetsro. Den höga omsättningen av elever talar sitt tydliga språk. Ämnesmässig gånger barnen inte med. Så sorglig eftersom det nästan måste anses svårt att misslyckas med ett sådant elevunderlag som man får när eleverna tas in via auditions. Intressant att nästan samtliga positiva recensioner skrivits in just 23e och 24e februari…
Elev
20 aug 2021

Obehöriga lärare

Finns massor av behöriga lärare i Stockholm men Pops Academy har 1/3 obehöriga lärare.
Föredetta elev
20 jul 2021

Musiken väger inte upp resterande av skola.

Pops är en utmärkt skola inom allt som kommer med musiklektionerna som är ett antal i veckan. Så engagerade musiklärare som brinner för sitt yrke. Hjälper alla elever att nå den nivån inom musik som de vill på ett roligt och livligt sätt. Däremot de resterande ämnen, grundämnen, så har skolan svårt att hålla kvar lärare under längre perioder. Matematiklärare har vi haft 4 byten på knappt 3 år. Skolan har ingen kunskap inom specialpedagogik och resurser som behövs för olika typer av diagnoser. Jag är en av många som gått pops academy med diagnoser, jag har Adhd. Dessa åren har varit bland dom värsta men ändå roligaste skolåren. Skolan är en stor del av oss ungdomars liv och får man inte dom förutsättningar som behövs och krävs så klarar många av oss inte av den. Jag skulle säga att de finns så många andra grundskolor att satsa på, även fast denna tar musiken till den högre nivån. Tidigare rektorer och biträdande har även inte varit så närvarande inom vardagen på deras skola och ämnen som tex specialpedagoger och resurser är något dom uttryckt inte varit nåt problem på skolan. Kritik och liknande svaras inte på från deras sida heller.
Annat
8 jun 2021

Ironiskt

Jag gillar att alla barn (som faktiskt går där) tycker att det suger.
Medans alla vuxna/lärare tycker att allt är prima
Elev
1 jun 2021

Läs om du vill :)

Jag tycker att Pops (Pops Academy, bara det att vi kallar skolan Pops) är en jättebra skola. Jag har utvecklats i både sång och instrument, och när jag kom till skolan för snart två år sedan kunde jag nästan ingenting om musikteori eller att ens kunna spela ett ackord på piano.
Min klass har varit lite stökig, men det har lösts sig på bästa sätt. Årskurser pratar med varandra och kan bli kompisar. På grund av pandemin har tidigare allsånger på scenen ställts in, och då känner man inte en slags anda av gemenskap. Förhoppningsvis kan vi kanske ha dem till hösten igen :)
Det enda negativa jag kan komma på är att lärarna ibland inte hjälper till. Och ibland kan de lägga sig i vid onödiga tillfällen. Som när det hade varit ett jättestort bråk mellan två gäng i klassen hade de lyckats ta upp bråket igen så att alla vara arga och sura igen. De pratade med oss en vecka efter att bråket inträffat.
Taco hej, leverpastej!
Elev
17 maj 2021

Superbra

Som elev som nu påbörjar sitt femte år i skolan tycker jag att den är superbra. Under åren har den verkligen utvecklat progressivt och jag tycker nu att speciellt lärare med även undervisning är superbra. Många negativa recensioner är äldre och bara nu under den senaste terminen har skolan blivit bättre. Maten är bra, finns även vegetariskt alternativ. Inte särskilt mycket gruppering mellan klasser och själv upplever jag att stämningen är bra. Lite klassrivalitet förekommer, men det förhindrar inte elever från att umgås med andra klasser och/eller andra årskurser. Nästan bara digital undervisning förutom i matte där vi jobbar analogt, vilket är uppskattat. Arbetsron skiljer sig mycket klasser emellan, men av dom jag pratat med så är den oftast ganska bra. Det enda negativa är namnet. Lite pinsamt när folk frågar vilken skola jag går på och man säger Pops Academy, haha. Lärare har ofta svårt att ta tag i saker och ge särskilt stöd till de elever som behöver. Detta har gjort att jag och mina kompisar fick lösa en situation bland fyrorna där mobbning förekom, eftersom lärarna inte själva löste situationen tros att barnen hade bett om hjälp. Detta är dock den enda uppenbara situationen av mobbning jag någonsin sett i Pops, eftersom att eleverna är väldigt trevliga och inbjudande mot varandra. Några av mina kompisar som haft det svårt i skolan och bett om extra hjälp har inte fått något extra stöd av skolan. Ganska små skåp, men får plats med det nödvändiga. I helhet så tycker jag att skolan är otroligt bra. Jag själv har utvecklats mycket som person och blivit säkrare i mig själv sen jag började i skolan.
Elev
17 maj 2021

Jätte nöjd

Jag tycker popsacademy är en förstklassig skola som bringar ut det bästa och det mest kreativa i alla elever men den har även jätte bra lärare i dom akademiska ämnena.
Jag har gått har gått här sån fyran och sätt skolan utvecklas till det bättre med kunskapen att det Aldrig har varit så bra i pops som nu
Elev
29 apr 2021

Pops Academy

Skolan är dålig! Eleverna orsakar utfrysning och oro. Eleverna pratar mitt i lektionen och lärarna brukar aldrig säga till om det.
Dem ända som skriver är dem yngre eleverna i åk 4.
Eleverna brukar vara inne på rasterna och titta på sina iPads, dem är aldrig utomhus.
Skolan har inte ens en skolgård
Jag känner inte ens att jag utvecklas istället att jag blir sämre
Jag rekommenderar INTE skolan.
Är själv en elev som går på pops.
Jag har nyligen bytt skola hit.
Ändå så gillar jag inte skolan.
Visar 30 av totalt 75 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen