Omdömen

3.4
Baserat på 13 omdömen och 105 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Förälder / Vårdnadshavare
26 feb 2023

Fantastisk skola!

Som föräldrar till en elev på skolan har vi bara gott att säga. Om man vill utvecklas i musik, få möjlighet att få god scenvana, träffa artister, vara med i en varm gemenskap tillsammans med både elever och lärare och samtidigt förbereda sig för vidare studier, är detta gymnasiet man ska välja! Skolan är öppen till kl 21 på kvällar och då finns det möjlighet till att repa, prodda och umgås.
Elev
2 dec 2022

Estetiska Programmet | Inriktning artist/musiker / musikproduktion / entreprenör / spelmusik

Bästa musikgymnasiet!

På skolan har man verkligen en talan. Lärare och rektorer lyssnar på en. Lärarna blir som bästa vänner då alla är väldigt förstående och väldigt snälla.

Om du vill kan du även flytta hit. Smidigt och tryggt.
Elev
12 jan 2022

Spetsutbildning i musik

Världens bästa skola

Super bra skola! Man blir verkligen sedd av lärare och känner sig trygg på skolan. De anpassar studier efter vad du klarar av och vad du vill fördjupa dig på. Rektionen starkt till alla musikälskare!
Elev
6 maj 2021

Spetsutbildning i musik

Fokuset är fel, men lärarna bra

”My better me” och dessa så kallade värdegrunder är inget som skolan bryr sig det minsta om. Det används endast för att marknadsföra och locka till sig elever "kunder". Jag ångrar att jag valde att börja på AMB och har många gånger velat byta, men hänger kvar då det känns tufft att börja om på en annan skola. De skiter fullständigt i att peppa de elever som kanske inte syns så mycket, utan går istället direkt på de som från början visar framfötter just för att marknadsföra skolan. Och när det är en skola som faktist ska utbilda inom artisteri känns det som ett jävla skämt. Vissa lärare har varit ett rent skämt. Men kuratorn är däremot fantastisk, likaså musiklärarna.

Men hela skolans fokus ligger mycket på att skapa en fancy bild utåt, när det i verkligheten är extremt ostrukturerat och inte alls som det föreställs varken på webbsidan eller när man besöker. En positiv aspekt är att skolan är ganska fri och man kommer kunna utvecklas mycket om man lägger ner tid och bondar med lärare. Så du som är väldigt intresserad av musik, visar framfötter från början, blir favoriten, och har viljan att stanna kvar i skolan och öva de jourtimmar den har öppet, kommer få mycket möjligheter och hjälp i musikvärlden. Resterande, not so much.
Elev
20 jan 2021

Riktigt b

Skolan är riktigt b. Ambition tävligen som skolan har är fake af och dem lurar alla sina elever. Lärarna bryr sig bara om skolans rykte, bra mycket favoritsorten, allt som tas up i skolan är negativitet. Ångrar att jag börja på amb. Sjukt att lärarna och skolan lurar sina elever så otroligt mycket.
Föredetta elev
15 jan 2021

Här finns möjligheter att utvecklas!

Grym skola! Om du visar framfötterna finns alla möjligheter. Lärarna lyfter fram och hjälper de elever som visar på att det har ambition och driv. Tyvärr är 85-90% av eleverna helt ointresserade av musik och de möjligheter som finns och lallar mest runt. Istället för att vara kvar och öva och utvecklas på jouren så drar de flesta hem och hänger runt på skolans elevboenden och gör inte särskilt mycket vettigt. Sedan klagar de på andra elever som utvecklas, får mer utrymme och syns mer. Vilket egentligen är helt fair eftersom jobb ger resultat. Så sök inte till AMB om du vill ta tre chill år på estet och slippa plugg. Sök till AMB om du har ambitioner, driv och mål inom musik och är kapabel till att lägga ner det hårda arbete som krävs för att lyckas.
Elev
6 jan 2021

Hemskt

Lärarna bryr sig endast om skolans rykte och skryter därför väldigt mycket. Lärarna favoriserar elever väldigt extremt. Eleverna på skolan är skrytsamma och inte speciellt trevliga :). Känner till många som valt AMB men sedan bytt till Musik i Skara eller Lidköping istället. Ångrar starkt att jag valde AMB.
Elev
26 dec 2020

Stöttande lärare och fin skola

Snygga lokaler alla utformade för musikutövande. Lärare och pedagoger som är outtröttligt stöttande i allt vad det innebär med att gå gymnasiet (och flytta dit). Skolan är öppen till Kl 21 på kvällen med tid för att öva på sitt instrument. Friskola betyder dock mycket reklam för skolan. Man behöver däremot inte vara med på allt vad det innebär med PR.
Elev
6 dec 2020

Obeskrivligt bra

Om man älskar musik! Så är detta nog det absolut bästa valet! Galet bra lärare också!
Alla accepterar alla och man känner sig som ett med skolan! Stilrent och lyxigt! Kanske det bästa musikgymnasiet i Sverige?
Elev
10 jun 2020

Fantastisk skola!

Sveriges bästa gymnasium🙌
Elev
10 mar 2020

dålig skola

personalen bryr sig mer om skolans rykte än elevernas välmående
Elev
16 feb 2020

Falsk

Väldigt fin byggnad med en bra utbildning och lärare, men skolan bryr sig för det mesta bara om vissa talangfulla elever. Jag känner att allt skolan bryr sig om är deras rykte
Elev
29 okt 2019

Så fint

Nybyggt, fräscht och ljust. Denna skola är perfekt för dig som älskar musik. Vi har ofta besök från andra som jobbar inom musikbranschen som Miriam Bryant och Chris kläfford. Vi är nu fler elever. Två klasser i ettan med ca 20 elever i varje och en klass i tvåan med 30 elever. En klass i trean men ca 25. De flesta lärare är bra och lyssnar och fina alltid där för dig oavsett vad du vill prata om

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen