Är du elev, förälder eller lärare? Lämna ett omdöme.

6 Omdömen

3.4
Bra
2
1
1
2
0

Eleven är inte först

2.0
Former Student · 17 oktober 2020
Former Student · 17 oktober 2020
Nja. Tar inte mobbning på största allvar, utan de menar att det är fel på barnet och inte de som mobbar.

Generellt sett bra lärare, dock är betygssättningen väldigt hård. Det krävs mycket mer för att få ett A i musik tex än i andra skolor.

bra skola

4.0
Student · 1 januari 2020
Student · 1 januari 2020
Väldigt bra lärare, de är engagerade och bra på att lära ut. Iallafall de jag haft. Kan ärligt säga att jag är 100% nöjd med alla av mina lärare utom kanske 1.

Bra är att tänka på att det är mycket estetiskt så att en är beredd. Extremt PK också, extremt med stora bokstäver. Det kan bli lite jobbigt ibland:/

Alla kommer från olika områden så det är inte så dömande och jag tror det flesta känner att de kan vara sig själva.

Ganska dålig skolmat men jag blev mindre kräsen med åren.

Gillar du musik är det en bra skola med härlig stämning, du kommer minnas din tid här!

Skolan för dig som älskar att sjunga!

4.5
Student · 13 december 2019
Student · 13 december 2019
Jag älskar denna skola! AF är en jättebra skola tycker jag och jag rekommenderar den verkligen om man älskar att sjunga. De flesta lärare är snälla. Man får göra roliga konserter som man kommer ihåg resten av livet. Dock är inte skolmaten så bra och skolgården är väll okej. Men som sagt om man älskar att sjunga så tycker jag verkligen att man borde söka in.

Stressig och allmänt ganska dum

2.9
Student · 11 december 2019
Student · 11 december 2019
Shemat är riktigt dåligt planerat och när man väl går i högstadiet märks det. Shemat är tajt och man har bara fem minuters raster så man hinner inte gå till skåpet, hämta sina grejer och sedan gå till andra sidan av skolan.

Skolmaten har varit riktigt dålig ett tag men den blir bättre och bättre.

Det finns många lärare som är extremt bra men det finns också de som inte fattar vad de håller på med. Villket är VÄLDIGT stressande.

Innan man började så sa lärarna att alla konserter utanför skoltid blir kompenserade med studiedagar men det var ju inte sant.

Men om du är verkligen intresserad av musik och älskar att sjunga så kommer du inte glömma din tid här.
Ps. Vi har just fått en ny rektor så vi hoppas att saker blir bättre.

Inte alls bra

2.0
Student · 7 december 2019
Student · 7 december 2019
Jag skulle säga att skolan helt och hållet saknar tydlighet och vilja att eleverna ska må bra och trivas på skolan. Musikundervisningen har hög klass men i övrigt så är lärarna inte alls bra. Maten är inte heller bra och eleverna är sönderstressade.

Musik/estetik och studier är en bra kombination

4.3
Student · 22 maj 2019
Student · 22 maj 2019
Jag gick på Adolf Fredriks från 4an upp till halva 8an.
På min tid (1997-2002) så hade tyvärr skolan ingen bra utredning för dyslexi vilket resulterade i att jag inte riktigt fick den hjälp jag hade behövt.

Skolans lärare var engagerade , snälla och kunniga. Musiken hjälpte till med studierna mer än om jag gått i en vanlig skola.

Jag minns än idag miljön och uppskattade både fastigheten, skolgården och Tegnérlunden som vi brukade sitta i. Det kändes tryggt att skolgården var skyddad av fastighetens fyra fasader, dock lite trist med asfalt så länge vi inte var gamla nog att få gå utanför skolgården. Lokalernas höga tak och känsla av historia fascinerades jag av även i ung ålder.

Är idag väldigt glad att jag fick möjligheten att gå i denna skola.

Ansök till skolan

Ansök till skolan genom att klicka på knappen och fyll i ansökningsformuläret. Skolan kommer höra av sig till dig efter att du skickat in ansökan.

Skicka ansökan

Jobbar du på skolan?

Samla feedback och omdömen i realtid från elever, föräldrar och lärare. Med SchoolParrot ökar ni skolans transparens och förtroende. Prata med oss så berättar vi mer.

Läs mer
Tegnérgatan 44-46, 11329, Stockholm
Lars-Göran Jacobsson
08-50844850

Adolf Fredriks Musikklasser - skolan som brinner för musik

Adolf Fredriks Musikklasser är en kommunal grundskola som har funnits sedan 1939. Här kan elever mellan årskurs 4 till 9 välja mellan olika profiler inom sång- och kör. Profiler som håller hög nationell som internationell nivå. Skolan samarbetar med andra körer, musikskolor och musikcenter runt om i världen för att skapa givande relationer och erfarenhetsutbyte mellan länder och kulturer där musik är i fokus. Idag ligger Adolf Fredriks musikklasser i Vasastan i centrala Stockholm och också ...Visa mer

Fakta om skolan

 • Meritvärde
  300.5
 • Antal elever
  1092
 • Antal lärare
  67
 • Antal behöriga lärare
  62
 • Elever per lärare
  16.3