Omdömen

2.7
Baserat på 2 omdömen och 15 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
2 jan 2024

Lärarassistentprogrammet

Mycket dåligt studieupplägg

Mycket fina anläggningar, underbara klasskamrater, god mat, och ett riktigt bra IT-upplägg för distansstuderande (Google Office). I övrigt så har Lärarassistentprogrammet på Ädelfors Folkhögskola, kanske det absolut sämsta studieupplägg du kan tänka dig. Vi har mellan 2-4 uppgifter vi studerar simultant, sen deadline och är lediga i en halv till en vecka. Under uppgiftstiden sitter du ofta och studerar från 8:00 på morgonen till 21:00 på kvällen. När du inte har uppgifter crashar du och sover mest. Du har inte påsklov, sportlov, eller höstlov. Pingst kan du också glömma. Deras upplägg för praktikplatsen var det sämsta vi klasskompisar varit med om: Vi skulle praktisera tre dagar i veckan och dessutom skriva en jätterapport för praktiktiden. I denna rapport skulle vi besvara flertalet frågor och härleda till allt vi läst och gjort hittills på programmet. Upp till ett tiotals böcker skulle det refereras till och till flera, flera olika uppgifter samtidigt som du skulle berätta vad du hade gjort och lärt dig under praktiktiden. För många av oss slutade det med att praktikrapporten blev just flera, flera sidor lång. Vi upplevde att vi inte hann med att praktisera för att vi hade så mycket att göra i skolan. Jag och klasskompisar försökte gång på gång ta upp att det var för mycket att göra i skolan men lärarna lyssnade inte. Oavsett om du gör uppgifterna direkt du får dem och har en enorm studievana, kommer du att få kämpa obarmhärtigt mycket på detta program.
Föredetta elev
6 mar 2020

Bra skola

Bra anpassade studier. Själva undervisningen går inte att jämföra med gymnasiet dock. Men man får ju samma behörighet så det spelar ingen roll egentligen. Perfekt om man har diagnoser. Rekommenderar.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen