Omdömen

3.7
Baserat på 9 omdömen och 67 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
18 dec 2020

Bra gymnasieskola

Jättegod mat bra lärare men sämre lokaler.
Elev
30 nov 2020

Ävlkullegymnasiet

Väldigt bra skola skulle jag vilja säga.
Föredetta elev
16 jul 2020

Helt okej men inget drömgymnasium

Följande är mina personliga åsikter och upplevelser av Älvkullegymnasiet/SÄG, så det kan hända att någon annan inte alls har samma bild av det hela. Det kan även vara så att vissa saker förändras inför kommande läsår.

Skolans största fördel är att det finns många lärare som är väldigt bra på sitt jobb, engagerade och har mycket erfarenhet. Tyvärr finns det även en del som inte alls fungerar bra i klassrummet. Har du tur får du bara bra lärare i dina kurser, men det är lite av ett lotteri. Oturligt nog kan det i några kurser vara en så skiftande kunskapsnivå bland eleverna att även de bästa lärarna inte har resurser nog att förklara respektive utmana, vilket lämnar en del elever lidande.

Något positivt med SÄG är elevkåren och möjligheten att engagera sig på olika sätt. Detta hade jag gärna gjort mer av under min gymnasietid, men tyvärr hann jag inte med det för att skola och fritid tog så mycket tid.

Nu till de mindre positiva bitarna...

En av de saker som jag upplevt som sämst planerat är kursfördelningen för respektive läsår. I ettan kändes det rätt okej med lagom många kurser. Men sen kom helvetet. I tvåan hade jag (beroende på vilken del av året man jämför med) 2-3 gånger fler kurser än jag hade i trean! Detta är inte en överdrift. Jag hade i princip ingen fritid i tvåan, eftersom vi oftast gick från 08.30-17.00. Så fort jag kommit hem var jag tvungen att lägga all tid på att plugga inför kommande prov, för det fanns alltid ett stundande prov. Jag vet att många av mina klasskamrater kände likadant. Ärligt talat är jag förvånad över att det inte påverkade min psykiska hälsa mer negativt än det gjorde. Å andra sidan var trean en dans på rosor. Jag var knappt i skolan för att jag hade så få kurser. Hade några av tvåans kurser flyttats till trean så hade arbetsbördan varit mycket jämnare. Ytterligare en sak som kan vara värd att notera om du funderar på att läsa på SÄG är att håltimmar av varierande längd är rätt vanliga på schemat.

Något som slog mig så fort jag började var attityden och inställningen till plugget. I princip det första man fick höra när man började var att "förvänta dig inte att få bra betyg på gymnasiet, du kommer knappast nå samma betygsnivå som i grundskolan". Självklart är det bra att ha en realistisk bild av att det krävs arbete för att lyckas, men personligen tycker jag inte det förmedlar rätt inställning att säga att man lika gärna kan ge upp från start. (Gör inte det!) Jag och flera av mina klasskamrater gick ut med liknande betyg som vi fått i grundskolan.

Jag kan även tycka att skolledningen har sina brister. Det logistiska känns inte alltid så genomtänkt och flera gånger under min tid på skolan kände jag mig nedreducerad till en kostnandsfråga. Det var okej att vissa elever hamnade i kläm om skolan sparade in tillräckligt mycket, verkade det som ibland. Bristande kommunikation från skolledningen var också ett genomgående problem, vilket gjorde att vissa elever fick åtnjuta privilegier andra inte ens visste fanns tillgängliga.

De gamla lokalerna på Älvkullen är förvisso ganska slitna, men eftersom det fungerar ändå är det inget jag ser som problematiskt (förutom den dåliga ventilationen på sommaren kanske). För dig som läser detta är det troligtvis ändå inte relevant, eftersom du kommer gå i den nya skolan. De nya lokalerna är fina, fräscha och öppna. Jag kan inte uttala mig om hur de kommer fungera på en större skala, men utifrån det jag sett gillar jag den nya skolans lokaler.

Skolmaten är helt okej. Det finns flera alternativ och många vegetariska valmöjligheter. Jag blev nog lite bortskämd på min grundskola där maten nästan alltid var jättegod, så det är därför jag är lite kritisk nu. Det mesta på Älvkullen är gott men en del saker smakar lite udda... Mycket positivt att de arbetar för att minska matsvinnet och matens miljöpåverkan. Dock skulle jag gissa att många skolmatsrelaterade frågor förändras på nya skolan.

Summa sumarum lämnade jag SÄG med många nya kunskaper och erfarenheter. Undervisningen har på det hela taget hållt en ganska hög nivå. Skolupplevelsen har inte varit hemsk, men inget speciellt heller. Funderar du på att läsa natur eller teknik i Karlstad finns det många andra skolor att välja mellan. Hade jag stått inför gymnasievalet idag hade jag nog valt en annan skola... Med det sagt är det ändå inte kört om du skulle bestämma dig för SÄG:)

Lycka till!
Elev
19 apr 2020

Bra skola men hämsk mat

Skolan är bra men bli bättre på maten. Maten går knappt att äta
Elev
21 dec 2019

Jätte bra, trivs mycket

Alla lärare jag har är väldigt seriösa med sitt arbete och lär ut bra. Det finns hjälp att gå om man behöver och det känns som att lärarna verkligen vill att alla ska lyckas. De gamla lokalerna är lite gamla som sagt men ska flytta till sundsta senare ändå
Elev
22 nov 2019

Skolan är trevlig, fina lokaler

skolan är jättebra, finns snälla människor med alla olika slags personligheter, finns inte en chans att man inte hittar en kompis.
Även skolmaten är toppen, med ett ”greenroom” där olika vegetariska alternativ ställs ut, annars serveras alltid bröd och grönsaker till maten.
Men det bästa är nog våran elevkår som alltid gör skolupplevelsen lite roligare med roliga evenemang eller t.ex. ger ut gratis bullar från ingenstans! :)
Elev
1 nov 2019

Mycket trevlig

Mycket trevlig skola men maten är inte ok.
Elev
23 okt 2019

Mycket dålig rektor

Dålig skola med mycket dålig rektor. Vissa lärare är mycket bra och är hjälpsamma men de flesta är mycket dåliga
Elev
3 okt 2019

Skolan är prima

Underbar skola med underbara elever/personal. Rekommenderar stort!

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen