Omdömen

3.2
Baserat på 23 omdömen och 177 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
14 feb 2024

natur

Fantastiskt

Otroligt bra skola med kompetenta lärare och utomordentlig utbildning. Man får många fördelar på samtliga linjer, välutrustade studieresor till varierande länder. Maten är mycket bättre än på många andra skolor med många alternativ och nybakat bröd varje dag. Labortaionssalarna är välutrustade och på naturprogrammet har man under hela sin gymnasietid sina egna labbglasögon och labbrock. En bra kalkylator med många funktioner finns att låna för samtliga elever så att man slipper köpa en själv för tusentals kronor som på många andra skolor. Jag har många vänner som går natur på andra skolor och genom att jämföra erfarenheter är det tydligt att andra skolor bleknar i jämförelse med Rönnes ljus. Jag skulle rekommendera vem som helst att gå natur och särskilt på Rönnegymnasiet. Det finns ett bra stöd från samtliga lärare och trots att det ofta är mycket att göra visar lärarna hänsyn och flyttar på prov och inlämningar för att det ska bli så bra anpassat för eleverna som möjligt. Man får otroliga förutsättningar för att lyckas samtidigt som man faktiskt lär sig saker. Det är även små klasser och det finns många studiesalar för att det ska finnas så bra förutsättningar som möjligt för studiero. På skolans område ligger även ett cafe ( inte skolans kafeteria) och på detta cafeet säljs kladdkaka med två kulor glass för endast 10 kr, det finns även gratis kaffe och saft för 1 kr bland mycket annat.
Elev
14 feb 2024

natu

Mycket bra

Otroligt bra och kompetenta lärare, bra mat varje dag, roliga aktiviteter, bra miljöer för studiero, bra förberedelse in för universitet!
Förälder / Vårdnadshavare
21 dec 2023

Rönneskolan

Bra skola med engagerade lärare och bra lokaler. Har välutrustade labbsalar, fint bibliotek, många studiehallar och stor idrottshall. Skolan ligger väldigt fint vid Rönneå, mitt i centrum. Stämningen på skolan är bra och här hittar man på många sociala grejer-man åker på studieresor, går på bio, har musikcafe med elever som uppträder, en elevkår som hittar på en massa tävlingar och sociala tillställningar, driftiga elever som anordnar musikhjälpen och nobelfirande. Lärarna är bra och man får en bra grund att stå på i sin fortsatta utbildning eller yrkesliv.
Elev
5 mar 2022

Samhällsvetenskapsprogrammet

Helt fantastisk skola!

Skolan är helt otrolig, ett av livets bästa val att börja här. Kan inte beskriva min tacksamhet inför allt det jag fått ut av att gå på Rönne, då jag har växt och utvecklats massor både som person och skolmässigt. Lärarna på samhälle är något alldeles extra, helt fantastiska. Kommer sakna mina tre fina år på den här underbara skolan ❤️‍🔥
Föredetta elev
20 nov 2021

Handel- och administration

Helt okej, men inget jag rekommenderar

Till en början trivdes jag här rätt bra, men efter några ett par månader började jag märka saker som jag verkligen inte trivdes med.

Skolan är stor, vilket i sig inte är en nackdel utan bara något man antingen gillar eller inte gillar, men det för ju med sig en del olika saker.
1. Man ser sällan lärare på raster eller vid andra tillfällen då man inte sitter i klassrummet. Lärarna håller sig mest till sina klassrum vide lektioner eller sina kontor vid raster. Det här bidrog till att jag för det mesta inte kände mig särskilt trygg.

2. Maten på skolan är för det mesta riktigt äcklig, särskilt för oss som äter specialmat. Man kan oftast se eller smaka all den olja som har använts då de använder olja i överskott vid tillagning av maten.

3. En positiv sak som jag däremot kan berätta är vilket bra intryck jag fick av lärarna på handelsprogrammet. De är vänliga, omtänksamma och ser till att ha elevens bästa i åtanke!

4. En annan sak som jag anser är dåligt är priserna i cafeterian. Det är rätt dyrt där, så man handlat väl inte där lika ofta som man annars skulle gjort.

5. En annan sak jag gillade var att toaletterna vid handelskorridoren oftast var fräscha och okej att använda!
Elev
8 okt 2021

Samhällsvetenskapsprogrammet

Fantastisk skola med exceptionella lärare!

Kan inte tacka Rönne nog, jag är obeskrivligt nöjd på alla plan! Alla mina lärare är fantastiska, speciellt två av dem som inte kan mätas med andra. De alla ser verkligen till oss elevers bästa och jag har en personlig fin relation till alla. De gör det de kan för att vi inte ska vara stressade och låter oss vara med och bestämma, både när det gäller tidpunkt och examinationsform. Dessutom är det entusiastiska, intressanta och innehållsrika lektioner som får oss elever att verkligen förstå och lära oss. Betygen får man såklart jobba hårt för, men så ska det vara på en bra skola tycker jag.

Även maten är fantastisk och skolbespisningen supertrevlig, precis som övrig personal på skolan. Är nöjd med min klass också och jag tycker om att det finns kommittéer mm, det händer alltid något kul i skolan.

Det finns verkligen inte mycket att klaga på, allt är bra. Lärare, mat, scheman, utbildning, elever, cafeterian (Tina❤️). Allt. Jag växt så som person under min gymnasietid och jag är så tacksam för mina år här!
Elev
31 aug 2021

Ekonomi

Otroligt bra skola

väldigt bra skola, är nöjd med klassen och mina lärare vill mitt bästa.
Elev
20 aug 2021

Naturvetenskap

Rekommenderar starkt

Har gått första veckan. Helt underbar skola:) klickade asbra med klassen och lärarna är supertrevliga.
Elev
20 maj 2021

Naturvetenskap

Jag trivs väldigt bra!

Jag går just nu natur och trivs väldigt bra. De lärare jag har är motiverade, hjälpsamma och gör sitt bästa för att vi ska få en bra gymnasieutbildning. Majoriteten av lärarna är dessutom väldigt lyhörda och frågar oss elever om när vi helst vill ha prov/större uppgifter för att vi inte ska ha för mycket samtidigt. Klassen funkar väldigt bra och motiverar varandra inför prov och stora uppgifter. Vi blir ständigt utmanade med uppgifter som stimulerar och låter oss utvecklas. Det är ett högt tempo och man behöver lägga en hel del tid på skolan för att få höga betyg, men jag tänker att det bara är bra att det finns höga krav eftersom vi elever då behöver lära oss mer vilket även gynnar oss i framtiden.

Jag kan tänka mig att stämningen inte är lika bra på alla linjer. Men jag går som sagt natur och trivs riktigt bra. Om du är beredd att lägga ner tid och kämpa för betygen så är Ängelholms gymnasieskola helt klart något för dig!

Maten är bra och det är en otroligt trevlig salladsbuffé. Ibland har det blivit bråk på skolan men det är en stor skola och om man inte umgås i de kretsarna blir man inte påverkad av bråk mm.
Elev
6 mar 2021

Samhällsvetenskapsprogrammet

Bra skola med fantastiska lärare!

Väldigt nöjd med skolan! Bra lokaler, bra skolmat, i helhet bra elever och lärare. Otroligt nöjd med nästan alla av mina lärare och har aldrig ångrat mitt gymnasieval. Lärarna är entusiastiska, hjälpsamma, tillmötesgående och förstående. Tycker även att de flesta av dem undervisar på ett effektivt och intressant sätt samt ger relevanta uppgifter. Rekommenderar absolut Rönne.
Elev
10 feb 2021

Bild och form

Lite oroligt

Bra lärare men eleverna kan bli lite stökiga och i min uppfattning se ner på oss som går estet linjen.
Elev
25 jan 2021

Vart är lärarna när man behöver dem

Skolan är säkert bra men vissa lärare är inte förstående och är elaka. O idiotförklarar en Har förklarat mina problem för lärare o det viftas bara blrt för att sedan säga att dem har hjälpt o Säger att de är mitt fel Jag bytar skola pga hur elever och lärare är Fin skola men lärare är inte helt ok. Hittar du bra vänner blir de nog bra men har du svårt för de så välj en annan skola
Elev
7 jan 2021

Rönnegymnasiet

Jag tycker att skolan försöker att vara bra men det när inte hela vägen alls !
Föredetta elev
29 nov 2020

Ett misstag jag får leva med

Gick samhälle beteende här på Ängelholms gymnasieskola och tog studenten 2019.

Utifrån betygen kan man enkelt dra slutsatsen att jag inte trivdes på skolan och att välja Rönneskolan var ett gravt misstag.

Det är inte en trevlig skola på något sätt. Som en person som tycker om att lära och utvecklas fungerar det inte att gå på en skola där både eleverna och lärarna är totalt ointresserade och knappt har livsviljan kvar. Dödstråkigt och farligt för duktiga elevers lärande att gå på Rönne.

Vår klass hade två kvinnliga mentorer, varav en av dem tog upp ämnet matte med oss under vår mentorstid i början av första ring. Det hon sa där och då var oacceptabelt och jag ska berätta för er varför. Hon bröt ned vårt självförtroende och fick oss elever att framstå som att VI är anledningen till att vi får dåliga betyg. Självklart har vi elever ett stort eget ansvar men läraren sätter tonen och dirigerar. Vår mentor sa: ”Det är ju så att... *tystnad* samhällare är ju INTE kända för att vara bra på matte. *fniss* Och jag vill bara nämna för er att det finns en basgrupp där ni kan få hjälp med matten.”.

Säg mig vad är detta för sätt att uttrycka sig? Ingen kan matte bara sådär, man föds inte till ett geni i matte, man L Ä R sig matte. Och sanningen är att vi blev bortprioriterade, uträknade från ekvationen, glömda och behandlade som om vi vore lata och okunniga som valt samhällsvetenskap. Man lär sig matte med en lärare som visar intresse för likväl ämnet som eleverna. Man lär sig matte med en lärare som finns där och inte ger upp på eleverna. En sådan lärare fanns inte för oss och det är rentav skamligt men också sorgligt, inte minst för våra betyg.

Höga betyg är sällsynt att få här. Lärarna har för höga krav på eleverna och komplicerar uppgifterna onödigt mycket.

Men det fanns en person. Den här personen hade självrespekten i behåll, var humoristisk och sann. Den enda läraren som kunde lära ut på ett roligt sätt. Han var entusiastisk, trevlig och stod upp för sig själv. En sann förebild. Jag tror jag talar för många här, för han lyste verkligen upp våra dagar och gav oss hopp i detta elände till skola. Tusen tack till vår psykologilärare som tyvärr gick i pension samtidigt som vi tog studenten. Önskar fler kunde ta del av den här läraren!

Psykologiläraren pratade med oss som de vi faktiskt var, individer, riktiga människor. Vi var inte bara ungdomar utan vi var människor. Bara människor, inget annat. Och ni måste förstå att det här är en väldigt viktig skillnad. Det var tyvärr så att många lärare inte såg en för den människa man var. Man vill ju bli sedd, oavsett vilket sammanhang och speciellt i skolan.

Engelskaläraren var också väldigt bra men han fick vi inte ha kvar länge till, eftersom flera i klassen hade klagat på honom. Vilket var synd eftersom han hade ett undervisningssätt som var väldigt effektivt. Han förstod grejen med hur man lär sig språk, vilket är att exponera sig själv för språket så mycket som möjligt, framförallt i form av läsning och hörförståelse. Då ser man orden i sammanhang, grammatiken i sin kontext, förstår meningsuppbyggnader etc. Det faller naturligt. Däremot, att nöta in glosor och grammatik från tråkiga texter fungerar inte lika bra... sorry to break it for you.

Och juste, samhällsläraren hade uppfunnit ett eget betygssystem som han använde på prov. Aldrig kunde man få över ”stora C”. Helt otroligt orimligt.

Hursomhelst tänkte jag gå vidare till stämningen i klassen. Nämde tidigare att vissa inte verkade ha någon livsvilja kvar och det genomsyrade hela atmosfären. Många buade, ifrågasatte och tjafsade med lärarna när vi fick läxor eller skulle ha genomgång. Det fanns ingen vilja att lära sig. Allt var överkurs enligt dessa elever. De flesta i klassen levde för att supa varje helg och snacka skit dygnet runt. En del rasistiska uttalanden skedde från klasskamrater vilket var tråkigt, men det är sannerligen inte enkelt när hjärnkapiciteten inte räcker till.

Det pinsammaste av allt måste nog ha varit ”eliten” som gick på skolan, d.v.s. en grupp elever med mobbarattityd som självutnämnde sig själva till ”eliten”. Det var också så att ekonomiarna betedde sig väldigt pompöst och högdraget med en fräck attityd. Ett ord: narcisster. Nämner endast detta eftersom det är så tråkigt att vara omgiven av personer med så pass hög toxicitet. Pinsamma, ovärdiga... och jag hoppas verkligen de hittar någon större mening i livet än att vara besatt med sin egen spegelbild.

Om jag hade kunnat spola tillbaka tiden så hade jag inte valt den här skolan igen.
Elev
22 nov 2020

Dålig skola

Om du har vänner sen innan som går där som du känner dig bekväm med borde du börja där. Men om du har tendenser att hamna i bråk eller ifall du hamnat i en klass med dåliga människor gör skolan inte något alls för att hjälpa dig. Har varit mobbad där under alla terminer jag gått där och lärarna har inte visat något form utav intresse för att förbättra situationen. Mentorerna gör det som är ”nödvändigt” sen förväntas föräldrar och elever ta hand om resterande själva. Lärarna (med några undantag) verkar inte speciellt motiverade till att lära ut speciellt under distansundervisning. De ger en uppgift likt många andra och kanske en genomgång om man har tur. Bråkigt och orolig miljö både inne i klassrummet och utanför. Under lektionerna skriks och pratas det över lärarna och kastas saker ”suddgummi, papper, mm”. Och på rasterna är de slagsmål som t.om. slutat med ambulans. Om du börjar där och känner det minsta lilla oro rekommenderar jag att du byter då ifall du väljer att stanna och det uppstår problem så är du lite vid en återvändsgränd.
Föredetta elev
10 sep 2020

Stöd

Om man behöver extra stöd i ämnen så är det mycket ens eget ansvar vilket inte är ett problem men det borde finnas mer möjligheter för hjälp. Sammanhållning i klassen var inte den bästa men inte den sämsta, hittar man sin grupp med människor fungerar det bra.
Elev
4 mar 2020

Tråkig

Andan på skolan har aldrig varit den bästa
Elev
24 feb 2020

Dålig skola

Dålig skola och en dålig miljö
Elev
24 feb 2020

Dålig skola

Man får inte de anpassat efter en själv
Elev
3 feb 2020

Rekommenderar inte

Andan på skolan är i allmänhet dålig, i allmänhet saknas motivation på hela skolan främst elever men också lärarna. Känns som många lärare gett upp och gör vad de gör för att de måste. Frågar du en elev som gick på skolan för några år sedan har de gjort exakt samma uppgifter som du, rönne är inte så innovativa och nytänkande. Dålig städning också. Finns såklart lärare som sticker ut, därför kan skolupplevelsen vara helt annorlunda mellan paralellklasser. Ångrar djupt mitt val av skola.
Elev
8 jan 2020

Skolan är bra!

En bra skola med kompetenta lärare med några undantag. Skolan är väldigt modern och fräsch. Skolmaten är dock inte jättegod, mest pågrund av att de väljer speciella och äckliga rätter. Om ni vill gå SAM, EK och alla de olika Yrkesprogrammen ska ni gå här! Däremot är TEK, NAT, ES inte lika bra, gör det alldeles för svårt än vad det borde.
Elev
7 okt 2019

Toppen!

Gick naturvetenskapliga programmet. Väldigt kompetenta lärare!
Elev
22 sep 2019

Alltid alternativ! Sämre kvalité

Skolmaten är helt okej på Rönnegymnasiet. Något jag tycker är bra är att dem lägger fram mat från tidigare dagar som inte blivit uppäten och minskar på så sätt matsvinnet. Samtidigt som att det vegetariska alternativet läggs fram bredvid dagens vilket ökar chansen att folk väljer det vegetariska och på så sätt bidrar till en bättre miljö. Hursomhelst gör detta att det alltid finns ett val vilket minskar risken för att någon går hungrig. Kvalitén på maten kunde varit mycket bättre. Jag tycker att det är bra att dem ibland avstår helt från att servera kött vilket dem kunde gjort oftare! Vår matsal är nyrenoverad vilket gör att den numera är betydligt rymligare och har bättre klimat.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen