Är du elev, förälder eller lärare? Lämna ett omdöme.

8 Omdömen

3.4
Bra
1
4
2
1
0

Lärare spelar stor roll

3.3
Föredetta elev · 17 mars 2020
Föredetta elev · 17 mars 2020
Vilka lärare man får spelar stor roll.
Vissa är superduktiga och engagerade medans vissa inte bryr sig alls och är otroligt oklara.
Jag hade lite blandat under mina 4 år på skolan, men de mesta av mina lärare var bra.
Skolan Ligger i ett av det rikaste områden i Stockholm där de flesta är ”rika”. Det är bland annat därav som det finns en så stor gruppering mellan eleverna. Det är verkligen inte så att alla kan vara med alla.
Skolan har en av det högsta utgångsbetygen av alla skolor i stockholm så majoritet av eleverna är mycket högpresterande och får höga betyg.

Generellt skulle jag säga att det är en bra skola men det är bara min upplevelse. Jag är säker på att alla inte trivdes lika bra som jag gjorde.

Sunken

2.2
Elev · 16 mars 2020
Elev · 16 mars 2020
Riktig jävla sunk skola alla lärare är bra förutom vissa. Maten är vidrig och lektionerna är piss tråkiga

Utbildningen är bra men...

2.6
Elev · 13 februari 2020
Elev · 13 februari 2020
...det är en extrem gruppering på skolan. Om du inte har märkeskläder eller är rik så blir man utanför. Lärarna gör inget för att förebygga mobbning och utanförskap, och friendsgruppen som är där för att motbygga mobbning gör ingenting och snarare hackar på fel människor. Kompisstödjarna är bara massor med populära elever då att vara en kompisstödjare är mer som en popurläritetstävling. Killarna i min klass är majoriteten av dem extrema rasister och jag har hört dem flera gånger kalla svarta för ”apor” och pratat om invandrare som om de vore värre än pest, men inget görs för att förebygga rasismen och xenofobin. Lärarna är för det mesta helt OK, tyvärr tror jag att jag har fått otur med de lärarna jag har haft under mina 4 år.

Okej skola

3.4
Elev · 5 februari 2020
Elev · 5 februari 2020
Tycker det är en bra skola. Som sagt ligger den i Bromma och många är mycket lika varandra. Lärarna är si så där. Det beror mycket på vad du får för lärare. vissa favoriserarar medans andra är bra. Det är ganska mycket prov men jag har inget att jämföra med. Det är även ganska mycket press på eleverna då det är en högpresterande skola.

Bra undervisning med grymma lärare

4.0
Elev · 12 december 2019
Elev · 12 december 2019
Bra. Stränga men härliga lärare och bra undervisning. Vissa klasser är lite stökiga dock!

Skolan är bra

3.2
Elev · 5 december 2019
Elev · 5 december 2019
Tycker skolan är bra men har själv inte fått de bästa lärarna så det blir lite svårare, det spelar verkligen roll om man får bra lärare eller inte. Har själv oklara lärare
Maten kan verkligen förbättras

Bra men mycket press

3.6
Elev · 3 december 2019
Elev · 3 december 2019
Bra skola men det är mycket betygs press och eftersom alla här är liksom ”rika” så är det lite press med sånt också (kläder, hus etc.)

Skolan är väldigt bra med engagerade lärare.

4.4
Elev · 27 november 2019
Elev · 27 november 2019
Väldigt bra skola med välutbildade lärare. Eleverna på denna skola har i snitt väldigt höga betyg vilket märks i jämförelse av andra skolor.
Dock, har vi väldigt mycket prov och lärarna sätter mycket press på oss.

Ansök till skolan

Ansök till skolan genom att klicka på knappen och fyll i ansökningsformuläret. Skolan kommer höra av sig till dig efter att du skickat in ansökan.

Skicka ansökan

Jobbar du på skolan?

Samla feedback och omdömen i realtid från elever, föräldrar och lärare. Med SchoolParrot ökar ni skolans transparens och förtroende. Prata med oss så berättar vi mer.

Läs mer
Alviksvägen 97, 16753, Bromma
Arne Landström
08-4459700

Äppelviksskolan

I södra Älvsjö hittar man den kommunala Johan Skyttesskolan, en F-9 skola som lägger stort fokus på kunskap och kvalitet, men också på att skapa en stämning som är välkomnande och trygg för alla - det är vad som får elever att uppnå sitt fulla potential. Med bra pendeltågsförbindelser till och från centrala Stockholm är skolan populär i området.

Fakta om skolan

 • Meritvärde
  292.9
 • Antal elever
  672
 • Antal lärare
  46
 • Antal behöriga lärare
  42
 • Elever per lärare
  14.6