Omdömen

3.2
Baserat på 26 omdömen och 199 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
24 apr 2024

Ekonomiprogrammet

Hemskt.

Förfärlig skola.

Många lärare är inte engagerade alls, många av skoluppgiterna är dåligt konstuerade och så pass tråkiga att det är svårt att göra klart.
Många lärare kränker elever, vill inte elevernas bästa, vill inte samarbeta och hjälpa eleven, för att få eleven att klara uppgiften/kursen/göra omprov.

En av lärarna på skolan visade statistik på hur många elever som inte klarar deras ämne. Det här gjorde läraren på första lektionen klassen haft på skolan/i det här ämnet. Läraren sa detta med ett leende och verkade vara stolt över att hens elever inte blir godkända.

En annan lärare tillät inte omprov, hen kallade också sina elever för äckliga, och ville därmed inte att hennes saker, så som pennor, dator för att hålla presentation ) skulle lånas ut.

Skolmaten går inte att äta, klassrumen och byggaderna är i behov av renovering.
Elev
10 jun 2023

Välj inte af chapmangymnasiet!

Om du vill att din gymnasietid ska vara rolig, utvecklande och lärorik välj för allt i världen inte af chapmangymnasiet i Karlskrona!

Tyvärr finns det inget stort utbud på gymnasieskolor här i Karlskrona men då skulle jag rekommendera Aspero eller ekonomilinjen på af Chapman före samhällslinjen. Samhällsklasserna är till 80 % tjejer och sammanhållningen är dessvärre inget vidare bra. Endast vissa klasser prioriteras när det kommer till resor och besök, då främst ekonomi klasserna och samhäll internationell klasserna. Utöver detta görs inget för att få ihop klassen, vilket resulterar i dålig sammanhållning. Skolmiljön är fin och biblioteket är bra, men när man vantrivs i sin egna klass blir tyvärr betyget för det övriga inte särkilt högt heller. När det kommer till lärarna håller de flesta en helt okej nivå, dock är en gemensam nämnare för af Chapmans lärare den ständiga favoritiseringen. Det märks otroligt tydligt när lärare ger högre betyg till de elever som de tycker om mer, vilket såklart är extremt tråkigt att se. Sedan finns det även lärare som ger en F i kursen trots att man klarat 4 av 5 moment samt vägrar ge en någon chans att komplettera upp det man inte klarade - vissa lärare saknar med andra ord helt förståelse för sina elever. Jag är otroligt tacksam för att dessa tre åren äntligen är slut, och om det är något jag skulle vilja förmedla till alla niondeklassare här i Karlskrona så skulle det vara; tänk efter ditt gymnasieval noga!
Föredetta elev
6 maj 2023

Alla program

Välj inte

Helt katastrof. Lärare/administration straffar elever som behöver extra hjälp. Personalen i administrationen är riktiga mobbare och trycker ner dig när de får chansen tills du börjar gråta och då skrattar de dig rakt i ansiktet. Ingen respekt och fåtal personal som respekterar dina gränser. Sjukfrånvaro leder nästan alltid till att ditt CSN blir avdraget. Riktigt oproffsiga lärare som ger dig helt vidriga blickar bara du ska svara på ett samtal eller gå på toa. Lärare som skriker ”jalla jalla” till dig och dina vänner baserat på att du inte är svensk. Kommentarer om ens goda svenska trots att man är född och uppvuxen i Sverige. Kommentarer om att ”din familjs bidrag kan bli indraget om du fortsätter sjukanmäla dig” (alla i min familj jobbar och har gjort sedan dem flyttade till Sverige, där av har vi aldrig haft bidrag så fattar inte var det kommer ifrån?). Skolan är sämst, det enda positiva är att studenten är stor. Välj en annan skola!
Elev
30 okt 2022

Samhällsprogrammet

Nöjd elev på Chapman

Jag tycker att Chapman är en utmärkt skola med struktur. Det är fina lokaler och snälla lärare. Tycker i stort sätt om alla lärare förutom en som klassen gemensamt ogillar. Men annars är alla förstående och hjälper en med svårigheter i sina kurser. Har autism vilket ger mig extra svårigheter i skolan men tycker att lärare varit pedagogiska och tydliga med vad som händer och vilka krav som ställs.

Många här skriver om jobbiga upplägg med mycket uppgifter samtidigt. Vill inte vifta bort deras upplevelser och tycken och förstår dem men helt ärligt kommer alla känna så oavsett skola och linje. Gymnasiet är tufft jämfört med grundskolan och ansvaret ligger helt på eleven. Om man tycker det blir mycket på en gång finns syv som jag personligen inte gått till så mycket men hört att andra uppskattat mycket för att få hjälp med arbetstekniker. Känner elever från andra gymnasier i Karlskrona som hade lika mycket att göra, ibland mer och stressade massor. Det är en delad stress som lärare och övrig personal försöker att minska så gått de kan.

Skolmaten är dock inget jag hört någon uppskatta och man får vara beredd på att det ibland inte finns lediga sittplatser. Ibland får man komplettera med en macka från deras café.

Även om elever inte är något skolan kan påverka, vilket gör det konstigt att kritisera, så vill jag bara säga att det finns normer på skolan som verkligen syns. De flesta ser likadana ut och jag smälter nog in bland mängden. Många gillar att klä upp sig och se sitt bästa ut på lektionerna men dömmer inte andra som inte gör det. Om man inte klär sig som i mängden kommer ingen bry sig så mycket då de tänker mer på sig själva och skolrelaterade saker. Måste dock säga att ettorna är alltid i början väldigt dömande och ger elaka blickar men det lugnar ner sig efter ett tag. De flesta är väldigt snälla att prata med och alla har förståelse för varandra.

I helhet är Chapman en bra skola som förbereder en för vuxenlivet och det ansvar som kommer med det. Ska ta studenten i sommar 2023 och är jättenöjd med min upplevelse på skolan.
Elev
15 okt 2022

Samhäll internationell profil

Helt okej

Lärare har ingen förståelse över att vi har andra ämnen också, de tänker bara på sitt eget och tänker inte på oss som personer.
Föredetta elev
18 aug 2022

Ekonomiprogrammet

Dryga tre år

Bästa med skolan var dess lokaler och bibliotek, resten var inget vidare. Av mina tre år jag gick där gillade jag endast 3-4 lärare. De flesta var jag helt neutral om och vissa gjorde skolan drygare än vad som behövts. Många elever där är även rädda för att sticka ut. Allt detta ledde till att tre år här blev väldigt tråkigt.
Elev
28 apr 2022

Både bra och dålig

Om man går på lärlingsutbildning eller resturang så är det väldigt bra med bra lärare.
Elev
13 okt 2021

Ekonomiprogrammet

Bästa gymnasieskolan i stan

En av de bästa skolorna, man får jobba med UF och de har även många internationella kontakter. Så varför inte börja gå i skolan som bidrar till en enorm framtid?
Elev
8 maj 2021

Samhällsprogrammet

Helt okej

Lärarna har dålig förståelse för hur mycket belastning som finns i andra ämnen. De nästan staplar läxorna och proven på varandra. Vill man ha hjälp med det och att möjligtvis strukturera så ifrågasätter de varför man valde att gå just på denna skolan vilket inte direkt ger en mer självförtroende. Det sista man vill är att arbetsbelastningen tar över vilket jag och resterande elever som jag pratat med håller med om att den lätt gör. Tar man upp problemet så glöms det bara bort av lärarna. Utöver detta så är det en allmänt bra skola med mycket kommunikation.
Elev
18 jan 2021

Var beredd på stress

Sjukt mycket plugg, det bör du veta om du väljer denna skolan. Många lärare har ej förståelse för att vi har andra ämnen med mycket i utan de tänker bara på sitt eget ämne. Helt orimligt hur stressad man ska behöva bli för att klara sig på denna skolan. Betygen kommer verkligen inte gratis om man säger så. Jag trodde att gymnasiet skulle bli en jätterolig tid men det har det faktiskt inte varit med all stress. Lokalen har inga områden där man kan umgås med andra eller mysiga soffor osv utan endast klassrum och lite bänkar man kan sitta på i korridoren lite här och där. Vi har aldrig gjort något utanför lektionerna såsom studiebesök osv. Endast plugg plugg plugg. De har inte heller gjort ett bra jobb med att få ihop klassen Eftersom vi inte fick nån lära känna period i början eller några studiebesök. Och nu kanske vi inte heller får en riktig student för corona. Slita hårt och stressa ihjäl i 3 år för att inte få fira, inte superkul.
Elev
21 dec 2020

Hög arbetsbelastning

De flesta lärare är väldigt bra. Trevlig miljö. Dock är arbetsbelastningen på tok för hög då lärarna har svårt att kommunicera kring vilka som lägger uppgifter när. Stressar ihjäl mig vissa veckor pågrund av att lärare lägger fler uppgifter på redan fulla veckor. Elever tar ofta upp frågan men det verkar inte ge effekt.
Elev
14 dec 2020

Restaurang och livsmedelsprogrammet

Jag tycker att östersjöskolan är bättre än af Chapman utan tvekan. Mycket mindre och mycket lugnare. Ingen bryr sig om hur någon ser ut. Men på Chapman handlar det bara om status.
Elev
12 dec 2020

Lärlingsprogrammet är i världsklass.

Om man ska välja något program på denna skola så ska man välja lärlingsutbildningen och speciellt barn & fritid! Fantastiska lärare, de är mer än bara lärare, de är mer än vänner, de är familj, nere på östersjöskolan så är vi ALLA en familj.
Elev
26 nov 2020

Bra skola med bra lärare!

Superbra skola!! Rekommenderas 💪
Elev
21 nov 2020

En trygg skola

En väldigt bra, trygg och mysig skola. Där alla lyssnar på varandra och man blir höra och sedd av lärarna
Elev
29 sep 2020

Dålig Corona hantering

Helt okej, inget speciellt alls så sätt. Men bara medel
Elev
8 sep 2020

Bra skola

Jag gillar undervisningen och lärarna
Elev
10 maj 2020

Utmärkt!

Fantastiska lärare som är engagerade, lagom stor med lagom antal elever, ligger bra mitt i stan och lagom med arbete. Internationella kontakter, roliga samarbeten och pratar mycket om tabubelagda ämnen. Maten kan dock förbättras!
Elev
24 jan 2020

Rätt bra

Bra skola med mycket prat om tabuämnen, riktigt bra lärare för det mesta, engagerade i elevernas arbete. Ibland får man någon av de sämre däremot. Dock maten är väl inte den bästa precis...
Elev
13 jan 2020

100% okej skola

Skolan är bra, många trevliga lärare men var beredd på att fly över gatan för en pizza för maten är fan dödlig
Elev
6 nov 2019

Utslängd

Första dagen jag gick till skolan så möttes jag utav en lärare som slängde ut mig för att jag inte såg ut att skulla gå där. Jag har en mer alternativ still men det ska ju inte vara ett problem...
Elev
6 nov 2019

Utslängd

Min första skoldag så höl jag på att bli utslängd för att jag har en mer alternativ still och då enligt en lärare inte såg ut som att jag skulle gå där.
Elev
24 okt 2019

Den funkar ibland

Skolan har helt okej lärare. Vissa är bra och neutrala medans andra favoriserar otroligt mycket och ger betyg på vad dem själva tycker.
Skolans mat är det värsta jag varit med om, dem vill att det ska vara bra och försöker med massa konstigt men det blir bara fel och äckligt.
Elev
7 okt 2019

Trevlig skola

Bra skola, dock ganska stor så det kan lätt bli lite opersonligt. Ligger bra mitt i centrum.
Elev
23 sep 2019

Skolan är bra.

Skolan är bra men maten är under all kritik. Många bra lärare och andra väldigt dåliga lärare som ger betyg pga åsikter. Genomsnitt bra.
Elev
3 jun 2019

Så bra!

Supervacker skola som välkomnar alla. Mycket prat om mänskliga rättigheter, hbtq, feminism, och stort deltagande i politiska evenemang t.ex EU-valet (skolval)

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen