Omdömen

3.0
Baserat på 30 omdömen och 245 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Förälder / Vårdnadshavare
16 dec 2022

Akta er för denna skola!

Kan inte göra annat än att varna för Almaskolan. Almaskolan är väldigt stökig, och har varit så länge – och det tycks bara bli värre. Skolledningen verkar inte bry sig. Otrygghet, mobbing och slagsmål är vardagen. Mitt barn trivs inte och mår inte bra på denna skola. Ett skolbyte är dock jobbigt i årskurs 9, så vi försöker härda ut detta läsår. Men nej, så här ska det inte vara.

Gällande själva undervisningen så ställs lektioner väldigt ofta in. Lärare byts ofta ut, ibland försvinner de mitt i terminen och ersätts med elevassistenter eller skumma vikarier. Under denna högstadietid har mitt barn haft 4 mattelärare, 3 SO-lärare, 3 NO-lärare, 3 lärare i moderna språk, 3 musiklärare, osv... (assistenter och vikarier ej inräknade). Var är kontinuiteten? Eleverna får helt enkelt inte den undervisning de har rätt till.

Den utlovade slöjdundervisningen lyser med sin frånvaro. Eleverna får, först i årskurs 9, endast en ”slöjdvecka” i slutet av vårterminen. Men varför fattar ingen att det inte räcker? Hur kan Skolinspektionen acceptera detta? Det tar tid att öva upp hantverkskunskaper, det går inte att ersätta 3 års slöjdundervisning om 140 timmar med 30 intensiva timmar under en vecka. Vem skulle resonera likadant med moderna språk (eller annat ämne)? Man förnekar eleverna ungefär 80% av den lagstadgade undervisningen, för en endaste ynka slöjdvecka så de kan få ett betyg. Helt galet. Bara för att spara pengar. Detta borde inte vara acceptabelt – men som vanligt är det vinstintresset som avgör och styr...

Akta er för denna skola. Era barn kommer inte få den undervisning de enligt lag har rätt till, de kommer behöva anpassa sig till nya lärare hela tiden, de kommer inte få det stöd i undervisningen de behöver, de kommer inte må bra och de kommer inte ha en trygg vardag!
Förälder / Vårdnadshavare
11 nov 2022

Stark avrådan

Sätt inte era barn på Almaskolan. Trots små klasser så är det stökigt både på lektioner och raster. Inget engagemang hos lärare eller skolledning. Lärare som flyttas mellan ämnen tex franska till musik, musik till so, lärare som berättar hur hen limmar fast sig på motorvägen och stänger ute elever från lektionen som ifrågasätter det.
Förälder / Vårdnadshavare
18 okt 2022

Nöjda

Vi har än så länge en bra erfarenhet av skolan. de problem som uppstått har skolan tagit tag i direkt och vidtagit åtgärder. Tydlig kommunikation och en bra kontakt med de lärare som vårt barn har. Hen verkar även vara nöjd med kompisar, lärare och profil. Ett stort plus för maten.
Förälder / Vårdnadshavare
8 jun 2022

Almaskolan

Min son som går där är jättenöjd och mår väldigt bra där! Jättefin skola som ligger precis bredvid en stor och bra fotbollsplan.
Förälder / Vårdnadshavare
8 jun 2022

Stark avrådan att söka Almaskolan!

Oroväckande att Almaskolan fortfarande får bedriva verksamhet! Dom arbetar inte enligt styrdokument eller för att eleverna ska utvecklas och må bra. Avråder starkt att välja denna skola!
Elev
1 jun 2022

En bra tid

Jag har gått på skolan i fyra år och är väldigt nöjd med det jag varit med om under dessa år.
Möjligheten till att utöva sin egen idrott två gångar i veckan har varit bäst, men även de kompisar och de lärare jag har lärt känna har gjort min skoltid till en bra tid.
Inför sista året bytte vi en del lärare och det var till en början svårt, men när vi lärde känna dem lite bättre så blev det bra.
Det som mest saknats under åren är en större samlingsplats inne på skolan, men utemiljön har ändå gjort så att vi haft bra rastgård.
Jag kommer sakna alla!
Föredetta elev
18 apr 2022

Kass skola

SÄMSTA SKOLAN NÅGONSIN!

Hit ska du inte om du inte vill bli misshandlad varje dag. Jag blev det i en hel termin och lite till, jag hag flera gånger sagt till lärare som inte har gjort något. Jag har visat blåmärken av vad eleven gjort mot mig. Vissa lärare har sett när eleven (han) sparkat mig men de har inte ens bett honom att sluta. Vänner har visat videor från vad han har gjort mot mig men de skiter fullständigt i det. Detta har hänt mot andra också t.ex. mina två vänner. Även hans vänner har han utsatt för detta som han inte nu längre är vän med. Den gången jag gick till rektorn efter att jag för första gången hade puttat hon slog han mig i ansiktet först med handen och sen med knytnäven, sen sparka han mig han tryckte även in mig i väggen. Jag gick i alla fall till rektorn och han skulle ”prata” med den här killen. Själv fick jag gå till kuratorn och gjorde de ett par flertal gånger. Killen blev varken avstängd, och ingenting hände. När man såg på videokamerorna kunde man tydligen inte se det han gjorde mot mig bara att jag puttat honom. Däremot var det många som stod på och titta men rektorn pratade inte med en ända i närheten. Killen har även påpekat folks kroppar, då kan han säga: ”du är så jövla tjock” ”har du aldrig sett en sallad” ”din kroppsform är som ett däck/ballong” ”du ör ganska smal så du borde kunna ta dig igenom” - en ca 10 cm bred lucka. Lärarna har hört från både killen, mig och mina kompisar men väljer att inte göra något.

Lärarna är nog de sämsta jag haft, varje lektion skriker dem, kallar eleverna för ord som: ungjävel, snorunge och av musikläraren blir man kallad för värdelös. På hans lektioner blir man utskickad om man pratar med en kompis t.ex. säger tyst. Vissa lärare har gått barfota under lektioner vilket inte är det fräschaste man kan göra.

Undervisningen är inte så kul, man gör samma sak under varje lektion, sitter och lyssnar minst 30 minuter av lektionen man får absolut inget arbete klart och lärarna förväntar sig mycket från eleverna. Det hände en gång ner det var en elev i hela klassen fick A resten fick D och lägre, då tyckte läraren att det var smart att säga att de andra var osmarta och inte tillräckligt bra. Det var inte kul ska jag säga dig.

Det finns 5 toaletter i hela skolan. Alla är jättesmå förutom 2 som är ”handikap” toaletter. De är väldigt ofräscha luktar oftast som att någon dött där inne. Och att dela 5 toaletter på ca 150 elever + lärare och vuxna fungerar inte, däremot är det inte många som går eftersom de är så ofräscha.

Profilen är helt ok. Själv gick jag handboll. Man började väldigt tidigt (7.45) så man behöver vakna tidigt. Vi hade träning i Erikdalshallen. Man slutade 1 timme innan lektionerna började. 10 personer ska dela på 3 duschar - väldigt stressigt till skolan, man kom oftast sent till lektionen efter. Man körde med klister och det var ofta det inte fanns klisterveck så man fick gå runt med klistriga händer under hela skoldagen.
Förälder / Vårdnadshavare
11 apr 2022

Bra skola med engagerade lärare.

Jag tycker att skolan har engagerade lärare och bryr sig om sina elever. Jag har fått ett bra bemötande från dem. Mitt barn trivs väldigt bra på skolan.
Förälder / Vårdnadshavare
11 apr 2022

Mycket bra skola med bra lärare

Min dotter går på Almaskolan och vi är jättenöjda. Väldigt bra lärare som är pedagogiska och engagerade. Skolan ligger intill Östermalms IP där de tränar väldigt mycket. Skolan är en helt "vanlig" skola men möjliggör för att kunna kombinera sin idrott. Sedan några år tillbaka ingår Almaskolan i Cedergrenska som också äger Stockholms Idrotts Gymnasium. Detta känns väldigt kul tycker min dotter då hon vill börja där.
Elev
1 apr 2022

UNDVIK!!!

Sök absolut inte hit. Detta är den värsta skolan som jag någonsin har gått hit. Alla har såklart olika åsikter och synpunkter men jag tycker den är förfärlig.

Till att börja med så är eleverna väldigt stökiga ochiffrerat lärare gör någonting för att förbättra arbetsron. Elever som mobbar och kränker andra elever varje lektion. Själv har jag gått till rektorn flera gånger då en kille flera gånger har slått och sparkat mig. Rektorn, kuratorn och mentorn gör ingenting.

Lärarna är inte alls bra utan dem skriker nästan varje lektion, undervisar inte bra och favoriserar väldigt mycket. De flesta lärarna använder ett ovårdat språk och svär.

Själva skollokalerna är skit för det är trånga utrymmen, dålig luft och massor av tuggummi och snus under bänkarna. För att åka till matsalen så tar det 10 minuter att gå. Maten är dock okej. Varje idrottslektion är det en ny sal och ibland tar det till och med 30 minuter att åka dit med buss så vi har missat lunchen. Det tar även ett tag att åka till slöjden och hemkunskapen.

En sak som är positiv är att jag har hittat vänner och tiderna är helt okej. Vi slutar 16:00 en dag, 15:35 två dagar, 15:00 en dag och 14:00 en dag. Vi börjar 08:00 två dagar (men då behöver vi åka 20 minuter från skolan för att gå till profilen) 08:25 en dag, 08:40 en dag och 08:50 en dag.

Jag upplever inte att det är då mycket av en idrottsskola. När jag började trodde jag att man skulle kunna få gå tidigare och ta igen skolarbetet hemma för att hinna till sin träning. Dock blev det bara senare. Jag upplever ändå att profilen 2 gånger i veckan är väldigt onödigt. Man lär sig inget och lärarna är bara otrevliga och sura.

Det känns verkligen som att skolan endast finns för att göra vinst, inte för att undervisa.
Förälder / Vårdnadshavare
21 feb 2022

Är du förälder som läser…Undvik!!!

Vad ska man säga? Allt lät hur bra som helst när vi var på informationsmötet. Där lät det som en riktigt bra skola, det var guld och gröna skogar för hela slanten. Verkligheten visade sig dock mycket snart vara en helt annan. Undervisningen sker i lokalerna i Östermalms IP:s läktare där det är nedgånget, slitet, dålig luft och allmänt mycket nedgånget trots ett tappert försök att fräscha upp med lite ny färg etc. Känns som att hela skolans arbete går ut på att maximera vinsten till ägarna tyvärr…

Eleverna får gå en skaplig bit för att komma till restaurangen där dom äter skollunchen… Slöjd/hemkunskap/idrott mm bedrivs i lokaler i andra skolor dit man måste åka buss för att ens ha en chans att hinna. Lärarna ändrar hipp som happ i planeringen och det är mycket ruljans på lärare. Dessutom är vissa lärare helt katastrofala.

Mitt barn trivs trots allt detta på skolan då hen har många kompisar. Har försökt få hen att gå med på att byta skola, dock utan resultat. Så man får helt enkelt finna sig i denna kalabalik och stå ut tills hens tid på skolan är över. JAG LÄNGTAR!!!
Förälder / Vårdnadshavare
18 jan 2022

Dålig ledning, stort vinstintresse

Lyckas inte med någonting. Katastrofal skolledning utan någon som helst stöttning till lärarna vilket leder till att lärare stannar kort tid. Stökiga elever där det inte finns någon som helst plan för hur man ska lösa det. Lokalerna är under all kritik små utan några utrymmen för aktiviteter. Lokalerna är smutsiga och trånga.
Elev
8 dec 2021

Nja rekommenderar inte

Stökiga klasser. Folk spottar på handtag. Dåliga och skumma lärare. Liten skola. Små klassrum. Inga grupprum. Ofräscha toaletten.

Helt ok mat. Bra klass med en massa olika slags personer. Personer med olika sportar kan hänga med varandra. Bra handbollsträningen med roliga och nyttiga övningar.
Föredetta elev
15 nov 2021

Sämsta skolan

Dålig undervisning, elever som inte tar skolan och lärarna på allvar. Jag säger att INTE börja på den här skolan sämsta 3 åren i mitt liv
Förälder / Vårdnadshavare
19 okt 2021

Inte bra.

Tyvärr kan jag som förälder inte rekommendera denna skola. Dålig disciplin ger dålig undervisning. En del lärare är riktigt bra, men dom är för få.
Hoppades så på kombon skola och idrott. Tyvärr räcker inte skoldelen till för att få godkänt.

Goda ambitioner räcker inte.
Förälder / Vårdnadshavare
19 jul 2021

Mobbing skola.

Skola som inte bryr sig om elever *** ** ****** som tycker mobbing är ok.
Förälder / Vårdnadshavare
31 maj 2021

Välj annan skola

Bedrövlig skola, personalbyten är frekvent. Arbetsro och hjälpen från lärare samt pedagoger är hemsk.
Dialogen mellan skola och hem är i stort obefintlig.
Arbetssätten rakt emot skollagen.
Elev
28 apr 2021

queen

ÄLSKAR SKOLAN god mat, bra lärare, bra blandning av elever najs med sport profil WOW! awesome
Elev
28 apr 2021

sök in hit!!!!!!

Jag har gått i denna skola i snart 3 år de har varit dom bästa 3 åren i mitt liv med min klass och nu när jag ska lämna min klass kommer de vara jättejobbigt man får ett sånt bra band med sina klasskompisar och även lärare. Kommer vara jobbigt att lämna klassen #lovefrom9orna

Handbolls träningarna är rätt bra man får bra connetion med tränarna och de är bra träningar om du gillar din sport sök in hit
#lovefia
Elev
28 apr 2021

WOW YES.

Jag har gått på skolan i 3 år och i like it very much, ganska bra lärare, najs blandning av elever samt härligt med lokaler vid Östermalms ip. Det ända sämre är lokalerna dom är lie små men de är chill. God skolmat för det mesta, lyxigt, vi äter på en resturang i närområdet nu under covid eftersom att GIH har stängt där vi annars äter. #älska9c
Elev
20 apr 2021

Besviken

En skola som tror väldigt mycket på distansundervisning. Under covid-19 tiden ligger man på 2-3 dagars undervisning i skolan resten hemma undervisning med vad det innebär.Här sticker man ut rejält jämfört med kommunala skolor tyvärr!!
Annat
19 jan 2021

Börja på almaskolan

Allt är verkligen jätte bra, 5/5!! Man hittar jätte snälla kompisar här, man har en bra relation med alla. Lärarna är snälla och man lär sig mycket.
Elev
19 jan 2021

bästa skolan

Den bästa skolan jag har gått på har gått här sen 7:an och har ett starkt band med alla i min årskurs kommer va tråkigt att lämna skolan har haft den bästa tiden i mitt liv och handbolls träningarna är så bra och man har en så bra kontakt med tränarna lärarna är bra skolan är bra kan starkt rekomendera. Jag älskar min klass mest av allt.
Elev
27 apr 2020

Idrottar du sök till Alma skolan

Jag har snart gått i denna skolan i 1 år och de finns både för och nackdelar me skolan. Skolan är lite stökig men de beror inte på lärarna de beror på att föräldrar inte lärt sina barn. Det är inte skolans ansvar. Profilen på skolan e bra och man lär sig de man ska behöva lära sig.
Elev
21 nov 2019

Bra skola

Bra lärare och resurser, finns skolsköterska, kurator, speciallärare, elevassistenter osv. Skolmaten är bra
Föredetta elev
12 nov 2019

SÄMSTA EXISTERANDE SKOLAN

ANSÖK INTE TILL DENNA SKOLA!
Jag började i Almaskolan i sjuan med huvudsaklig anledning av handbollsprofilen. Dessvärre uppnådde skolan inte mina förväntningar alls. Handbollsträningarna var ok - tränaren favoritiserade mycket men övningarna var kul. Själva utbildningen var dock KATASTROF. Eleverna har noll respekt för lärarna och arbetsro kan man bara drömma om. I min klass kastades dagligen stolar och sudd och mina klasskompisar skrek rakt ut. Lärarna har ingen förståelse för att vissa elever faktiskt bryr sig om skolan. När jag klagade på arbetsron för min mentor fick jag höra att jag borde sätta mig utanför klassrummet om jag vill ha arbetsro. Helt galet, arbetsron ska ju infinna sig i klassrummet. Min pappa anmälde skolan till skolinspektionen som underkände flera kriterier. Jag förstår inte hur denna skola får hållas öppen. SÖK INTE HIT. Skolan passar endast för människor som vill skrika sig igenom sin skolgång omringad av en klass med inkompetenta jobbiga människor.
Elev
9 okt 2019

Denna skolan kan jag rekommendera till alla

Gick på skolan i 2 år och kan medge att det är en av det bästa perioderna i mitt liv. Och får personer som har det svårt i skolan är detta en jätte bra skola då det är lätt att få godkänt i alla ämnen. Plus så utövar man sin idrott på skoltid som är fantastiskt. Kan starkt rekommendera Alma skolan till alla elever och föräldrar.
Elev
4 okt 2019

Den är så himla bra

Jag ska inte rekommendera den här skolan för att den är stökig
Elev
4 okt 2019

Skolan är Bra

Det är ganska bra och lite dåliga lärare
Elev
4 okt 2019

Utmärkt

Jag har gått i skolan under 4 snart 5 år, det har varit en väldigt bra period. Skolan är bra och jag kär mig mycket här. Idrottsinriktingen är rolig.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen