Skapa ett omdöme om skolan

Skapa omdöme
Jobbar du här?
Registrera och få tillgång till er skola gratis.
Registrera gratis

Omdömen

2.7
Baserat på 2 omdömen och 40 svar
0
0
0
0
0
Föredetta elev
13 maj 2021
1.3

Missnöjd och ledsen

Jag har varit oerhört modig men jag har i vuxen ålder fått sota för något jag gjorde när jag var 16 år.
Jag anmälde Almers skola till Barn- och elevombudet (då ”BEO”, heter idag ”Skolinspektionen”) efter 9:an för att ingen annan skulle bli utsatt för samma brutala mobbning som jag var med om.
Mina föräldrar och jag tyckte inte att skolan hade gjort tillräckligt för att få slut på mobbningen som pågick från 4:an till 9:an på skolan. Mobbningen fortsatte även på gymnasiet. Men väl på gymnasiet fick gymnasierektorn nog och fick slut på trakasserierna. DET var jättebra agerat!
Men detta är något som borde ha skett under alla år på Almers.

Majoriteten av lärarna var oengagerade. Dom enda som såg mobbningen jag utsattes för och hur dåligt jag mådde var bildläraren samt specialpedagogen som åt lunch med mig i matsalen när jag satt ensam. Jag hoppas att dom två blev behandlade med respekt av dom andra lärarna men det är inget jag känner till.

Jag vann över Varberg kommun i min anmälan till BEO. Skolan hade inte gjort tillräckligt för att stoppa mobbningen. Det var en stor vinst för mig! Jag kände att det då kanske inte behövde bli fler som behövde vara med om samma mobbning som jag fick uppleva på Almers.
Efterspelet efter min anmälan och min vinst över Varbergs kommun har endast skett på Almers. Under en period efter gymnasiet jobbade jag som lärarvikarie inom kommunen.
Jag anmälde både Mariedalsskolan och Almers skola i min anmälan till BEO. Det har aldrig varit några problem för mig att arbeta som lärarvikarie på Mariedalsskolan. Men när jag blev tilldelad ett vikariepass på Almers skola blev jag lika snabbt avbokad.
Anledningen var enligt rektorn att en lärare ”var rädd för mig”.
Sandlådenivå.
Vad händer när mina barn ska gå på skolan? Ska lärarna neka mina barn att gå i skolan för att dom är rädda för mamman som stod upp för sig själv och fick den rättvisan hon förtjänade för att kunna gå vidare i sitt liv som 16-åring?

Idrottsläraren på den tiden var fruktansvärt elak. Detta var inte heller något som togs seriöst när jag sa till.
Några år efter min anmälan till BEO visade det sig att han blev anmäld för barnpornografibrott.
Detta är en subjektiv åsikt från en användare på SchoolParrot
Föredetta elev
5 dec 2019
2.1

Ej att rekommendera

Otroligt oengagerade lärare som endast bryr sig om att alla elever ska gå ut med ett E i betyg. Väldigt ofräsch skolmat, plåster och hårstrån har bl.a hittats i maten. Rekommenderar inte.
Detta är en subjektiv åsikt från en användare på SchoolParrot

Jobbar du på skolan? Kom igång gratis!

Skolan eller verksamheten har ännu inte verifierats av ägaren eller personal. Gör anspråk helt gratis för att redigera uppgifter, svara på omdömen, och få notifikationer om nya omdömen.
Registrera gratis