Omdömen

2.4
Baserat på 9 omdömen och 76 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
23 apr 2024

Dålig skola

Jag hade endast språk på denna skola en gång i veckan under höstterminen 2022 till vårterminen 2023.Kan säga att flertal elever slängde ut rasistiska men även sexistiska skämt i korridorerna till många, blev konstant mobbad där då jag hade en annorlunda stil än andra.
Bråk och slagsmål nästan varje vecka, man kände sig aldrig trygg på rasterna.
Lärarna gjorde inte heller något åt detta när man sa till och låtsades som att de sa åt eleverna som gjorde detta men ingenting förbättrades. Till slut bad jag min mentor från min egna skola (johannesbäck) att kontakta de lärarna till eleverna som utför sig dåligt och då slutade de ett tag, men det påbörjade sedan igen. Rekommenderar absolut inte.
Förälder / Vårdnadshavare
23 jan 2024

Bemötande mot NPF-barn

Träslöjdslärare som saknar förståelse och kunskap om neuropsykiatriska funktions nedsättning. Säger att diagnoser som adhd inte finns och beter sig felaktigt och illa mot såväl eleverna som föräldrarna till barnen med svårigheter. Lägger över skulden på barnen och deras föräldrar när det själva verket beror på hans oförmåga att bemöta funktionsnedsättningar som sig bör.
Föredetta elev
28 sep 2022

Riktigt deprimerande skola, fast i 1960-talet.

Ärligt sagt så var det en ganska dålig skola att få ha gått på jämnfört med allt annat som finns där ute, jag gick på Almtunaskolan från början till slut (F-6) Alltså valde föräldrarna skolan åt mig när jag var liten. Under skolgngen så träffade jag ganska tillbaka dragna mäniksor. Introverta. Själv var jag sådan, Detta måste ha berott av stämmningen på skolan, lärare var inte så sociala med eleverna och skolan var allmänt inte så social, det gick sedan vidare till elever och folk som spenderade tiden där. Själva lokalerna var ganska vidriga nu när jag tänker tillbaka och jämnför med vilka andra ställen som finns. Lokalerna var och är fortfarande likadana sedan 1960-talet när skolan byggdes, detta förstärker jag med att jag har en kompis som haft en morfar på skolan, och jag har passerat förbi skolan många gånger. Klassrummet är som standard med det är riktigt mörkt och dunkelt, skolan har en inlåst känsla då persinerna alltid varit nere, ventelationen har jag aldrig riktigt klagat på. toaletterna var helt okej men kunde gå i baklås när som helst. Matsalen var ganska luftig med mycekt utrymme, maten var vidrig. Jag kommer ihåg att jag var underviktig under min skolperiod på Almtuna. Vissa lärare var trvliga men felsta var helt känslolösa till oss elever, vi var behandlade som djur. Idrottshallen var också fast i 1960-talet med helt döda färger som i ett fängelse. Skolan har aldrig riktigt renoverats stort, kanske målats om någon enstaka gång, men jag kommer ihåg att lärarna sa alltid att skolan har brist på pengar så vi får ta med eget material hemifrån. Alltså var det brist på enkla vertyg som bland annat pennor och sudd. Som sist så led jag även av depression ett tag i femte klass på grund av min mentors beteende, min kompis hade samma sak.

Sammanfattat så var skolan rätt så dålig, men jag hade ändå vissa roliga stunder på grund av vänskapen.
Föredetta elev
16 nov 2021

Klassisk kommunal skola

Gick där fram till 2018 och tyckte skolan då var okej. Däremot har jag insett nu att visa delar i undervisningen missade dem och att deras arbete mot mobbning var värdelöst.

Hade flera incidenter med lärare, främst träslöjdsläraren som framför hela klassen sa att jag aldrig skulle uppnå högre än D i betyg o att jag därför inte borde ens försöka. Ha i åtanke, jag gick första terminen i 6:an.

Dessutom var skolmaten ett rent trauma, ofta man rymde och köpte mat på Willys istället.

Min egna mentor var guld, förmodligen en av de bättre lärarna på skolan. Det har gjort min upplevelse mycket bättre än de flesta.

Det jag kan säga är; bor ditt barn i närheten så är skolan helt okej. Det är inte värt att sätta barn i den här skolan för att du tror att det är ett bättre alternativ. Som sagt, en klassisk kommunal skola
Föredetta elev
20 dec 2020

Mobbning och dårlig undervisning

Gick där från 2012 till 2015, vet ej om den är bättre idag men jag på min tid blev jag mobbad varje dag och även med kontakt av lärare flera gånger och föräldrar så hände ingenting och lärarna brydde sig inte. Utöver det så var undervisningen helt kass så när jag bytte skola låg jag långt bakom.
Elev
9 dec 2020

Jättebra skola som känns som hemma!

Vi är två tjejer som gått på Almtuna sen förskoleklass. Nu går vi i sexan och måste snart byta skola eftersom Almtunaskolan bara går till 6:an. Den dagen vi måste sluta fruktar vi alla, och det är ingen dag vi längtar efter. Det känns mycket sorgligt eftersom vår skola känns som ett hem. En bra beskrivning på skolan är ett enda ord: hemma.
Skolan är bra. Alla elever är vänner, vi är som en stor familj. Vi har startat en rörelse som heter SOLAR. SOLAR ska hjälpa till att stoppa mobbning och att alla ska ta ansvar och visa respekt för varandra. Undervisningen är bra, lärarna är snälla och ger barn som har svårt med skolan extra stöd. Skolgården är en av Sveriges största skolgårdar. Den har en stor gräsmatta, lite asfalt och många träd. Det finns många sittplatser, soptunnor och gungor.
Det enda dåliga med skolan är skolmaten. Skolrestaurangen heter ”Restaurang matparadiset” men den borde snarare heta ”Restaurang mathelvetet”. För ett rent helvete är var det är. Osociala mattanter, smutsiga tallrikar och bestick, ett jävla liv i kapprummet och en arg träslöjdslärare som skriker på en och trycker upp en mot väggen och skäller om man tar fel väg ut genom matsalen när man är färdig. Man kan hitta plastbitar och hårstrån i maten, och maten är vidrig. Man kräks! Men en bra grej är att man kan få specialkost om man inte gillar den vanliga maten, och om man inte gillar specialmaten får man special-specialmat.
Fritids är bra. Det finns många härliga lärare som är bra med barn. På sommarlovet får man ta med egna badleksaker och badkläder, och så blir det vattenlek ute på gräsplanen. På påsklovet gömmer lärarna guldmålade stenar i gruset vid gungorna, och så får barnen leta efter dem.

Låt era barn börja på Almtunaskolan, de kommer känna sig hemma!
Föredetta elev
23 sep 2020

Hemsk

Hemsk skolmat det är som att få mat ur kloakerna. Vissa lärare var bra men sättet skolan lär ut var kass jag har gått där sedan förskoleklass och gick ut förra terminen. Och jag är glad att jag slipper det lektionerna är tråkiga och pauser finns inte och rasterna är korta. Lärarna litar inte på någon och det går typ 2 rast vakter runt skolan. Många personer var hemska jag blev mobbad av en kille och skola sa att det var delvis mitt fel också. Inget man kan göra på rasterna och det var mycket bråk, slagsmål och drama. Toaleterna var skit ofräch låg skit och piss på golvet varje gång man gick in i toaletterna. Träslöjdsläraren var jätte skum, han visade och förklarade dåligt och en elev tog till och med en täljkniv och hotade att skära mig i handleden och han bara gick förbi och sa inget, men sen satt sig min vän i hans stol och han blir rasande, sedan var det lärare som inte ens brydde säg om någon blev skadad

Skit dålig skola rekommenderas inte av någon som går där troligen, ditt barn förtjänar mera respekt i skolan och kommer nog blivit skadad av en elev första dagen.
Förälder / Vårdnadshavare
19 jul 2019

Fin miljö

Ruljans på lärare och rektorer. Rörigt på fritids. Stressigt korta luncher som barnen påtalat flera gånger. Fin utemiljö.
Förälder / Vårdnadshavare
21 jun 2019

Bra skola på det hela taget

Bra skola på det hela taget. Beror mycket på klass och på lärarna. Många av lärarna är helt fantastiska.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen