Om

Både svenska och engelska för att utveckla två akademiska språk

Amerikanska Gymnasiet vänder sig till dig som är studiemotiverad med ambition att skaffa dig en gymnasieutbildning med internationella fördelar. Du får studera i en modern och lugn studiemiljö med influenser av en amerikansk high-school-kultur. Undervisningen sker på svenska. Engelska inslag blandas in naturligt i all undervisning i stigande omfattning längs med gymnasietiden. Att göra engelskan till en naturlig del av din vardag rustar dig för universitetsvärlden samtidigt som det skapar goda förutsättningar för en framtida karriär både i Sverige och utomlands. Du väljer själv på dina prov om du vill svara på svenska eller engelska. Med denna modell får du en naturlig träning i engelska som blir stimulerande snarare än svår och krävande.

Omdömen

4.3
Baserat på 113 omdömen och 893 svar
0
0
0
0
0
Elev
17 nov 2023

Nat

du kommer ångra dig

"Min erfarenhet av den här skolan har varit utmanande på flera sätt. Ett centralt bekymmer är den upplevda bristen på effektiv kommunikation mellan lärare och elever. Det har resulterat i förvirring bland eleverna när det gäller olika ämnen och uppgifter. Tydligare och mer konsekvent kommunikation skulle vara avgörande för att skapa en tryggare och mer produktiv lärandemiljö.

Utöver detta har jag också observerat att skolans resurser verkar vara begränsade, vilket direkt påverkar undervisningskvaliteten. Det är tydligt att vissa ämnen lider av bristande tillgång till nödvändiga material och verktyg, vilket kan hämma elevernas möjligheter att fördjupa sina kunskaper. En ökad investering i skolans resurser skulle sannolikt gynna både lärare och elever genom att skapa en mer gynnsam inlärningsmiljö.

För att göra skolupplevelsen mer givande för alla inblandade parter skulle jag uppskatta om det fanns ett tydligt och påtagligt åtagande för förbättring inom dessa områden. Det kan inkludera implementeringen av effektivare kommunikationsstrategier, såväl som att säkerställa tillräckliga resurser för varje klass och ämnesområde. Genom att adressera dessa utmaningar hoppas jag på en positiv förändring som kommer att gynna alla elever på skolan."
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Förälder / Vårdnadshavare
25 maj 2023

Naturvetenskap

Professionella lärare

Duktiga lärare som anpassar och stöttar eleverna efter behov. Lärarna är varken kantiga eller flummiga. De analyserar nivån på elevens kunskaper och stöttar när det behövs.
Dessutom duktiga på att ge eleven tips om studieteknik.
Min son stortrivs och tror att tillvaron blir trist under sommarlovet.
Han kommer sakna både skolkamrater och lärare, påpekar han.
När en elev uttrycker sig så, är miljön på skolan perfekt !
Grattis till en fin skola med underbara lärare 👍🏼
Elev
24 maj 2023

Teknik

Teknikelev

Jag har gått på skolan i 3 år och tar studenten nu till sommaren. Min upplevelse av skolan är att skolan lovar väldigt mycket som de inte håller samt att kvalitén på undervisningen kan ifrågasättas. REKOMENDERAS EJ!!

När jag ansökte till skolan blev jag lovad att undervisningspråket på lektionerna skulle succesivt öka utefter årkurserna. I trean skulle det vara 50% svenska och 50% engelska på lektionerna. Alltså att exempelvis matte, programmering och religion skulle hållas på engelska. Detta hölls inte, och den enda lektionerna som undervisas på engelska är engelska 5, 6 och 7.

Den kurs som har varit strukturerad under året har varit historian. I kursen har vi haft en lärare som kan sitt ämne och kan undervisa. På höstterminen var även entreprenörskap och religion bra strukturerade med lärare som hade koll på undervisningen och kunskapskraven. När andra halvan av skolåret började, alltså i januari, bytte vi lärare. Entreprenörskap blev ostrukturerad och vi jobbade inte med kunskapskraven på lektionerna. I religionen skulle vi få en annan religionkunskapslärare som skulle undervisa hela våren, dock fick vi istället för den läraren flera olika vikarier enda till påsklovet. Efter påsklovet skulle ännu en annan religionslärare undervisa i kursen. Vi hade därefter 3 veckor av undervisning enda tills vi fick reda på att läraren inte ville undervisa religion längre. De senaste veckorna har vi haft vikarie igen, där vi får jobba med andra ämnen på religionslektionerna.

När det kommer till gymnasiearbetet så har det varit ruljans med byte av lärare. Det finns ingen guidning från de lärare vi har haft.

Inomhusmiljö:
Inomhusmiljön är ganska dålig. Ventilationen fungerar inte vilket leder till torr luft inomhus samt att det blir väldigt kallt på vintern och väldigt varmt på sommaren. Korridorerna är smala och det står ofta folk i dem och blockerar på grun av platsbrist. Det är ofta dammigt, vilket med dålig ventilation sätter igång allergier.
Det positiva med inomhusmiljön är att möblerna är fräscha.

Toaletterna är ofta smutsiga det vill säga att handfaten är smutsiga, golven är nedskräpade med papper och toletterna är nedstänkta. På vissa toaletter finns det ingen tvål/tvålen är slut.

Det finns några schemakrockar mellan olika kurser i schemat, samt långa håltimmar flera gånger i veckan (det lovades inga långa håltimmar när man ansökte till skolan).

I matsalen finns det en gräns på hur mycket mat man får ta och ofta innebär gränsen att man inte blir mätt. Eftersom näring och energi bidrar till bättre studieresultat, är detta dåligt.

I ettan och tvåan var kvaliten av undervisningen i webutveckling och programmering dålig. Vi lärde oss knappt något i kurserna och nu när jag går i trean kan jag varken programmera ett enkelt program eller bygga en hemsida. De datorer skolan erbjuder är inte tillräckligt kraftfulla för de program man behöver i teknikkurserna heller. Vi har även haft lärarbyten i teknikkurserna också.

Rekomenderar inte skolan.
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
22 maj 2023

TK programmet 22

väldigt lätt att lära sig majoriteten av kurserna, skön miljö och roliga lärare.
Lite trångt överallt, dock så ska vi få en ny skola om 1-2 år som kommer lösa denna problem. 👍
Elev
19 maj 2023

Tek

Teknik Tk20

Som teknikstudent är jag glad över att dela med mig av min underbara erfarenhet på Amerikanska Gymnasiet Göteborg, en plats med bra kunniga lärare där elever och utbildning är deras priotet. Teknikprogrammet har alltid intresserad mig särskilt IT, i AG är informationteknik väldigt bra för de som gillar programmering men också innevation och matematik.
Elev
19 maj 2023

Den besvikande verkligheten av Amerikanska Gymnasiet

De lovar extremt mycket och sen när man går här 3 år lär man sig ingenting. Även elever som går på öppet hus gillar inte skolan men de bara går för skoj skull.

Läraren ger uppgifter och lär ut grejer man aldrig kommer ha nytta av, det finns många lektioner. Scheman är extremt dåliga, de plannerar inte bra och jag känner några som inte har några lektioner alls 1 av dagarna per vecka.

Jag skulle aldrig gå om här igen. Denna skolan är "certified school av Apple" bara för att de har köpt så många apple produkter, det betyder ingenting. Amerikanska är mästare på marketing för att få in nya elever, men skolan och utbildningen är extremt dålig.

Jag skulle aldrig gå här igen, och Amerikanska borde sluta öppna nya skolor för att förstöra framtiden för fler elever.
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
19 maj 2023

Samhällare Åk 3

En samhällares upplevelse av Amerikanska Gymnasiet.

Jag har snart gått på Amerikanska i tre år, och har faktist varit relativt nöjd genom mina år. Det har varit en hel del lärarbyten och annat tjafs som försvårat plugget, samt att vissa lärare höjer / sänker svårighetsgraden för betyg efter sin egna vilja. Detta resulterar i att vissa ämnen blir extremt mycket enklare än vad det borde vara samtidigt som andra blir väldigt mycket svårare, betygen har även påverkats av vare sig läraren tycker om dig eller inte. Sålänge du beter dig någorlunda moget bör det dock inte vara något problem, bara "problembarnen" som får skit och sämre betyg för det. Många andra har klagat på att skolan har varit trång och det är något jag håller med om, det har funnits lite plats och skolans bamba (Diner) har ofta varit mycket full. Skolan ska dock byta lokal 2024/2025 terminen och förhoppingsvis blir det bättre för de elever som börjar där. Skolmaten har varit extremt upp och ner, men personalen har tagit emot klagomål och faktist försökt fixa det, mitt sista år så kunde jag äntligen äta maten varje dag i skolan. Skolan sägs också ha varit "sträng", vilket jag inte riktigt förstått mig på. Har aldrig stött på några problem eller tyckt att lärarna varit överdrivet stränga, tror snarare att individerna som upplever skolan som sträng behöver en rejäl reality-check innan de börjar jobba / på universitet.
Elev
19 maj 2023

Naturelev

Jag har snart gått i 3 år Väldigt många byten av lärare i svenska och matematik. Lärarna favoritiserar olika elever och ger betyg och hjälp efter detta. Betygsystemet följs inte heller och varje lärare följer sitt sätt och svårighetsgrad. Skolans bamba är alltid full och ibland måste man sitta ute även på vintern för det inte finns plats. REKOMMENDERAR EJ.
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
19 maj 2023

Naturvetenskap

lungt och bra lärare

Skolan har bara teoretiska program vilket är bra tycker jag. Allting är lugnt och alla är trevliga. Man märker att de som går här vill plugga. Det är värderingar på skolan som är sunda exempelvis kindness som är en viktig sådan för mig. Vissa elever som kommit in och varit stökiga har fått sluta snabbt. Lärarna är riktigt bra, faktiskt alla lärare är bra. Så har det inte varit på mina tidigare skolor där bara vissa varit bra så det är en skillnad.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Föredetta elev
19 maj 2023

ekonomiprogrammet

Hälsningar från en student

Jag tog studenten 2022 och så här ett år efteråt när jag studerar på universitetet har allt fallit på plats. Jag ser hur mina kursare kämpar och vissa hoppar av för att de inte klarar tempot. Men jag kände mig verkligen redo för högskolan. Mycket pga det jag fick med mig från er lärare på Amerikanska Gymnasiet. Ni hade verkligen rätt hela tiden och det har betytt så mycket för mig nu. Tack!
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
19 maj 2023

Kriminologi

Kriminologi är bästa

Hej jag läser samhälle kriminologi. Det är så intressant och lektionerna i kriminologi är verkligen bäst. Annars på skolan tycker jag maten är bra och att lärarna är de bästa jag haft någonsin.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
19 maj 2023

Teknik

Stor skillnad

Trodde att engelskan skulle vara svår men det är lika mycket på svenska. Vi får själva välja språk på proven också. Det bästa med skolan är att det är tre terminer och att lärarna är så bra, verkligen superbra! Kan inte önska en bättre skola än AG och då bytte jag hit från en annan skola så jag märkte den stora skillnaden.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
19 maj 2023

samhälle

Rekommenderar

Jag är supernöjd med skolan och det är alltid en bra stämning. Det är lugnt på alla lektioner och lärarna är engagerade. Skolan flyttar till Karlastaden nästa år och det ser jag jättemycket fram emot.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
19 maj 2023

Bästa skolan!!

Tar studenten nu! Vilka fantastiska år som jag haft här! Tack för alla minnen, tack alla fantastiska lärare! Världens bästa skola!!
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
18 maj 2023

Teknik

Välj Amerikanska!!!

Älskar den här skolan! Jag har fått chansen att lära mig allt jag har längtat efter. Programmering, web development och annat. Jag går mitt första år här i amerikanska gymnasiet och jag märker redan skillnad på hur mycket mer kunskaper jag har nu än förr! Maten är helt okej, lärarna är riktigt schyssta och förstående. Vi får känna på nya och olika arbetsmiljöer, vilket jag tycker är väldigt användbart. Vi har också ett rum som heter Silent där du kan sitta och plugga i lugn och ro, och sist men inte minst, våra homecomings!!! Vi får alltid göra något kul under dessa homecomings, vilket gör vår skola lite unik i skillnad från andra skolor. Välj Amerikanska!! Du kommer inte bli besviken.
Elev
18 maj 2023

Tek

Bra skola

Väldigt bra teknik program, intressanta ämnen, stor klass och väldigt trevliga lärare och elever, elever har ett starkt inflytande på förändringar. Skolmaten skulle kunna förbättras men den är inte så illa. Många ställen man kan hänga på och roliga event som sker varannan månad.
Bra datorer i teknikprogrammet (macbooks) och en ny typ av klassrum som inte finns på andra skolor.
Elev
18 maj 2023

Amerikanska gymnsiet

En jättebra gymnasieskola, jag går i ettan och personligen tycker jag att lärarna är väldigt hjälpsamma, eleverna är så snälla, samt de aktiviteter och klubbar som vi har är en jättebra ide tycker jag.
Elev
18 maj 2023

Tek

Bra skola

Bra skola. Väldigt bra gemenskap med massa events! Lärarna är bra och vi har mycket variation på lärandet. Maten är det ända som kan bli bättre
Annat
18 maj 2023

Utvecklande skola

En skola där du inspireras av andra och lära dig mer, växa som person och få nya erfarenheter
Personal
18 maj 2023

Inspirerande skolmiljö

En skola och arbetsplats med fantastiska möjligheter att utvecklas och lära mer
Elev
18 maj 2023

Ekon

Grym skola

Med lärare som bryr sig om eleverna både på ett privat plan men också skolmässigt så känner sig alla hörda och sedda. Även grym sammanhållning där en etta alltid känner sig bekväm att fråga en trea om hjälp.
Personal
18 maj 2023

Omdöme om Amerikanska Gymnasiet Göteborg

Skolan ligger centralt i Göteborg så det är lätt att ta sig dit utan problem!
Känslan när man kommer in på skolan är så positiv för man möts av supertrevlig personal i Receptionen! Alltid positiva och hjälpsamma! Gillar den mysiga inredningen där man kan sitta o slappna av mellan lektionerna. Det är rena och luftiga klassrum. En stor och härlig matsal med bra nyttig mat! En annan sak jag gillar är att lärarna o personalen alltid finns till hands.
Finns även en uteplats där man kan äta sin lunch eller bara hänga med kompisarna.
Elev
18 maj 2023

Väldigt bra

Den är bra och lärarna är bra
Elev
18 maj 2023

natur

Skolan tar hänsyn till eleverna och utvecklas

Om du trivs i ett högt studietempo i en nära miljö med lärare och elever är Amerikanska Gymnasiet perfekt för dig! Amerikanska i Göteborg är en hyfsat liten skola som ständigt växer och utvecklas. Elevernas behov och åsikter tas emot och bearbetas i t.ex. elevrådet eller personalrummet. Du kan alltid fråga lärare hur du ligger till och/eller vad du kan göra för att förbättra dina betyg och utveckla dig. Ipadsen är smidiga och man får en apple-penna i början av sitt första år. Dock kan man få en MacBook ifall man skulle behöva det (om man inte går teknik). Den ”gamla” skolan i Gårda har vissa brister men som det ser ut nu kommer den nya skolan i Karlatornet toppa alla andra skolor, inklusive deras andra Amerikanska skolor.
Elev
18 maj 2023

natur

Perfekt

Skolan är väldigt välkomnande och alla är trevliga!
Elev
18 maj 2023

Nat

Elev på skolan

Allt som allt är det en bra skola, man har möjligheter till saker och upplevelser som man absolut inte skulle ha fått på andra skolor. Klart finns det även lite sämre saker såsom maten eller lokalerna. Men skolan ska ju byta lokal!
Elev
17 maj 2023

Mitt upplevelse för tekninkprogrammet och skolans miljö

Jag läste programmet Teknik och behöver säga att alla lärare som jag hade var helt fantastiska och att alla var jätte trevliga, skolan hjälper också elever att prestera mer när det kommer till ett ämne som dom kanske gör sämre, de ända negativa jag har av skolan är att den är jätte liten. Men skolan kommer flyttas 2024 eller 2025 och då får vi se om det fortfarande är lika trångt
Personal
17 maj 2023

Engagerade personal!

Bland de bästa kollegorna som jag har jobbat med. Engagerade, entusiastiska, drivna...och elevernas utveckling står i centrum för allt som görs.
Personal
17 maj 2023

En fin arbetsmiljö för alla

En stark skola med en fin, lugn och trygg miljö, bra gemenskap bland elever och personal, och roliga aktiviteter som ger "det lilla extra." Ett självklart val för elever som vill utveckla kunskapsmässigt OCH ha roligt.
Elev
17 maj 2023

Ekono

Skolaaaan

Skönaste skolan! Elever är jätte trevliga och personalen är super pratglad, har man åsikter eller problem får man hjälp och även blir åsikterna tagna i åtanke
Visar 30 av totalt 113 omdömen

Net Promotor Score (NPS)

NPS (Net Promoter Score) är en mätning av kundnöjdhet och lojalitet gentemot skolan, baserad på en enkel fråga om rekommendation.
1
Aktuellt NPS värde
Värdet beräknas var 24:e timme och tar endast med publicerade omdömen i beräkningen
+56
80
Ambassadörer
70.8%
16
Passiva
14.2%
17
Kritiker
15.0%

Poängtrend

Genomsnittlig SchoolParrot poäng på årsbasis
2
Poäng per år
Datan baseras på aktiva omdömen aktuellt år. Vid ett värde på 0 saknas data för året.

Undersökning

Svarsfördelning på varje område
3
Utbildning / Lärande
Besvarad av 109 användare
68.8%
Utmärkt
17.4%
Bra
2.8%
Medel
3.7%
Undermålig
7.3%
Dålig
4
Personal & Lärare
Besvarad av 106 användare
66.0%
Utmärkt
19.8%
Bra
5.7%
Medel
4.7%
Undermålig
3.8%
Dålig
5
Säkerhet & trygghet
Besvarad av 105 användare
75.2%
Utmärkt
16.2%
Bra
4.8%
Medel
2.9%
Undermålig
1.0%
Dålig
6
Inomhusmiljö
Besvarad av 104 användare
57.7%
Utmärkt
22.1%
Bra
12.5%
Medel
2.9%
Undermålig
4.8%
Dålig
7
Utomhusmiljö
Besvarad av 103 användare
28.2%
Utmärkt
19.4%
Bra
32.0%
Medel
8.7%
Undermålig
11.7%
Dålig
8
Skolmaten
Besvarad av 101 användare
29.7%
Utmärkt
33.7%
Bra
27.7%
Medel
3.0%
Undermålig
5.9%
Dålig
9
Skolinformation
Besvarad av 48 användare
62.5%
Utmärkt
20.8%
Bra
8.3%
Medel
0.0%
Undermålig
8.3%
Dålig
10
Aktiviteter
Besvarad av 104 användare
64.4%
Utmärkt
18.3%
Bra
7.7%
Medel
3.8%
Undermålig
5.8%
Dålig

Verifierad

Organisationen har verifierat innehållet och arbetar aktivt med SchoolParrot.

Fakta om skolan

 • Antal elever
  480
 • Antal lärare
  39
 • Antal behöriga lärare
  38
 • Elever per lärare
  12.3
Anders Personsgatan 18, 416 64, Göteborg
031 -15 51 00
Rebecca Ryberg

Om SchoolParrot

 • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
  Läs mer om SchoolParrot och företaget
 • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
  Läs vår policy för omdömen

Ansök till skolan

Följ länken nedan för att starta en intresseanmälan och ansöka till skolan.
Intresseanmälan