Omdömen

4.3
Baserat på 18 omdömen och 162 svar
0
0
0
0
0
Förälder / Vårdnadshavare
10 dec 2023

Samhällslinjen

Välj Amerikanska Gymnasiet Frescati!

Kan verkligen rekommendera Amerikanska Gymnasiet Frescati Hage!
Till att börja med - En fantastisk rektor; lyhörd, positiv, lösningsorienterad och tar tag i saker omgående och som på riktigt vill elevernas bästa! Behövs anpassningar är det inga problem. Även de lärare jag varit i kontakt med har samma inställning - de är positiva, engagerade, uppmuntrar och ser eleverna och vill att de ska lyckas. Har man som förälder frågor eller funderingar och kontaktar lärare så får man alltid snabb respons, och ett fint bemötande där fokus är att hitta sätt bästa sätt för eleven.
Personalen utstrålar en omsorg om eleverna, det ihop med skolans tydliga regler för hur man uppför sig, tex att man kommer förberedd och i tid till lektionen gör att det blir lugnt och harmoniskt både i klassrum och i korridorerna.

Mobilen lämnar man i skåpet under lektionstid. Tar man med in i klassrum blir man av med mobilen tills skolan är slut. Enl min ungdom funkar det mkt bra. Inga mobiler som stör på lektionen.

Block-schema, Inga långa håltimmar. Läxhjälp efter skolan.
Toppen med 3 terminer, utvecklingssamtal eft termin 1 och 2 - så man har flera chanser att jobba med de bitar man ev ligger efter i. Tydlig poäng-skala på prov - vad de motsvarar för betyg. Lätt att förstå hur man ligger till. Och 2 veckor höstlov & sportlov!! Då gör det inget att börja skolan 1v tidigare eft sommaren.

Skolan är nyrenoverad = alla lokaler är ljusa och fräscha, fina möbler, satsat mkt på ljuddämpande effekter. Bra med plats i klassrum. Eget skåp. Känns som mer som ett företag än en skola när man kommer in. De har även en jukebox som eleverna kan spela musik på.

Maten är helt ok enl min ungdom. Dock finns inget café på skolan, och långt till nån affär om man behöver köpa mellis, frukt el nåt.

Skolan har massa roliga aktiviteter under terminen, tex Sporty Friday, My future job, Suit up-day mm mm där varje klass tävlar om bäst utklädnad, och samlar poäng till vinst till student.

Skolan ligger jättefint i parken, nära vattnet, lugnt och lummigt.

Kan varmt rekommendera
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
1 dec 2023

Natur

Amerikanska Gymnasiet Frescati - En mysig och bra skola!

Mysig skola med trevlig och lärolik miljö!
Skolan har lektioner på både engelska och svenska och man får själv välja vilket språk man vill skriva i på prov och examinationsuppgifter. De har tre terminer där höstlovet och sportlovet är 2 veckor istället för en och även skolans klubbar är en del av de amerikanska konceptet som de har.
Super trevliga och roliga lärare som får en att vilja lära sig, även rektorn och fantastisk då hon alltid hjälper oss elever med de behov och våra önskemål!
Nya och fräscha lokaler med en fin utomhus miljö och utsikt över vattnet som också gör så att man kan åka kayak på sommaren under håltimmar eller med kayakklubben.
Annat
24 nov 2023

Bästa valet!

Jag upplever det här som en plats där personal verkligen bryr sig om eleverna och deras personliga utveckling. Fantastiskt belägen i grönområde och nära vatten. Fina lokaler med fokus på en stark gemenskap!
Annat
22 nov 2023

Amerikanska är bäst!

Fantastisk skola med bra lärare, oslagbart läge och kul koncept. Sök hit!
Elev
21 nov 2023

Natur

Älskar skolans koncept

3 termin systemet som finns på skolan har värkligen hjälpt mig med mina studier. Man får två prognoser innan slutbetygen sätts. Om man tar kurser som bara är ett halft school år så får man en prognos innan slutbetyg och nationella prov.

Jag gillar hur under skolåret så finns olika aktiviteter som homecoming som värkligen gör skolan roligare. Det är också super kul att vi har tillgång till kayaker som vi får låna.
Elev
20 nov 2023

Super rolig och effektiv skola

superkul och effektiv skola med många bra lärare och roliga event!

en bra tvåspråkig miljö för att uppmuntra människor att prata både svenska och engelska och ha en hälsosam i allmänhet.
Elev
20 nov 2023

Natur

Börja på Amerikanska!

Det är en väldigt fin skola som alltid är ren och fräsch! Lärarna vill alltid elevernas bästa och man lär sig alltid mycket på lektionerna. På vår skola finns det många olika klubbar och roliga event. Några grejer jag tycker är extra positivt med amerikanska gymnasiet är vårat tre termins system, skolkulturen, klubbarna och lärarna.
Personal
20 nov 2023

En mycket fin skola!

Jag arbetar som personal på skolan och trivs så otroligt bra!
En fin dynamik mellan elever och personal och kul att få vara med och bygga upp en helt ny skola från start.
Eleverna är engagerade och vill vara med och utveckla och majoriteten går all in på våra homecoming event.
Skolan ligger fantastiskt vackert vid Brunnsviken i en studiemotiverande miljö vid Stockholms universitet.
Undervisningen är inspirerande och det görs studiebesök utanför skolan.
Vi kommer fortsätta arbeta hårt för att bevara de sköna stämning och kultur som finns på skolan även när vi nu kommer växa och bli större.
Hoppas vi ses i augusti!
Elev
20 nov 2023

KOM TILL HOS!

Fantastisk amerikansk skola med amerikanskt koncept som att vi har en diner, klubbar, engelska lektioner och tre terminer där höstlov och sportlov är 2 veckor istället för en. Trevliga och snälla lärare. Fina och simpla klassrum och även grupprum med bra ljudisolering.
Förälder / Vårdnadshavare
20 nov 2023

Mycket nöjd med skolan!

Jag var smått osäker när min son ville börja på Amerikanska Gymnasiet då skolan var så pass ny, men jag har blivit positivt överraskad!

Han trivs jättebra på ekonomilinjen, skolan är seriös med engagerade lärare och de verkar ha roliga events för eleverna. Något som är toppen är att lärarna spelar in sina genomgångar för att eleverna ska kunna repetera!

Jag hoppas den härliga stämningen som finns nu är kvar när skolan är större med fler elever och byggnader. Hittills är jag och min son nöjda!
Elev
20 nov 2023

Natu

Rekommenderas stort!

Dem har ett bra och framtids förberedande koncept där det är viktigt att klä sig efter hur det ska kläs på ett kontor, även deras koncept att ha lektioner på engelska ger förberedande kunskaper för att kunna studera och arbeta utomlands.
Lärarna kommer alltid med positiv energi och får oss elever att vilja lära oss mer.
Rektorn är fantastisk och finns alltid som stöd för oss elever, hon tar ständigt hänsyn till vad det bästa är för oss elever och vår skola.
De nya lokaler är alltid fräscha tack vare vår kära Abdel.
Skolan har bra lektions strukturer där varje ämne är inkluderat och när det är prov och andra presentationer.
Förälder / Vårdnadshavare
31 okt 2023

Toppen skola!

Jag som mamma till en elev i årskurs 1 är så otroligt nöjd.
Skolan är fantastiskt!
De ligger så fint vid Brunnsviken, fin studiemiljö.
Lärarna verkar vara 100 % tycker jag.
Hela känslan på skolan är proffsig. Det är roligt och samtidigt mycket seriöst. Jag hoppas verkligen att fler får chansen att börja på Amerikanska Gymnasiet Frescati.
Förälder / Vårdnadshavare
31 okt 2023

Rekommenderas varmt!

Vi är väldigt nöjda! Det är ordning och reda. Bra kommunikation och information i de appar skolan använder (Admentum och StudyBee samt Google Classroom). Mycket lätt att få tag i skolans personal inkl rektor. Tydlig kommunikation runt resultat och förväntningar. Dessutom bra aktiviteter utanför skoltid i fritidsklubbarna (t ex fotboll och kajakpaddling). Vi uppskattar också tretermins-systemet, med två veckor höstlov och två veckor sportlov.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
23 okt 2023

Positiva grejerna med amerikanska gymnasiet Frescati hage.

Våran skolan är väldigt väl tagit hand om samt fräsch. De fokuserar på de fyra värdeorden. En grej som är väldigt bra är hur lärarna planerar inför uppgifter eller prov. De ger oss väldigt bra med tid som är perfekt för att jämna ut med alla andra ämnen. Skolans insida är strukturerad där de fins en massa grupprum där man kan jobba lugnt på lektionerna men också sitta på rasterna där vi har långa raster vilket många gillar. Sen fins det också en massa soffor som man kan sitta i och ta det lugnt vilket många gillar. Vi är få klasser där vi slipper att det är en massa elever i en skola där de bara kryllar av folk så man kan ha det mer lugnare.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
23 okt 2023

Det här är varför just du ska välja amerikanska gymnasiet!

Jag tycker det är en väldigt bra skola skola som fokuserar på sina fyra värdeord. Dom fokuserar mycket på elevernas lärande och tar väl och hand om skolan. Vi har en bra planering angående prov och läxor och vi får alltid hjälp när vi behöver. Lärarna planerar efter våra anpassningar och vad vi behöver extra mycket hjälp med till exempel.
Det är en väldigt fin skola överlag som hålls rent varje dag. Väldigt fin miljö och en bra arbetsplats att plugga på.
Finns gott om grupprum för att plugga i på rasterna eller att använda för en lektion. Grupprummen är ljudisolerade så det är tyst och lättare att fokusera. Vi har mycket disciplin vilket gör det mycket lättare och bättre att fokusera och ta ansvar.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
19 okt 2023

Natur Natur

Omdöme Amerikanska gymnasiet - Campus Frescati

Det har snart gått tre månader in på den första terminen i amerikanska Gymnasiet i campus Frescati och det har gått så bra som en första skolgång kan gå. Det har varit evident att skolan värderar muntlig konversation vilket har synts från lärarnas håll då de konstant försöker bryta våra skal och få oss att känna oss bekväma att tala framför klassen och resterande elever, men även från rektorns håll som inte gömmer sig i sitt kontor utan har en aktiv roll som medmänniska i skolan.

Oss elever påminns konstant om vikten att hålla våra värdeord kindness, courage , grit , curiosity and knowledge, men inte så pass att det känns påtvingat, utan alla lärare, syv och rektorn ser till att vi ska förstå att det är en del av vår mänsklighet att vara snälla och sträva efter att bli en bättre version av oss själva. Att personalen utgår från dessa värderingar själva har satt ett gott omdöme för oss yngre och det värderar vi som elever sjukt mycket då det kommer vara förmågor vi kommer att kunna ta med oss för resten av våra liv utöver det vi lär oss ämnesmässigt.

Såklart finns det saker som kan bli bättre, lärarna har just börjat lära känna oss som elever och det kommer att krävas mer än tre månader för att hitta ett sätt som passar alla att kunna lära sig på, men jag tvivlar inte heller på att det inte kommer att fixas heller. Det var även så att alla klagade på de håltimmar vi har under veckan, men det har kommit i behov nu när plugget börjat komma igång för att inte behöva känna att man måste plugga jätte mycket hemma utan arbetet kan fördelas, man kan även stanna efter skoltid till klockan 17:00 för att plugga övertid om man vill ha en godarbetsmiljö att arbeta i. Håltimmarna kan även utnyttjas för att vila efter något prov eller efter mycket pluggande, man kan bara sitta ta det lugnt och ha konversationer med vänner och lärare.

Klubbarna är även roliga att ta del i då man kan lära känna folk från andra klasser och kunna utöva något man själv tycker är roligt med människor som känner lika passionerat om ett ämne. Klubbarna lär oss även som deltagare en viktig läxa, vilket är att hantera finanser, skolan hjälper oss på traven men vi själva har chansen att lära oss tjäna pengar och investera de i vårt intresse, vilket är en bra egenskap inför framtiden.

Sammanfattningsvis skulle jag säga att det är värt att överväga att börja på Amerikanks gymnasiet i campus Frescati då det inte bara förbereder oss inför ett prov, utan livet utöver studier.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Förälder / Vårdnadshavare
18 okt 2023

Ekonomi

Våra allra bästa rekommendationer till AG Frescati!

Engagerade skickliga lärare. Mentorn är fantastisk. Bra ledning som stöttar eleverna. Studiero. Fin vänlig stämning bland eleverna och lärarna. Trevliga klubbar. Vacker miljö och fräscha funktionella lokaler.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Förälder / Vårdnadshavare
18 okt 2023

Ekonomi, Juridik

Bästa skolan

En otrolig skola där lärare och personal ser eleverna och har kul i lärandet. Fantastisk miljö, både i skolan och utanför. En skola där de förbereder barnen för världen utanför och där engelskan får vara en naturlig del av vardagen.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.

Net Promotor Score (NPS)

NPS (Net Promoter Score) är en mätning av kundnöjdhet och lojalitet gentemot skolan, baserad på en enkel fråga om rekommendation.
1
Aktuellt NPS värde
Värdet beräknas var 24:e timme och tar endast med publicerade omdömen i beräkningen
+67
12
Ambassadörer
66.7%
6
Passiva
33.3%
0
Kritiker
0.0%

Poängtrend

Genomsnittlig SchoolParrot poäng på årsbasis
2
Poäng per år
Datan baseras på aktiva omdömen aktuellt år. Vid ett värde på 0 saknas data för året.

Undersökning

Svarsfördelning på varje område
3
Utbildning / Lärande
Besvarad av 18 användare
66.7%
Utmärkt
33.3%
Bra
0.0%
Medel
0.0%
Undermålig
0.0%
Dålig
4
Personal & Lärare
Besvarad av 18 användare
83.3%
Utmärkt
16.7%
Bra
0.0%
Medel
0.0%
Undermålig
0.0%
Dålig
5
Säkerhet & trygghet
Besvarad av 18 användare
77.8%
Utmärkt
16.7%
Bra
5.6%
Medel
0.0%
Undermålig
0.0%
Dålig
6
Inomhusmiljö
Besvarad av 18 användare
77.8%
Utmärkt
22.2%
Bra
0.0%
Medel
0.0%
Undermålig
0.0%
Dålig
7
Utomhusmiljö
Besvarad av 18 användare
66.7%
Utmärkt
16.7%
Bra
11.1%
Medel
5.6%
Undermålig
0.0%
Dålig
8
Skolmaten
Besvarad av 18 användare
22.2%
Utmärkt
38.9%
Bra
27.8%
Medel
11.1%
Undermålig
0.0%
Dålig
9
Skolinformation
Besvarad av 18 användare
61.1%
Utmärkt
38.9%
Bra
0.0%
Medel
0.0%
Undermålig
0.0%
Dålig
10
Aktiviteter
Besvarad av 18 användare
77.8%
Utmärkt
22.2%
Bra
0.0%
Medel
0.0%
Undermålig
0.0%
Dålig

Verifierad

Organisationen har verifierat innehållet och arbetar aktivt med SchoolParrot.

Fakta om skolan

 • Antal elever
  125
 • Antal lärare
  10
 • Antal behöriga lärare
  10
 • Elever per lärare
  12.5
Frescati Hagväg 9, 114 19, STOCKHOLM
Maria Glifberg Forsberg

Om SchoolParrot

 • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
  Läs mer om SchoolParrot och företaget
 • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
  Läs vår policy för omdömen