Omdömen

4.3
Baserat på 13 omdömen och 114 svar
0
0
0
0
0
Annat
18 maj 2023

Kvalitet, trygghet och en härlig stämning

Amerikanska gymnasiet Uppsala är en skola för dig som är studiemotiverad men som också värdesätter att ha roligt på skolan.

Mycket bra undervisning och studiero är en självklarhet.

Skolan har också "Homecoming events" som skapar en mycket god gemenskap på skolan. På skolan finns också elevdrivna klubbar, som t.ex. basketball club, american football club, cheerleading club, dance club, chess club och football club.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Personal
17 maj 2023

Vad kan du som elev förvänta dig hos oss?

Hej!
Amerikanska gymnasiet Uppsala är en nyöppnad skola belägen i Luthagen. Här bedriver vi universitetsförberedande undervisning inom ekonomi-, natur- och samhällsvetenskapsprogrammet. Vad kan du som elev förvänta dig hos oss?

1. Akademisk kultur. Studiefokus, ordning och ambition är för oss en självklarhet. Här går vi för att förbereda oss för framtida universitetsstudier och ett arbetsliv som akademiker.
2. Elevaktivt lärande. Alla elever förväntas inte bara att aktivt delta i undervisningen, utan även vara medskapare till den. Elevpresentationer inför helklass är vardag för oss.
3. Ett rikt klubb-liv. Skolan huserar ett flertal elevstyrda klubbar. Här finns bl. a. bok-, dans-, schack-, fotbolls- och basket klubb. Vilken klubb kommer du gå med i eller grunda?
4. Skolandan. Ett aktivt klubbliv, tävlingar mellan klasser och andra Amerikanska gymnasieskolor, maskerader och andra evenemang gör att eleverna fått en god skolanda. Här umgås vi mellan klassgränser, stöttar varandra och bidrar tillsammans med att göra skolan till något vi är stolta över.

Om detta tilltalar dig så är är kanske Amerikanska gymnasiet rätt för dig.

Lycka till med skolvalet!

Undertecknat
Lärare på Amerikanska gymnasiet Uppsala
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Personal
17 maj 2023

Svenska/Engelska Undervisning

I love working as a teacher at Amerikanska Gymnasiet Uppsala. We have such a strong team of caring and professional teachers and we spend most of our time working in the library or in "Home Base" with our students. Students have every opportunity to get extra help from us when studying for a test or working on an assignment, which has led to really strong relationships with the students. We also work with building up two academic languages, English and Swedish. Som någon som har engelska som sitt modersmål men är flytande på svenska, är Amerikanska Gymnasiet den bästa skolan att jobba på! The goal is that students leave our school as masters of English and Swedish to help them with their further studies. I strongly recommend applying to be a student at our school OR applying to work here as a Teacher! This is the best school I have worked at after a decade of working as teacher in Sweden!
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
17 maj 2023

Natu

Gymnasiet som förändrade mitt liv: En text om dess kvaliteter

Jag går på det mest fantastiska gymnasiet som man kan tänka sig! Här har jag funnit en plats där jag kan utvecklas, växa och bli den bästa versionen av mig själv. Det är svårt att beskriva den otroliga gemenskapen och den inspirerande atmosfären som genomsyrar hela skolan.

För det första är lärarna här verkligen engagerade och passionerade. De brinner verkligen för att undervisa och bryr sig om varje elevs framgång. Lärarna är alltid tillgängliga för att hjälpa oss och stötta oss genom våra dagliga utmaningar. Jag känner mig verkligen sedd och hörd i klassrummet och det gör en enorm skillnad för min inlärning och motivation. Enda sedan jag hamnat i miljö med mina lärare har de lyckats dra ut potential ur mig som jag själv inte visste att jag hade och för det kommer jag vara evigt tacksam.

Skolan erbjuder också en mängd olika program och aktiviteter utanför lektionstid som tillåter oss att utforska våra intressen och hitta vår passion. Oavsett om det är idrott, musik, konst eller vetenskap, finns det alltid något som passar varje elevs individuella intressen. Det är så fantastiskt att kunna fördjupa mig i det jag älskar och samtidigt få möjlighet att prova på nya saker. Till exempel så fick jag redan från början av året lära mig hur man på ett riktigt och proffsigt sätt håller en debatt, via våran egna debatt klubb.

Miljön på skolan är också väldigt inkluderande och vänlig. Det spelar ingen roll varifrån du kommer eller vilken bakgrund du har, alla elever behandlas med respekt och uppmuntras att vara sig själva. Det är en plats där olikheter firas och vi lär oss av varandra varje dag. Det är verkligen en unik och positiv atmosfär som gör att jag känner mig trygg och lycklig från stunden jag kliver in i skolan fram tills jag tar mig hem.

Tillslut så vill jag verkligen förtydliga att mitt gymnasium är en plats där jag känner mig inspirerad, motiverad och stöttad. Här får jag verktygen och möjligheterna att sträva efter mina drömmar och mål. Det är en fantastisk skola som jag är tacksam över att vara en del av.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
17 maj 2023

Amerikanska Gymnasiet Uppsala - Mycket positivt överraskad!

Det Amerikanska Gymnasiet i Uppsala erbjuder en fantastisk pedagogisk upplevelse som blandar det bästa från amerikanska och svenska läroplaner. Dem kombinerar en vårdande miljö, förstklassiga lokaler och gemenskap vilket skapar en tillväxt för studenterna. Med deras dynamiska förhållningssätt till lärarna, med betoning på kritiskt tänkande och engagemang för individuell utveckling, utmärker sig det amerikanska gymnasiet i Uppsala verkligen i att förbereda eleverna för en framgångsrik framtid. Mycket positivt överraskad och skulle därmed rekommendera starkt!
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
16 maj 2023

Samhällsvetenskap

Amerikanska Gymnasiet var rätt val

Amerikanska gymnasiet är skola jag är väldigt tacksam att får tillbringa mina gymnasiet år på. Vi har en välstrukturerad undervisning, en genuint härlig gemenskap, en fantastisk och engagerad personal och en rolig amerikanska kultur vilken medför exalterande events, after school activities och tävlingar skolan erbjuder elever att ta del av. Allt detta kombinerat har resulterat i ett fantastiskt första gymnasie år fyllt av ny kunskap, skratt och fina relationer.

Vad som utmärker oss från andra skolar är framförallt vårt treterminsystem, vår amerikanska prägel tidigare nämnd och den förebyggande undervisning som förbereder eleverna inför, utöver den svenska, även den internationella arbetsmarknaden då fokuset ligger i att rusta eleverna med språkkunskap samt akademiska begrepp från både engelskan och svenskan.

Amerikanska gymnasiet betonar uttrycket ”ramar och kramar” vilket beskriver den balans av strukturerad undervisning och roliga tillställningar utöver studierna samt gemenskap som går att finna på vår skola. Jag uppskattar detta starkt då skoltiden därför inte blir något jag associerar med tråkigt, snarare något att se fram emot.
Elev
16 maj 2023

Ekonomiprogrammet

BRA SKOLA.

Jag tycker att skolan är bra! Det finns lärare som alltid är tillgängliga och hjälper till. Dessutom är det bra studiero med en god akademisk kvalité. Någonting som jag tycket är väldigt bra med skolan är att vi har kameror som filmar genomgångar. Detta är bra ifall man skulle vilja titta på dem igen.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Förälder / Vårdnadshavare
16 maj 2023

Engagerade lärare och bra sammanhållning!

En mycket bra skola med fint läge i Luthagen, en kort bussresa med 9:an från Centralstationen. Skolan är helt ny med en fantastisk miljö och är något mindre så alla elever känner till varandra. Mycket engagerade lärare, personal och rektor som verkligen vill att eleverna ska lyckas! Jag upplever att eleverna verkligen trivs, inkluderar varandra och umgås över programmen. Roliga temadagar och tävlingar i amerikansk fotboll och basket bidrar till den amerikanska känslan! Bra mat i skolans diner är också ett plus! Ett bra alternativ om man gått i Engelska skolan, även om det absolut inte är något måste. Både vår son och vi föräldrar är mycket nöjda med Amerikanska gymnasiet!
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Personal
16 maj 2023

En lärares tankar

Här är alla välkomna och välkomnande! Allt från skolan, eleverna och personal, gör att skolan känns trygg och en plats för lärande. Tack vare kanonbra lärare, ledning och teknologi är undervisningen i toppklass! Det är otroligt givande och utvecklande att få jobba här och det är fantastiskt att se elevernas utveckling!
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Personal
24 apr 2023

Gemenskap, elevfokus och studiero

På Amerikanska Gymnasiet Uppsala sammanfattas lättast med tre ord: gemenskap, elevfokus och studiero.

Gemenskapen grundar sig i skolans arbete olika typer av aktiviteter, där Homecoming och olika tävlingar inom skolan men även mellan skolor är centrala. Detta skapar ett gemenskap som är unik! Kindness är ett av skolans ledord och genomsyrar allt, från korridorer till klassrum.

Elevfokus handlar om hur lärarna arbetar för att få en rolig läromiljö och där man som elev förbereds för livet efter skolan. Inspelade genomgångar, att vara aktiv på lektionerna och att sätta eleven behov och kunskaper främst är självklart på AG Uppsala.

Studiero är en självklarhet, punkt slut. Med tydlig struktur och tydliga ramar skapas de bästa förutsättningarna för att du som elev ska få detta. Lärarna jobbar hela tiden med att utveckla sin undervisningen för att du som elev ska utvecklas så mycket som möjligt och kunna påverkar undervisningen.

Amerikanska Gymnasiet Uppsala är den självklara platsen för dig som vill nå högre och längre. Det är en plats för studier och gemenskap där vi sätter eleverna i fokus!
Elev
13 okt 2022

Naturvetenskap

En transpersons omdöme

Personalen är väldigt hjälpsamma och accepterande. De använder mitt valda namn. Effektiva och gör skolgången rolig. Eleverna är jättesnälla och det är lätt att få vänner!
Elev
30 sep 2022

Bra skola

En bra skola med många trevliga lärare.
Elev
14 sep 2022

Bra men kan bli bättre

Skolan är bra i överlag, det är dock lite jobbigt att det låter från byggarbetarna både över och under när man försöker att jobba. Utöver det så är det för det mesta arbetsro och läraren är respekterad.

Maten tycker jag personligen inte varit den bästa hittills, medan andra menar på att det var ännu sämre på deras förra skola och har uppskattat maten.

Något annat med lärarna (vissa) är att dem pratar enbart på engelska. Alltså jag fattar att skolan heter amerikanska skolan men ibland så används det lite för komplexa ord som till och med jag som är bra på engelska inte förstår. Det finns ju såklart lärare som är som andra sidan myntet och bara pratar svenska så att det väger väll ut varandra.

Sedan så finns det inte så mycket plats att sitta på under raster då det endast finns ett uppehållsrum. De säger att man kan sitta i matsalen men där är det inte lika bekvämt. Det roliga dock som är I matsalen är att det finns en högtalare som faktiskt är rätt så bra som alla får använda.

Net Promotor Score (NPS)

NPS (Net Promoter Score) är en mätning av kundnöjdhet och lojalitet gentemot skolan, baserad på en enkel fråga om rekommendation.
1
Aktuellt NPS värde
Värdet beräknas var 24:e timme och tar endast med publicerade omdömen i beräkningen
+85
11
Ambassadörer
84.6%
2
Passiva
15.4%
0
Kritiker
0.0%

Poängtrend

Genomsnittlig SchoolParrot poäng på årsbasis
2
Poäng per år
Datan baseras på aktiva omdömen aktuellt år. Vid ett värde på 0 saknas data för året.

Undersökning

Svarsfördelning på varje område
3
Utbildning / Lärande
Besvarad av 13 användare
92.3%
Utmärkt
7.7%
Bra
0.0%
Medel
0.0%
Undermålig
0.0%
Dålig
4
Personal & Lärare
Besvarad av 13 användare
92.3%
Utmärkt
7.7%
Bra
0.0%
Medel
0.0%
Undermålig
0.0%
Dålig
5
Säkerhet & trygghet
Besvarad av 13 användare
92.3%
Utmärkt
7.7%
Bra
0.0%
Medel
0.0%
Undermålig
0.0%
Dålig
6
Inomhusmiljö
Besvarad av 13 användare
84.6%
Utmärkt
15.4%
Bra
0.0%
Medel
0.0%
Undermålig
0.0%
Dålig
7
Utomhusmiljö
Besvarad av 13 användare
76.9%
Utmärkt
7.7%
Bra
7.7%
Medel
0.0%
Undermålig
7.7%
Dålig
8
Skolmaten
Besvarad av 13 användare
69.2%
Utmärkt
23.1%
Bra
7.7%
Medel
0.0%
Undermålig
0.0%
Dålig
9
Skolinformation
Besvarad av 10 användare
80.0%
Utmärkt
20.0%
Bra
0.0%
Medel
0.0%
Undermålig
0.0%
Dålig
10
Aktiviteter
Besvarad av 13 användare
92.3%
Utmärkt
7.7%
Bra
0.0%
Medel
0.0%
Undermålig
0.0%
Dålig

Verifierad

Organisationen har verifierat innehållet och arbetar aktivt med SchoolParrot.

Fakta om skolan

 • Antal elever
  180
 • Antal lärare
  15
 • Antal behöriga lärare
  14
 • Elever per lärare
  12.0
Sysslomansgatan 39, 752 27, Uppsala
Nurcan Aydin

Om SchoolParrot

 • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
  Läs mer om SchoolParrot och företaget
 • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
  Läs vår policy för omdömen

Ansök till skolan

Följ länken nedan för att starta en intresseanmälan och ansöka till skolan.
Intresseanmälan