Omdömen

3.8
Baserat på 129 omdömen och 1020 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
10 jan 2024

Passar alla

Stämningen på skolan är väldigt bra. Det är absolut inte svårt att hitta vänner och har du tur kan du hamna i en klass som liknar en stor vängrupp istället för en vanlig smått grupperad klass.

Det enda som finns att klaga på är ”feedbacksystemet”. Du får veta hur du ligger betygsmässigt i mitten eller slutet av en kurs, oftast när det är för sent för att förbättra dig om du är missnöjd. Dessutom är feedbacken varierande beroende på lärare. Vissa ger väldigt bra och detaljerad feedback medan andra uppmanar dig till att fortsätta såsom du gör och att du gjort bra ifrån dig även om du har frågetecken på hela provet. Överlag ett väldigt förvirrande system. Lärarna är dock bra. De är väldigt förstående om man behöver skjuta upp eller avstå från en inlämning.

Skolmaten är helt okej. Finns dagar där den är fantastisk och dagar där den är hemsk. De har stängt ner cafeet som var det bästa med hela skolan :( men 7-11,ica,pizzeria, espressohouse och massa andra cafeer finns nära om du inte gillar maten.

Biblioteket är väldigt bra och är en jättebra plats att plugga på. Utbudet av böcker är också bra.

Om du inte är extremt ambitiös och är okej med att inte ha 100% koll på betygen och resultat är skolan perfekt för dig. Oavsett om du är emo eller den grischigaste av de alla kommer du hitta din crowd här. Den passar i princip alla.
Elev
9 jan 2024

inte för mig

tycker att lärarna och själva skolan är bra, men de finns ingen "gemenskap" i skolan överhuvudtaget. sen så är det inte direkt bra stämning i klasserna heller. sen så kan ju alla ha olika upplevelser o så, men vill bara varna att det inte är så bra som det kanske ser ut på ytan
Föredetta elev
19 nov 2023

Eko

Börja inte på anna whitlock!

Jag tycker att denna skola inte är en bra gymnasieskola. I skolans korridorer kan man lätt höra rasistiska uttryck från elever som tydligen ”skojar”. Anna Whitlock betraktar sig själva med gemenskap därför är det tråkigt att se när det inte gör mycket åt sånna här incidenter. Jag tycker att man inte ska tillåta sina elever gå runt och säga sådana saker på sin skola.

Skolan och Skolans Ledning kan prata mycket med ord men när det kommer till att agera och göra förändring sker lite.

På Anna Whitlock behöver du också vara beredd på att maten 4 av 5 gånger inte är god. Ibland kan också ditt schema ändras 1 timme innan. Man lär sig inte jättemycket på lektionerna heller.

Innan ni söker denna skola tänk en gång extra, det finns bättre skolor jag lovar er.
Elev
17 nov 2023

ek juridik

NÄSTAN allt är bra.

går nu i 3an i ekonomi juridik så slutet börjar ju närma sig så tänkte skriva ner mina allmänna tankar om aw.

börjar med de bra sakerna:
BLOCKSCHEMA, ser att vissa klagat på att håltimmarna blir rätt så långa men det är inte något jag upplevt. jag har haft 5 olika scheman sen jag började (vi får nytt schema varje termin) och min längsta "håltimme" har varit 45 minuter så långa håltimmar är definitivt inte något som alla upplever. lektionera är väldigt långa ja (2h20min) men efter nån månad vänjer man sig och det känns inte särskilt långt. schemat blir så otroligt chill med blockschema. nu i trean är jag helt ledig på onsdagar och min längsta dag är 08:45-14:20 (en dag i veckan). man hade även ett väldigt chill schema i både 1an och 2an också.

INDIVIDUELLA VAL, eftersom skolan är så stor finns det så otroligt många lärare och därför även VÄLDIGT roliga val, det finns allt mellan keramik, kriminologi, programmering, fotografi, matte, sociologi, animering etc etc etc (titta listan själv, det finns oändligt många val).

ICA!!! det finns en ica liksom precis runt hörnet, tar 1 minut att gå vilket är as nice när man har rast under lektionen (ja, eftersom lektionerna är långa får man alltid rast under lektionen) eller om man har håltimme eller bara inte tycker om maten.

ELEVERNA, något som jag tycker om är variationen på eleverna. skolan ligger ju på kungsholmen, men det är VERKLIGEN utspritt var folk bor och typen av människor där vilket är nice. jag har uppfattningen att det finns någon för alla oavsett vilken typ man är (men det beror också såklart på vilken linje man går).

LÄRARNA, mina lärare är genuint fantastiska. har bara haft 2 lärare som jag varit missnöjda med sen 1an, resten älskar jag. finns dock så många lärare på skolan så jag kan bara prata för de ~15 jag haft. väldigt respektfulla personer som prioritetar vårt välmående och gör lektionerna roliga. i princip alla lärare är också legitimerade till skillnad från många andra skolor i sthlm.

ELEVKÅREN O FÖRENINGAR, typ det bästa med skolan tbh. elevkåren anordnar så mycket roliga grejer för alla årskurser. halloweenfester, godisjakter, polkagrisar man kan skicka till personer, turneringar i ex. pingis etc etc. (titta på elevkårens instagram för att se allt de fixar). i trean fixar de bland annat 200 dagars fest (200 dagar till studenten), 100 dagars fest, studentbal, studentkryssning etc. skolan har även föreningar som ägs av elever, där kan man träffa andra på skolan med samma intressen vilket är kul. finns bland annat bokcirkel, skrivklubb, true crime klubb, POC, hbtq, fotboll, fika etc etc etc. as kul!!!

och nu till det negativa:

MATEN, tänker göra precis som alla andra o klaga på maten för den är faktiskt inte helt bra. det största problemet enligt mig är att det saknar variation. känns som det är samma 30 rätter som går på rotation varje månad, vi får aldrig något nytt vilket blir långtråkigt. själva maten är god så länge du faktiskt tycker om vegetariskt (soja, tofu, bönör, linser etc), annars lär du inte tycka om. finns dock som tidigare nämnt en ica runt hörnet och en del restauranger runt omkring vilket löser de flesta problemen lol.

TRAPPORNA D: det faktum att skolan är typ 8 våningar utan hiss är ju ett bra benpass men fy vad jobbigt det blir om man har mycket springande att göra. resan jag behöver göra från våning 0 till 7 på måndag kl 16:00 får mig att tappa livslusten.

BETYG, här har jag två punkter. 1. lärarna är snåla med betyg, 2. man får inte betyg. något som både jag och hela min klass upplever är att vissa lärare vägrar ge ut A:n till oss. snittmeriten i klasses ligger trots allt på 302,5, är det då så orimnligt att några i klassen kan få ett A i en kurs? tydligen. om man ligger mellan två betyg känns det som om lärarna alltid väljer det lägre vilket är surt. man får inte heller betyg på prov eller inlämningar, man får ett mittkurs omdöme (basically G, MG, MVG) och sedan betyg till sommaren men det är allt.

med detta sagt hade jag nog valt om anna w igen om jag skulle välja om. hade däremot bytt linje för att personerna i ek juridik inte alltid är de trevligaste (följer stereotyperna ganska bra). dock är typ 90% av klassen as sköna, men de resterande 10% kan verkligen gå på nerverna ibland.
Föredetta elev
7 nov 2023

Eko

Sök inte denna gymnasieskola!

Utrfysning i klasserna, Man känner sig maktlös då skolan inte hjälper och visar stöd. Skolan är också allmänt tråkig. Kände också att skolan inte visar ett behövligt agerande mot till exempel kränkande kommentarer, rasism & mobbning. Alla ni som ska söka gymnasiet snart sök inte den här skolan!
Annat
12 okt 2023

rasse skola

rasistisk skola, elever fryser ut folk som inte är vita, lärare gör rasistiska kommentarer
Föredetta elev
12 okt 2023

Dålig gymnasieskola!

Denna gymnasieskola är dålig. Det finns ingen som helst stämning i klasserna och man blir lätt utanför om man inte redan söker med ett kompisgäng. Man blir också lätt utsatt för rasism på skolan då det nästan endast går vita elever på skolan. Det finns inte heller några traditioner bakom skolan som gör skolgången rolig så det blir lätt en tråkig skolgång. Man får dessutom inte något direkt betyg på sina grejer vilket bara skapar mer stress kring själva proven då man aldrig vet vart man ligger. Det kan lätt bli trångt i skolmatsalen så man tvingas sitta i trapphuset eller ute på skolinnegården.
Elev
25 sep 2023

Sam

Skryter men kan inte hålla den nivån

Kan börja med att säga att ledningen är det värsta jag varit med om, allt jag kommer nämna har jag samt hela klassen försökt ta upp och få hjälp med bara för att sen mötas av en vägg eller att bli ignorerade. Vid ett tillfälle valde vicerektor till och med att bara sluta svara på mina mail när jag fortsatte ifrågasätta hans beslut.

Viss personal är helt underbar medan annan är de sjukaste jag varit med om, det finns inget mellanting på Whitlock. Har varit med om allt ifrån konspirationsteorier, lärare som tycker att Wikipedia är bättre än NE, till lärare som visar elevers betyg för andra elever. Sen så är allt väldigt upp till läraren, att Anna Whitlock är en ”betygsfri” skola är ju egentligen inte sant, man själv får bara inte veta betyg försen slutet av kursen och man är därför helt beroende av lärarens respons vilket alla lärare inte ger. Whitlock älskar att prata om att de prioriterar elevers psykiska mående men sen får de elever att må dåligt.

Inte för att prata om blockscheman, något som är fantastiskt i teorin men sen när det väl kommer till kritan så kan det bli så att man får 4h håltimmar för att man inte har lektion på ett utav blocken skolan utgår ifrån, för det mår man ju toppen av! Sedan så kan skolan komma att ändra lektionstider med upp till 1h utan förvarning till elever. Enligt skolan får man även inte vara ledig från skolan av någon annan anledning förutom begravningar.

Skolan älskar att se sig själva som PK men när det väl kommer till kritan så är de inte så accepterande som de vill framställa sig, jag har exempelvis fått min religion kallad ”en fritidsaktivitet” av anställda. Det enda PK med skolan är deras vegetariska mat.

Det finns positiva saker med skolan absolut och elever samt flera anställda är superfina samt vår älskade elevkår men skolan är inte perfekt!
Elev
9 jul 2023

Ekon

Trivs så bra:)

Jag har nu gått ett år på AW och om jag fick välja skola på nytt, skulle jag gjort samma val. Jag valde skolan för att få en blandning av folk ifrån hela stockholm. Alla här är väldigt sociala och det är alltid väldigt livligt i matsal, korridorer samt entrén. Det är något jag tycker är väldigt kul och något som höjer stämningen.

Anna Whitlocks vegetariska mat är ju något som diskuteras jämt och jag håller med om att den kan vara väldigt udda ibland. Men det som gör att jag tycker att den är så bra är hur fräsch den är. Det finns alltid något att äta om maten inte skulle falla en i smaken en viss dag. Tex så finns det oftast två rätter att välja mellan samt mycket sallad och bröd som är bakat på skolan.

Lärarna är väll helt okej. Vissa är inte alls bra medans andra är bland de bästa jag haft hittills i min skolgång. Min klass är också toppen men det kan ju såklart variera.

Avslutningsvis så är det bästa med skolan enligt mig, schemat! På AW har vi blockschema vilken innebär att varje lektion är ca 2,5 timme lång. Det gör att dagarna blir så mycket kortare och eftersom skolan inte tar in vikarier så händer de ofta att man bara har en lektion vissa dagar. Det kan låta jobbigt att ha så långa lektioner men det underlättar verkligen i lärandet.

Tack för mig
Elev
2 jun 2023

estet

bra val ändå

Har gått ett år på AW och måste erkänna att jag ibland har jag tvekat på mitt val. Det är en relativt ny skola som säkert har utvecklingspotential, men är fastän det nöjd :)

Alla skolor har bra och dåliga lärare. Jag har som mest haft väldigt bra, snälla och kunniga lärare som vet vad de gör!
Bildlärarna är jättegulliga och uppgifterna vi får är varierande. Blev väldigt chockad över takten som vi jobbar med de olika projekten. Däremot har jag lärt mig mycket efter alla 18976 olika projekt vi gjort. Både om digitala verktyg och olika tekniker för det traditionella - vi har även i både design och bild jobbat mycket med vad som förmedlas i bilder, och hur man förmedlar det. Det är en stor del av vad som bedöms.
Säkert inte samma nivå som Södras konst, men alla utvecklas i sin egen stil och takt
Något som kan förbättras är sammanhållningen. Själv gillar jag min klass, OTROLIGT snälla personer som jag verkligen hör hemma med. Men trots det har jag inte riktigt hittat ordentliga vänner, ännu. Om de olika klasserna fick träffas mer kunde ens vyer kanske vidgas lite mer?
Men overall, skön skola med gott bröd
Föredetta elev
21 maj 2023

Eko

Endas hållbarhet

Fin skola! Bra nyttig mat men endas vegetariskt vilket jag och många andra inte uppskattar. Det krävs kött för att kunna konsertera sig tycker jag, men kan inte bara äta linser. Men kan starkt rekommendera meno male på andra sidan gatan med jätte god pizza med massa olika skinkor. Skolan är bra förutom ett stort problem är att det är bara fokus på hållbarhet så uttjatat. Skulle ju vart bättre att lära sig något vettigt! Mitt omdöme 1/10
Elev
14 apr 2023

ek jur

fantastiskt :D

Till er 07or som är osäkra, välja anna, ni kommer inte ångra det!! <3.

Något som jag sett att många klagar på är skolmaten, men jag tror mest att det beror på om du är ett fan av vegetariskt eller inte. Jag själv tycker inte om sojafärs särskilt mycket, eller något annat substitut för kött och därför passar maten kanske inte mig. Men det betyder inte att den är dålig. Om man tycker om vegetarisk mat så är maten bra. Det finns även jättegott bröd med antingen hummus eller färskost varje dag (på onsdagar får vi även brieost och marmelad!!).

Några generallt bra saker med skolan är att den ligger nära tunnelbana då det bara tar några minuter att gå från rådhuset till skolan. Det ligger även en ica typ 2 minuter bort vilket är perfekt om man inte vill äta maten eller om man får rast under lektionen. En station bort (fridhemsplan eller tc) ligger även donken så att man hinner dit på lunchen:) Varje måndag får man även sovmorgon för att lärarna har möte. Därför brukar man börja nånstans mellan 10.30 - 12 vilket är skönt. Eftersom det är en stor skola finns det även många individuella val som man får i 3an. Allt från keramik till kriminologi till programmering osv. En annan bra sak är att det finns en massa föreningar man kan gå med i om man vill lära känna folk från andra program. Till exempel bokcirkel, filmklubb, skrivklubb, matförening, poker och massa mer!!

Något annat som många klagar på är betygssystemet. Det är gjort för att "minska stress" vilket till en början verkligen inte var sant. Det går ut på att man inte får betyg på något man gör (prov, inlämningar, semenarie). Det enda betyget man får är slutbetyget. Till en början HATADE jag detta vilket även hela min klass gjorde. Men desto längre tiden går desto bättre blir det faktiskt. Jag har snart gått ut 2an och jag trivs faktiskt med detta system nu vilken även klassen också gör.

Ett allmänt tips som inte bara är för anna är att välja linje baserat på vilken typ av personer du vill gå med. Sen ska du såklart göra något som du tycker är kul också, men det är faktiskt vännerna och klassen som gör gymnasiet roligt, inte lektionerna. Nästan alla linjer på anna följer stereotyperna. Ekonomiarna är mestadels typiska ekonomiare, estetarna är typiska estetare osv. Ni förstår. Tänk därför lite på var du skulle "passa in".

Det ABSOLUT bästa med skolan är blockschema <3. Det innebär att varje lektion är ca 2h 20min lång vilket innebär att man bara har 2 lektioner om dagen (ibland bara en). Man får även rast under varje lektion, man sitter i princip aldrig 2h20min om man inte har prov vill säga. Vi har alltid fått hela lektionen att skriva prov vilket gör att man aldrig behöver stressa och att man faktiskt alltid känner sig klar när man lämnar in. Man har varje ämne en gång i veckan vilket även gör att man alltid får minst en vecka att göra inlämningar osv. Nu i tvåan har jag 9 ämnen vilket betyder att jag har fyra dagar med två ämnen och en dag met ett ämne. Man går ca 6 timmar per dag (5 om man inte har lunch) vilket är chill. En dag i veckan har jag ett ämne och då går jag 8.45 - 11.05 vilket är fantastiskt. i 3an kommer jag endast ha 7 ämnen vilken innebär tre dagar med en lektionen och två dagar med 2 lektioner vilket är jättebra. Såhär fungerar det för alla program men det kan dock skifta lite beroende på individuella val.

När man börjar på en skola med hög intagning kanske man känner att det kommer bli mer press eller att man måste anstränga sig en massa mer. Men om jag ska vara ärlig är många i min klass väldigt studietrötta efter att ha försökt så pass mycket i grundskolan. Visst, man går med väldigt smarta personer som bryr sig om hur det går men inte till en nivå som är hemsk. Många i min klass var oroliga när man började på en linje med en median över 300 med det finns inget att oroa sig över :)

Sist men inte minst vill jag prata om lärarna. Jag ÄLSKAR mina lärare. Engagerade personer som verkligen bryr sig om eleverna och sitt ämne. Det finns såklart många lärare på skolan och jag kan bara prata utifrån mina men jag har endast varit missnöjd med en lärare av de 14 jag haft!! Om man har tex dyslexi får man även tillgång till att lyssna på material om man inte vill läsa så det finns viss anpassning.
Elev
16 feb 2023

Estetiska programmet

det kallas anna shitlock av en anledning

Jag kan börja berätta att skolmaten är så fruktansvärt äcklig, jag överdriver inte ens. Jag går mitt sista år och det är jag så tacksam för, jag skulle aldrig klara ett år till av maten. Allt smakar likadant och äckligt som fan. Det är ingen balanserad kost, inge protein, inga mjölkprodukter. Sopporna får man spykänslor av, deras så kallade ”vegetariska nuggets” är ihoptryckta malda grönsaker till en torr boll. Jag äter inte lunch längre i skolan för det är så pass vidrigt du hellre svälter.
Sen lärarna, vissa är bra men vissa är påriktigt galna. Du kan få en redig jävla utskällning om du frågar när en deadline va till en uppgift för du inte läst dokumentet tillräckligt bra. En lärare kan säga du ”röstar fel” och ”tänker inte bra” när du nämner du inte röstar riktigt lika likt som den läraren. Vissa lärare är lika tråkiga som en filbunke, rent ut sagt. Du blir inte motiverad till någonting.
Snälla välj en annan skola för ditt eget bästa.
Annat
8 feb 2023

Torska strort

Jag har hört att ni torska stort mot viktor rydberg sundbyberg i fotboll är det sant?
Elev
2 feb 2023

sam life science

sök anna whitlock!

anna är en riktigt bra skola men bra scheman, lärare och otroligt SNÄLLA elever. många av lärarna är väldigt mån om att eleverna inte ska känna sig stressade och pressande. de tycker det är extremt viktigt att vi inte känner oss dömda. vi gör roliga saker på lektionerna och hittar på saker. vi har gått på både bio och museum på våra vanliga lektioner! finns så många bra grupprum och ett fantastiskt bibliotek!! + ETT DUNDER CAFÉ som är billigt
men det bästa med skolan är helt klart att det är så mycket mer en en skola och plugg. det är en bra elevkår som styr upp massvis med aktiviteter och det finns 20+ föreningar (finns nåt för alla!).
maten är vällagad men det är inte alltid man gillar all vegetarisk mat, men då finns det alltid helt GALET GOTT nybakat bröd + smör/philadelphia/hummus/pesto (brie o marmelad på onsdagar).

en annan positiv sak är att skolan engagerar sig mycket i miljöfrågan och har många samarbeten med skolor runt om världen.
skolan har också många roliga inriktningar och massvis av inviduella val i trean. allt från kriminologi till keramik.

det enda negativa (som drar ner betyget från 5/5⭐️ till 4) är väl att vi inte har en egen gympasal vilket kan vara rätt jobbigt ibland då vi behöver åka en bit. dock gör det så vi kan åka och klättra å annat kul på idrottslektionerna! i början tyckte jag det var jobbigt att skolan var så stor men det är mest en vanesak!

alla jag pratat med på AW har varit nöjda med sitt gymnasieval! ingen har bytt skola :)

ps. smeknamnet ”shitlock” stämmer verkligen inte. det rimmar bara.
Personal
23 jan 2023

En fasad på många plan.

Låt dig inte förföras av den glittriga ytan insidan är något helt annat. Det är mycket prat med stora fina ord som allt för sällan förankras i verkligheten. Man använder sig av ett uråldrigt hierarki system som inte har något med deras profil om nytänkande att göra. Med olika regler för olika personer beroende på var i stegen du befinner dig. Vilket inte heller gynnar teamkänsla eller samarbete. Ett styrande som går ut på att lyfta sig själv och sina närmaste allierade. De som styr använder sig av härskarteknik och rättar man sig inte i ledet så är man bra på att förminska och trycka till sin personal. Kompetensen som finns är inget man försöker lyfta eller ta till vara, utan man bedöms utifrån en stereotyp titel både yrkesmässigt och som människa. Finns tyvärr många saker att säga om hur personal behandlas och hur man styr. Mycket som går emot den profil AW påstår sig ha.
Elev
7 jan 2023

Väldigt bra skola!

Går första året på Anna Whitlock. Jag skulle verkligen rekommendera denna skola. Lärarna är väldigt motiverande och bra på att lära ut. Inte mycket press i skolan då vi inte får betyg på enstaka uppgifter. Detta tycker jag minskar stressen och betyghetsen bland elever. Vi har många grupparbeten. Vissa tycker de är bättre än andra. Men jag tycker de är något väldigt positivt. Skolmaten är vegetariskt vilket är någon som jag anser måste förändras. Absolut är det väldigt bra med vegetariskt skolmat, men man blir inte mätt på den maten vi får. De är väldigt bra sammanhållning i skolan och min klass. Eftersom att skolan är så stor så bidrar det med så många olika typer av människor. Vilket gör att man verkligen kan hitta sina typer av människor och lära känna fler personer runt hela Stockholm.
Elev
5 dec 2022

Sambeteende

1:a på AW

Otroligt bra skola!!! Började i höst och trivs jättebra. Ryktena om dålig mat är lögner, det finns hembakat gott bröd varje dag och på onsdagar får vi sylt och olika ostar till. Det är en väldigt härlig gemenskap på skolan och lärarna är väldigt pedagogiska, själv går jag Sam beteende och har inte känt mig stressad alls jämfört med kompisar som gått på KG t.ex. Kan inte mer än att verkligen rekommendera denna skola till dig som ska välja gymnasium, du kommer inte ångra dig!!
Elev
5 dec 2022

Natur/natur

Väldigt bra

Bra och roliga människor, sköna lärare. Maten är helt ok, Nice schema. Från en elevs med speciella behovs perspektiv är det verkligen skönt och mina behov är alltid mötta
Föredetta elev
2 dec 2022

Naturvetenskap

Estetarnas palats

Ny skola utan traditioner men som elev där kan en starta föreningar och event lätt. Lärarna är alla kunniga inom sina ämnen och sen finns det en del annan kul personal där.

Bra ställe för att skapa musik och olika sorters konst:)
Elev
10 nov 2022

Rekommenderar!

När jag sökte till Anna whitlock hade jag inga förväntningar alls, men wow vilket bra intryck jag fått på bara några få månader! En jättefin och härlig stor skola! Människorna på aw är underbara och de flesta lärarna jag har är verkligen bra, de kan sitt ämne och är pålästa. Det är mycket olika aktiviteter, fester och annat som gör att Aw verkligen är något utöver det vanliga! Blockschemat är även något som jag uppskattar, då man oftast kan börja klockan 11 och behöver då inte kliva upp äckligt tidigt. Det som jag upplevt negativt är att det är svårt att veta vart man ligger betygsmässigt.. man får bara feedback och det gör att man inte riktigt vet vart man ligger på betygsskalan, det gör dock att det inte blir så mycket betygshets och skolan värnar verkligen om elever och deras mående!

Rekommenderar verkligen skolan, det finns mycket olika människor med olika stilar och därför hittar man sitt folk.
Lycka till och stressa inte inför ditt gymnasieval, det ordnar sig!
Föredetta elev
15 okt 2022

Natur/natur

Bästa gymnasiet

Är riktigt nöjd! En skola full av studiemotiverade och sociala människor från hela Stockholm. Har haft det. betydligt bättre än mina vänner på kg, norra och blackan!
Föredetta elev
4 okt 2022

Natur/natur

Sådär i sin helhet

Som en helhet skulle jag ändå påstå att skolan är ganska okej. Accepterar den veganska skolmaten med kvalitet på råvarorna, men oftast var det maträtter som var ganska oigenkännlig. Svårt att få i sig tillräckligt med protein och bli tillräckligt mätt eftersom varken kött, kyckling eller fisk serverades. Lärarna å andra sidan ansåg jag var bra, det är ju såklart en subjektiv åsikt likaså skolmaten, men några var superbra och några sådär. Betygssystemet var värdelöst. I och med att skolan inte tilldelar betyg efter prov eller examination var det oftast svårt att genom lärarens ’feedback’ veta hur man låg till i ämnet. Först en månad innan kursen var slut, berättade läraren ett preliminärt betyg. Det var därmed väldigt svårt under kursens gång att både veta hur man låg till betygsmässigt och vad man kunde utveckla för att nå ett högre betyg.
Elev
27 sep 2022

Natur/natur

sämst lärare

går andra året natur och har aldrig haft sämre lärare i fysik och kemi än vad jag har här på anna whitlock, dom lär inte ut så att någon fattar så hela klassen sitter helt tomma för ingen fattar skit, att fråga hjälper inte heller blir inga bättre förklaringar för det och vi ligger dessutom efter i kurser då lärarna inte gick igenom hela kursen förra året.
Föredetta elev
22 sep 2022

Natur life science

Oslagbar

Jättebra skola. Gick 3 år natur natur life science, så härliga lärare. Rekommenderar till 100%!
Föredetta elev
22 sep 2022

Natur life science

Oslagbar

Skitbra skola, gick 3 år natur natur life science. Härligaste lärarna någonsin. 100% rekommenderar
Elev
21 sep 2022

natur natur

extremt bra skola

extremt bra skola rekommenderar starkt

om du vill ha betygsprognoser så gå nån annanstans

om du vill ha en etniskt varierad klass gå nån annan stans

om du vill ha bra skolmat gå nån annan stans

annars kom awg de en bra skola
Elev
16 sep 2022

Sambeteende

Bästa skolan <3

Bästa skolan någonsin. Lärarna är fantastiska, och man blir motiverad utan att ha massa plugg. Går mitt sista år nu och kommer verkligen sakna AW. Det är en fantastisk gemenskap, och trots att skolan är så ny har det ändå hunnits skapas många traditioner, och eleverna har så många möjligheter att skapa ännu fler.
Elev
23 aug 2022

Natur/design

Anna Whitlock Natur/Design

Väldigt god mat och bra lärare. Har endast haft problem med en lärare samt lite tjafs runt en ADHD-utredning. Tycker skolan har bra mål och grundförutsättningar och det är en bred målgrupp människor.

Nackdelar:
- endast svenska personer på i princip hela skolan, så ingen etnisk mångfald.
- konstigt betygssystem då vi inte får betyg på uppgifter/prov, vilket kan skapa lite förvirring men i övrigt inte är så farligt
- svag sammanhållning mellan olika klasser, man pratar endast med andra på moderna språk (borträknat från egna initiativ såklart)
- liten innergård
- många trappor (8 våningar totalt)

Fördelar:
-många bra lärare
- blockschema
- mycket olika slags människor, inte bara en stereotyp
- roliga aktiviteter så som konserter, inspark, kryssningar och små utflykter
- ligger centralt i Stockholm, endast en tunnelbanestation från T-centralen
- stor skola, många att prata med på eget initiativ
- miljövänlig & god mat, 99% vegetariskt (förekom kyckling en del förra året, men de verkar ha ändrat på det)
- 3 minuters gångavstånd till vattnet (norrmälarstrand)
- Finns en ICA precis vid skolan
- väldigt bra och billigt fik
Elev
22 aug 2022

Samhälle-samhälle

Dåligt betygsystem

Överlag en bra skola med engagerade elever såsom lärare. Finns dock viss problematik med hur skolan valt att agera gällande betyg och omdömen. Skolan använder sig inte av de klassiska betygen A-F för att betygsätta exempelvis uppgifter och prov, utan istället bygger elevens kompetensutveckling på att lärarna efter varje inlämnad uppgift och prov ska ge så kallad ”feedback” till eleven om vad de gjorde bra, vad de hade kunnat förbättra osv. En bra tanke i grunden, men problematiken uppstår i slutet av då elever får ett kursbetyg på skalan A-F, och många upplever sig överraskade över det betyg de fått, med anledning av en bristfällig kommunikation mellan lärare och elev. Läraren har misslyckats med att förmedla var eleven befinner sig i förhållande till kursbetyget. Elever har många gånger förmedlat sina missnöjen till skolledningen men inget har förändrats. Skolmaten är bra.
Visar 30 av totalt 129 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen