Omdömen

2.7
Baserat på 2 omdömen och 11 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Förälder / Vårdnadshavare
28 jan 2024

Väldigt dåligt.

Vi skolade in vårt barn under tre dagar på en av avdelningarna. Under dessa tre korta dagar var där ett specifikt barn som slog nio andra barn ett 20-tal gånger (!), däribland vårt barn. Slagen var ofta i ansiktet och några slag var med hårda leksaker.

Pedagogerna på avdelningen lade många gånger inte märke till när detta hände, utan det var vi som inskolande föräldrar som fick påkalla uppmärksamhet eller direkt hindra barnet som slogs. I vissa fall blev barnen slagna mitt framför pedagogerna, som då inte verkade bry sig nämnvärt.

Vi kallade till ett möte med rektorn för att reda ut detta. Hon beklagade att barnen på avdelningen blev slagna flera gånger i timmen, men kunde inte föreslå en enda konkret åtgärd för att lösa detta. Istället fick vi höra att man “inte kan styra hur vissa barn reagerar” och att “vi arbetar vidare med våra strategier” och att “vi behöver se över våra rutiner”.

Problemet här är självklart inte att barnet slåss - problemet är att pedagogerna inte hindrar detta och inte ens verkar förstå att det är ett problem. Behöver personalen på en avdelning en chef som informerar om rutiner för att förstå att det inte är hållbart att barnen blir slagna stup i kvarten? Det kallar jag total brist på engagemang.

Jag vill vara oerhört tydlig med att inget av detta är barnets fel, utan personalen som saknar både resurser och engagemang och dessutom verkar ha en oerhört överslätande attityd till problemet.

Tänk en gång extra innan ni lämnar ert barn i den här miljön.
Förälder / Vårdnadshavare
4 feb 2020

Bra förskola!

Överlag en bra förskola med mycket stor gård och fina lokaler och eget kök. Merparten av personalen känns engagerad. Mitt barn, som gärna vill att en vuxen ser henne och tar hand om henne vid lämning, blir alltid väl emottagen på morgnarna.
Minus att tidvis varit en relativt stor personalomsättning och att kunde lagt än mer fokus på att utveckla förmågor hos barnen.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen