Omdömen

3.3
Baserat på 14 omdömen och 126 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
8 maj 2023

Rekommenderar inte

Väldigt stökigt i korridorerna och mycket sexuella, psykiska och andra fysiska övergrepp och trakasserier sker där. Mest från elever men vissa lärare har inte uteslutits. Mobbning och utfrysning är vanligare än vad det verkar. Är man inte en person som pratar mycket blir det extra jobbigt samma sak om du är en person som pratar mycket. En del lärare är bra och bryr sig om eleverna. De tre senaste rektorerna har dock inte varit så bra. Inte lyssnat när man kommit med klagomål om trakasserier eller andra saker man anser vara svårt eller fel. Tipsar ingen om denna skola. Några lärare må vara bra men Skolverket bör se över skolan och lärarna, samt hur vi elever samtalar med varandra. En del lärare som vi polisanmält borde definitivt inte få jobba kvar.
Elev
24 dec 2022

Jag vet inte

Den ligger nära mig och har många vänner där
Föredetta elev
19 okt 2022

Hemsk hjärntvättande skola.

Gick här i nio år, och jag har aldrig kännt mig lika mycket som en undermänniska efter hur jag blev behandlad och indoktrinerad med under dem nio åren.
Sätt inte dina barn här om du inte är sadist eller från vettet.
Föredetta elev
17 aug 2022

Kära kära ansgar

Älskade älskade Ansgarskolan, jag har gått hela min grundskoletid på ansgarskolan. Kan helt ärligt inte önskat mig en bättre skola. Jag gick ut nian förra året och jag är så otroligt tacksam för skolan och lärarna. Rekommenderar starkt om du vill ha en trygg och bra skolgång!
Elev
30 jun 2022

LÄS HELA!

Positiva saker:
Otroligt fin skolgård med två hela lekparker. Bra med innebandy, basket och fotbollsplaner. Idrottshallen (Lifearena) är grym den också.
En annan positiv sak är skolans kristna värderingar.
Skolan är ganska utesluten från ”andra” skolor. Eleverna på andra kommunala skolor känner igen varandra och brukar ofta stöta på varandra under dagarna, medan eleverna på Ansgarskolan omges främst bland folk med kristna värderingar från sin egen skola. Eftersom kristna värderingar är starkt emot droger, sex och våld kan detta minska chansen för en elev på Ansgarskolan att hamna i dåliga kretsar i framtiden.
En annan sak är dom dagliga turneringarna som sker på skolan när man går mellanstadiet. Innebandy, Fotboll, Basket och till och med schack. Det var jätte kul och var definitivt en highlight i min skolgång. Synd att dom slutade med det i högstadiet, men skolan kan nog implementera det om elevkåren ber om det.

Negativa saker:
Trånga korridorer. Är ganska säker på att många utav korridorerna i skolan inte når skolinspektionens krav. Exempelvis högstadie korridoren, andra våningen mellan lärarrummen och datorrumet. Finns fler exempel. Däremot har många renoveringar skett på sistone som är en tydlig indikator på förbättring.
Dålig ventilering och mycket varmt på somrarna. Detta kan även hindra resultaten i skolan pga utmattning.

Saker som har förbättrats:
Har minnen av att ingen tyckte om maten i mellanstadiet. Personligen tycker jag att maten förbättrades i högstadiet. Under pandemin fick vi 9:or äta gymnasiemat vilket var en otrolig förbättring. Någonstans under tiden jag gick ut högstadiet bytte skolan matleverantör. Vet inget om vidare förbättring.

Saker som har försämrats:
Eleverna. Under tiden jag gick i skolan har disciplinen hos eleverna och motivationen hos lärarna att ta tag i situationer långsamt försämrats. Detta är resultatet av elever med behov från andra skolor som blir tvungna att byta till Ansgarskolan tack vare deras föräldrar. ”Problembarnens” föräldrar tror på den kristna skolans sätt att utveckla barnen vare sig dom är kristna eller inte. Eleverna har i princip bättre chans att hamna i dåliga omständigheter i en Kristen skola än en statlig skola och därför väljer föräldrarna att flytta barnen hit. Men ett överflöd av ”sånna” elever kan förstöra skolan. Andra barn kan välja att sluta på skolan.
Elever som gått på skolan hela sitt liv kan introduceras till de ”nya” elevernas levnadssätt som inte reflekterar de vardagliga kristna värderingarna. Droger, som på många kommunala skolor är mycket vanligt kan följa med de före detta kommunala eleverna till den nya skolan. Föräldrarna trodde att skolan skulle ändra på eleven men istället ändrade eleven på skolan.
Lärarna blir utbrända och kan låta små saker skuras under mattan. Jag vet inte hur skolan ska tackla problemet, tänkte bara informera er om det.

Slutligen: Många fina minnen för livet. Jag fick inte dom bästa betygen och jag var inte den bästa eleven, men jag är väldigt tacksam att skolan byggde en stark grund för mitt liv. Detta är främst tack vare mina vänner på skolan, men också lärarna förstås.
/ 2022 - en kille, års 1 gymnasiet.
Elev
12 maj 2022

gå inte här

Snälla sätt inte era barn här. Aldrig haft så mycket ångest och stress under 8an och 9an som jag har just nu.
Elev
11 jan 2022

SPARKA KYRKSKOLANS REKTOR.

Korruption hos personalen, diskriminering mot eleverna av specifik lärare, rektorn agerar inte,
Elev
2 maj 2021

Eleven som snart börjar 8an

Nu har jag snart gått klart 7an på kyrkskolan det är maj nu men min personliga experiens av skolan är följande jag börja där i höstas med inge hopp men har fantastiska vänner men skolan är kanske inte den bästa då det går många elever där det är trångt vissa lärare brinner för sitt ämne som min mattelärare medan vissa andra lärare borde överväga att byta jobb då dom inte lyssnar på oss elever och inte bryr sig om sitt ämne det är dock stökigt bland andra elever det är rätt så mycket drama i det tysta vilket gjort att många mår oerhört dåligt utomhusmiljö är för liten med tanke på hur stor skolan är nu bygger dom om matsalarna till när vi ska börja 8an så dom blir större men det är stökigt i matkön då vi tar från en vagn och äter på papptalrickar maten är oätbar den är super äcklig därför äter jag aldrig skolan har dock problem om en elev är ex hbtq då många är extremt kristna på skolan börjar dom reta eleven och hålla på tycker inte det ska vara så alla är lika mycket värda men skolan tar tag i det oftast detta är väl min experice
Elev
28 jan 2021

Bra skola rekommenderar

Bra skola, nästan alla lärare är bra och snälla och bryr sig om en och eftersom det är en ganska liten skola så blir du inte en i mängden. Maten är sådär men de ska byta matleverantör efter sommarlovet så det förbättras nog. Lokaler är okej men ventilation är dålig man behöver öppna ett fönster. Lokaler en del är renoverade och en del inte. Börjar bli trångt eftersom fler elever börjar på skolan. En dålig sak är att eleverna inte får egna datorer vilket är konstigt eftersom alla läxor är online, vilket kan bli jobbigt för familjer där de har begränsat med datorer.
Elev
16 sep 2020

Elev som går här

Jag började 7an här asså på min förra skola var det mobbning bråk ingen arbetsro hemskt asså. Men när jag börja här det är helt annat tyst på lektionerna bra skåp tyvärr inte god skolmat det var en spindel halftlevande i min sallad dåligt men Annars är skolan jättebra jag trivs jättebra har många vänner som jag älskar😍😍 hoppas skolan fortsätter såhär bara ändra skolmaten!!💗💗
Elev
16 mar 2020

Vet inte vad jag ska skriva här

Jag tycker vår skola är en bra skola som ser till att det inte finns någon mobbning. Även om skolmaten inte är så god ( har hittat plastbitar och hårstrån i maten, pastan är alltid över eller underkokt m.m. )
Elev
26 feb 2020

Bra skola

Bra skola som har blivit sämre med åren pga många dåliga elever.
Elev
19 nov 2019

Det är väldigt bra

Lungt,bra arbetsro och bra lokaler
Förälder / Vårdnadshavare
3 okt 2019

Bra skola

Kristen grund.Värdegrund : respekt, uthållighet och barmhärtighet. Inga mobiler får användas i skolan eller skolgården. Plan för kränkning och mobbning. Allas lika värde. Små klasser. Assistenters arbetstid dras ner.
Axel Johanssons gata 4, 75450, Uppsala
Angelica Christiansson
018-161400

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen