Omdömen

3.4
Baserat på 13 omdömen och 105 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
9 okt 2023

Samhällskunskap med beteende inriktning

Går i 1:an🌝

Hej hej, samtjejer här. Vi tycker att skolan är bättre än dess rykte. Men maten SUGER, det är verkligen kattspya med bajs. Skolmiljön är bra och om du hamnar i en bra klass utan grupperingar har du inget att klaga över. Eftersom att det finns så många inriktningar så kan du tyvärr förvänta dig många grupperingar (NIU & LIU)
Föredetta elev
23 sep 2022

Samhälle med inriktning beteendevetenskap

Valet är ditt, det är DIN framtid!!!

Jag hade hört mycket om hur dålig skolan var och hur dålig maten var. Men sen så började jag där o insåg att allt bara var lögner. Lärarna är bäst, maten är bra, skolan är bra, dem har många föreningar o klubbar ex musikföreningen. Skolan har ALLT. Man lär känna människor, med alla olika bakgrunder, och skolan är stor med många linjer och många människor.
Men för mig var människorna i min klass problemet. Jag trivdes inte med dem.
Så alltså är skolan jättebra, men håll tummarna på att du får en klass där alla är vänner, och där det inte sker grupperingar. I värsta fall så kan du ju bara byta!
Men jag rekommenderar verkligen skolan, sålänge du trivs med din klass, annars byt. För att det är ju de tre sista åren av skolan innan alla ska till arbetslivet. Man vill ju ha bra minnen och komma ihåg hur bra vänner och hur kul man hade det. När man tar studenten borde man känna att man kommer sakna allt, inte att man vill slippa det. I slutet är valet ditt, låt ingen göra det åt dig. Tänk på din magkänsla för den säger mycket. Tre år är inte lite.
Jag var på öppet hus i både Arlanda och en annan skola, jag fick en mycket bättre känsla av den andra skolan, men ändå tog jag arlanda för att det var närmare, och för att dem hade föreningar och sånt. Men jag trivdes inte där så jag bytte till skolan jag fick en bättre känsla av, och nu mår jag mycket bättre! Lycka till med ditt val, och viktigast av allt är att gå efter din känsla. Dem kan säga vad dem vill om skolan, men det är känslan när du går in i skolan som egentligen avgör. Gå på öppet hus! Lita på din känsla, och gör vad som känns bäst! Kom ihåg, ingen skola kan ha allt, så du måste göra vissa uppoffringar…. Lycka till♥️♥️♥️
Elev
3 maj 2022

Flygteknik

Flygteknik sista året

Går sista året på flygteknik skolförlagd. Det är väldigt dåligt upplagt med kurser osv. känns lite meningslöst att gå till skolan ibland då vi har mycket ledigt eller bara korta dagar. Vissa lärare är bra, andra helt värdelösa. Allmänt dålig disciplin och ingen ordning eller planering känns det som. Välj inte den här skolan om du vill plugga vidare till pilot eller liknande, välj teknik eller natur istället.
Elev
21 okt 2021

Flygteknik

Bra skola

Är en ganska bra skola, bättre än vad jag trodde
Elev
12 okt 2021

Flygteknik Arlanda

Mycket bra skola, går flyg i 1:an och det finns inte mycket att klaga på. Alla lärare är väldigt bra faktiskt och klassen ok! Det enda att finslippa på är väl skolmaten men det brukar inte vara något nytt bland skolor!
Elev
15 feb 2021

Teknik

Nästintill perfekt

Jag hade turen att hamna i en bra klass och jag tycker skolan är nästintill perfekt! Otroligt trevlig personal också.
Elev
9 feb 2021

Flygteknik

Tips till dig som funderar på att gå flygteknik:

Väldigt bra linje generellt faktiskt, vill du gå en linje där du lär dig mycket kan jag rekommendera, det är inte en vanlig sam linje där du glömmer allt efter provet, utan du går faktiskt från linjen med väldigt mycket mer kunskap än när du började.
En annan bra sak är lärarna, i alla fall flyg lärarna. Hur sköna som helst, jätte trevliga och pratglada, trevligare lärare får man leta efter.
Det finns saker du ska se upp för dock. Ett är det överdrivna arbetstempot, de höll på att få hela min klass att gå in i väggen. Vi var millimeter från att bryta ihop allihopa, vi började 8, slutade 5. Plus 2 timmar enkel resväg för de flesta, vi var slutkörda. De har sagt de ska försöka fixa det i framtiden, men keep in mind, linjen är fortfarande work in progress. Även efter 11 år i branschen, vilket vissa skulle säga är en varningsklocka. De försöker fortfarande lista ut hur man ska göra saker rätt då det är en rätt speciell formel, med basämnen första året, flygämnen andra året (moduler), och praktik det tredje. Jag personligen gillar inte det upplägget, tycker man ska klämma in mer moduler och lite mer mek övning i 1an,det är fruktansvärt tråkigt att bara sitta i ett klassrum och inte ens få så mycket som at titta på ett flygplan, dessutom är det mycket dötid i 1an som man skulle kunna använda för att avlasta 2an. 2an är den tuffaste, men den är rätt rolig. Roligast är 3an.

Värre är dock att de har försökt scamma folk på deras mekaniker cert, första klassen som började fick inget mek cert över huvud taget. De påstår certet är onödigt. Vad som är sant vet jag inte, men ta det skolan säger med en nypa salt, de har sina egna intressen och de behöver inte alltid stämma överens med dina. Var uppmärksam på sånna saker.
Av alla flygskolor rekommenderar jag denna dock, vi är den enda skolan som har riktig praktik. De andra skolorna har praktik på bilverkstäder och allt möjligt, Arlandagymnasiet har praktik kontrakt med alla riktiga flygverkstäder runt Arlanda, dvs stället du kommer spendera hela tredje året. De andra skolorna är rätt sura på oss för att vi har alla bra kontrakt, så de vill aktivt bli av med oss. Det är väldigt schysst faktiskt.
Tips, var inte rädd att mecka. Du behöver inte ha meckat tidigare, men var iallafall öppen till att lära dig. Det är en flygmekaniker utbildning vill jag tillägga, du blir mekaniker, inte pilot. Du kan läsa vidare till pilot eller ingenjör, och det är en bra grund, men det är främst en mekaniker utbildning. Vill du bli pilot rekommenderar jag dig att inte förlita dig på att komma in på OSM statligt betald pilotutbildning, utan att jobba efter gymnasiet och spara ihop för att gå en privat flygskola, mycket större chanser att komma in.

Med allt det sagt, lycka till! Fly safe!
Elev
7 jan 2021

Går i tvåan

Många bra lärare som är engagerade i ens skolgång. Finns både lunga och stökiga klasser, har du tur hamnar du i en bra klass. Maten är helt okej för den som inte är kräsen. Skolmiljön är dock väldigt tråkig men i övrigt är det en helt okej skola.
Elev
21 dec 2020

Helt ok

Bra skola med många bra lärare, maten är dock fruktansvärd och om man har otur med klass så kan det nog hända att man blir missnöjd men dem flesta klasser verkar bra enligt mig.
Elev
19 dec 2020

Jag går i 2:an

Lärarna är bra på att lära ut och maten är jätte god men disciplinen på skolan är jätte dålig
Elev
12 dec 2020

Helt okej skolval

Alltså skolan är helt okej, det är ganska tråkig miljö men de flesta lärarna är bra. Hamnar man i rätt klass tror jag att upplevelsen blir bättre!
Elev
21 jan 2020

Hoppas på det bästa

Helt okej skola om du har tur med klassen annars är det kört.
Elev
8 jun 2019

Skolan är toppen!

Bra kontakt med lärare och elever. Skön miljö!

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen