Omdömen

3.4
Baserat på 51 omdömen och 393 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
24 okt 2022

Designprogrammet

Omdöme Bäckängsgymnasiet

Trygg och välkomnande skola med bra lärare.
Elev
8 sep 2022

Estet bild och form

BÄSTA skolan

Gått här i 1år nu och jag är SÅÅÅ glad att jag valde bäckäng! Fina lokaler, stöd, lärare, elever och bara skolan allmänna energi! Underbart!
Elev
2 jun 2022

Samhäll

Värsta skolan i världen!

Snälla börja inte här! Vad ni än gör! Är du inte blond med blåa ögon så får du tyvärr F i allt. Lärarna och rektorerna är det värsta som finns. Har aldrig gråtit så mycket som jag gjort på den skolan. Snälla fly när ni kan. Går andra året nu och börjar mitt tredje efter sommaren men mailade precis rektorn om att jag funderar på att hoppa av.
Föredetta elev
12 maj 2022

Naturvetenskapsprogrammet

Tre jävligt bra år

Genuint Borås bästa gymnasieskola. Skickliga lärare, tryggt och roligt klimat bland alla elever och roliga aktiviteter hela läsåret. Maten är dock bajs ibland.
Föredetta elev
4 maj 2022

Uselt

En del lärare är otroligt engagerade och lyser upp undervisningen, men kvalitén på undervisningen är assymetrisk, då en del lärare nitiskt följer läroplanen medan andra lärare ställer in lektioner hur som helst eller hoppar över moment.

Skolan sysslar med falsk marknadsföring och lovar mer än vad de verkligen ger. Studieresor utomlands ställs in och skolpersonal dras in på grund av "besparingar".

Största problemet är dock att Bäckäng präglas av en inofficiell tystnadskultur där godhetssignaleringen och den falska bilden av "bäckängsandan" ska upprätthållas till varje pris. Detta gör att problem på skolan som sexuella trakasserier eller mobbning tystas ner för att inte nämnas alls. Dessutom förekommer en ryktesspridning som är i det närmaste absurd om både lärare och elever. Kränkande behandling får du räkna med om du har ett handikapp och det är omöjligt att förbli anonym då elever filmar och lägger upp kränkande videoklipp. Rasism och sexism kan sägas vara två problem, men funkofobin når en helt annan dimension. Förbered dig på de 3 värsta åren av ditt liv om du har ett handikapp.
Elev
2 apr 2022

Naturvetenskapsprogrammet

"Lite matsvinn viktigare än mätta elever"

Det mesta är bra, men köerna är för långa och maten tar slut. När elevrådsrepresentanterna kommer tillbaka säger de alltid i klassråder att oavsett vad som togs upp har ledningen sagt: "det går inte att fixa"

Någon gång sade de till och med att "lite matsvinn är viktigare än mätta elever". Maten och allt som hör till den är så dåligt: antingen har du tidig lunch fast en halvtimmes kö eller sen fast så är allting slut.

Undervisningen, studieron och bäckängsandan är dock mycket bättre. Lärarna kan anpassa sig och jag förstår alltid. Annars kan jag fråga. Oavsett om jah gillar ämnet eller ej gör läraren det också bättre. Studieron är generellt sett bra och gällande bäckängsandan är alla trebliga, visar hänsyn, håller upp dörrar osv. I klassen kan alla prata och hönga med alla, även på fritiden.

(Narurare)
Elev
19 feb 2022

Samhäll

Välj inte bäckäng

Så besviken. Som icke etnisk svensk, känner man sig rätt så utsatt även om skolan ska vara för alla. Allt från rasistiska lärare som inte får konsekvenser till att lärare inte informerar rätt kring betygsättning. Sjukt besviken över mitt gymnasieval och hemskt glad att jag snart är klar på Bäckäng. Bäckängsandan är bullshit och rektorerna gör inget vettigt för skolan.
Elev
8 feb 2022

Naturvetenskapsprogrammet

Bäckäng Utvärdering

Överlag bra skola. Jag trivs och hsr hittat många kompisar. Luncherna är dock ej de bästa. Det kan bli tajt mellan lunch och lektion. Sedan kan matrn ta slut om man äter sent, men kul gemenskap och mycket som händer även med en pandemi på gång. Går tvåan nu och har varit massa labbar, både längre och så enkla som att testa blodtryck.
Elev
20 dec 2021

Natur

Sköna mattanter och trevliga elever!

Bra lärare speciellt inom naturvetenskap
Elev
15 dec 2021

Natur

Mina 3 värsta år

Denna skolan lurar in stackars elever till en förfalskad skola. Fruktansvärd skola pga olika faktorer men främst hur illa behnadlad man kan bli av lärarna. Är du hatad av EN lärare kommer hela arbetslaget hata på dig och aldrig höja dig i betyg tyvärr. rektorn vet om allt men vägrar lyfta fingret då det ska alltid skuldbelägga eleverna. Matkön är minst 45 minuter och tyvärr påverkar det oss elever något enormt. lärarnas favorisering är helt sinnessjuk tyvärr. lärarna bryr sig inte om elevers hälsa alls, dem skiter i elevernas behov helt och belastar elever med prov hela tiden.
Elev
11 okt 2021

Natur

Bristande ekonomi och dess drabbning över skolan.

Jag tycker att själva skolan i sig är en trevlig miljö att studera samt att en majoritet av personalen är trevliga och hjälpsamma med studier. Dock är skolans budget bristande i vissa fall som drabbar de första elever såsom lärare.

Det som pågått en viss period på Bäckängymnasiet är att budgeten för skolan är mindre än vissa andras skolor. Då kostnad för exempelvis skolmaten visas det dagligen som en bristande smaklighet och även tallriksmodellen är knappt tänkbart. Framför allt proteinet i det vegetariska alternativet är oftast mycket dålig kvantitet. Skolmaten skall ändå bibehålla en standard som skall vara godkänd för att elever skall hantera sig igenom skoldagen. Till viss del kan detta inte endast bero på den fruktansvärda ekonomin skolan har, men det ligger en slags grund utifrån vad de kan köpa in för råvaror och laga för något.

Det andra som har kommit fram är att lärare på skolan fått mer arbetstimmar i veckan som skall jobbad som ”obetalda timmar”. Detta verkar absurt att kunna göra eftersom en löneförhöjning isåfall skall vara tillgänglig.

Det sista som jag bara vill nämna är att skolan erbjuder kvantitativt mindre i form av aktiviteter i skolan som aspekter med föreningslivet men även undervisande sidor. De flesta linjer har unika egenskaper och skall få uttryckas då med övningar samt få tillgång till undervisning som de ansökt till. Men under dessa konsekvenser med budgeten har det försämrats något enormt. Detta resulterar i att en majoritet av linjerna missar sin utbildning som inte elever är ansvariga för. En förlust på kunskap är ett bristmedel på skolan Bäckängymnasiet i Borås.
Elev
9 okt 2021

Natur

Så så bra!

Jättefina lokaler och grymma lärare. Gå här! Oftast någon förening som hittar på något kul under någon dag i veckan vilket är roligt. Nu känns det även som föreningslivet är på uppgång efter Corona. Bara positiva upplevelser av bäckäng hittills och maten är inte så dålig som alla säger. Rött och vitt går aldrig ur en bäckängnit!
Elev
19 dec 2020

Bäckäng

Ja, det är en hyfsat bra skola. Det finns bra lärare och alla, eller iaf de flesta, är snälla. Det är en otroligt stor skola med många elever och lärare. Man känner sig verkligen välkommen och det finns så många olika program och inriktningar att välja på. Men är man inte bekväm med en stor skola så rekommenderar jag att välja en lite mindre skola!

Det finns en liten nackdel som har uppkommit de senaste månaderna, och detta är rasism. Det finns några lärare som har utmärkt sig rasistiskt mot elever och använt olämpliga ord, så som n ordet. Problemet är också att rektorn inte har tagit tag i detta på flera månader men när det väl kommer ut i media så kommer de me massa bortförklaringar.
Elev
15 dec 2020

Medelmåttig

Allt prat om ”Bäckängsandan” är bara falsk marknadsföring. Teknis eller Bäckäng det finns ingen riktig skillnad mellan dem. Ja det finns ett stort föreningsliv, men om man inte redan har kontakter lycka till med att komma in.
Borås Stads budgetnedskärningar pressar skolan till att ta bort viktiga saker så bara det absolut nödvändiga finns kvar.
Har bara positiva upplevelser med lärarna och all personal men resten av skolan är medelmåttig som bäst.
Föredetta elev
9 dec 2020

Bra skola

Härlig skola, bäckängsandan och alla trevliga människor fick en att vilja gå till skolan. Dock var nedskärningarna inte direkt så kul, t.ex att mjölken försvann.
Föredetta elev
7 dec 2020

Helt ok

Helt okej skola, fin miljö och till viss del bra lärare. Många elever på skolan är jättesnälla men finns också en baksida med skolan. Bäckäng pratar ofta om sin ”bäckängsanda”, men de enda som verkar få ta del av den är de med hög status på skolan, som kommer med i föreningar och som får ta del av föreningslivet. Känns inte riktigt hållbart och jag tror att fler känner sig utanför än tvärtom, tyvärr.
Elev
6 dec 2020

Helt ok

Fantastiska lärare som kämpar för sina elever oavsett vad. Bäckängsandan och föreningslivet försvinner långsamt & är mycket mer reklam än vad det faktiskt finns på skolan 🤷‍♀️
Föredetta elev
4 dec 2020

Diskriminering i skolan

Gick ut i somras och har haft en bra upplevelse med skolan tills tredje året då jag upplevde mycket diskriminering. (Få) Elever och lärare använde n-ordet fritt i konversationer och det fanns inte mycket åtgärder åt det från rektor och rektorers håll, vilket gjorde mig besviken. Ännu chockerande är att min yngre syster och andra mörkhyade som går i skolan utsätts för grövre diskriminering och rasism. Om ni vill läsa om det finns en artikel i BT. Första gången jag upplevde systematisk rasism i mitt 19 åriga liv. Kul skola, om du inte är svartskalle 😜. (Annars var skolan ändå bra faktiskt).
Elev
1 dec 2020

Underbara skola

Underbara skola men bra lärare och framför allt sammanhållningen mellan eleverna. Man brukar prata om Bäckängsandan vilket jag tror alla kan hålla med om är fantastisk! Ända som skulle kunna vara bättre är maten och att vissa klassrum skulle behöva en uppfräschning. Men låt inte det stoppa dig från att välja en underbara Bäckäng!!
Elev
25 nov 2020

Natur, Bäckängsgymnasiet

Går natur och tycker det är bra lärare och ett bra arbetsätt. Eleverna på skolan är helt underbara och det finns många olika personer så det är lätt att hitta personer som liknar en själv. Dock är skolan rätt gammal och kunde varit fräshare. Maten är inte heller den bästa. Biblioteket är dock jätte fint. Är du intresserad av natur välj det, det är inte omöjligt som alla verkar tycka är själv inte ett underbarn i skolan.
Elev
24 nov 2020

bäckäng 4 life wallah

jag tycker definitivt att bäckäng är en bra skola, men mitt största klagomål är nog vad de säger i broschyrerna, med resor osv. för det är inte så vanligt som det framstår :/ annars har jag trivts här jättebra, fräscha lokaler och trevliga lärare :)
Elev
20 nov 2020

Fantastisk skola, men drygt med nedskärningar

Personligen tycker jag Bäckäng har vart en riktigt bra och trevlig skola, med engagerade lärare och trevlig miljö. Dessutom är det mycket aktiviteter och saker som händer på skolan tack vare elevföreningarna vilket är väldigt kul. Enda jag har o klaga på är att skolan drar ner på så mycket saker som de lockade med när man skulle söka olika program. Man lockas av utlandsresor och studieresor som inte längre finns pga budgetnedskärningar. Kort och gott rekommenderar jag verkligen Bäckäng som skola, men räkna inte med alla bonusar som du lockas med i broschyrerna!
Elev
2 okt 2020

Bästa skola

En jätte bra skola. Lärare och skolans miljö är jättebra
Elev
2 okt 2020

Bästa skola

Det är en jättebra skola. Skolans miljö och läraren är jättebra.
Annat
15 sep 2020

dåligt

Skolan heter bäckäng
Föredetta elev
12 sep 2020

Om ångest hade varit en skola

Jag började på Bäckäng på grund av att jag trodde att den liknade min grundskola, nämligen Engelbrektskolan,men detta kunde inte ha varit längre bort från sanningen. Bäckäng är en skola som fokuserar enbart på sin bild, inte elevhälsan eller elevtrygghet, detta märker du som elev. De flesta lärare är omotiverade att lära och blir till och med irriterade om du har fräckheten att fråga när du inte förstår deras besynnerliga presentationer. Alltinget kan du allt och får A eller så kan du inget och får ett sämre betyg, detta är skolans fördolda motto.
Föredetta elev
9 jul 2020

Usel skola

Hemsk skola, otrevliga och kränkande lärare. Låt inte föreningslivet lura dig, kränkande behandling förekommer dagligen och du har endast bäckängandan om du har hög status på skolan. Klarade inte ens 2 år på skolan, lärare som ej följer skollagen eller skolverkets regler. Ingen respekt för elever med speciella behov, det enda skolan bryr sig om är dess image. ”Högst studieresultat i kommunen” beror på enorm press på elever och överbelastade elever. Riktigt dålig skola!
Föredetta elev
10 apr 2020

Den verkliga bäckängsandan höll på att kväva mig.

Vid en första anblick möts man av "bäckängsandan", en mysig atmosfär med trevliga elever och lärare som tillåter alla att vara sig själva. Man luras in. Sedan inser man att de enda som tillåts vara något alls är eliten, de med högst status. Resten blir utstötta. Jag önskar verkligen att jag hade tyckt om Bäckäng. Verkligen. I verkligheten matade Bäckäng den hanterbara ångest jag redan hade tills jag inte längre klarade av att ens gå in i matsalen, säga något i klassrummen, eller gå till mina lektioner alls tillslut. Jag blev sjukskriven i mitten av andra året och hoppade sedan av. Det är det bästa beslutet jag tagit i hela mitt liv. Tyvärr.
Elev
29 mar 2020

Bäckänggymnsiet

det är ett väldigt dåligt gymnasiet
Föredetta elev
26 mar 2020

Låt inte föreningarna locka

Föreningslivet var något som lockade när jag valde Bäckäng, men det VÄGER inte upp för mobbningen som sker samt den vänsterpolitik som packas på eleverna av lärare och klasskamrater, HEMSKT! Uttryckte man en åsikt som inte var "okej" i deras mening blev man annorlunda behandlad.
Visar 30 av totalt 51 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen