Omdömen

4.0
Baserat på 15 omdömen och 113 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
12 mar 2023

Sök inte till berga

Väldigt dåliga på att anpassa sig, man tänker att en naturbruks skola borde kunna anpassa sig efter skador och liknande men skolan bryr sig inte. De är väldigt dåliga på att kommunicera och ta tag i problem. Jag och mina föräldrar flaggade i början av skolgången men skolan tog inte tag i problemet alls.
Om man går inriktning häst anser jag inte att de är värt du får rida i ca 40 min och resten hårt stallarbete vilket jag inte tycker skolan var särskilt tydliga med när man börja där. Även mycket tex arbete med kor när du inte går inriktning lantbruk. Skulle inte rekommendera
Elev
24 okt 2022

Dålig för alla typ

Jag tycker att det är en svår skola om su har social ångest eller typ autism elelr svårt för folk liksom. Det är visst inte mycket folk på skolan MEN det är en stor skola förutom matsalen som är pytteliten och jättetrång men man hittar typ ingenstans och dom typ ställer in lektionerna i sista sekund så man har 2 timmars håltimme. Tycker egentligen det låter svår skola för alla men om man har svårigheter/diagnoser blir det extra svårt. Jag behövde byta.
Elev
9 jun 2022

Häst Studieförberedande

Bästa valet i mitt liv

Innan jag kom till berga var jag väldigt skoltrött och var inte alls taggad på att plugga vidare. Efter bara några dagar började jag gilla skolan igen.
Maten lagas från grunden och serveras alltid med en salads buffé. Det är inte i närheten av skolmaten på andra skolor.
Du får alltid den hjälp du behöver samt stöttning av lärarna.
Föredetta elev
8 jun 2022

Häst Studieförberedande/Samhäll

Saknar tiden på Berga!

Bra skola som verkligen vill se alla elever, vill höra allas åsikt, och hjälpa alla att lyckas.

Superbra verkligen SUPERBRA mat ett tag, sämre när de bytte kökschef till som bla tog bort saften till lunch. Innan fanns det typ 4 rätter om dagen att välja på, vegetariska var minst 2 och ibland var det plockmat, som ett julbord så man kunde ta precis vad man gillade. Vi fick till och med halloumi, friterade grejer haha! Och hjortronsylt. Varje Torsdag fick vi efterrätt!! T ex paj eller tårta, men tyvärr togs det bort sen. Det var riktigt fult gjort om ni frågar mig. Det var smågrejer som gjorde oss glada.

Liiiite långt mellan klassrum och för korta raster så man hann inte käka nåt däremellan om man kände för det.

Har kritik för en del av undervisningen i kursen Naturbruk. Jätterolig kurs med otroligt mycket variation, köra traktor, fyrhjuling, maskinhall, brandövning, olika studiebesök, djur.

Jobba i grisstallet gjorde man också i kursen. Jag tyckte inte att det är okej hur det sköttes. En del grisar gick i lösdrift, andra instängda i små boxar. Grisar luktar inte illa, det är deras stall som luktar om ni inte har tänkt så förut. Man fick se döda grisar t ex har de en container... Jag tänker inte gå in mer på det, men på en skola tycker inte jag att det ska finnas döda djur, punkt!
Det är en produktionsanläggning, men någon måtta får det vara. Hur vill man visa upp sin köttproduktion? Till skillnad från hästar som man leder snällt i grimma, skulle grisarna flyttas mellan boxar med en "plastpinne" som man slog på dem med, eller en stor "plastbricka" som man höll framför sig och sparkade på. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, men det kändes inte bra. Man behövde vara där i 5 dagar.

Jag saknar ridningen på Berga, det var ju det bästa! Lite mycket stallskötsel kanske, gratis arbetskraft haha! Men som sagt hästarna var ju det man längtade till såklart! Så välutbildade och fina hästar, man fick utvecklas, och lära sig massor i teorin också. Gillade att vi hade skolmästerskap varje år också. En liten inverkanstävling i klassen och sen gick 2 vidare.

Hade superbra år här, många bra lärare och personal, mycket praktik! <3
Elev
8 dec 2021

Häst Naturvetenskap

Världens bästa skola!

Jag går tredje året på Berga. Det är en super bra skola med bra undervisning och lärare. Det jag gillar mest är kombinationen av praktiska lektioner och teori. På Berga har jag fått en andra familj. Vi på internatet är alla väldigt tajta och det är ofta roliga aktiviteter.
Elev
27 dec 2020

Toppen skola

Berga är skit bra , älskar att bo på internatet då man lär känna massa nya människor o har jätte kul. Skolan har bra lärare och utbildningen än så länge är rolig.
Elev
17 dec 2020

För din skull, välj berga

Rekommenderar verkligen. Jag går i tvåan här just nu och stormtrivs. Perfekt kombination av praktiska och teoretiska lektioner. Lärare som är uppmuntrande och allt har deras elevers bästa i fokus.mysig miljö, grymma lärare och den bästa skolmaten jag nånsin ätit. Chili cheese o nuggets är ett exempel på återkommande mat ca 1 gång per termin. Tänkte på att jag gått halva gymnasiet och snart går ut och jag började nästan gråta. Tror jag kommer börja jobba där här jag blir äldre, bara för att jag saknar det. Rekommenderar starkt!
Elev
5 dec 2020

Rekommenderar varmt

Bästa skolan jag gått på, roliga aktivitetskvällar på internatet. Internatet är toppen och maten är godmodig med deras egena kött från gården. Rekommenderar varmt detta gymnasiet.
Elev
15 okt 2020

Mycket bra

Har aldrig gillat en skola på detta sätta, rekommenderar!
Elev
11 okt 2020

Bra gymnasium

Bra undervisning och trevliga människor även internatet är jättebra om man vill få kompisar.
Elev
4 jul 2020

Älskar Berga

Skolan har super trevlig stämning och det är en rolig kombination av praktiska lektioner och teoretiska. Super härlig gemenskap
Emil Svallbring
Föredetta elev
6 feb 2020

Toppen skola

Underbar personal. God mat
Elev
2 feb 2020

Berga är bäst för dig

Fantastisk miljö och bra lärare.
Föredetta elev
22 okt 2019

Underbar skola med engagerade lärare.

Underbar skola med engagerade lärare.
Elev
13 okt 2019

Toppen skola!

Skolan är verkligen så bra. Bra lärare, rektor mm. Man kan äta sig mätt alla måltider.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen