Omdömen

1.7
Baserat på 23 omdömen och 207 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
20 jul 2023

Det kan förbättras!!

För det första Maten är väldigt dålig enligt min och många andras åsikter. Maten behöver ändras man får ingen energi! Vi behöver energi för att klara av dagen. Maten är inte så barnvänlig mat det är mat som typ bara vuxna tycker om. Och för det andra så måste de fixa fler ute ”leksaker” som bollar, pingisracket och gatukritor. Dessa ges bara ut till 3-6 men det spelar ingen roll för vi har så korta raster så vi går aldrig ut för vi hinner inte. Annars är det roligt med konserter julshowen och rock Ola.

En hungrig och lekfull 8:a
Elev
20 maj 2023

hemsk skola

hemskt dålig skola
ingen personal bryr sig om ens mående
dålig mat
snus på varenda vägg och vart ända fönster
golv och bänkar är fulla av tuggummin
dålig miljö för alla
mobbning pågår konstant och tas inte på allvar
Elev
3 maj 2023

Bergsåkers skola

Det sker kränkningar och mobbning på skolan och det blir inte bättre. Folk har behövt gått igen det här år. Skolan gör att eleverna mår dåligt vilket kan leda till värre saker. De behandlar inte eleverna rättvist. Folk med diagnoser får inte alltid den hjälp som de behöver. Lärarna förväntar sig mycket mer om eleverna även fast dom inte vet hur det är att gå i skolan i det här samhället. Dem prioriterar folk med synliga diagnoser mycket bättre vilket märks väldigt tydligt på dem som tex har diagnoser som krockar och dämpar varandra. Vissa elever som har diagnoser eller andra svårigheter borde ha rätt att få gå i ett studiecentrum för att få den hjälp de behöver för att klara av skolan. Om man ger det som förslag så säger skolan att det inte finns plats men ändå så tar dom in fler vilket gör att vissa elever inte får det stöd och hjälp de behöver. Maten som skolan serveras passar oftast aldrig eleverna eftersom det brukar vara mat som de flesta tonåringarna inte gillar. Folk med tex Autism brukar inte gilla “ blandad mat” som typ röror eller grytor med många ingredienser. Det finns väligt många på Bergsåker med olika diagnoser och dem diagnoser brukar göra att det blir svårt med maten på skolan och placeringarna i matsalen gör inte saken bättre.
Många elver känner sig inte trygga i skolan. Det finns många ställen som folk kan bli utsatta för kränkningar på. Korridorer, matsalen ,klassrummet, skolgården, det händer exakt överallt och tar inte slut. Att behöva sitta i ett klassrum i en timme för att sedan ha en 10 mins rast funkar väldigt dåligt för eleverna. Stolarna är obekväm och eleverna är oftast väldigt trött och har svårt att fokusera på arbetet.
Elev
3 maj 2023

BÖRJA INTE PÅ SKOLAN

Det sker kränkningar och mobbning på skolan och det blir inte bättre. Folk har behövt gått igen det här år. Skolan gör att eleverna mår dåligt vilket kan leda till värre saker. De behandlar inte eleverna rättvist. Folk med diagnoser får inte alltid den hjälp som de behöver. Lärarna förväntar sig mycket mer om eleverna även fast dom inte vet hur det är att gå i skolan i det här samhället. Dem prioriterar folk med synliga diagnoser mycket bättre vilket märks väldigt tydligt på dem som tex har diagnoser som krockar och dämpar varandra. Maten som skolan serveras passar oftast aldrig eleverna eftersom det brukar vara mat som de flesta tonåringarna inte gillar. Folk med tex Autism brukar inte gilla “ blandad mat” som typ röror eller grytor med många ingredienser. Det finns väligt många på Bergsåker med olika diagnoser och dem diagnoser brukar göra att det blir svårt med maten på skolan och placeringarna i matsalen gör inte saken bättre.
Många elver känner sig inte trygga i skolan. Det finns många ställen som folk kan bli utsatta för kränkningar på. Korridorer, matsalen ,klassrummet, skolgården, det händer exakt överallt och tar inte slut. Att behöva sitta i ett klassrum i en timme för att sedan ha en 10 mins rast funkar väldigt dåligt för eleverna. Stolarna är obekväm och eleverna är oftast väldigt trött och har svårt att fokusera på arbetet.
Elev
9 dec 2022

Bergsåker skola

Jag tycker om skolan men tycker inte om lärarna. Dålig lunch, hår i maten även skalbaggar. Även väldigt äckliga toaletter. Läraren i 6c 2022/2023 även i 6a är väldigt bra på att visa när de inte tycker om en elev. Även lite rasist av läraren i 6a plus sagt N ordet. Men annars tycker jag att man får en bra utbildning
Elev
8 nov 2022

bara nej

eleverna har ingen respekt
lärarna kommer till skolan ensat för att få lön och inget mer. inte för att lära ut till elverna.
skolmaten inerhåller hår och insekter.
Betygsättningen är för sträng och det är fast det inte är bra lektioner.
För trångt!
äckliga lokaler
För många prov och inlämningar
Elev
2 apr 2022

Lärare och rektor trakasserar mobbade elever

Värsta skolan som finns, jag var mobbad hela 7:an till 9:an för att jag var blyg. Lärarna hjälpe mig inte och försökte att få bort mig med att ljuga om saker om mig till socialtjänsten. Säger att jag var misshandlad hemma och sånt för att jag skolkade, jag skolkade för att folk kastade saker på mig, sa saker om mig så jag inte klarade att sitta med dom längre. Eran sjuksköterska sitter och säger att jag ljuger om att jag blir mobbad, mitt framför mig och min mamma på ett möte som tydligen skulle hjälpa mig. Jag fick nycklar kastade på mig, snus up I ansiktet, dom satte till och med vassa objekt på min stol, tur att jag såg det innan jag satt mig men ingen lyssnade på mig när jag berättade allt detta. Tack vare er och erat 0 hjälp så har jag fått dåliga sociala problem som jag behöver terapi med och ni kan gå och dra I helvetet för vad ni har gjort mot mig och andra elever som gick igenom detta. Jag har det sjukt bra hemma, och min nya skola är sjukt mycket bättre än eran skit skola. Hoppas denna skola stängs ner när folk får reda på att lärarna trakasserar sina elever för att dom försöker få hjälp med att sluta bli mobbad. Om du säger du blir mobbad där så kommer lärarna trakassera dig för dom bryr sig mer om sin skolas ryckte mer än vad dom bryr om dig. SKICKA INTE dina barn här, det är helvetet på jorden.
Elev
17 maj 2021

Fruktansvärd mat:(

Maten är inte bra. Dom serverar inte ens kött. De blir antingen hönsfärs eller sojafärs. Och man hittar hår i maten hela tiden.

SKAFFA BÄTTRE MAT
Elev
10 maj 2021

Hemsk skolmilö

Ord kan inte ens beskriva hur dålig denna skola är!
Jag har blivit mobbad genom hela 7:an och ingen gjorde något för att lösa det!
Otroligt homofobiska, otroligt dålig mat, dåliga lärare, trånga korridorer, korta raster, allt är hemskt! Jag har två år kvar här och jag kommer inte att stå ut! I min klass blir jag dåligt behandlad och har under flertal tillfällen gjort ansökan om att få byta klass, och har uttryckt mig för både mentorer och rektorer om hur min omgivning påverkat mitt välmående. Men fick ett nej alla gånger på grund av att "det inte fanns en tillräckligt stor anledning" att byta klass, helt sjukt! Jag som en del av HBTQ+ stör mig otroligt mycket på att folk springer runt och använder "bög" som ett nedvärderande skällsord, väldigt omoget och respektlöst av eleverna som gör så. Rykten sprids som en löpeld på Bergsåker, och har förstört för väldigt många. Vår rektor är oansvarig och oseriös. Vårat, så kallade "trygghets team" är bara ett stort skämt, bara massa bullshit, "teamet" gör absolut inget åt eleverna som inte känner sig trygga på skolan, det är bara en hög med lärare som lallar runt i skolan och bär sin roll som medlem i trygghetsteamet stolt, utan att faktiskt hjälpa till.

Elevernas ordspråk består bland annat av homofobi, rasism, sexism, och mycket mer. Detta är något som stör mig så kopiöst, och den kränker flera andra.

Jag uppmanar er alla att inte börja här, det är en varning till både barn och föräldrar.
Elev
30 apr 2021

Dåligt!!!!!!

***** ******,******** ********som inte lyssnar på någon. Senaste matrådet var efter jullovet. Dom tänker mer på miljön och klimatet än på att vi elever ska få i oss mat och orka med dagarna. Vi hade 4 prov på en vecka. Helt enkelt en dålig skola med en full miljöpartis i makten.
Föredetta elev
18 mar 2021

Hemskt i denna skol *

Mobbning på hela skolan när man säger till läraren eller rektorn så bryr de sig inte istället för att gör något till den som mobbar så tar de och gör nåt med offret. Man kan inte äns förklara hur äcklig maten är det känns som om lägger råttor i den. Man vågar inte testa maten på grund av utseendet som är som katt spya. Hår i maten många gånger har jag hittat massa hår slingor k min mat så att jag behövde slänga hela tallriken. Korridoren är trångt man kan knappt röra sig i högstadiet byggnaden. Rektorn är snål skyller på miljön för att inte göra bra mata som alla äter. Man blir tvingad att jobba en dag och ge pengar till skolan och om man inte jobbar blir man tvungen att ta pengar från sina föräldrar.Toaletterna är äckliga luktar äckligt hela tiden. Dålig internet. Man hinner inte äns röra sin mobil innan en lärare som lägger sina ögon som kameror överallt tar den och lämnar den till rektorn så att föräldrarna behöver hämta den. Mycket mobbning mot de som kommer från andra länder. Eleverna gör att de som är invandrare känner sig från en annan värld och att det landet de kom från är fel och dålig. Nästan alla mobbar folk för deras kläder och om man inte är som de svenska eller inte klär på sig som de så blir man mobbad och hatad för det. Rektorn har skaffat en snål kock som lagar dålig mat och bryr sig om miljön för mycket. Svårt att får hög betyg i idrott för att man måste vara perfekt i allt. Lärarna gillar bara de som är duktiga och bryr sig inte om att hjälpa de som behöver det utan hjälper den som är bra för att nå ännu högre. Läraren skriker på elever om de gör nåt fel. Lång kö i matsalen man hinner knappt äta för att det är så korta raster. Mellan och lågstadiet blir tvingad att gå ut även om det är -30 medans läraren sitter inne i personal rummet och fikar.om man bara går in lite för att få lite värme får man världens största skäll. Det är mycket snus överallt. Idrotts omklädningsrum har duschar som är gröna av mögel. Inga leksaker för små barn. Även om det finns fotbolls plan och basket plan så har man ingen boll att använda. Kafeterian är dyr och har nästan bara macka och smoothie som kostar nästan 5 i vanliga fall men den säljer det för 20. Rekommenderas inte till nån
Föredetta elev
5 jan 2021

Inte bra val

Jag blev mobbad under hela högstadie tiden plus att ingen personal försökte göra någonting åt saken.
Rektorn lyssnar inte på eleverna. 100% fokus på idrott.
Vidrig mat🤮.
Men det var bra undervisning👍🏻👍🏻
Föredetta elev
20 dec 2020

orkar inte

orkar inte ta upp allting här......................................
Annat
18 dec 2020

nej..

nej...bara nej, vad ni än gör börja inte på denhär skolan, okej? Ni kommer att ångra er.....
Elev
17 dec 2020

helvetet på jorden

Som många andra upplever jag att rektorn inte lyssnar på oss elever, vi kan gång på gång ta upp någonting utan att någonting händer. Vissa lärare ger oss uppgifter utan att lägga upp någonting om det i V-klass eller google classroom vilket gör att man lätt kan missa eller glömma bort uppgiften om man är sjuk ett antal dagar. Extremt många lärare lägger inte upp när vi har prov i V-klass.
Skolmaten är förjävlig! Vi kan få stenhårda hönsbiffar eller hönsfärsås som inte ens är genomstekt, om vi får bulgur är den 9 fall av 10 torr. De som jobbar i köket använder inte hanskar eller hårnät. Om man ska ha jour i köket bryr dom sig inte ens om man tvättar eller ens händerna innan man ska gå in och ta hand om disken. Det är brist på klockor i skolan och dom som finns går oftast fel eller har stannat vilket gör att det är svårt att hålla koll på tiden om man inte har sin dator med sig. Många lärare kommer oftast sent till lektionerna eller så kommer dom inte alls. Många klassers schema är jättedåliga, exempel på det är att man kan ha 5 lektioner innan lunch och fem minuter mellan vissa lektioner. I skolans ögon verkar "hälsa" endast ha med träning att göra, vi får gång på gång höra om hur viktigt det är med en god hälsa på till exempel idrotten och hemkunskapen men det enda vi lär oss om är att träna och äta rätt. Jag tycker att det hade varit bra om man får lära sig om psykisk hälsa och ohälsa också, och hur farligt det kan vara att träna för myckt och äta för lite.
Föredetta elev
16 maj 2020

Långt ifrån forna glansdagar

Gick ut från denna skola för ett fåtal år sedan. Redan då märkte man av problemen med ett mycket stort antal odisciplinerade elever ur de yngre årskullarna. Dessutom har jag precis som många andra dåliga erfarenheter av den nya rektorn som inte upplevdes lyssna till eller ta någon som helst hänsyn till eleverna. Ett annat problem är att lärarna var alldeles för hårda med betygssättningen, vilket jag verkligen blivit varse om nu i samband med studier vid den gymnasieskola i Sundsvall som ställer mest krav, tillika erfordrar mycket höga meritpoäng vid intagning. Skulle dessvärre inte rekommendera Bergsåker, inte samma skolan som den var tidigare. Självklart fanns det då jag gick ut ett fåtal mycket duktiga lärare, men det väger inte upp resten.
Förälder / Vårdnadshavare
27 apr 2020

Värsta skola i Sundsvall!

Kränkningar sexuella trakasserier grov fysisk samt psykisk mobbning.När man tar upp detta gång på med Lärare och rektor ingen förändring. Inget ansvar utan istället straffar beskyller de barn som fallit offer för mobbning.Isolerar dessa elever helt. Stökigt i klassrummen . Smutsigt och äckligt i lokalerna. Lärare som lämnar mitt i lektionerna eller inte kommer alls. Ständiga vikarier.
Elev
31 mar 2020

Kan bli bättre

Kunde vart bättre. Idrotten verkar vara mer viktig än andra lektioner, vi har en hel timme extra om idrott och hälsa vilket är bra, men inte om man är efter och behöver den timmen.
Jag har haft turen och ha en bra mentor, däremot har jag en annan som verkar inte bry sig om nånting.
Rejält stökigt i vissa klasser vilket vissa lärare inte bryr sig om och det är sällan man har studie ro.
Vi har också lärare som bryr sig om oss elever, speciellt dom som inte mår bra.
Elev
3 feb 2020

.....

sämst, jag kan inte ens ta upp allt här
Elev
29 jan 2020

Usch, usch och sa jag usch

Rektorn bryr sig inte om eleverna, skolmaten är hemsk, många inställda lektioner. Man får kvarsittning om ens buss var sen och högstadie klasserna är bullriga och extremt högljudda. Vi har elevråd och matråd men man lyssnar ALDRIG på eleverna. Info om prov och liknande kommer fram alldeles för sent och lärarna är oftast sena till lektionerna.

Gör er själva en tjänst att INTE UNDER NÅGRA OMSTÄNDIGHETER att börja på denna skola
Elev
25 jan 2020

Läs hela

Skolmaten är äcklig och andligen för torr eller för blöt, alla klockor på skolan går olika därför är det svårt att hålla reda på tiden när man inte har din crome book. Vissa lärare hatar sitt jobb och tar ut det över eleverna. Rektorn bryr sig inte om vad eleverna tycker utan gör bara som HAN vill och skiter i resten. Skolan har också väldigt högt tempo och extremt många läxor och prov. Skolan ska vara ”gymnasie förberedande” men många som jag känner tycker att till exempel 2:an på natur är lättare än 9:an på bergsåkers skola.

Skolan har fördelar också som att det finns några lärare som verkligen lever för sitt jobb och är väldigt bra att undervisa, det gör att man ser fram imot deras lektioner bara för att man gillar läraren. Lokalerna är också bra och skolan har plats för många elever.

Sammanfattning: Skolan har extremt många brister som är lätta att fixa men som ingen tar tag i men den har fördelar dom är få med dom finns.
Det finns såklart mycket som jag inte tog upp som att det är dåligt att man inte får önska vilka man vill gå med när man börjar 7:an eller mobil förbudet men det kan jag inte göra här
Elev
30 dec 2019

Vi får ha datorer

Dålig skolmat, Rektorn bryr sig inte om vad eleverna tycker och säger, dåligt upplägg med lektioner, min klass har 2 mentorer som inte bryr sig ett skit. Vi bytte mentor innan vi börja 8an, vi får all våran information om vart vi ska vara på olika speciella dagar tex temadagar och julavslutning och sånt. Vi har sagt till rektorn flera gånger att de inte går att ha 2 mentorer som inte kan nånting om datorer och tekniska saker och dessutom inte ger nån information alls. Dom fixar inte heller skolans klockor så det är svårt att hålla koll på vad klockan är när man inte får ha mobilen.
Elev
5 dec 2019

Trevligt, lungt

Det är bra med lokaler och stort utrymme dock liten matsal för drygt 700 elever. Har både bra och dåliga lärare. Skolan har bra mål med hur eleverna ska utvecklas och hur de ska komma dit på bästa sätt.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen