Omdömen

3.5
Baserat på 23 omdömen och 187 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
18 mar 2024

Sam

Skräckskolan

Börja inte här!!
Först och främst hatar jag 07orna och 06orna, fett oförskämda. Ingen respekt, attityd, bråkiga, drama.
Skolmaten är alltid slut och skit äcklig.
Balettskolan käkar upp maten, kötiderna är från 30-40min och ALLA trängs.
Vi byter rektorer & lärare som om det vore digerdöden.
De som skriver gymnasoearbete får ingen hjälp & har outbildade lärare som bråkar med än och fokuserar på frånvaro/ närvaro.
Alla har skithög frånvaro & det säger nått i sig.
De få bra lärarna man kommer ha, slutar nästa sekund.
Ni kommer inte ha någon mösspåtagning då skolan lägger viktiga opponeringsprov samma dag så att man missar. Sen tar de inte hänsyn till studentdagara då de lägger viktiga arrengemang dagen efter.
Ingen lyssnar på en eller bryr sig.
Alla 1or & 2or har tappat vad skolan faktiskt står för: gålö, tropptider, normer och regler etc... numera dyker ingen upp på tropptiden eller gör inte uppgifter
Föredetta elev
19 nov 2023

Ekon

Välj inte!

Dålig skolmat som ibland var möglig. Lärarna verkade oseriösa och verkade inte veta vad de gjorde. Schemat var konstig då vi hade ett intensiv kurs de första veckorna så man hamnar snabbt efter alla andra gymnasie skolorna. Det går ca 400 elever på den här skolan men det är jätte trångt så man har ingen plats då de har 400 elever på en medelmåttig korridor. Ända positvia är lägget och utsikten. Jag började skolan i augusti i år men tyckte att det här var ingen skola för mig. Rekommenderar att ta något annat och inte välja bernadotte för din framtids skull.
Elev
21 apr 2023

Sambeteende

Opartisk Bernadotte åsikter😝

Fördelar:
- Vi slutar typ 12 nästan varje dag📅
- Rolig sammanhållning mellan årskurserna då vi har tropptider ibland🚸
- Militära kurser och aktiviteter som är extremt viktig information och kul!🪖
- många toaletter 🚽
- helt okej skolmat (följ bernaskolmat på insta)
- Snälla/ roliga lärare🥘
- Coop, willys, donken, resturanger nära + mycket annat🍰🍔
- lite anpassning till diagnoser (förlängd skrivtid, sackosäckar, hörselkåpor, stressleksaker osv)🪑
- checkpoints, pluggstugor📚
- fin miljö utomhus☀️
- nära till tågstationen🚂

Nackdelar:
- stockholmsstil personer (dryga)+ extrem grupperat🤓
- högljudd balettskola i samma byggnad📢
- Oaktiv rektor som knappt lyssnar på än, lärare brukar allmänt inte bry sig.👨‍💼
- trånga gångar (korridor)
- Mattelärarna suger🧮
Elev
12 okt 2022

Skolan i sig är bra

Skolan i sig är absolut bra och är nöjd med mitt gymnasiumval. Skulle säga att underviskingen skiljer sig åt en hel del beroende på vilken lärare man har, såklart finns det lärare som man tycker är bättre än andra. Viss favorisering har jag upplevt men lärarna är mycket seriösa och man blir tagen på allvar om något skulle vara fel mm.

Skulle däremot säga att lärarna inte har bästa kommunikationen mellan varann då det väldigt ofta går i perioder där man har mycket (stora) prov samt inga prov alls. Tycker däremot lärarna är tydliga med när det är prov och det finns alltid möjlighet att göra om prov på checkpoint om man missat/effat.
För mig är det väldigt skönt med blockschema. Slutar vid 16 två dagar i veckan och ca 12 resterande dagar, så schemat är bra med!

Stämningen bland eleverna är okej, upplever en del statusjakt men det tror jag man kan hitta på de flesta skolorna. Många elever är dock lite missnöjda med sina klasser då det är grupperat. Första dagen är man bara med sin tropp (11a 1:or, 2:or, 3:or ur samma klass) så det vlir automatiskt att man drar sig till de i troppen som går i ens klass. Min tropp har däremot bra gemenskap. Gålö, som man åker till med troppen, är en riktigt utmaning både fysiskt och psykiskt. Man blir VERKLIGEN testad, lite jobbigt just där och då men en sjukt rolig upplevelse i efterhand!

Skolmaten är ingen höjdare samt matsalen extremt liten för att rymma två skolor. Plus väldigt högljudd, ofta är matkön ut till trapphuset. Klassrummen är ganska små men vissa klassrum har utsikt mot norrmalm, superfint. Även korridorerna är små och det blir väldigt mycket folk där när man slutar samtidigt som resterande klasser/årskurser... Samma med fiket, okej utbud men blir extremt högljutt och befolkat när flera klasser/årskurser har rast samtidigt. Finns många fräscha toaletter.

Eleverna på skolan skiljer sig åt från varann. Finns lite allt möjligt skulle jag säga. En sista sak är att jag upplever en väldigt bra arbetsro i skolan. Lärarna är noggranna med att det ska vara bra arbetsro och för de flesta lärarna får man lyssna på musik eller gå ut i grupprum efter genomgången. Man får även ha med sig dricka och något litet att äta på lektionen vilket underlättar.
Elev
2 maj 2022

Kaosartad skola

Tvärbushig skola med vissa bra lärare

Troppsystemet är kaos och planeringen hos lärarna ännu värre. Ibland är skolmaten slut och om den inte är det så får man salmonellakyckling.

Lokalen är trång och man får absolut inte plats med 300 elever i skolan. Cafeet mer stängt än öppet.

Det känns som skolan går igenom en identitetskris och vi elever drabbas i allra högsta grad

Kanske blir bättre, men för mig blev den bara sämre
Elev
15 feb 2022

Sambeteende

Usel skola

Inte nöjd det var riktigt dåligt trivdes inte en sekund
Elev
2 feb 2022

Ekonomi juridik

Bra upplägg

Riktigt roligt upplägg
Elev
11 jan 2022

rekommenderar inte

Jag fattar inte hur alla kan tycka att skolan är så bra, helt ärligt så är det inte så bra gemenskap. Lärarna svarar aldrig på teams. Dock är det ganska tydliga instruktioner inför prov och de flesta lektioner är väl planerade (finns undantag). Men det är nästan det ända positivt. Din klass har inte en och samma mentor utan din mentorsklass är blandad med andra klasser vilket bidrar till mindre gemenskap i din vanliga klass. Folk är dryga och dömande i skolan. Lokalerna är små och utan fönster, känns som att man är i en bunker. Önskar att jag hade valt ett annat gymnasium men det känns för sent nu.
Elev
8 jan 2022

Sam bet

Nice skola

Bra lärare och för det mesta bra elever. Bra lokaler
Elev
18 dec 2021

Sambeteende

mycket bra skola!

Jättebra skola som ligger väldigt bra till. Bra personer som är sociala och trevliga. Maten skulle kunnat vara lite bättre men annars så fungerar den. Om det vore så att den inte är ätbar så ligger Willys och Ica 5 minuter ifrån som man kan köpa saker. Cafeterian är också öppet mestadels av dagarna där man kan köpa toast bland annat.

Man får ha läsk på lektionerna vilket är nice.
man får även SL kort oavsett var man bor.

Skolan är inte så stor och rymmer inte så många elever men är fortfarande grym med personerna och lärarna
Elev
22 nov 2021

Sambeteende

Bra skola

Bra skola med sköna elever i alla årskurser, det är en bra sammanhållning i skolan mycket pågrund av tropperna. Matte och språk har man med några elever från sin klass och resterande från en annan vilket gör så att man lär känna fler elever på skolan. De allra flesta lärarna är bra, men ofta otroligt dåliga på att kommunicera och maten är under all kritik. Utöver detta har skolan ett otroligt fint läge med fin utsikt från de få fönster som finns.
Elev
23 jan 2021

Super

Jättegrym skola, sköna elever i alla årskurser, bra lärare och otroligt fint läge
Elev
24 dec 2020

Dunder

Bra skola men sköna elever
Elev
18 dec 2020

Grym skola

Grym skola sjukt nöjd med mina snart 3 år här
Elev
5 dec 2020

REKOMMENDERAR FÖR ALLA, BÄSTA SKOLAN

Jag är så sjukt nöjd över att jag valde Bernadottegymnasiet! I början var jag rätt skeptisk men den uppfattningen har ändrats helt. Folket som går här är otroligt trevliga och sköna, aldrig fått en enda sne blick mot mig! Alla kan verkligen prata med alla och har knappt varit något drama på de 1,5 år jag gått här.

Lärarna är helt fantastiska, men ändå inte för krävande. Vi har det väldigt chill med knappt några läxor men ändå lär man sig otroligt mycket på skoltid.

Korridorerna i skolan är absolut lite trånga men inget som påverkat mig på något sätt. Det är en väldigt mysig miljö med lite gammaldags touchar. Lektionssalarna är mycket rymliga och vissa har fönster över vattnet så man ser stadshuset och hela norrmalm, otroligt vackert!

Det är en unik skola med tropper, där man tävlar 1or, 2or och 3or tillsammans. Det är sjukt kul, och allt utöver det vanliga. Sedan en gång per år åker men till en skog i Gålö och gör utmaningar (+man får ha på sig militärdräkter!!).

Skulle inte säga något annat än att jag är så sjukt nöjd på alla plan och hade inte bytt för någon annan skola. Mysigaste och bästa skolan någonsin!
Elev
3 dec 2020

Fantastiks skola!

En grym skola där man har stor gemenskap med varandra, både lärare men också mellan 1:or,2:or och 3:or, dels på grund av våra tropper. Lärarna är bra på att kommunicera och gör det enklare att få igång sitt studerande
Elev
2 dec 2020

Det handlar om människorna

En bra skola om man klickar med typen av elever som går här. Det är lite orten men också högre medelklass-ungar. Om man gillar att hänga med folk med personlighet (mer eller mindre speciella) och som tar plats så börja här. Inte så mycket basic söder folk dock utan alla kommer från olika delar av stan. De flesta lärare är helt fantastiskt duktiga och lektionerna håller en bra nivå. Lärarna är engagerade, hjälpsamma, trevliga och bryr sig om eleverna. Kan bli en väldigt trångt och högljud miljö ibland men relativt ofta så har bara 2 klasser rast samtidigt, ungefär som en annan skola alltså. Blockshemat är toppen! Dessutom har man tillgång till stressbollar, hörlurar och att stå upp längst bak i klassrummet under alla lektioner. Idrottssalen ligger på andra sidan Södermalm men lätt att ta sig dit med tuben eller buss. Du har matte och språk med några från din klass men också med några från andra klasser. Det finns tyvärr ingen elevkår som arnodnar fester osv vilket är tråkigt men lärarna fixar olika tävlingar med tropparna ibland.Om du vill gå i en stor skola där du ser nya människor varje dag så gå inte Berna. Men om du vill ha garanterat några riktigt bra lärare, trevlig atmosfär, lagom mycket plugg, bra mat och en liten hemtrevlig skola så gå här. Det du ska tänka på är om du vill ha en stor/liten skola och vad för människor du vill tillbringa 3 år med. Man upptäcker lätt nya intressanta personligheter men en del är också basic och lite dryga, men alla är välkomna här! Oavsett vad du väljer handlar det om människorna man klickar med och därför är det bra att ta reda på innan vad för typ som går på skolan eller som du möter på öppet hus. Lycka till med gymnasievalet och ta det lugnt, det kommer att gå bra!
Elev
23 nov 2020

10/10

Bossig skola jag ska nt ljuga
Elev
27 feb 2020

Om du gillar friluftsliv och idrott

Är väldigt nöjd. Det är en väldigt fysisk och aktiv skola med flera roliga tävlingar mellan tropparna, både fysiska och psykiska. Fin utsikt över vattnet och över norr Mälarstrand på andra sidan. Mysigt att gå på promenad närmare sommarn. Ibland trångt i caféet men styrts hyfsat bra upp i och med att vi har olika scheman och vi har halvdagar olika dagar. Vilket betyder att det inte är 300 elever varje dag på för- och eftermiddag. Kvaliteten på lärarna är olika men medeln är över jämfört med andra skolor jag fått på.
Elev
13 feb 2020

Mediokert gymnasium.

En medioker skola, det som kan sägas gott om skolan är schemat. blockschema med tydlig struktur. Lärarna är dock dåliga på att kommunicera både till elever och bland sig själva. Lektionerna skiljer sig också i kvalitet och beror helt på läraren då vissa enbart läser upp en text från en Powerpoint medans andra engagerar sig väldigt mycket. Eleverna har handledare utöver lärarna som skiljer sig i engagemang. Många aktiviteter och tävlingar är roliga och utmanande. Lokalerna är också väldigt små och idrottssalen ligger ett långt avstånd ifrån skolan. Många klasser har rast samtidigt och samlas då ofta i fiket vilket resulterar i en hög ljudnivå och ett stökigt klimat som inte tas hand om av personalen. Överlag är Bernadottegymnasiet inte vad det brukade vara och kvaliteten har sjunkit hos skolan avsevärt sedan flytten till Munchenbryggeriet.

Skolan rekommenderas inte då många andra gymnasier kan uppnå en struktur skolan har i schemat och även ha lärare med bättre pedagogik, engagemang och kommunikation.
Elev
21 jan 2020

Fantastisk skola!!!!!

Bernadotte gymnasiet är en jätte bra skola för dig som vill ha de strukturerat. På skolan har vi blockschema vilket är väldigt skönt då man bara fokuserar på 1-2 ämnen om dagen (3 timmar lektioner med 2 långa 1 kort rast, Samt under lektionerna så lägger lärarna upp dagens planering på tavlan om vad vi ska göra samt en grovplanering över hela året.

Jag trivs jätte bra på Bernadotte då man alltid känner sig välkommen elever och lärare säger alltid hej till varandra i korridoren samt att 1,2,3 hänger med varandra då vi har våra tropper som gör att vi kommer närmare varandra och får en enormt bra gemenskap. Även i dessa tropper så tävlar vi som ett team mot andra tropper under hela året.

Vi har även nya lokaler som är jätte fräscha och de är stort så jag tycker absolut att man ska välja Bernadotte, om du vill ha en strukturerad skola med engagerade lärare där det finns studie för dig som vill få lite extra hjälp att planera ditt pluggande. Samt en skola med en jättebra gemenskap o en helt fantastisk Rektor, lärare, elever!
Elev
29 okt 2019

Skolan är verkligen inte perfekt

Lärarna är duktiga på det dem gör, men är dåliga på att kommunicera med varandra och sätter ofta prov och tentor på samma dag och vecka.

Lokalerna på Münchenbryggeriet är trånga och klaustrofobiska, speciellt när alla har rast samtidigt och ska springa runt i en relativt smal korridor med lågt tak. Matsalen är galet liten för en sån ”stor” skola, och ofta får man inte sittplats.

Det skolan är bra på är strukturen mellan klasser och tropparna. Det är relativt bra scheman, rekommenderar block schemat. Varje elev har även en handledare och vissa bryr sig mer om eleverna än andra, så det är både bra och dåligt.

Summerat är det inget direkt fel på Bernadotte som skola, men det är en väldigt krävande och stressig miljö på skolan, ljudnivån är hög och i de flesta klasserna finns det ingen arbetsro. Det finns inte heller grupprum dit man kan gå för en stunds tystnad eller arbetsro. Så det är något att ha i åtanke.
Elev
19 jun 2019

Något för dig som strävar efter rutiner

Bernadotte är en skola som har strikta regler som ska följas, med enkla scheman och fantastiska lärare som ser till att alla klarar sig bra i skolan. På Bernadotte har man inte mentorstid, utan alla 1or, 2or och 3or är indelade i ”tropper”. Dessa tropper tävlar mot varandra under hela året, för att i slutet vara bäst.
Det är en skola med mycket struktur, varje skolår börjar med en intensivkurs och en intro period för 1orna. Rekommenderar starkt för dig som behöver mer ansvar och struktur i ditt dagliga liv, men även du som siktar på uniformerade yrken.
Söder Mälarstrand 35, våning 8 , 11825, Stockholm
Magnus Odung
08-50842120

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen