Är du elev, förälder eller lärare? Lämna ett omdöme.

5 Omdömen

3.7
Bra
2
1
2
0
0

Om du gillar friluftsliv och idrott

3.7
Elev · 27 februari 2020
Elev · 27 februari 2020
Är väldigt nöjd. Det är en väldigt fysisk och aktiv skola med flera roliga tävlingar mellan tropparna, både fysiska och psykiska. Fin utsikt över vattnet och över norr Mälarstrand på andra sidan. Mysigt att gå på promenad närmare sommarn. Ibland trångt i caféet men styrts hyfsat bra upp i och med att vi har olika scheman och vi har halvdagar olika dagar. Vilket betyder att det inte är 300 elever varje dag på för- och eftermiddag. Kvaliteten på lärarna är olika men medeln är över jämfört med andra skolor jag fått på.

Mediokert gymnasium.

2.4
Elev · 13 februari 2020
Elev · 13 februari 2020
En medioker skola, det som kan sägas gott om skolan är schemat. blockschema med tydlig struktur. Lärarna är dock dåliga på att kommunicera både till elever och bland sig själva. Lektionerna skiljer sig också i kvalitet och beror helt på läraren då vissa enbart läser upp en text från en Powerpoint medans andra engagerar sig väldigt mycket. Eleverna har handledare utöver lärarna som skiljer sig i engagemang. Många aktiviteter och tävlingar är roliga och utmanande. Lokalerna är också väldigt små och idrottssalen ligger ett långt avstånd ifrån skolan. Många klasser har rast samtidigt och samlas då ofta i fiket vilket resulterar i en hög ljudnivå och ett stökigt klimat som inte tas hand om av personalen. Överlag är Bernadottegymnasiet inte vad det brukade vara och kvaliteten har sjunkit hos skolan avsevärt sedan flytten till Munchenbryggeriet.

Skolan rekommenderas inte då många andra gymnasier kan uppnå en struktur skolan har i schemat och även ha lärare med bättre pedagogik, engagemang och kommunikation.

Fantastisk skola!!!!!

4.8
Elev · 21 januari 2020
Elev · 21 januari 2020
Bernadotte gymnasiet är en jätte bra skola för dig som vill ha de strukturerat. På skolan har vi blockschema vilket är väldigt skönt då man bara fokuserar på 1-2 ämnen om dagen (3 timmar lektioner med 2 långa 1 kort rast, Samt under lektionerna så lägger lärarna upp dagens planering på tavlan om vad vi ska göra samt en grovplanering över hela året.

Jag trivs jätte bra på Bernadotte då man alltid känner sig välkommen elever och lärare säger alltid hej till varandra i korridoren samt att 1,2,3 hänger med varandra då vi har våra tropper som gör att vi kommer närmare varandra och får en enormt bra gemenskap. Även i dessa tropper så tävlar vi som ett team mot andra tropper under hela året.

Vi har även nya lokaler som är jätte fräscha och de är stort så jag tycker absolut att man ska välja Bernadotte, om du vill ha en strukturerad skola med engagerade lärare där det finns studie för dig som vill få lite extra hjälp att planera ditt pluggande. Samt en skola med en jättebra gemenskap o en helt fantastisk Rektor, lärare, elever!

Skolan är verkligen inte perfekt

2.9
Elev · 29 oktober 2019
Elev · 29 oktober 2019
Lärarna är duktiga på det dem gör, men är dåliga på att kommunicera med varandra och sätter ofta prov och tentor på samma dag och vecka.

Lokalerna på Münchenbryggeriet är trånga och klaustrofobiska, speciellt när alla har rast samtidigt och ska springa runt i en relativt smal korridor med lågt tak. Matsalen är galet liten för en sån ”stor” skola, och ofta får man inte sittplats.

Det skolan är bra på är strukturen mellan klasser och tropparna. Det är relativt bra scheman, rekommenderar block schemat. Varje elev har även en handledare och vissa bryr sig mer om eleverna än andra, så det är både bra och dåligt.

Summerat är det inget direkt fel på Bernadotte som skola, men det är en väldigt krävande och stressig miljö på skolan, ljudnivån är hög och i de flesta klasserna finns det ingen arbetsro. Det finns inte heller grupprum dit man kan gå för en stunds tystnad eller arbetsro. Så det är något att ha i åtanke.

Något för dig som strävar efter rutiner

4.3
Elev · 19 juni 2019
Elev · 19 juni 2019
Bernadotte är en skola som har strikta regler som ska följas, med enkla scheman och fantastiska lärare som ser till att alla klarar sig bra i skolan. På Bernadotte har man inte mentorstid, utan alla 1or, 2or och 3or är indelade i ”tropper”. Dessa tropper tävlar mot varandra under hela året, för att i slutet vara bäst.
Det är en skola med mycket struktur, varje skolår börjar med en intensivkurs och en intro period för 1orna. Rekommenderar starkt för dig som behöver mer ansvar och struktur i ditt dagliga liv, men även du som siktar på uniformerade yrken.

Ansök till skolan

Ansök till skolan genom att klicka på knappen och fyll i ansökningsformuläret. Skolan kommer höra av sig till dig efter att du skickat in ansökan.

Skicka ansökan

Jobbar du på skolan?

Samla feedback och omdömen i realtid från elever, föräldrar och lärare. Med SchoolParrot ökar ni skolans transparens och förtroende. Prata med oss så berättar vi mer.

Läs mer
Tjurbergsgatan 23 , 11856, Stockholm
Helena Timdahl Franke
08-50842120

Fakta om skolan

 • Meritvärde
  13.5
 • Antal elever
  331
 • Antal lärare
  17
 • Antal behöriga lärare
  14
 • Elever per lärare
  19.5