Omdömen

3.7
Baserat på 21 omdömen och 158 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
24 maj 2022

Naturvetenskap

Natur

Hej ,
Jag är går på naturvetenskapliga programmet på birgersjöberg. Måste bara säga att jag aldrig mått så som jag mår på denna skolan Biologi läraren på natur ger inga chanser och visar inte eleverna vad man bör göra för högre betyg och Engelska läraren sätter höga betyg beroende på om du har ett högt betyg i svenskan :/ vilket känns sjukt orimligt då de inte borde ens påverka det Eng betyget. Ibland kan det vara skönt att få ett högre betyg i ett visst ämne om man presterat bra i de andra ämnena men de har inte liksom med saken att göra vilket göra att betygen sätts helt fel. ingen motivation. Fysik och matte läraren är lite hård men han sätter ialf rättvisa betyg och han har tunga ämnen så det är förståndigt liksom. Men måste bara påpeka att invandrar bakgrunden spelar en viss roll för visa läraren.. funderar på att hoppa av och väntar bara på att ta studenten för att börja på komvux.
Elev
3 maj 2022

Teknik

Teknikprogrammet

Jag tycker att Birger är den bästa skolan jag gått på! På teknik är det jättebra lärare som är rättvisa och som bryr sig om eleverna. De har även stenkoll på sakerna de lär ut vilket lärare jag haft innan inte har haft. Vi har fräscha lokaler och jag har inte upplevt något negativt under mina år här. Kan inte säga så mycket om andra program men min upplevelse är väldigt bra!
Elev
31 jan 2022

Naturvetenskap

Ändring!

Det är en bra skola i helhet, men om man kollar år natursprogrammet så finns det brister inom planeringen och mycket stressande, inga komplimanger för arbete och man tappar motivationen, Jag har gråtit nätter över ångest och stress från ämnet Fysik 1, sjukt tråkiga genomgångar och jag förstår inget , läraren e helt ok men väldigt hård inom rättningen och ger inga chanser känns lite ledsamt då andra skolor har bättre möjligheter, det finns två fysik läraren på natur en sägs vara hård och en sägs vara snäll och förståndig men även motiverar än som elev , de är fel att elever gråter pågrund av ett ämne, ibland hjälper ordet ” bra jobbat, ser att du kämpar” även om man inte är så duktig, det kan få än elev att bli så mycket mer motiverad.
Elev
27 jan 2022

El och energi programmet

Kiosken

Fixa kioskens öppettider så bir de bra. Hon som jobbar där går ju fan på lunch när vi går på lunch så de e it öppet när man väl ska gå o köpa skit efter man har ätit.
Elev
18 nov 2021

Helt ok skola

Går första året. Tycker att många lärare är dåliga på att svara på its, många bor långt bort och 20 min innan morgon lektion börjar skriver dem att den är inställd. Kan tycka att mentorerna kan informera mer om skol info för det är lite för lite info som inte nås fram. Mat köerna är kaos. Folk följer inte sina mat tider vilket är respekt löst. Det är ofta 3 or som går förre vilket man kan tycka ska visa att dem är förebilder. Dem är vuxna och då ska dem visa de kan man tycka. Maten är helt okej. Många olika kulturer vilket är kul faktiskt men många röker på skolområdet vilket man ej får. Lite äckligt. Kastar sopor på golvet och utan för ingångar. Dem som parkerar kastar bara donken soppor och åker. Respektlöst. Lärarna är väl okej kan jag tycka men ekonomin är inte jättebra. Kan tycka att man prioriterar fel saker.
Föredetta elev
26 maj 2021

Teknik

Bra+ skola!

Birger är en härlig skola, åtminstone teknikprogrammet vilket är det jag har erfarenhet i. Jag hade turen att hamna i samma klass som alla mina vänner, men jag hade allt trivits där ändå. Lektionerna är för det mesta roliga, med några få undantag, man kan känna sig fri att vara den man är utan att bli trakasserad för det (åtminstone i min upplevelse). Det är en härlig miljö där man kan känna sig trygg och lära sig mycket, även om det var kaos då och då. Alla minns väl 2017s frekventa brandlarm.
Elev
20 jan 2021

Gå teknik!

Birger är en väldigt stor skola och klimatet kan skilja sig mycket mellan olika program. På teknikprogrammet trivs jag superbra med jättebra lärare, kurser, kompisar m.m. Trots att det är en stor skola kommer man nära lärarna och varandra eftersom programmen har sina egna avdelningar. En stor skola gör istället att det bland annat finns stort utbud av individuella val och superbra bibliotek!
Elev
30 dec 2020

Välj teknikprogrammet.!!!!!!!

Väldigt trevliga lärare! Detta gör även att lektionerna blir roliga. Jag går på teknikprogrammet och älskar det. Det är väldigt mycket mattematik men det är väldigt roligt tycker jag. Gillar ni inte mattematik så ska ni inte välja naturprogrammet eller teknikprogrammet. Men för de som älskar detta, är det bästa programmet man kan välja.
Elev
22 nov 2020

👍👍👍👍👍

Bra skola, känner mig trygg och tycker att det är roligt att gå till skolan varje dag.
Elev
18 aug 2020

Bra skola!!

Jag tycker att den är jättebra. Bra lärare, olika etniciteter samt man Kan utvecklas om man verkligen vill det.
Rekommenderar verkligen Birger
Elev
6 mar 2020

Skolan

Jag gillar för man kan vara biblioteket och det finns många vägar man kan välja men ibland det är svårt att välja din väg för du man måste ha fler planering.
Jag gillar för ingen kommer säga till dig du får inte göra det där för du vet att det är fel av detta
Elev
29 feb 2020

Bra gymnasiet

Bra samt dåliga minne från Birger Sjöberggymnasiet. Haft bra lärare i alla ämne. Träffade mina bästa kamrater som jag nu saknar mycket
Föredetta elev
10 feb 2020

Bra och snygg

Mycket bra skola. Det är ett tag sedan jag gick där men då var den bra.
Föredetta elev
9 feb 2020

Bra och snygg

Bra skola. Fräsch och snygg. Trivdes alltid där.
Elev
6 feb 2020

En okej skola

Birger Sjöberggymnasiet är en gymnasieskola med mycket karaktär. Det finns människor ifrån olika håll med bl.a. olika bakgrund och intressen. Det finns plats för kreativitet och personlighet, vilket är positivt.
Skolan är relativt stor vilket resulterar i att man inte kommer så jätte nära sina lärare i respektive kurs, MEN dom gör dock så mycket dom kan för att man ska lyckas och iallafall gå ut med godkända betyg i just deras ämne.
Ekonomin är dock ett stort minus, skolan ser okej ut och jag har inget att klandra dom på utseende mässigt. Men det är ju några varningsklockor som ringer när det inte finns tillräckligt med utrustning i kemisalar, inte tillräckligt med material till de yrkesprogram som skolan erbjuder (vilket gör att det blir svårare att lära sig/bli kunnig inom yrket).
Men med en överseende blick skulle jag väll ändå säga att skolan är medelmåttig och en helt okej gymnasieskola att gå på. Du går ju ut med en bra utbildning som väll är huvudsaken ;)
Elev
31 jan 2020

En skola som passar alla!!

Skolan är perfekt på alla sätt, brett urval av linjer och program. Lärarna och hela skolan jobbar efter dig å dina mål och ser till att du uppnår det du vill! Massa med +++ en skola jag varmt rekommenderar som både har bra utbildnings möjligheter samt sjukt många elever vilket skapar en mysig och trygg miljö. Stora elev ytor att plugga på och lärarna och all personal är alltid på topp humör!!
Elev
25 jan 2020

En knasig skola

Osäkert område med gängaktiviteter på kvällarna samt dålig ekonomi. Rökning förekommer överallt på skolan,men den är fortfarande bättre än den i Rosengård så ett plus iaf.
Elev
18 nov 2019

Skolan är jättedålig, man utvecklas inte alls

Skolan har bra lokaler och vissa bra lärare. Undervisningen känns dock bristfällig, och det känns som man missar mycket som gämnåriga får lära sig. Under de första året fick vi ofta ledigt från lektioner för att den andra delen av vår parallell klass åkte på studieresor eller spelningar. Det är även väldigt svårt att plugga det man vill, ofta drar de in kurser pga ekonomin och det urval som blir kvar är väldigt litet. Det händer också ofta att de lägger två lektioner på samma timme. När vi försöker föra fram vår oro rörande allt detta till lärare och rektor så möts vi av en dålig attityd och de är inte villiga att lyssna på vad vi har att säga eller göra något åt det. De har även ljugit för oss genom att säga att kurser kommer erbjudas i framtiden för att sedan även dra in dem kurserna. Sammanfattningsvis så får vi ingen utbildning, inga studieresor eller info om vad vi kan göra i framtiden. Skolan vill inte ha oss här/lägga resurser på oss utan vill bara tjäna pengar på oss.
Elev
5 okt 2019

Mångsidig skola

Flera gymnasielinjer under samma tak ger ett brett nätverk med kompisar
Elev
3 sep 2019

Bra personal och mysig skola!

Skolan har bra yta för att umgås och vila, skolan känns som hemma och man får alltid hjälp ifall att man behöver. Rekommenderar verkligen!
Elev
11 jun 2019

Rekommenderar starkt!

Efter mitt första år på skolan trivs jag mycket bra!

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen