Omdömen

3.2
Baserat på 4 omdömen och 34 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
16 okt 2021

Lärarna gör inget för att förebygga mobbning

Jag gick på Birka i två år. Definitivt de VÄRSTA åren av mitt liv. Klassen var fruktansvärd, jag blev mobbad och utfryst hela tiden och ingen gjorde något alls. Skolan förebygger inte mobbning på ett effektivt sätt över huvud taget och eleverna gör precis vad de vill mot vilka de vill. Jag mådde så otroligt dåligt mentalt och ingen gjorde någonting åt det heller trots att nästan alla lärarna visste om det. Det enda positiva jag kan säga är att kvaliteten på undervisningen väl var relativt hög för det mesta, men det är ju inte direkt lätt att njuta av det när man blir mobbad till punkten där man inte vågar räcka upp handen utan att svimma av rädsla.
Jag är inte den enda som känner såhär heller, det var många som kände som jag. Några av sakerna som människor mobbades för var sexuell läggning, ras, utseende, betyg, klädstil m.m Tycker synd om de som är kvar fortfarande.
Förälder / Vårdnadshavare
5 maj 2021

Ingen förmåga till åtgärder mot mobbning

Skolan är oförmögen att ta adekvata åtgärder mot mobbning och det finns ingen beredskap vad gäller tvåspråkiga barn, vilket resulterar i att en stor kommunikationskapital hos dessa barn försvinner. Detta bekräftas även i skolinspektionens rapportering kring skolans engagemang gällande tvåspråkiga barn. Skolan är även förlamad vad gäller konflikthantering, pseudoprestige förekommer och en tendens att stigmatisera barn med olika "diagnostiseringar" i fall de inte faller in i beteendemönstret "lika barn leker bäst...".
Elev
25 feb 2020

Hej vet ej

Väldigt bra undervisning
Elev
22 dec 2019

Bra omgivning, toppen skola

Den är väldigt bra och ingen press, lärarna är duktiga och tar hand om alla. Vissa klasser är röriga men det fixar sig alltid i slutändan. Man har alltid någon att vara med. Alla tar hand om varandra och eleverna är snälla och omtänksamma. Ett tips till dem som byter skola pågrund av mobbing eller något liknande.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen