Omdömen

1.6
Baserat på 19 omdömen och 162 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
6 apr 2024

Skit skola

Väldigt dålig skola. Katastrof rektorer i skolan. Lärare som inte har någon kunskap. Smutsiga toaletter. Mobbning och kränkning. Lärare som inte bryr sig. Elever som inte lär sig något. Bara skit skolan.
Annat
19 mar 2024

Den är mycket bra!!!

Relativt bra skola.
Kortfattat vill jag bara säga att denna skola är bra och erbjuder stöd oavsett vem eller vart ifrån du kommer. Lärare är snälla, väl bemötande och förstående. Maten är bra flesta dagar, men som alltid så finns det några dagar där maten inte är bra och det får man vänja sig med. Det skulle vara bättre om flesta elever går på lektioner och inte skapar kaos runt skolan. Jag skulle rekommendera skolan till många andra vårdnadshavares barn.
Elev
19 mar 2024

Dålig skola

Lärarna,har inga koll på elever. Elever röker på skolgården.
Föredetta elev
15 feb 2024

snälla läs

Otroligt dålig skola det finns lärare som favoriserar elever och extremt mycket mobbning. De har inte pengar som krävs för att man ska kunna jobba på ett bra sätt och att få den rätta undervisningen. Toaleterna är extremt smutsiga/äckliga och hår hittar man jämt i maten. När man väl agerar och säger det till kockarna gör de inget åt det. Jag fick en dörr slängd på mig framför en lärare och hen gjorde inget. Det var två elever som la tuggummi på min dator ingen framför en lärare me igen ingen reaktion.

Många mer saker som de här två jag tog upp har jag upplevt. Jag blev extremt ledsen och mådde extremt dåligt pågrund av all mobbning på den här skolan och ingen gjorde någonting. Till slut fick jag byta pågrund av det här och mer anledningar. Börja snälla inte här om du inte vill gå ner i deppression och i generellt inte må bra alls. Det finns så mycket mer negativa saker jag vill skriva om den här skolan men det här är en lagom text som jag hoppas att personer läser och väljer att inte gå på den här skolan.
Föredetta elev
3 feb 2024

Miljön dagens recensioner beskriver var densamma ÅR SEDAN.

Miljön dagens recensioner beskriver var densamma ÅR SEDAN.

Baserat på min erfarenhet som elev år 2009 – 2016.

Redan från 6års uppstod problem i vår klass. Grupper formerades och igenom åren blev bråken och utfrysningen värre och värre. Både inom och utanför dessa grupper.

Det uppstod en konflikt bland mig och min kompis grupp som snabbt eskalerade till grövre mobbning.

När mina föräldrar kontaktade skolan lovade de förändring, gruppsamtal och ett helt nytt projekt mot mobbing. Detta hände aldrig.

Jag utväcklade ångest och extrem depression. Jag mådde så otroligt dåligt och skickades till BUP då jag inte ville inte leva mer.

Det pågick dessutom misshandel i klassen mellan elever under alla år som jag gick i den. Under lektionerna. Lärarna rörde inte ett finger.

Jag var INTE den enda. Vår KLASS var inte den enda.

I 2016 bytte jag skola till början av 7:an. Till en skola som brydde sig och som tog hand om mig.

Trots det påverkas jag fortfarande av mina upplevelser på Björkhaga.

Det är extremt sorgligt att läsa recensionerna från dagens elever, men jag är tyvärr inte överaskad att inget har förändrats.
Elev
2 feb 2024

Gör rätt!

Lärare är skit dåliga jag säger inte bara så för att, utan för dem skriker på en om man gör fel. Man blir slagen av andra elever de kommer fram folk och bara vill du ha och tar fram nån tablett man mår inte bra av att vara där! Detta behöver sägas så det blir nån skillnad!!
Elev
19 nov 2023

Dåliga rektorer

Dåliga rektorer,som inte bryr sig om skolans elever. Utan de tänker bara på att skolan rykte ska se bra ut.
Föredetta elev
2 aug 2023

Före detta elev

Skolan har alldeles för få speciallärare, trots enorma behov. Den så kallade studion där barn som behöver mindre sammanhang är mer en plats för umgänge, ingen riktig undervisning. Alldeles för mycket skolarbete ska göras på datorn, det finns för få läroböcker. De digitala läromedlen är alldeles för lätta att fuska med, du provar tills det blir lätt men lär dig inget. Det sparas på allt. Vikarier, material, böcker. Det påstås vara demokrati, men då en ny logga skulle röstas fram genom att alla elever fick skicka in bidrag la rektorn med bidrag ett proffs hade gjort. Skolmaten är bra. Jag tror betygen sätts under press av rektorn, de betyg jag fick motsvarade inte alls de kunskaper som behövdes på gymnasiet där jag sänkte nästan alla mina betyg.
Förälder / Vårdnadshavare
30 maj 2023

Saknar stöd, mycket kränkningar

Tyvärr finns det droger på skolan, misshandel och kränkningar. De säger att de har en studio för elever som behöver mer stöd, den fungerar inte, läraren är obehörig och studion är mest social samvaro. Lärarna vikarierar ständigt för varandra i ämnen de inte kan, och hinner inte planera sina egna ämnen. Mitt äldsta barn gick ut för några år sedan, då det sedan dess enbart varit en negativ utveckling har jag valt att flytta mina två yngre barn.
Föredetta elev
18 jan 2023

DÅLIG SKOLA

skolans ventilationssystem fungera inte, dålig skolmat som inte omtycks av eleverna, under skol frukosten förekommer det mat produkter som gått ut datumet redan som fortfarande serveras åt eleverna. Många fula ord och kränkningar omkring eleverna som lärare inte gör något åt. Brist på skolmatrial i klassrummen Inga färgpennor, pennvässare , sudd eller annat erbjud till elever som behöver ( man får endast 1 penna vid terminsstart sedan får man lösa det själv om den försvinner.) Lärare som sitter med mobilerna och inte håller kol på barnen. Skolan har endast en eller två utflykter om året. Ofräscha skolmiljöer samt smutsiga toaletter som saknar toalett papper, lås på toaletterna fungerar inte så många elever behöver hålla in sig hela dagen. yoghurt borde serveras under lunch tid då många elever inte äter under lunchen, skolan serverar mackor för pengar borde det inte vara gratis?
Förälder / Vårdnadshavare
18 jan 2023

BARNPLÅGERI!

Skolans ventilation system är avskyvärt, det går knappast att andas i deras klassrum och fönsterna är trasiga. Skolmaterial saknas, det finns ingen kontroll i klassrummen, eleverna lyssnar inte på lärarna, lärarna är inte bra utbildade och mobbning sker ofta. Maten är knappast ätbar och min son och hans vänner äter väldigt sällan. Bråk sker ute i korridorerna dagligen, eleverna kan inte respektera varandra och det är helt kaos på skolgården. Fritids har obehöriga lärare som inte håller koll på barnen och här om dagen har min dotter blivit slagen framför en lärare utan att läraren ens gav ett skvatt. Toaletterna är trasiga eller hemskt smutsiga. En snål skola som inte tar med barnen på utflykt eller har råd för skolmaterial och
yoghurt för de som inte äter maten. Yoghurts datumet är ute men de fortsätter att servera det till barnen på mellis. Mat hemifrån är förbjudet, alltså finns inte valet att ta med en macka ifall man inte äter lunchen, om inte man vill köpa en från skolan, men är det verkligen rätt att ta pengar från hungriga barn? Skolan pratar om barnens hälsa men samtidigt ger de ut 8 prov under en vecka och serverar mat som inte ens jag som vuxen skulle äta. Ja, den här skolan är inte ett ställe för barnen att växa upp och lära sig grunden utan snarare en plats där de förstör barnen och deras hälsa. Nu undrar jag Björkhaga skola, tänker ni fortsätta behandla era elever på ett illa sätt eller förbättra?
Förälder / Vårdnadshavare
24 dec 2022

Mobbning, kränkningar vardagsmat

Jag är själv född samma kommun och förstår att det kan finnas mindre problem vid dessa skolor som runt om i Sverige. Men graden till denna är mycket oroväckande och jag fruktar för elevernas SÄKERHET, TRYGGHET OCH SKOLGÅNG.

Eleverna till stor del beteer sig mycket illa, mot andra elever och lärare. Mobbning i form av mycket dåligt språk till andra elever, fysiskt våld är mycket förekommande och som en lärare beskrev: barbarisk miljö.

Jag råder dig som läser, om du vill att dina barn ska få någon som helst väl grundläggande utbildning, undvika mobbning, kränkningar, och INTE förstöra deras framtid: UNDVIK DENNA SKOLA TILL VARJE PRIS!!!

Först måste denna ledning grannska sig själva, ta tag i problemet och inte prisbelöna detta.

Var rädd om era barn!
Föredetta elev
20 dec 2022

DÅLIG SKOLA

Otrygga samhällen.
Obehöriga lärare som använder ett dåligt språk .
Dålig skolmat och matsalspersonal som skriker samt ger dåliga blickar till elever.
Under frukosten upplever man mat som gott ut datumet och man blir utskickad från matsalen.
Elever som blir mobbade och kränkta och det gör lärarna inget åt.
Smutsiga toaletter.
Elever som inte blir behandlad på samma sätt som andra av lärare, lärare som inte anpassar sina lektioner till elever som behöver extra hjälp.
Otydliga veckobrev där det inte står vilka läxor eller prov man har sedan blir man utskälld av läraren att man inte vetat vad man ska ha gjort .Oväntade prov samt många prov/ inlämningar på samma dag.
Föredetta elev
1 nov 2022

Medel helt enkelt.

Jag gick på björkhaga för 3 år sedan men har kontakt med några som fortfarande går där och de säger att skolan blivit mycket bättre än när jag gick där. Jag bytte skola eftersom jag varit med om mycket här och ville börja om på nytt. Det har hänt så sjuka saker på björkhaga. det var inte alltid ”jobbigt” där. Jag har autism och anpassningar var jättelätt att få, lärarna förstod och hjälpte till. De flesta lärarna saknar jag massor för de var så härliga. Jag tycker skolan såg mysig ut. Jag har bytt till en mindre och modernare skola och jag saknar björkhagars byggnader något enormt. Det var gammalt givetvis, lite slitet men supermysigt. Tyvärr bygger de ju om nu och jag gråter inombords när de fina husen rasar. Har hört historier om hur 9orna mobbat lärare så att dem slutar.. Jag hade väldigt mycket ovänner men det var bara folk som har gått ut nu. Det finns så mycket elever (ungefär 500) men man känner alla ändå. Det kändes som att jag blev dömd konstant. Musikklasserna är något som jag älskar lite mer än allt annat. De två musiklärarna som vi hade på musikspåret var så himla snälla. Konserter och stämrep är något av det bästa jag vet. I matsalen var vi så många men mattanterna visste ändå vem jag var. De var nog snällast av alla och jag saknar dem något enormt. Maten var helt okej inte jättevidrig inte jättebra. Mat helt enkelt. Jag hade bra betyg och när jag inte fattade förklarade lärarna tills jag gjorde det. Jag tyckte det var roligt att gå här och lära mig. Skolan är bra men elverna not so much (återigen bara när jag gick där vilket var ett tag sedan). Jag tycker att konflikter etc löstes jättebra med lärarnas hjälp men ingen av eleverna frågade om hjälp. Jag längtar lite tillbaka.
Föredetta elev
2 jul 2022

Ledde till depression

Började i denna skola 2009 i sexårs, där började mitt liv rasa ihop, jag var 6 år. Denna skola gav mig depression i ung ung ålder, vilket ledde till att jag bytte skola till VT 2015. Jag blev mobbad så hårt att jag inte ville leva mer, men jag fortsatte i en ny skola, men pga allt som hände i Björkhaga så gick det inte på de andra skolor jag började på. Skolan brydde sig inte om att jag blev mobbad, det bara fortsatte. Är idag 19 år och kan säga att denna skolan inte hjälpte mig något för att förbättras och där jag är idag är inget som den skolan hjälpt till med!
Fanns dock ett fåtal bra lärare, eller ja, fritidsfröknar.
Förälder / Vårdnadshavare
8 jun 2022

Undvik.

Knappt några behöriga lärare, min förra lärare stavar dessutom fel i dina veckobrev. Pinsamt.
Elev
22 apr 2022

Byt istället

ibland är de brist på lärare elever som mobbar och fryser ut
elever bli inte hörda jag hade inte rekomenderadt denna skola
Istället Tuna skolan
Förälder / Vårdnadshavare
30 sep 2020

Hemsk skola

75 % Obehöriga lärare.
Mobbing och trakasserier.
Smutsigt.
Matsalen är vidrig.
Dåligt språk.
Otryggt.
Rektorer och personal som inte bryr sig.
Lärare som inte kan svenska.
Mina barn ska inte behöva vara i denna miljö.
Vad gör Skolverket?Kommunen? Regeringen?
Förälder / Vårdnadshavare
17 feb 2020

Välj en annan skola

Det är smutsigt, högljutt, slitet och allmänt dålig ordning.
Jag skulle inte rekommendera den här skolan till någon alls.

Upplägget överlag känns väldigt oproffsigt och oengagerat. Saker som mängder av felstavningar i veckobrev och annan kommunikation, ständigt smutsiga toaletter, bråk i matsal på lunchrasten utan att någon verkar bry sig gör att vi håller på att flytta vårt barn härifrån.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen