Skapa ett omdöme om skolan

Skapa omdöme
38 omdömen
Resultat omdömen
4.5
Utmärkt
32
6
0
0
0

Bästa skolan!

4.6
Elev · 31 januari 2021
Elev · 31 januari 2021
Ångrar inte en sekund att jag valde att gå på Blackan! Sista terminen nu och kommer sakna alla fantastiska dagrar och människor.

Fina Blackan <33

4.0
Föredetta elev · 24 januari 2021
Föredetta elev · 24 januari 2021
Jag tog studenten 2020, och kan nu i efterhand säga att jag absolut är nöjd med mitt gymnasieval. Lärarna är överlag kompetenta & bra, maten är alltid åtminstone ok och det finns bra alternativ och ett café med najs utbud ( och finaste personalen, rohini <33), skolan och lokalerna som helhet är fräscha och jag känner att jag verkligen lärt mig mycket under min tid på Blackan, både som person men också akademiskt. Med det sagt är ingen skola perfekt och det finns självklart också nackdelar, även om de övervägs av fördelarna; det delas inte ut några gratisbetyg så som många andra skrivit krävs lite kämpande för att kunna prestera bra, men det är aldrig något jag känt har blivit alldeles för jobbigt utan kraven som sätts är mest bara rimliga. Utöver det är ekonomiarna som generell grupp inte superhärliga haha, många statuskåta och dömande människor som väljer ekonomi bidrar till en segregation på skolan när de ser ner på sam & natur. Många av dem känner många & festar mycket sen innan och det är också de som ”klarar sig bäst” på gymnasiet, så det är en heads up till dig som funderar på ekonomi bara. Skol-IF är också en förening som är tänkt att vara en rolig grej, men som bara blivit skevt då de enbart tar in Bromma-folk med status, rika föräldrar och stor umgängeskrets. Skit i dom så blir din gymnasietid lite bättre!

Generellt: Bra skola, med fler fördelar än nackdelar. Skit i statusdelen, och skit i människorna som bryr sig om statusdelen, så kommer du ha en fett rolig tid. Välkommen till Blackan <33

Fantastisk gymnasieskola!

4.5
Föredetta elev · 21 januari 2021
Föredetta elev · 21 januari 2021
Älskade Blackan. Inspirerande lektioner och lärare. Här får man inga glädje- eller tröstbetyg utan det gäller att jobba för att få bra betyg. Har tagit studenten nu och Blackan har gett mig kunskaper för livet. Tack! <3
86%
ger betyget bra eller utmärkt till
Anpassning undervisning
Visa alla resultat

Blackan, status och god undervisning :):

4.7
Elev · 9 januari 2021
Elev · 9 januari 2021
Bra undervisning, härliga lärare, mycket status och ”Bromma-människor” med mycket pengar. Bor i Blackeberg själv, känner mig rätt ensam om det :)
Mycket bra skolmat, det finns alternativ och ofta tilltugg!!

Älskade BLACKAN!!!

4.6
Elev · 7 januari 2021
Elev · 7 januari 2021
Fantastisk skola och jag sörjer verkligen att jag endast har en termin kvar på bästa blackan. Jag själv går ekonomi och jag måste säga att mina erfarenheter från denna linje är helt andra än det jag läst i andras omdömen. Jag bor inte i Bromma och kommer absolut inte från någon överdrivet rik familj men inte har det påverkat mig. Jag går i världens mest fantastiska klass och har fått så otroligt många fina vänner och ett riktigt härligt gäng. Visst finns det statusgäng som på vilken skola som helst men låt er inte skrämmas av det, skit i dem och kör ditt egna race det kommer funka jag lovar. Du behöver absolut inte va med i något statusgäng för att ha en kul gymnasietid eller för att gå på fester. Låt inte naturernas dåliga bild av ekonomilinjen skrämma bort er!!! Övriga grejer att nämna är att det är en satsig skola men alla är absolut inte genier och det finns många som lallar. Skulle säga att betygen ges rättvist, inget kommer gratis, men värderar man kunskap så är detta rätt skola. VÄLJ BLACKAN!!!

Tveka inte att söka hit! :)

4.4
Elev · 4 januari 2021
Elev · 4 januari 2021
Går mitt första år på natur-natur och kan för det mesta bara rekommendera skolan! Jag vet dock att jag har haft väldigt tur då jag har en sjukt bra matte/kemilärare. Min klass är helt ok. Alla är snälla, men det finns inte en så stor sammanhållning. Det är absolut inte bara "nördar", utan det finns många olika typer av personer vilket gör att man lätt hittar vänner oavsett vilka intressen man har. Som en person som inte är etniskt svensk så skulle jag säga att det finns en del fördomar och kunskapsbrist bland elever och lärare, men låt det inte hindra dig från att söka hit.

Det är sant att utbildningen är tuff här, och ingen lärare ger ut 'gratisbetyg'. Men å andra sidan så blir det en motivering till att verkligen lära sig, lektionerna blir sällan tråkiga då det alltid finns utmaningar. Därför är det också är extra viktigt att man verkligen tycker om sin linje. Däremot är det inte sant att man måste vara ett geni för att läsa natur på blackan, alla har någon svaghet. Det spelar ingen roll om man har svårare för kemi, eller ber läraren att repetera något på matten. De flesta lärarna är väldigt måna om att eleverna ska vara bekväma med att ställa frågor, och ingen skrattar åt 'dumma' frågor.

Även om naturlinjen är bra skulle jag nog inte rekommendera ekonomilinjen. Av min erfarenhet så går mest 'populära' överklassbarn där, de som går ekonomi och inte passar in på den beskrivningen hamnar utanför. Men detta är förstås bara vad jag har hört så ta det med en nypa salt.

Sammanfattningsvis så är blackan en fantastisk skola för de som är ambitiösa, man behöver inte vara ett geni men det gäller att kunna ta ansvar. Det är en skola där man verkligen lär sig saker, och inga lektioner är tråkiga! (förutom spanskan...)

Kingelingen

5.0
Elev · 26 december 2020
Elev · 26 december 2020
Världens bästa skola, assköna människor och jävligt bra fester

Bra skola

4.6
Elev · 23 december 2020
Elev · 23 december 2020
Bra skola, nästan allt är perfekt. Alla lärare är fantastiskt bra förutom matte lärarna skulle jag säga men det kanske är bara jag som haft otur med det (natur natur). Har aldrug haft en bra mattelärare i mitt liv så det är jag ändå van med. Maten är bra och alla elever ör trevliga men det råder mycket konkurrens skulle jag säga, alla säger att folk hjälper varandra men det finns många som inte gör det bara för att vara bättre än de andra men ja antar att det är en del av att gå i en topp presterande skola. Du måste plugga hela tiden och även då kommer du inte få A. Så om du vill ha en fritid är detta inte skolan för dig MEN 3 år av detta är helt klart värt det då du efter kommer ha väldigt mycket kunskap (bra betyg vet ja inte om eftersom lärarna rättar väldigt strängt) men kunskapen kan du iallafall utnyttja till högskoleprovet då du kan söka högskola med de poängen istället för betygen hehe. Detta är en skola där du lär dig väldigt VÄLDIGT mycket och var redo på ifall du kommer från en medel grundskola kommer det finnas folk här som är väldigt ”smarta” eller vad man nu ska säga så du kommer jämföra dig med de andra men det är bra till en mängd. (Mycket plugg men det blir bra med tiden)
78%
ger betyget bra eller utmärkt till
Förebygga mobbning
Visa alla resultat

Blackeberg

5.0
Elev · 18 december 2020
Elev · 18 december 2020
En väldigt bra skola med bra lärare.

Blackeberg toppenskola

4.3
Elev · 13 december 2020
Elev · 13 december 2020
Blackeberg är en toppenskola! Jag som läser natur natur har haft väldigt tur med lärare. De är tydliga i sina förklaringar och ser alltid till att hjälpa om något är oklart. Dock är det mycket statushets bland eleverna men inte hos alla. Om du vill gå natur måsta du vara beredd på mycket plugg men oftast har du klasskompisar till hjälp. Jag och många andra på skolan har märkt alla alla hjälper alla.

Oregistrerad skola

Skolan använder inte SchoolParrot aktivt och vi garanterar inte att de läser eller svarar på era omdömen. Jobbar du på skolan kan du läsa mer om hur SchoolParrot fungerar genom att klicka på knappen nedan.

Registrera din skola

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan till skolan direkt genom att klicka på knappen nedan.

Intresseanmälan
Wergelandsgatan 22, 16848, Bromma
08-50838600

Blackebergs Gymnasium - där tradition omfamnar det moderna

Längt med tunnelbanans gröna linje västerut hittar vi Blackebergs gymnasium, en skola som är omåttligt populär i Bromma, och som kännetecknas av en lång och anrik tradition. En tradition som inte räds att blandas med det nya, det moderna och det digitala - och det är just en sån blandning och djärvhet som skapar den perfekta studiemiljön för 2000-talet här på Blackebergs gymnasium och gör den så populär.