Är du elev, förälder eller lärare? Lämna ett omdöme.

18 Omdömen

4.4
Utmärkt
15
3
0
0
0

Oslagbar skola

4.6
Föredetta elev · 17 juli 2020
Föredetta elev · 17 juli 2020
Blackan är det bästa gymnasiet utan tvekan. Bra mat, fantastiska lärare, underbara människor och de bästa föreningarna. Du slipper även alla bråkstakar i adidasdress från grundskolan eftersom de inte kom in här. Ingen som går blackan vill inte gå blackan.

Blackebergs gymnasium

4.3
Elev · 17 maj 2020
Elev · 17 maj 2020
Skön skola med sköna elever, vissa lärare rätt bra, en del usla, lite överskattat men ändå bra nivå rakt igenom

Underbara lärare, bra undervisning6

4.8
Elev · 10 maj 2020
Elev · 10 maj 2020
Lärarna gör skolan till en av de bästa, om inte den bästa i Stockholmsregionen. Dessutom en härlig välkomnande stämning.

Älskar blackan!

5.0
Elev · 28 februari 2020
Elev · 28 februari 2020
Blackan är en sjukt bra skola! Härliga lärare som fått än att älska hatämnerna. Min klass har så bra sammanhållning och det finns verkligen en plats för alla. Onsdagsrasterna lever vi för och blackanandan är något utav det bästa!

Blackan

4.5
Elev · 22 februari 2020
Elev · 22 februari 2020
Blackan är en bra skola om man inte vill gå ekonomi eftersom just ekonomiarna har ganska mycket statuskåta människor och sådant. Alla andra linjer på blackan är bra då de är bra lärare och fina klassrum med en skön stämning i skolan. Maten är inte fantastisk men ätbar och ibland väldigt god och dessutom finns det alltid frukt och en cafetaria där man kan köpa fika och läsk hyfsat billigt

Jättebra skola, finns dock statushets

4.9
Elev · 21 februari 2020
Elev · 21 februari 2020
Överlag en jättebra skola. Väldigt duktiga och drivna lärare som alltid planerar sina lektioner utförligt och varierar arbetssätten på lektionerna. Själva utbildningen är otroligt bra och jag känner mig efter snart 3 år på skolan sjukt mycket med allmänbildad än jag var innan och jag har verkligen fått mycket kunskap och bra förutsättningar för att plugga vidare.
Maten är bra, dock något överskattad.
Blackan är definitivt en statusskola där många elever har hög social status i Brommaområdet och jag kan absolut uppleva att det finns en segregering mellan statuselever och resten. Det kan göra att skolan känns ytlig och kall och att man inte vågar vara annorlunda. Däremot ska man inte tänka så eftersom alla elever egentligen är väldigt snälla och det finns en stor respekt för varandra i skolan.
Något jag dock stör mig på är ”Skol-IF”. Det är en förening på skolan med elever som anordnar aktiviteter som till exempel fotbollsmatcher mot Bromma gymnasium och även de s.k. onsdagsrasterna som Blackan är så känt för. De elever som är med i Skol-IF är enbart statuselever och de gör ibland videor på alla hjärtans dag till exempel där elever på skolan får svara på frågor om sex, relationer och kärlek. Detta är rätt så provocerande att titta på eftersom det är tydligt att man gjort ett urval och valt ut de snyggaste, skönaste eller mest populära eleverna som får vara med i dessa videos. Det gör att man kan känna sig utanför om man inte tillhör denna sociala krets.

Blackebergs Gymnasium

3.6
Elev · 29 januari 2020
Elev · 29 januari 2020
Bra lärare och mat. Positivt med en trevlig ljushall och väldigt billig kafeteria. Läget är ett minus. Dock spelar det inte lika stor roll som man kan tro. Det sämsta är att det är svårt att få bra betyg. Närliggande skolan bromma gymnasium har det betydligt lättare att få bra betyg enligt mina vänner som går där.

Stockholms bästa

5.0
Elev · 6 januari 2020
Elev · 6 januari 2020
Stockholms bästa skola! Händer roliga saker hela tiden och är fullt av studiemotiverade elever.

Rekommenderar stark. // En etta

4.3
Elev · 1 januari 2020
Elev · 1 januari 2020
Riktigt bra! Händer saker hela tiden och man är omringad av smarta människor vilket är positivt för en själv.

Riktigt bra gymnasieskola!

4.6
Elev · 12 december 2019
Elev · 12 december 2019
Bra skola med schyssta och roliga lärare! Gemenskap och skoj är nyckelord

Ansök till skolan

Ansök till skolan genom att klicka på knappen och fyll i ansökningsformuläret. Skolan kommer höra av sig till dig efter att du skickat in ansökan.

Skicka ansökan

Jobbar du på skolan?

Samla feedback och omdömen i realtid från elever, föräldrar och lärare. Med SchoolParrot ökar ni skolans transparens och förtroende. Prata med oss så berättar vi mer.

Läs mer
Wergelandsgatan 22, 16848, Bromma
Elisabet Sandborgh
08-50838600

Blackebergs Gymnasium - där tradition omfamnar det moderna

Längt med tunnelbanans gröna linje västerut hittar vi Blackebergs gymnasium, en skola som är omåttligt populär i Bromma, och som kännetecknas av en lång och anrik tradition. En tradition som inte räds att blandas med det nya, det moderna och det digitala - och det är just en sån blandning och djärvhet som skapar den perfekta studiemiljön för 2000-talet här på Blackebergs gymnasium och gör den så populär.

Fakta om skolan

 • Meritvärde
  16.6
 • Antal elever
  1232
 • Antal lärare
  69
 • Antal behöriga lärare
  65
 • Elever per lärare
  17.9