Omdömen

3.6
Baserat på 52 omdömen och 459 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Förälder / Vårdnadshavare
25 jul 2023

Dålig skola som försöker leva på gamla meriter

Mycket dålig skola som försöker leva på gamla meriter. Skolledningen månar bara om skolans rykte, inte om eleverna. Skolledningen målar upp en bild av att skolan är bra på sociala medier och föräldramöten men bakom ledningens prat om Bladinsanda, fantastiska lärare och elever m.m. finns en oerhörd inkompetens och handlingsoförmåga.
Skolan har blivit anmäld till Skolinspektionen flera gånger och även varit föremål för riktad tillsyn. Skolan kritiserades nyligen av Skolinspektionen på över 20 olika punkter pga kränkningar. Lärare ser kränkningar men agerar inte, skolan dokumenterar inte, följer inte upp och förhindrar inte nya kränkingar. Enligt Skolinspektionens granskningar förekommer förutom kränkningar även hårt språk på skolan och eleverna är rädda för att be lärarna om hjälp pga risk för repressalier.
Det förekommer mobbning, hot, våld, sexuella trakasserier och misshandel bland eleverna. Även lärare och föräldrar har drabbats av detta.
Det finns gäng som drar runt på skolan och får bete sig hur som helst mot de skötsamma eleverna. Grova kränkningar och även våld bemöts av skolan ofta med skuldbeläggande av den utsatta eleven, eleven kanske har missförstått eller övertolkat, för utsättande elever säger att de inte menat något illa. Skolans standardsvar när det sker incidenter är att ”de arbetar på det”, vilket oftast bara är prat men vid större incidenter innebär att de sätter in en extra personal några dagar, sen är det fritt fram igen för nya incidenter. Det är kaos.
Rektorn är helt oförmögen att vidta några åtgärder och få ordning på skolan. Hennes fokus är att lägga locket på och försöka måla upp en bra bild av skolan inför skolinspektionen och föräldrarna. En av kuratorerna har brutit sekretessen avseende elever på skolan. Det finns sällan personal i korridorerna på rasterna. Många lärare är obehöriga. Hög ljudnivå på lektionerna, många elever sitter med hörselkåpor för att kunna koncentrera sig. Meritvärdet för skolans betyg är oväntat högt, glädjebetyg?
Skolmaten är inte heller bra utan eleverna går ofta hungriga vilket påverka hälsan och koncentrationen. Många skötsamma elever slutar och elevomsättningen är stor, vilket skapar oro. Därtill blandas klasserna varje år, vilket skapar otrygghet och gör det svårt för eleverna att skapa och bibehålla vänskaper.
Förälder / Vårdnadshavare
14 jun 2023

Anställer dömda

Hur är det möjligt att Bladins grundskola anställer dömd person som sedan får sluta på grund utav att hen ska sitta på anstalt i 1 år och 6 månader dömd för grov smuggling av alkohol? Förstår inte Bladins grundskola att denna informationen är offentliga handlingar???????
Elev
19 maj 2023

Det var bättre förr

Den har varit väldigt bra fram till hösten 2022 då klasserna utökades till tre. Skolledningen är helt meningslös och stänger bland annat av halva skolan för majoriten av eleverna. De distanserar dig från oss och lyssnar inte på våra åsikter. De gamla lärarna är väldigt bra men de nya lärarna och nya eleverna är inget bra. De har på sistone skett en massa skadegörelse och droghandling på skolan pga de nya eleverna.
Förälder / Vårdnadshavare
21 feb 2023

Skola med engagerad och duktig personal

En bra skola med duktig och kompetent personal. En skola som anstränger sig för att skapa arbetsro, ser till varje enskild individ och som jag förstått det toppar studieresultaten i Malmö år efter år.
Tidigare har det varit många aktiviteter på och utanför skolan såsom vandringar, utflykter, resor mm som jag, som gammal Bladinsförälder, hoppas att skolan kommer hitta tillbaka till.
Kanske har utökning till treparallellig skola skett för fort och där finns det fortfarande en del utmaningar att lösa men skolan tar incidenter på allvar.
Förälder / Vårdnadshavare
27 jan 2023

Katastof skola

Mycket dålig skola på alla sätt! Ledningen beter sig som man gör i sekter. Rektor besvarar inga föräldrar oavsett vad det gäller. Skolan har inte öppnat skolan för föräldrar sedan covidreglerna, kanske det bästa som hänt den folkskygga och konflikträdda rektorn. Det serveras soppbuffe 2 ggr per vecka pga att skolan har stora ekonomiska problem. Man gör sig av med lärare som ifrågasätter. Man rekryterar nyexaminerad lärare för att kunna forma dom själv. Problemet blir att eleverna inte får det stödet dom behöver pga oerfarenhet.
Föredetta elev
22 dec 2022

sosseri

extremt sossig skola
Förälder / Vårdnadshavare
7 dec 2022

Välj inte

Välj inte denna skolan! Vissa elever får bete sig hur som helst och sen när någon står upp mot dem och säger ifrån så får de ta all skit. Man kan bara gissa varför vissa får fördelar.
Finns väldigt bra och trevliga lärare också så allt är inte dåligt. Men står inte ut med orättvisorna där.
Förälder / Vårdnadshavare
18 nov 2022

Rekommenderas inte

Det är inte lätt att sätta ett betyg för vissa lärare är helt fantastiska! Medan en del inte borde jobba som lärare eller i alla fall gå om sin utbildning.
Med tanke på det hårda klimatet som pågår (mellan elever) så kan jag inte rekommendera skolan till någon. Det är helt galet hur en hel årskull kan ha så många ungdomar som mobbar, kränker och hotar andra.
Skolmaten är inte heller bra vad jag har förstått och det ger negativ påverkan på hälsan och orken.
Förälder / Vårdnadshavare
29 sep 2022

En skola med arbetsro och kompetens

Bladins Grundskola håller en hög nivå på sin undervisning. Lärarna är ytterst kompetenta och engagerade i varje barn. De lär sig tidigt studieteknik för att kunna arbeta självständigt men ändå är lärarna väldigt närvarande. Bladins är en skola med arbetsro i klassrummet. I egenskap av lärare är det något jag tyvärr inte kan vittna om i alla skolor och klassrum.

Som förälder på Bladins bör du vara en aktiv förälder men låta lärarna vara de experter inom sitt område som de är utbildade att vara.
Vi har haft barn på Bladins sedan 3 års ålder. Sammanlagt 13 år. Vi upplever att barn på Bladins har en trygghet och stor kunskap med sig vidare ut på Gymnasiet och universitet. Vi kan enbart rekommendera skolan.
Förälder / Vårdnadshavare
28 sep 2022

VARNING TILL FÖRÄLDRAR!

VARNING VARNING!
Älskar du ditt barn, så låt inte ditt barn sätta sin fot på denna skola! Här sker DISKRIMINERING, RACISM mot mörkhyad barn och utländska barn. MOBBNING och även systematisk mobbning då varken lärarna eller rektorn tar situationen på allvar.
Är du mån om ditt barns självbild, självkänsla, självförtroende och en god hälsa! Så är denna skola INGET BRA för ditt barn! Detta är ALLVARLIGT! Jag brukar aldrig skriva recensioner, men mitt förälder hjärta kunde inte låta bli. Min pedagogiska sida som lärare kunde heller inte låta bli. För många barn som har lidit och lider fortfarande på bladin! INTE OK! CHOCKERANDE!
Förälder / Vårdnadshavare
5 aug 2022

Rekommenderar att välja en annan skola

Kvalité på undervisning har försämrats genom åren med tanke på lärarnas brist på rätt kompetens. Bladins Grundskola rekryterar en del yngre lärare och nyexaminerade utan erfarenhet som har påverkat kvaliteten på undervisningen. Samtliga av våra barn har gått på Baldins och vi har märkt att skolan har försämrats med tiden. Eleverna får inte den stöd som de behöver. Det är mellan 28-30 elever per klass och det lär ju inte förbättras med ännu utökade klasser inför hösten 2022. Gör egen undersökning för att avgöra om Bladins är egentligen en bra skola för ert barn. Vi upplever att styrelsen och skolledningen har många utmaningar som de inte är kapabla att lösa. Mot bakgrund härav rekommenderar vi tyvärr inte Bladins Grundskola.
Förälder / Vårdnadshavare
22 nov 2021

Engagerade lärare

Vi är mycket nöjda med skolan, engagerade lärare, bra information både från ledning och från lärare. Snabb återkoppling från lärare. Alltid personal ute på fritids. Som lärare ser jag att det är en hög nivå på undervisningen. Bra utmaningar för eleverna. Tydlig organisation och struktur.
Elev
20 nov 2021

gör inte misstaget jag gjorde

Lärarna bryr sig oftast inte om eleverna. Lärarna gör ingenting! Skolkuratorn ljuger om att hon har tystnadsplikt. Lärarna förstör ens vänskap mellan de vänner man skaffat. Skattepengarna våra föräldrar betalar till skolor går till fel saker istället för att dekorera skolan med skattepengarna kan man använda de till att förbättra material såsom de fattiga stolarna och läromedel. Jag äter aldrig skolmaten för den är rå den är aldrig väl tillagad. Kunde inte hittat värre skola om ja ska vara ärlig. Lärarna tjurar och man fattar ingenting på lektionerna för de förklarar så oklart! de är höga krav det är super svårt att få ett A i bara hemkunskap det ska inte vara så svårt. Eleverna är de skönaste någonsin särskilt blattarna det är den enda fördelen. REKOMENDERAR EJ ATT BÖRJA PÅ DENNA SKOLAN!
Elev
29 mar 2021

Helt ok

Vet inte ens vart man borde börja. Maten är hemsk, högstadie elever går till mataffärer och liknande på lunchrasten eftersom maten är så äcklig och de yngre eleverna har med extramat så de klarar av skoldagen, så pass vidrig är maten!
Lärarna är också väldigt bra, de vet vad de pratar om och det viktigaste, de bryr sig om elevernas hälsa inte bara betyg.
Det värsta är nog att de blandar klasserna varenda år från F klassen till 9an. ”Ni kommer skaffa både nya men även fler vänner” sa dom. Skulle nog ej tro det eftersom flertal elever hade förut 20 jättebra vänner och sedan efter sommarlovet plötsligt haft 3 bästa vänner kvar eftersom resten går i andra klassen.
Mellanstadiet är nog den svåraste biten, mest mobbning förekommer då och allt är tråkigt. Men sedan när högstadiet börjar blir det helt annerlunda. Det börjar med en mjuk skolstart och sedan läger, vandring, resor och massa annat, sjukt kul! Överlag är skolan faktist bra det är mest problem med flertal elever och skolmaten
Förälder / Vårdnadshavare
21 feb 2021

Instabilitet i förbättring

Bladins har alltid varit en av Malmös bästa skolor. Två täta flyttar av skolan tröttade ut många lärare och flera tongivande personligheter försvann. Bladinsandan försvagades av detta och av att skolan måste expandera med många nya elever och lärare på kort tid. De som är kvar har kämpat med att stabilisera och med knappa medel skapa trivsel på nytt. Helhetsintrycket är fortfarande instabilt, men eleverna trivs och det är viktigt.
Elev
16 feb 2021

ㅅ zzzz

tyckte i början att skolan sög. mobbning, korkade lärare, äcklig mat och annat. maten är fortfarande äcklig men jag är mycket mer nöjd med skolan idag. alla skolor kan vara jobbiga ibland men denna skolan är inte det speciellt ofta. jag tycker att lärarna har ett bra sätt att lära ut saker.
Förälder / Vårdnadshavare
15 feb 2021

Bladins

Jag är väldigt nöjd med skolan, detta gäller dagis, grundskola och gymnasiet.
Förälder / Vårdnadshavare
15 feb 2021

Det mesta är bra, men...

Det mesta tycker jag verkar bra.
Har dock fått information att det råder ett lite väl tufft klimat,
många elever emellan.
Detta borde ni ta upp med alla elever,
att det inte är okej att trycka ner andra.
Jag förstår att det är en ganska mycket annorlunda situation i skolan,
och även i samhället i övrigt, nu för tiden.
Men den generella ömsesidiga grundrespekten
måste alltid finnas där.

Sedan är det som vanligt för höga ljudnivåer på många lektioner.
Alla är olika känsliga för höga ljud och kan ha svårare
att stänga ute dessa under lektionstid.

Ni måste göra skolmaten, så pass god och intressant för eleverna,
att de verkligen äter den.
Som det är nu så är barnen vrålhungriga när de kommer hem.
De vill även ha med sig någon reservmat till skolan
fall i fall de inte kan äta skolmaten.
Detta låter helt fel. Barnen växer och behöver näringsrik
och god mat för att orka med att arbeta hela skoldagarna.

Det verkar som om maten inte är anpassad för barn och ungdom.
Ibland är det lite väl ”vuxen” smak på vissa rätter.
Gör det enkelt, det brukar uppskattas av fler elever.
Det verkar även att kvaliteten inte är den bästa
på vissa ingredienser, som t.ex. Köttfärs.

Annars tycker jag att det fungerar bra med extra stöd
för de elever som behöver det
och kontakten är bra mellan lärare och föräldrar.
Mvh. Stefan
Förälder / Vårdnadshavare
15 feb 2021

Skolan

Jag tycker att skolan gör ett bra jobb.
Förälder / Vårdnadshavare
11 feb 2021

Trygg miljö med engagerade lärare

Trygg miljö med engagerade lärare.
Elev
8 feb 2021

Bra skola

Bra. Men kan utvecklas på vissa punkter.
Förälder / Vårdnadshavare
8 feb 2021

Bladins är bra skola!

En trygg och bra skola för alla elever som strävar efter positivt lärande och kunskapsutveckling. Skolan präglas av trygg miljö och kompetenta lärare till elevernas bästa.
Förälder / Vårdnadshavare
8 feb 2021

Familjär och trygg skola med duktiga lärare

Det som är mycket bra med skolan är de fantastiska lärarna, den familjära stämningen och tryggheten. Mindre bra genom åren har varit skolmaten och för få aktiviteter utanför skolan. Skolan är bra på information och kommunikationen är tydlig och trevlig. Som förälder känner jag mig trygg med skolan och att mina barn får undervisning av pedagogiska lärare. Jag hade dock önskat lite mer kulturupplevelser samt en satsning på jämlikhet/HBTQ och att motverka fördomar.
Förälder / Vårdnadshavare
7 feb 2021

Skolglädje

Barnen är glada och går gärna dit. Det är bästa betyget!
Förälder / Vårdnadshavare
7 feb 2021

Toppen!

En trygg skola med hög nivå på utbildningen. Bra lärare som tycker om sitt arbete och arbetsplats. I egenskap av lärare själv ser jag att mina barn har en högre nivå på kunskap än många andra elever i andra skolor. Bladins har även en bra satsning på matte.
Förälder / Vårdnadshavare
7 feb 2021

En skola som erbjuder lite mer...

Vi är nöjda med barnens skolgång. Engagerade lärare.
Förälder / Vårdnadshavare
7 feb 2021

Välfungerande grundskola som ser varje elev

Bra skola som utmanar eleverna samt skapar en stabil trygghet.
Förälder / Vårdnadshavare
7 feb 2021

Bladins är en bra skola

Bra skola med goda resultat
Elev
6 feb 2021

För- och nackdelar

Skolan är bra, men det finns nackdelar med den, t.ex. pengarna går till fel saker som godis till lärarna (när man har godisförbud i skolan), maten är inte mättande etc. Men även om det finns nackdelar så finns det positiva saker med skolan, gemenskaper är otroligt bra, man kan gå dit som man vill utan att bli dömd, och detta är något som är väldigt bekvämt.
Förälder / Vårdnadshavare
6 feb 2021

Bra skola

Bra lärare, ordning och reda. Maten är ok. Lokalerna är bra.
Visar 30 av totalt 52 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen