Omdömen

3.0
Baserat på 22 omdömen och 190 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
17 apr 2024

Välj Böskolan om du vill bli deprimerad

Jag har gått på denna skolan och kan bara säga att det inte är en bra skola. Ifall att man inte är rik och snobbig så kommer man inte passa in, elever är elaka och lärare tar inte diskriminerande skämt på allvar. I sin tur finns det grupperingar i varenda klass oavsett ålder som bara förstör gemenskapen av klassen, man ska tydligen inte vara vän med någon för något de gjorde i 3:an. Jag har även märkt att hur mycket någon ens försöker som icke svensk så kan dem aldrig få bra betyg, speciellt i svenska även fast att det möjligtvis är deras första språk, vilket jag anser beror på lärares fördomar. De är smygrasister som favoriserar de etniskt svenska eleverna och kommer att fortsätta den behandlingen mot framtida elever. Om du vill att ditt barn ska känna stolthet och säkerhet över sin identitet är skolan inte den bästa.

Det jag kan säga är att inte alla lärare och elever är så hemska, man får även väldigt bra utbildning inom vissa ämnen där lärare verkligen uppmanar och motiverar eleverna, vilket är bra. Skolmaten var dålig för något år sedan men nu så är den bättre eftersom att de bytt ut leverantören. Mer än det kommer jag inte på, men jag hoppas att mitt omdöme hjälper någon att lista ut ifall de skulle trivas eller inte.
Föredetta elev
21 feb 2024

Skitdålig skola!!!!

Jag gick här från 4-9 och det var de jobbigast åren i mitt liv. Skolan är väldigt liten och tar endast in de som bor närmast så den är otroligt segregerad. Skolan hade otroligt många hakk-kors och n-ordet ritade på väggarna och det skrubbades endast bort. Rektorn sket fullständigt i att informera om att det är fel. Men när det hade varit lite skräpigt i skolan ett tag fick klasserna se en lång video om varför man inte ska skräpa ner. Alltså soppar de saker under mattan bara för att skydda sitt rykte. Jag var med om 3 olika lärare som sagt n-ordet trots att de verkligen inte var nödvändigt Den enda bra läraren, den gamla franska läraren Maria har slutat. Folk blir mobbade/utstötta för att de klär sig annorlunda ( inte har märkeskläder ). Skolan behöver förbättras bland annat genom att ta in barn från olika områden. Det var extremt jobbigt att gå där som icke-vit / rasifierad. Upplevelsen på skolan skiljer sig såklart beroende på vem man är men det var VÄLDIGT mycket märkes hets och elever som såg ner på invandrare. Det enda bra var väl att vi hade roliga aktiviteter som påskpromenad. Annars sämst.
Elev
24 okt 2023

Super dålig

Maten är vedervärdig, lärarana bryr sig inte om eleverna och dem går runt och svär.
Schemat är extremt dåligt och man har till exempel 30 sekunder på sig ibland innan nästa lektion. Lärarna uppmanar elever att mobba varandra och säger att det bygger självkänsla. Det står också hinkar med vatten lite här och där.
Föredetta elev
19 jun 2023

Före detta elev

Skolan är okej. Gemenskapen är bra men det finns tydliga grupperingar, lärarna försöker att minska med exempelvis grupp övningar m.m. Maten är bra för det mesta. Lärarna är bra men det finns vissa som är sämre, ska du komma i kontakt med expeditionen är det omöjligt via mobil.
Elev
15 maj 2023

Usch och fy

Börja inte här är allt jag har att säga
Förälder / Vårdnadshavare
12 jan 2023

Tyvärr!

Standarden på utbildningen på Böskolan tycker jag är bra. Jag tycker generellt att pedagogerna är duktiga på att lära ut och att man får bra information om vad som förväntas av eleverna vid läxor och prov osv.

Jag tycker däremot att det är för få pedagoger i klasserna, man blundar för mobbning, hot och våld och man följer inte sin egen handlingsplan kring kränkande beteende. Man vill att det ska se och låta väldigt bra utåt på föräldramöten och liknande när verkligenheten ser annorlunda ut och det finns barn på skolan som mår väldigt dåligt. Våld förekommer ofta .

Jag tycker personligen att det är ett väldigt tråkigt klimat på skolan, med mycket tråkiga attityder och elakheter mellan eleverna, där pedagogerna inte hinner med att reda i konflikter. Rastvakterna är för få i förhållanande till konflikter som uppstår och man reder inte heller ut konflikter som uppstår.

Har man barn som inte passar i mallen och sticker ut, har sociala problem eller NPF bör man tänka en extra gång innan man söker till Böskolan. Av erfarenhet hamnar de mellan stolarna och man får inte det stöd och den hjälp man behöver, tyvärr!
Elev
10 nov 2022

Värsta misstaget ever

Av att börja på Böskolan så insåg jag att det var det värsta misstaget jag någonsin har gjort. Vissa elever är elaka och lärarna bryr sig inte så länge tills man säger till dem. De säger till eleverna att de ska respektera och om någon är ensam så ska den inte vara det, men det blir alltid bara tvärtom. På skolan så är jag ensam och känner mig otrygg. Jag saknar mina gamla vänner så mycket, men skolan där jag gick på har förändrats och har blivit värre så därför vet jag att det inte är en bra idé att gå tillbaka till min gamla skola.
Elev
10 nov 2022

Värsta misstaget jag gjort ever

Av det jag mest ångrar är att jag bytte skola, skolan har bra lärare men som de säger att de gör, så gör de inte mig trygga där. Vissa elever är inte alls schyssta och lärarna märker inte alls att de är elaka utan att man säger till. Delvis så vet jag att min skola som jag fick inte på har blivit värre och därför så vet jag att det inte är en bra idé att gå tillbaka till min gamla skola även om jag vill det mest av allt. Jag känner mig väldigt ensam och otrygg på skolan.
Elev
8 okt 2022

Bra skolan!

Bra skola! Engagerade lärare och ordning. Finns verkligen inget att klaga på.
Förälder / Vårdnadshavare
25 sep 2022

Felaktigt rykte

Efter att ha haft mer än ett barn på skolan är min erfarenhet att detta är en skola som värnar sitt rykte mer än hur eleverna har det. Det finns problem med mobbing i flera årskurser och en tydlig tendens att sopa under mattan. Det är rörigt på lektioner och nivån på undervisningen är förvånansvärt låg.
Annat
12 maj 2022

Snobbig skola

Mycket mobbning och snobbigt enligt kompisar där
Föredetta elev
19 apr 2022

Bra förberedande

Supernöjd med mina år på böskolan bra gemenskap samt att jag var väl förberedd för gymnasiet.
Oooo Ooooo
Elev
1 mar 2022

Akta er

Akta er för Carina, jag varnar
Föredetta elev
1 sep 2021

Tidigare Elev

Gick på böskolan i 10 år. Gemenskapen bland eleverna var hur bra som helst. Lärarna var jättebra och gav en bra start på gymnasiet till skillnad från många andra skolor (vad jag märkt).

Väldigt glad över att ha gått på skolan och minnena kommer leva kvar i mig föralltid. Blir extremt förvånad över att jag hittar negativa kommentarer då jag nästan aldrig hört någon prata dåligt om skolan. Men de som starkt ogillar skolan kanske är dem som befinner sig på sånna här sajter och gör sitt yttersta för att försämra ryktet..
Elev
31 maj 2021

Bästa skolan någonsin!

Bästa skolan någonsin är perfekt och väldigt lärande. Ingen mobbning. Men skolmaten kan defenetift förbättras. Själv så tycker jag att vi är en väldigt vänskaplig skola. Vi kanske har den största skolgården men jag tycker det bara är väldigt mysigt.
Föredetta elev
15 maj 2021

Extremt inkompetenta lärare

Jag gick på Böskolan och det var inget bra. Skolans bra rykte stämmer inte alls och är antagligen bara en "kvarleva" från för länge sedan.

Det fanns bara en enda lärare som var någorlunda bra. De flesta andra var lata, favoriserade, kan inget om sitt ämne och lät oss bara kolla på film. Har helt ärligt lärt mig mer på egen hand än vad jag lärt mig i skolan. Ända sedan vi bytte ************* har allting blivit sämre: korridorerna är trånga, schemat är sit och maten är förfärlig och man tvingas gå**** Tempo och köpa mat under sina raster.

Gemenskapen på böskolan däremot är fantastisk, särskilt under de sista åren på högstadiet, och kompenserar för den urusla undervisningen där. Alla är kompisar med varandra och man accepteras för vem man är. Men det var mycket mobbning under mellanstadiet och många bryr sig om kläder och är fördomsfulla.

Om ni är måna om att ert barn går på en bra utbildning välj absolut inte böskolan!!!
Personal
31 mar 2021

Rasism

Lärarivikarierade där för några år sen och den mängden av rasism jag fick stå ut med av elever och personal för att jag var av utländsk påbrå. Tror inte heller eleverna och personalen var medvetna av deras rasistiska agerande utan antog säkert att det var normalt att bete sig på ett visst sätt och ha fördomar om mig. Det här är påföljden av att 1) ha friskolor och 2) inte ha mångfald.
Elev
22 sep 2020

Bra och lärande

Den är bra man lär sig mycket mer en andra skolor
Förälder / Vårdnadshavare
9 sep 2020

Bra skola

Bra skola med bra ordning.
Elev
30 mar 2020

Böskolan

Jag älskar Böskolan (jag går på Böskolan)
Elev
23 mar 2020

Jag älskar min skola

Jag älskar min skola:)
Elev
5 jun 2019

Sorligt dålig

En utav de värsta skolorna jag gått på tyvärr. Lärarna tar inte hand om olika situationer bra elr liknande. Om en elev skulle bli utsatt för mobbning elr liknande så tog dom aldrig det på allvar, utan lät det rinna ut i sanden..

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen