Omdömen

3.0
Baserat på 10 omdömen och 90 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
22 nov 2023

Fantastisk skola

En fantastisk skola! Jag började i sommras 21 Augusti 2023 och sedan dess har jag känt migvälkommen av elever och lärare. Väldigt kompetenta lärare för att vara ärlig.
Elev
27 sep 2022

Trevlig skola , med kompetenta lärare som är trevliga!

Botkyrka friskola är en trygg , liten skolan med trevliga lärare som visar respekt mot eleverna, Skolan har väldigt unika elever som är också olika på deras sätt. (på ett bra sätt)
Förälder / Vårdnadshavare
30 mar 2022

Skulle kunna vara så mycket bättre. Sorgligt.

Jag skulle egentligen bara vilja tala väl om den här skolan. Även om vi har valt att inte fortsätta ha barn på skolan. Det är nog en av de bättre i Botkyrka, definitivt norra delen av kommunen.

+ Relativt låg personalomsättning i alla fall på F-6 som jag uppfattar det. Personal överlag trevliga och engagerade. Bildläraren är en pärla och en del mentorer i lägre åk är riktigt bra.

+ Stor fördel att alla (tre) ägarna till denna friskola är en del i verksamheten i form av klasslärare och rektor. De har alla jobbat mycket länge här. Korta beslutsvägar. Potentialen till att kunnat vara handlingskraftig finns då man är sin egen huvudman.

+ Ett annat stort plus är inramningen; byggnaden och skolgården. F-6: Känslan är en mysig byskola på landet. Byggnaderna för F-6 och åk 7-9 ligger 500 m från varandra så skolan upplevs ganska småskalig. "Inte betong."

Det som är mindre bra...

- Yttersta skolledningen responsiva på "klagomål"/synpunkter MEN ibland upplever jag att det kan vara långt från det trevliga och korrekta svaret till konkret handling/åtgärd. Det finns en konflikt-räddhet som är obefogad.

..och konsekvensen blir...

- Tyvärr tydligt ökande inslag av ytterst dåligt språk, olika grupperingar etniskt/religiöst. "Vi" - "dom". "Tillhörighet" av denna typ är tydligen viktigt bland i varje fall en del av barnen. Men det färgar av sig. Borde inte vara så då i stort sett varenda unge här är född i Sverige.

- Skolan verkar inte kunna hantera problem med ovårdat språk och mobbing som tas upp. Trots handlingsplaner och antimobbing-arbetssätt som man tillämpar så upprepas mönstret hos samma klick mobbande, störande elever år efter år. Glappet mellan jättebra skrivna regler och verklighet är stor. Det finns en flathet hos ledningen här som jag inte kan begripa.

- Om barn har bokstavsdiagnoser så ursäktas beteendet. Jag menar att diagnoser KAN vara bra för att FÖRSTÅ hur någon fungerar och hjälpa barnet i skolan men det kan aldrig URSÄKTA ett dåligt beteende. Definitivt inte när det påverkar klasskamrater negativt.

- Sammantaget så svider det inte att som elev bete sig illa på den här skolan. Ärligt talat tror jag att deras föräldrar - om de ens får en hemringning - skiter i hur deras barn beter sig, vilket leder oss fram till...

- ...föräldraengagemanget. Obefintligt. Detta verkar vara en "tippa-av-ungen-på-skolan"-skola. Knappast den enda skolan med de problemen här "i orten". Men här skulle jag påstå att det är tydligt. Det fanns en levande föräldraförening här tidigare, men inte under den tid vi haft barn här. Men det förutsätter ju att flera (föräldrar) tycker att det är viktigt att engagera sig i barns skolgång.
Den enskilt största utmaningen för denna - i mina ögon jättefina skola - är brist på föräldrars engagemang. I klartext föräldrars brist på förväntan på sina egna barns beteende i denna skola. Detta i kombination med att personal inte konsekvent tillämpar skolans egna regler.

- Skulle ha varit ytterst tveksam till att låta barn fortsätta på skolans högstadium. Stökigt. Orsak till det? Det grundläggs i F-6 av ovanstående minustecken.
Föredetta elev
29 jan 2022

Skolan som gör det lilla extra

Håller inte riktigt med allt som skrivs här. Visst vilken skola har i dagens läge inte problem med språkbruk och en del konflikter. det viktigaste är att lärarna reagerar vilket jag upplevde att lärarna gjorde. Men det absolut bästa med Botkyrka friskola är att alla elever är allas och på högstadiet finns det en trygghet i att alla lärare känner eleverna.

Lärarna bjuder på sig själva och gör lektionerna roliga och vem kan glömma den underbara hemkunskapen. Vill man ha en skola där lärare gör det lilla extra som egentligen inte ingår i ens lärare jobb då ska man gå i denna skola.
Personal
21 sep 2021

Lärarna kämpar i motvind

Skulle inte placera mina egna barn på denna skola.

Brist på personal. Skulle behövas fler fritidspedagoger, elevassistenter och lärare. Mycket "släcka bränder" istället för att ta tag i problem på riktigt.

Eleverna är stökiga, skriker, skräpar ner, säger fula ord till varandra, stör på lektioner och skiter i allt och alla. När lärarna säger till så svarar de med fula ord och föräldrarna verkar inte vara kapabla till att uppfostra sina barn.

Elever röker på skolans område. Men lärarna snusar under arbetstid så det är väl inte så konstigt...

Kränkningar och våld förekommer varje dag. Lärarna försöker sitt bästa men de kämpar i motvind.
Förälder / Vårdnadshavare
18 maj 2021

Högstadiet är hemskt!

F-6 är okej men högstadiet är hemskt! Ingen arbetsro och det byts lärare hela tiden. Vissa lärare är hemska, en lärare har uttalat sig rasistiskt i klassen.
Förälder / Vårdnadshavare
12 jan 2021

Rekommenderar inte!

Byter rektor minst en gång per år. Mycket oroligt på högstadiet. Nya lärare varje år.
Förälder / Vårdnadshavare
12 jan 2021

Varning

Inkompetenta lärare.
Föredetta elev
25 okt 2020

Förstörde min skolgång i tre år :/

Låg och mellanstadiet är ändå helt okej! Så om man ska börja i den här skolan, så se till att ungen slutar i sexan. För sen är högstadiet kaos, och det största problemet ligger i eleverna. Respektlösa, ouppfostade ungar dominerar tyvärr. Kände mig ofta otrygg så fort jag var tvungen att gå förbi en grupp av mina egna klasskamrater, och de hotade även ofta att döda sina lärare och klasskamrater. De var DESSUTOM öppet rasistiska, homofobiska och sexistiska.

Lärarna var väl det minst hemska med högstadiet, om man ser över dom som helhet. Det finns såklart lärare jag aldrig gillade, som kunde agera questionable. och så hade jag 6 olika NO-lärare under mina 3 år, inte så jättebra direkt. Men så fanns det ett par lärare jag genuint verkligen gillade att ha, och som jag saknar!

Men jag var ändå ganska lättad att få lämna den, då jag äntligen skulle få en utbildning i en ordentlig skolmiljö. Om man passar in bland ungdomarna kan det väl bli kul, men inte så lärorikt. Men om man är som mig, och inte gör det, så säger jag bara en sak; lycka till :)
Föredetta elev
28 apr 2020

Alltid varit jättenöjd

Jag har alltid känt mig sedd, respekterad & säker här. Lärarna är jättebra och kämpar för alla elever.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen