Omdömen

2.8
Baserat på 28 omdömen och 225 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
4 sep 2023

Hantverksprogrammet

gå i jönköping istället

Absolut sämsta skolan jag har gått på och jag kunde knappt gå klart mina 3 år pågrund av personal, elever och händelser som gjorde skolan otrygg. Frisörlärarna är jätte snälla och trevliga och hjälper alltid till. Det är dessutom inget yrke med mycket jobb eller bra ekonomi. Så tänk efter en sista gång innan du väljer hantverksprogrammet. Pedagogiken brister och det är otydliga betygskriterier för både gymnasiearbete och övrig hantverk.
Elev
4 dec 2022

Estet

Mid gymnasiet

Maten suger
Jag är inte alls en kräsen ätare brukade äta i skolan varje dag i högstadiet men jag äter nästan alls i skolan nu
Maten är bara så här dåligt
Lärarna ger så många uppgifter och hela min klass ligger efter just nu
Problematiska elever
Elev
6 okt 2022

Ekonomi ekonomi

Ekonomi linjen har inte dunder lärare

Ekonomi
Går sista året på linjen och måste säga att just på ekonomilinjen så finns det en del lärare som inte är de bästa. Finns dem enskilda lärare som är jätte bra osv men finns även dem som är mindre bra.
Elev
3 maj 2022

Handel

Duger

Bra lärare men för otryggt och för mycket våld
Föredetta elev
18 feb 2022

Teknik

Allt som allt en bra skola

De flesta av lärarna vet vad de pratar om (de flesta lärarna har arbetat med det de lär ut), men ibland har de sagt felaktig information.
Maten är, som jag har förstått inte den värsta i Sverige, men absolut inte den bästa.
Allt som allt en bra skola

PS
Lägg inte så mycket energi på att välja gymnasium och program, det spelar inte någon jättestor roll då det är lätt att läsa upp ämnen efteråt. Mitt råd är att välja en skola i din närhet som erbjuder ett program som du är intresserad av.
Elev
6 dec 2021

Samhäll

Grymma lärare

Detta visar att det beror helt åå vad för lärare man får, de jag fått än så länga är kungaaar, väldigt pedagogiska och bryr sig verkligen om hur vi mår, dom ger ju jobbiga uppgifter på kort tid men säger man att det blir alldeles för tufft kan dom ändra lite, älskar nästintill alla lärare jag har, fom är jättesköna och roliga. Eloge till dom <3
Föredetta elev
19 nov 2021

************

Så jävla dålig har aldrig känt mig lika otrygg i hela mitt liv. Man blir aldrig lyssnad på, det är bara vissa program som är 1/10 alla andra är -10/10
Föredetta elev
19 nov 2021

Samhäll

Gräsligt

Helt fruktansvärt dåligt! Man mår inte bra här, ingen lyssnar på en
Föredetta elev
10 sep 2021

Ekonomi

Aldrig mer

Obehaglig stämning hela tiden…..
Elev
7 sep 2021

Teknik

Det är ju hyfsat bra

Maten är antingen jättebra ena dagen eller kass en annan.
Teknikprogrammet är fantastiskt. Man får mycket bra tekniklärare och massa praktiska arbeten
Elev
5 jun 2021

Naturvetenskapsprogrammet

helt rätt val för mig

Efter tre år på Naturvetenskapsprogrammet på Brinellgymnasiet har jag lärt mig om allt mellan himmel och jord. Fantastiska lärare och en superbra klass. Skolan är överlag bra, ibland kan det dock kännas som att eleverna inte har tillräckligt med inflytande och att skolan har svårt att anpassa sig efter vad eleverna vill ändra på.
Elev
12 maj 2021

Estet

50/50

Vissa lärare är underbara andra inte lika så. Väldigt många enkäter man ska fylla i om "elevinflytande" och lärare som tjatar om att elevernas åsikt är viktiga. Det är inget jag märker av. Ingen som tar elevernas åsikt på allvar. De lärare som är bra är verkligen underbara men de som är rent dåliga är hemska. De lyssnar inte på dig och är inte alls bra på att lära ut. Duktiga på att lösa interna konflikter mellan elever i klasserna, det måste jag ge dem.
Elev
3 maj 2021

Ekonomi

Brinell..

Tyvärr mycket kriminalitet och polisen blir ofta inblandad, man känner sig inte trygg att vara på skolan verken under eller efter skoltiderna.
Jag går ekonomiprogrammet och jag tycker det skiljer sig väldigt mycket från andra ekonomi klasser (vi lär oss inte samma saker mm), många av mina lärare kan inte lära ut!
Elev
25 jan 2021

Nuturvetenskapsprogrammet

Synd att nässjö bara har ett val när det kommer till gymnasium och ännu sämre att elevers åsikter inte spelar någon roll. Naturvetenskapsprogrammet är fullständigt kaos, programmet med svårast matte med snabbast tempo hade mattelärare som sjukskrev sig efter de 2 första veckorna och de fick ingen ny lärare. De fick en tillfällig universitetsstudent (som dock var okej) som var via länk. De har inte fått tillbaka några resultat från hela matte 1C kursen eftersom programmets rektor skiter fullständigt i vilket. Eleverna måste tjata och tjata för att ens få en gnutta förändring. Gå inte naturvetenskapsprogrammet på brinell!
Föredetta elev
24 jan 2021

Under all kritik

Under all kritik.
Under min tid hörde det till vardagen att polisen var på skolan 1-2 gånger i veckan.

Lärarna är väl egentligen den största problematiken. Lärarna är extremt opedagogiska och jag blev under min tid kränkt av lärare. Gick ekonomilinjen och gjorde bra resultat ifrån mig. Om det finns en problematik elever emellan så gör lärarna allt för att slippa ta tag i det faktiska problemet. Någon dokumentation på saker som inträffat finns inte heller trots att de är skyldiga till detta... Detta gjorde tyvärr att jag tappade allt förtroende för de vuxna på skolan, detta gick ju dessutom ut över studiemotivationen.

Lokalerna börjar bli slitna och mycket förstörs. Jag bevittnade många slagsmål under mina tre år. Stolar kastades i matsalen likaså glas och tallrikar. I övrigt slogs folk blodiga och går revs av. Skulle själv aldrig placera mina barn på denna skola.
Annat
17 jan 2021

Helt okej

Jag ser mycket prat om poliser på skolan. Det är ingenting jag har märkt av, detta kan dock bero på att jag gick på teknikprogrammet och det är inte många där som skulle vara villiga att starta några konflikter. Maten som sagt innan kunde vara bättre. Om du är intresserad av teknik eller naturprogrammet så är det en helt ok skola med lärare som har jobbat inom det ämnet de lär ut. Det finns såklart ett antal lärare som jag inte skulle säga är så bra på det pedagogiska men så är det väl på de flesta skolor.
Föredetta elev
7 jan 2021

Bra kontakt med lärare på vissa program

Natur- och teknikprogrammen, samt hantverksprogrammen är väldigt bra med bra lärare och bra utbildning. Skolan i sig är helt okej. Som många skrivit tidigare är det mycket bråk och poliser, men det märks inte särskilt väl om man inte går i den delen av skolan.
Har alltid känt mig trygg när jag gått i korridorerna.
Skolmaten kan diskuteras...
Vissa lärare är dock helt inkompetenta när det gäller det pedagogiska, men i helhet är skolan bra och man får en bra utbildning.
Elev
3 jan 2021

Gå inte här

Skit skola, bara invandrare som gör precis vad dom vill när dom vill å ingen bryr sig. Lärarna e kassa, maten blir sämre för varje vecka, förstår inte varför någon nånsin skulle vilja gå här efter de läst här på, önskar jag gjort de. Vill du bli rånad å ha poliser omkring dig jämnt så gå här för det är det otroligt gott. Riktig skit skola om du frågar de flesta av eleverna
Elev
25 nov 2020

Ingen lyssnar på en i skolan

Jag rekommendera absolut inte den här skolan, i en skolan vill man att läraren ska lyssna på en när de verkligen behöver hjälp eller när man känner sig ledsen o trygghet o det har vi inte i brinellgymnasiet
Elev
24 nov 2020

Skitskola

Mat tanter hostar i maten i corona tider
Det är svinkallt i klassrum på vintern
Maten är nästan aldrig tillagad ordentligt och det smakar ingenting
Ingen trygg het alls
Inget tas på allvar utan alla lärare håller med dem som kommer från ett annat land
Elev
5 nov 2020

Brinellgymnasiet

Under corona är den helt usel inga avstånd hålls det är för hög kriminallitet för man ska känna sig trygg på skolan
Elev
18 mar 2020

Helt ok

Ganska mycket bråk på skolan så poliserna är där ganska ofta, annars är det helt ok mat o lokalerna e fina. Det som är dåligt är att man får väldigt lite info om det händer nått. Som när jag började och fick veta efter 4 månader att inriktningen jag valt var bortplockade och det var försent att byta linje
Elev
17 mar 2020

Brinellgymnasiet

Lärarna är väldigt bra. Maten är okey. Sen är det en del bråk och annat ibland på skolan, har även förekommit våldtäckt på en lärare vilket givetvis är dåligt, men detta märker man knappt inte av när man går på skolan.
Skolgymmet är väll sådär inget toppengym direkt, men fungerar. Idrottslokalerna är stora och bra. Skolans lokaler är fräscha. Rätt bra skolbibliotek också.
Elev
6 mar 2020

BÄSTA

En väldigt bra skol med trevliga lärare och jag trivs bra.
Elev
23 feb 2020

Hellu !

Den är en bra skola och har bra lärare
Elev
11 feb 2020

Lite kaosig

De e massa bråk mellan utländska så polisen är här jätteofta, parkeringen är tight me platser men man kan påverka för en av våra inriktningar försvann när vi skulle välja o dom fick tillbaka den o sökte en ny lärare till design
Elev
13 dec 2019

jobbar arslet av mig men älskar de

bra skola går på in19 och trivs perfekt
Viktoria Gustafsson
Elev
12 nov 2019

Mycket trevliga lärare

Väldigt välkommen i skolan bra utbud på program

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen