Omdömen

2.8
Baserat på 9 omdömen och 81 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
10 mar 2024

Bästa Yasmina

Det finns en tjej som heter Yasmina som är snäll
Föredetta elev
8 jul 2023

Omdöme för British Junior (2014-2023)

Skolan är en medelmåtta, maten är helt vegetarisk, smakar nästan ingenting och finns oftast varm mjölk. Lärarna försöker sitt bästa men ibland behöver de googla sina svar. Korridorerna är pyttesmå likaså skåpen, klassrummen är konstant i solen och saknar ventilation för sommaren vilket gör det riktigt jobbigt att vara där. Att ha dörren helt stängd under mer än 1 timme är inte möjligt då det blir alldeles för kvavt. På slutet fungerade inte tv-skärmarna som de skulle vilket gjorde det svårt att undervisa.
Annat
29 maj 2023

Bästa skolan

Jag tycker att det är en fucking bra skola och man ska ge bedömning när man går i fyran så dem vet vad dem ska förbättra.
Elev
18 maj 2023

BJ Eskilstuna

Tycker helt enkelt inte att vi har elevinflytande när det kommer till olika beslut osv. Tror att man hade kunnat ändra på många saker ifall de styrande lyssnade på oss.
Föredetta elev
26 apr 2023

Åsikter om British junior

Nu går jag gymnasiet men tänker skriva lite om min tid här på British.

Jag går natur nu men har det svårt för mig i fysik, kemi och i matte. När jag började gymnasiet märkte jag tidigt att vi som gick i british hade mindre kunskaper än alla andra i naturämnena. Detta har gjort att vi måste plugga extra hårt vilket bidrar till mycket ångest inför prov och mindre fritid.

Jag märkte också av hur onödigt hårda reglerna var på british. Tycker att skolan borde helt skrota detdär med att kalla lärarna för ms eller mr, det har ingenting med respekt för lärarna att göra utan det finns där för att visa vem de riktiga makthavarna är. Tycker också att skolan borde ge mer ansvar och frihet i lärandet. Sluta upp med att ge eleverna provbeskrivningar till varenda prov de har, i gymnasiet finns det inga sånna.

Lärarna på british junior gav ut mycket glädje betyg och betyg utifrån vad de själva tyckte om dig vilket gav en mycket ångest. Dessa subjektiva betyg är extremt dåliga eftersom att de kan ha påverkat ens gymnasieval. Man kanske tog något som egentligen var för svårt för än eller så kom man kanske inte in på det man ville för att läraren inte tyckte om dig. Det finns (tyvärr) många lärare som favoriserar elever extremt mycket. Ni som går/har gått där vet precis vem/vilka jag syftar på. En lärare (de som vet, de vet) tog ofta upp favorit eleven i exempel. Typ ”kolla hur bra *****s text är” eller gav extra beröm till den. Denna lärare har också ett extremt temperament och var extremt känd hos eleverna som den elaka/läskiga läraren. Hon skällde ut en om man gjorde något misstag i ämnena hon undervisade i. Hon kunde skälla ut alla förrutom hennes favorit elev. Jag kommer själv ihåg ångesten jag hade innan jag skulle ha henne i de ämnena hon undervisade i…. Inte bra minnen direkt.

Vill även påpeka att vi hade pratat med en vuxen om hur läraren var mot oss. Hon fick reda på att någon hade sagt saker till en vuxen och började gråta i klassrummet och skällde ut oss…. Sen började hon skälla på oss och manipulera oss så att hon skulle se ut som offret och vi bovarna.

Vill även nämna att hon och hennes favorit elev hängde utanför skolan, de gick ut ofta på fik tillsammans bland annat. Man skulle vara försiktig med hennes favorit. Annars skulle man ha det tufft för sig…

När jag gick på british var maten skitgod. Har dock nu fått höra att den har blivit sämre tyvärr, fast det beror nog på ekonomin. Matpersonalen var fantastiska och väldigt trevliga!!

Måste säga att skolan var bra på att arrangera speciella dagar och aktiviteter så att man alltid hade något att längta efter.

Idrotten på british är extremt mycket jobbigare och svårare än den på gymnasiet. Blev väldigt chockad av skillnaden.

Tänker inte nämna de dåliga lärarna (tror alla vet vilka de är)
Föredetta elev
11 jan 2023

bj är inte bra längre

KOnstig mat i den skolan tråkiga lärare
Elev
29 sep 2022

Om du vill veta mer om denna skola

Skolan kan stressa dig ibland med alla prov, till exempel man kan ha 2 prov på en vecka men de försöker också göra det rättvist så att det inte blir så stressigt för eleverna. Maten kan helt okej, det är alltid fisk på onsdagar och när de ger friterad fisk så smakar det lite oljigt. Undervisning är bra, men bara några lärare frågar en fråga till en elev som inte har handen uppe som blir lite stressigt för eleven att svara. De har lite stränga regler, som att man inte får sitta på en specifik ställe, att man inte får ha någon mössa inne (det är nog vanligt). Flesta lärare kommer inte när det är bråk i skolan eftersom de tydligen "pratar med andra lärare och att vi stör hen just nu". Klassråd är bra och lärarna lyssnar väldigt nog på det. Ändå om det är en privatskola så kan folk vara lite rasistisk eller sexistisk, men det är inte så dåligt som man tror (det händer inte varje dag). Man blir inte mobbad i den här skolan, eller det jag vet. När man går i 9:an så hjälper dem dig med vilket inriktning man kan gå på och vilket gymnasiet som har den inriktningen, de ger mycket information inom det. När man har gått klar 6:an i primary så går man upp till secondary och gör slut 7:an, 8:an och 9: (primary och secondary är samma skola fast en är för yngre och en är för äldre)!
Elev
9 sep 2021

Mina egen åsikter (De rätta åsikterna)

Jag personligen tycker att denna skola är dålig, inte bra, inte bra alls 🍷👍😡
Elev
7 dec 2020

Jadu...

Vissa lärare har ingen respekt mot elever och andra har sina favoriter i varje klass som får betyg över hur bra de charmar lärarna. Maten är helt okej. Kan ibland vara torr eller köttet kan vara rött men man kan då äta sallad. Kolhydraterna är ibland kalla och känns inte som att man äter riktig mat. Undervisningen är bra men kan ibland stressa upp eleverna tills de får psykisk ohälsa och ångest av att vara där.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen