Omdömen

3.0
Baserat på 35 omdömen och 285 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
10 maj 2023

Det bästa för mina barn

Bästa för mina barn jag är så nöjd o lycklig
Förälder / Vårdnadshavare
6 okt 2022

Fantastisk!

En fantastisk skola med stort engagemang och fokus på varje elevs utveckling. Rekommenderar varmt!
Annat
17 aug 2022

Nej tack

En fristående skola som saknar allt bra, hoppas den lägger ned.
Personal
1 apr 2022

En fantastisk arbetsplats med rätt fokus

Jag trivs fantastiskt bra med att jobba på Broskolan. På Broskolan jobbar vi i personalen för alla barns trivsel, välmående och utbildning vilket i min mening är rätt fokus i skolan. Min upplevelse är att på vi på Broskolan ser alla barn, vi jobbar för att hitta lösningar för att alla barns skolgång ska bli så bra som möjligt.

Jag kommer inte gå tillbaka och jobba i kommunal grundskola igen.
Föredetta elev
12 mar 2022

Fortfarande trauma år senare

Alltså den här skolan finns det inget bra minne från. Allt det dåliga tar över. Tafsning, mobbning, olika behandling och det tas inte på allvar. Jag själv och många av mina tjejkompisar (5st+) har blivit utsatta för tafsning där. Sen får vi höra av lärare att det handlar om våra signaler som vi ger till personen som utsätter oss.

Om man kollar på alla omdömen här så är de allra allra flesta med 4 stjärnor från föräldrar osv som inte gått på själva skolan. De får höra från skolan att den är toppen och allt men dom är inte innanför skolväggarna. Det är vad som händer där inne som spelar roll, inte det dom säger ska hända.

Det är typ en förmån ifall man lyckas få en bra skolgång där. Det ska inte va en förmån, det ska va en självklarhet.

En elev bad en gång om att lärarna skulle va ute på rasten så mobbarna inte skulle våga göra något varpå läraren svarar ”nä vi kan inte va med er på rasterna, vi måste ju få våran lunch!” Så ett tag senare stod jag där mellan mobboffret och mobbarna och försökte få dom att sluta slå offret. Ska det va så?

Jag är så arg på så många utav lärarna där. Deras rast är viktigare än eleverna. Tafsningen fortsätter trots att flera elever berättat för lärarna om sina upplevelser. Dom ger typ upp på att det ska ta slut.

Är glad att tiden på Broskolan är över, och jag längtar tills den dagen jag glömmer bort att jag gått i högstadiet där.
Förälder / Vårdnadshavare
28 feb 2022

Supernöjda föräldrar

Tacksam för Broskolan!
Sedan barnen började på skolan har de varit gladare och känt sig tryggare än innan.
God kommunikation mellan hem och skola.
Lärare som bryr sig och ser barnen och vill deras bästa.
Våra barn vill till skolan.
Förälder / Vårdnadshavare
23 feb 2022

En skola jag rekommenderar!

Jag har haft alla mina 3 barn på Broskolan och de har trivts jättebra. Lärarna har undervisat på ett bra sätt och kunnat anpassa efter mina barns olika behov. Både jag och barnen har blivit lyssnade på när vi haft åsikter om undervisningen och lärarna. En bra skola med kompetent och lyhörd personal.
Förälder / Vårdnadshavare
22 feb 2022

Tacksam!

Är otroligt tacksam över Broskolan. Mina barn har gått där. De blev sedda, bekräftade och uppmuntrades att utbilda sig för livet. För mig är det ett gott betyg då jag hör om tidigare elever som gärna kommer tillbaka för att vikariera.
Elev
15 feb 2022

Jag är såå nöjd!!!!

Bäst skolan, kom från en kommunal skola hit för att jag inte kunde vara mig själv på den andra skolan. Här behandlas jag som alla andra.
Förälder / Vårdnadshavare
22 sep 2021

BROSKOLAN🤬

Sjukt hur den här skolan fortfarande kan drivas. Kristna elever prioriteras förre dom andra. Mobbing förekommer relativt öppet utan att lärare reagera. Som Mamma var det största misstaget jag gjort att låta mina barn fått stå ut med allt de här. Har även snackat med andra föräldrar som håller med i mycket.
Föredetta elev
19 maj 2021

Var bättre förr

Det verkar som att problemen jag upplevde för några år sedan som elev kvarstår, när jag läser nyare omdömmen. Skolan hade deffinitivt sina bra sidor några år, sedan upplevde jag och många det som värre. Det kändes som att ledningen ville hålla en stark profil utåt men inte var lika angelägna att få det att funka invändes.

Just för mig var det ganska lätt då jag hade mycket hjälp hemifrån, men vet kompisar som upplevde annorlunda. Upplevde heller inte att skolan var bra på att lösa mobbning på längre sikt.
Förälder / Vårdnadshavare
13 mar 2021

En bra skola

En vanlig skola med bra och mindre bra sidor, precis som alla andra i kommunen. Det är lite synd att mina äldre barn inte gick på Broskolan. Här blir eleverna sedda.
Elev
1 mar 2021

Vad en elev tycker om Broskolan.

Jag tycker att den är tråkig och jobbig skola. Man vill inte ens berätta för folk att man går på Broskolan, för det är en skam. Jag vill egentligen inte gå här men jag hade inget annat val. Jag har bra kontakt med 1 utav lärarna men resten utav dem är inte särskilt trevliga. Det känns som att vissa lärare inte kommunicerar med varandra om viktiga saker som vi elever har tagit upp. Vissa lärare är inte ens utbildade till de ämnet som de undervisar i. De tar in lärare som inte kan göra sig förstådda, lärarna tar inte åt sig utav kritiken som vi elever ger dem (För att vi är ungdomar).
Annat
1 mar 2021

Broskolan.

Jag tycker att den här skolan inte gör det bästa för eleverna. Vissa får perfekt hjälp och så, men det känns som att det är för dom som är bra elever och inte skapar drama osv. Om man en gång gjort något fel eller upprepande gånger så lever lärarna kvar i det och de kan inte se ens utveckling och när man mår dåligt så hjälper de inte särskilt bra.
Det är en kristen skola men det är typ ingenting kristet med skolan. Det är morgonbön vissa mornar med vissa lärare och bönen är typ inte ens en minut, det är en lektion som är en halvtimme per vecka som kallas chapel som är typ en kristen lektion, och så har vi 40 minuter kristendom som är taget från annan lektionstid. Det är allt. Men det är aldrig något mer kristet, typ att man sjunger lovsång eller får personlig förbön eller liknande.

Lärarna har även dålig kommunikation. En dag så skulle vi ha simning, vilket bestämdes efter att en annan lärare bestämde att vi skulle spela in årets musikal, samma dag. Så typ 20 elever missade det tillfället för att simma.
Elev
1 mar 2021

Mina åsikter

Jag har gått på Broskolan i cirka 3 år och trivs hyfsat bra. Upplevelserna är individuella. Jag har många vänner som inte känner sig sedda av lärarna och anser att elever favoriseras. Så utifrån det tycker jag att mitt bemötande inte spelar någon roll. Jag tror att grunden i att jag trivs är att när jag började var det bättre, därför känner jag en trygghet här.

Skolmaten klagas på, men jag anser dock att maten är betydligt bättre än min tidigare skola
Föredetta elev
3 feb 2021

skolan jag aldrig sätter mina framtida barn i.

Jag gick på bro i fem år och än idag kan jag inte förstå hur den här skolan kan få stå öppen och ta emot elever.
Kulturen: alla känner alla på något vänster, om man inte är barn till rektorn eller till någon lärare så är elever kusiner alternativt vänner sedan länge och såklart: medlem i församlingen. För de elever som kommer utifrån finns det noll öppning, dessa ungdomar prioritera inte och kommer alltid stå "utanför"
Mobbning tas inte på allvar utan tystast - genom att den den mobbade blir dumförklarad och mobbaren skyddas (i det fallet mobbaren tillhör församlingen) vilket majoriteten gjorde för sex år sedan...

Jag vill kunna säga något bra men det är otroligt svårt jag har bara extremt dåliga minnen av min tid där. Det jag lärde mig dock är att kristna människor är minst lika elaka som de personer som inte är det - om inte värre. Men den kristna människan kan alltid ställa sig bakom gud och dra ihop nogon sörja och be om förlåtelse - precis så var det varje gång det händer något. Och desto mer "makt" barnens föräldrar hade i församlingen desto mer skyddad blev deras barn i skolan. Jag fick lära mig tidigt "har man valt broskolan har man valt tron"
Förälder / Vårdnadshavare
1 jan 2021

Toppen skola!

Engagerad personal, duktig på anpassningar. Närhet till eleverna och med bra samarbete med vårdnadshavare. Fin familjär miljö. På Broskolan blir alla elever sedda.
Förälder / Vårdnadshavare
29 dec 2020

Bra skola

Mycket bra skola med engagerade och kompetenta lärare. Alla våra barn har gått på skolan och de har fått en stabil grund som gjort dem trygga att gå vidare till gymnasiet och vidare i livet. Man får som förälder ett gott bemötande och det finns en närhet till skolans personal som gör att kommunikationen fungerar bra.
Rekommenderas!
Föredetta elev
24 dec 2020

En fantastisk plats att få växa och utvecklas

Under mina 10 år på Broskolan fick jag utvecklas och utmanas som person. Hade fantastiska lärare som brydde sig om mig på ett verkligt och genuint sätt. De fanns alltid där för en då det var jobbigt och löste alla tvister på ett skickligt sätt. Skolan och dess lärare stod alltid för ett större etiskt och moraliskt syfte där alla var lika mycket värda och där det var viktigt att förstå den "lilla" människan. Något som betydda extra mycket för mig var den musikaliska och atletiska inriktning som skolan då hade (vet inte hur det är idag). Det var varje år stora konserter och musikaler med gripande budskap och skickliga musiker lärda av musiklärarna, samt olika idrottsevenemang då vi varje år åkte upp till Umeå och tävlade med andra skolor i en friidrottstävling. Som grädden på moset så åkte vartannat år den dåvarande klass 8-9 på en OTROLIG europa resa där man verkligen fick knyta band till sina klasskamrater och få fantastiska, samt rörande erfarenheter som att besöka Auschwits i polen och operan i prag. Jag är tacksam för den tid jag fick på Broskolan och drömmer mig från och till tillbaka till den tiden. Ser att det är vissa här som har väldigt dåliga upplevelser med Broskolan vilket jag tycker är jättesynd, då jag inte alls kan relatera till deras upplevelser. Självklart hade även Broskolan svårigheter med vissa utmaningar som de ställdes inför, men det har enligt min mening alla skolor. För mig är skolan 10/10 (år som elev 2007-2017)
Förälder / Vårdnadshavare
22 dec 2020

Fantastisk skola!

Fantastisk skola!
Alla våra barn har gått på skolan och var mycket nöjda över den.
Engagerade lärare som bryr sig, bra atmosfär och bra skolmiljö.
Rekommenderas varmt!
Förälder / Vårdnadshavare
4 nov 2020

Helt perfa

Bra skola, bra mat, bra lärare.
Anna Edvinsson
Föredetta elev
15 sep 2020

Um sämsta skolan

Finns inga ord. Jag vet inte vad jag ska säga...
Förälder / Vårdnadshavare
14 sep 2020

Fruktansvärt hemskt!

En stor samling av okompetent, outbildad och obehörig personal som bara bryr sig om "sina egna". Sektvarning deluxe! Rekommenderas verkligen inte... En traumatisk upplevelse för både barn och föräldrar.
Elev
3 jun 2020

långsamma

Den är okej men det tar flera år innan dom får något gjort och dom är dåliga på att ta beslut. Den är egentligen bra men det finns förbättringspotential. Maten är rätt så bra med tanke på att det är en skola. Det finns en del jättebra lärare och en del mindre bra.
Elev
3 jun 2020

inte bra skola

mycket dåligt skola med lite saker att hitta på när man har rast och dåliga lärare. med dålig miljö mår dåligt att gå på broskolan rekommendera verkligen inte
Elev
3 jun 2020

inte bra skola

mycket dålig skola man har inget och göra på rasterna och lärarna hjälper inte när man vill ha hjälp skolan hotar eleverna med anmäla hela tiden
Elev
3 jun 2020

Bara pengar

hemsk skola som inte gör något för eleverna utan bara bryr sig om pengar sekt varning
Elev
2 jun 2020

Bra skola om du vill nästan dö

Den sämsta skolan jag någonsin gått på jag blev mobbad enda sen jag startade skolan och jag blev så mobbad att jag nästan inte åt något eller sov något det enda dom bryr sig om är pengar. Dom har likaså också en rankning av elever dom som är med i församlingen är dom bäst och sen dom som har mamma eller pappa som jobbar där dom är också helt oskyldiga men vanliga elever som bara är kristna dom är mer skyldiga men dom som är normal personer är det sämsta i deras ögon. Matten är äcklig. Badrummen är smutsiga. Klassrummen är högljudda man för aldrig hjälp då man behöver det om inte är inom församlingen eller ett barn till en mamma eller pappa som jobbar där.
Föredetta elev
11 maj 2020

Världens sämsta skola!

Mycket mobbning, skolan gör ingenting åt det. Icke församlingsmedlemmar är inte värda någonting. Undervisningen är värdelös pga dåliga pedagoger.
Rektorn är aldrig tillgänglig när man behöver prata med honom. Maten är äcklig och skolgården tråkig. Att gå i skolan där är ett straff!
Förälder / Vårdnadshavare
11 maj 2020

Sektvarning!

När har mobbning, lögner, falskt bemötande, göra skillnad på människor, pengabegär osv blivit en del av den kristna värdegrunden?

Om allt detta är saker man vill få med i ens barn uppfostran, då kan jag rekommendera Broskolan. Om du precis som - förhoppningsvis de flesta föräldrar - värdesätter en bra och gedigen utbildning av utbildad och motiverad personal, ärlighet, öppenhet, acceptans och respekt för ALLA människor så råder jag er att hålla er borta från den här skolan. Segregation, sektvarning, oärlighet och stor okompetens beskriver nog Broskolan bäst!
Visar 30 av totalt 35 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen