Omdömen

3.2
Baserat på 13 omdömen och 82 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
14 jun 2023

Samhällsvetenskapsprogrammet

Manilla gymnasiet

Jag har gått i skolan i ett ör nu och jag älskar det. Det finns en väldigt tydlig och stor gemenskap dels bland alla olika årskurser, yngre och äldre, men även mellan lärarna. Jag rekommenderar verkligen skolan till personer som gillar att känna sig trygga i sin vardag då det totalt vara finns 9 klasser i hela gymnasiet. Det är alltid en mysig och härlig känsla att komma till skolan. Sen finns ju även grundskolan men dem befinner sig på en annan del av skolan men det är bara kul. Skolmaten är dessutom extremt god, jag blir mätt varje dag och har inte en ända gång behövt köpa något i vårat ”café”. Jag rekommenderar verkligen skolan. Man är taggad på att gå ned och äta mat.
Förälder / Vårdnadshavare
9 maj 2021

svårt att uppnå högsta betyg

Det är högt tempo, stor press och svårt att uppnå högsta betyg, då flera lärare bedömer eleverna inte efter kursplanen.
Elev
13 jan 2021

Helt ok

Jag går på mellanstadiet

Det är en ok skola med bra skolmat för de äldre men inte lika bra för barnen lärarna är bra och eleverna är också bra den är väldigt krävande och svårt att få höga betyg nackdelarna är att man inte får vara inne på rasterna inget tugg gummi eller mobil fin skolgård och natur i helhet en helt ok skola
Elev
9 dec 2020

Rolig men dålig

Betygen är relativa. Trots att alla är skitduktiga får inte alla högre betyg. De som gick ut med alla A får D i gymnasiet?? Lärarna kan vara lite osköna och vissa är skitdåliga men finns några riktigt bra!!!

Annars skitbra sammanhållning! Nice stämning, utmärkt mat, fint läge. Framförallt sammanhållningen är sjuuuukt plus!! Sök om du vill ha en rolig gymnasietid men inte bryr dig så mycket om undervisning och betyg.
Förälder / Vårdnadshavare
16 okt 2020

Mycket bra skola

Finaste skolan. Engagerad personal. Stöttande föräldrar.
Elev
23 jun 2020

Campus Manilla med stort S

Bra skola till viss mån, skolmaten är fantastisk, naturen och läget lika så, och lärarna förtjänar en STOR eloge!

Eleverna på skolan går dock att diskutera, gick på VRG Djurs innan och skulle definitivt säga att skolan kan klassas som en sosseskola. Är det ditt klientel, så go for it! Men enligt mig är det mycket falskt prat om pengar som inte finns, våningar som står på andras namn och kontakter som inte finns.

Tack till alla lärare dock, ni gjorde att skolan gick att leva igenom!
Elev
9 feb 2020

Underbar skola men en del press!

Generellt väldigt bra skola, Stockholms finaste läge, restaurangkvalité på skolmaten och engagerade lärare. Här möts du av fräscha lokaler och studiemotiverade elever. Idrottssal, fotbollsplan, tennisbana, skolcafeteria, havsutsikt; det mesta finns.

Dock är det inte skolan för dig som tror att gymnasiet ska vara ”chill”.
Det är högt tempo, stor press och svårt att uppnå högsta betyg, då flera lärare bedömer eleverna inte efter kursplanen utan genom att jämföra dem med varandra.
Eftersom skolan är en av Sveriges svåraste att komma in på iom antagningspoängen blir detta skevt. Det är inte konstigt att en hel klass på skolan skulle kunna få A i ett ämne, vilket de flesta lärare inte verkar hålla med om.

Sedan är även den sociala pressen en faktor som kan kännas påfrestande. Det är trots allt ”Stockholms elit” och enligt DN ”Stockholms mest segregerade skola”.
Detta skulle jag som elev på skolan säga faktiskt märks av. Ingen behandlar någon illa och alla hittar vänner, men det finns vissa grupperingar och det är inte direkt en så stor blandning av människor.

Jag skulle ändå säga att jag är nöjd med Manilla, trots att det finns en del utvecklingsområden. Du kan nå dina mål om du kämpar hårt för dem, här har du möjlighet att utvecklas och lära dig mycket användbart.
Elev
25 nov 2019

Skolan är relativt dålig

Går på gymnasiet i 3an. Byggnaden, läge och skolmaten är toppen.

När det dock kommer till själva skolan är det relativ betygsättning så det visslar om det. Framförallt I svenska. Lärarna tänker att det endast ska kunna vara ngra få som som kan få A i klassen. Detta trots Sveriges högsta antagningspoäng för vissa årskullar och program med elever som arbetar livet ur sig och jämförs med varandra istället för kursplanen och skolverkets krav....
Elev
24 okt 2019

Nöjd ibland, ibland inte

Om man är en högpresterande elev så kan motivationen dödas lätt på grund av relativ betygsättning.

Vissa lärare är fantastiska, engagerade och hjälpsamma, medan vissa inte har samma kompetens eller vision att hjälpa eleverna.
Elev
3 okt 2019

Väldigt bra skola!

Är väldigt nöjd med skolan. I hög utsträckning är lärarna och eleverna motiverade och engagerade. Maten är utmärkt och detta gäller även naturen runtomkring.

Däremot golvas ens självförtroende ganska fort om man är en högpresterande elev då betygsättningen ofta blir relativ istället för att den stämmer överens med det som står i kunskapskraven. Dessutom är svenska undervisningen ett skämt och de lärarna likaså.
Elev
13 jun 2019

Bästa skolan i Stockholm!

Sjukt hängivna lärare som vill att alla elever ska nå A! Maten är inte att tala om - restaurangkvalite varje dag! Vi får Oxfilépasta, fajitas, musslor och mycket mer. Läget är det bästa i hela Stockholm, fantastisk utsikt över vattnet och Djurgårdens fina natur. Byggnaden är mycket fräsch och klassrummen håller hög kvalite. Utbildningen är dessutom fantastisk. SÖK NU!!!!!
Elev
11 jun 2019

Bra skola, tveksam Svenska utbildning

Fantastiskt engagerade lärare, tyvärr undermålig svenska utbildning. Annars högklassig utbildning
Elev
4 jun 2019

Is it worth the hype?

Är du en person med stora mål och tydliga framtidsplaner? Är du en ambitiös och flitig elev som är mån om dina betyg? Kanske drömmer du om att bli läkare eller jurist?
Då kan jag berätta för dig att du kommit till helt fel plats. I present Campus Manilla: skolan vars största hobby verkar vara att få elever att misslyckas och få sämre betyg än de förtjänar. Maten är dock super! Allt handlar om prioriteringar..
Manillavägen 32-36, 11521, Stockholm
Carina Hagström-Bergh
08-6627700

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen