Omdömen

3.2
Baserat på 36 omdömen och 316 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
2 jun 2023

Tufft men bra

Jag har gått på skolan alla år förutom förskoleklass och slutar nian om en vecka och jag måste säga att allt som allt är det en fantastiskt bra skola och om jag någon gång bestämmer mig för att skaffa barn skulle jag önska att även de går här.
Prestationsnivån är extremt hög och att gå ut med över tre hundra i merit är absolut inte ovanligt och alla betyg är väl förtjänta så jag kan försäkra er om att det inte råder någon betygsinflation, de flesta lärare är däremot väldigt strikta med betygen och ett C på Carlssons kan ibland liknas med ett A på till exempel Gärdeskolan. Detta kan självfallet sätta en del press på elever eftersom standarden är väldigt hög men jag tror att denna press kan vara mycket viktig i förberedande för framtida studier efter grundskolan och gör hoppet mellan nivåer mycket mindre.
Jag vill dock kritisera skolgården lite trots att den renoverades under min tid på skolan och det är för att den nästan är helt och hållet anpassat till de yngsta eleverna vilket man kan förstå eftersom det är de som spenderar mest tid utomhus men jag skulle ändå vilja ha lite fler grönområden vilket fanns tidigare innan den renoverades.
Gällande säkerhet och trygghet har skolan ett stort trygghets-team och massvis med resurser men jag jag gav den tre stycken stjärnor för att det är svårt ta åtgärder mot sådant som kan hända under ytan och trots att vi inte haft några större incidenter känns det som att åtgärdstrappan inte alltid följs.
Sist men inte minst vill jag bara nämna klasserna. Man byter klasser inom årskursen två gånger i lågstadiet och sedan inför varje stadium för att man ska lära känna fler inom själva årskursen och skapa ny miljöer och låta en hitta fler vänner. Våra matte- och språk-klasser är också blandade mellan parallellklasserna så att man lär känna de andra mer och att när man byter klass förlorar man inte de vännerna utan man fortsätter att se dem och umgås med dem. Om klasshatet inte funkar eller att du av någon anledning måste byta så går det också eftersom skolan vill elevernas bästa och aktivt strävar efter en bra miljö, men jag gillar faktiskt min klass, trots att den är full av femton och sextonåringars som kanske inte alltid är tysta eller tar rätt beslut.
Förälder / Vårdnadshavare
8 maj 2023

Äcklig skola; Ledsna barn

VARNING: Som föräldrer, så har jag sett att skolan är en hemsk skola, med maffiga grupperingar. Man måste anpassa sig, och får inte vara vem man vill, eller se ut som vem man vill. Lärarna är extremt dåliga på att göra något åt saker, tillexempel mobbning och utanförskap. Skolan har ett extremt högt krav på hur man ska prestera, och har ca 2 prov i veckan, samt 2-6 läxor per vecka. Är extremt missnöjd med hur skolan är, och rekommenderar att inte börja på den.
Föredetta elev
3 maj 2023

SÄMSTA LÄRARNA NÅGON SIN

Jag gick Carlssons i 10 ÅR! Fick världens bästa kompisar, var det värsta jag någonsin varit med om, nu när jag gått gymnasiet i snart 1 år har jag verkligen något att jämföra med. Fy säger jag bara skrev håll käften till elever när jag gick i 4an och sjuka attityder, vart får dem luft ifrån? Ni är lärare stäng era fula käfter och lär ut istället. Sjukt favorisering också
Elev
4 apr 2023

dålig kiva

skolans lärare har allt för höga förväntningar och tror att man kan bara släppa alla andra ämnen och bara fokusera på deras. skolan säger att de ät antimobbning men när en tjej hade spelat in mig och mina kompisar i omklädnings rummet med telefonen i väskan så bryde sig inte kiva läraren alls och bara gav oss skit för att vi hade haft en mobil och filmat in en tiktok. sen så hade kiva läraren precis haft en kiva lektion om att inte prata backomryggen så hade vi ett "tjej möte" för attt det var väldigt mycket bråk mellan tjejerna i vår klass så pratade kiva läraren skit bakom min kompis rygg för att hon var sjuk den dagen. alltså pratar en kiva lärare skit bakom ett barn rygg
Föredetta elev
6 dec 2022

Sämsta lärarna nånsin som bara favoriserar och för stränga regler

Jag gick ut Carlssons skola för något år sedan. Jag gick där i 10 år från förskoleklass till 9an. Det har varit en berg och dalbana helt enkelt. Alltså låg stadiet och mellanstadiet var det bästa någonsin kan inte tänka mig bättre. Men högstadiet däremot.. biträdande rektor och rektor är ett skämt. Rektor gör inte någonting för skolan och är aldrig där när man vill ta kontakt med henne. Biträdande rektorn är sjukt otrevlig, tror att hon är rektor, om du ser detta du är inte det älskling, du är inte det! Varje rast när man bara satt på årskursen och ville ha kul kom hon och förstörde glädje. När man hörde hennes klackar visste man att man skulle få utskällning oavsett vad man gör. ALLDELES för stränga regler, vadå inte tuggummi? Är ni seriösa? Får inte mössa? Helt stört. Jag skulle kunna skriva 5 A4 sidor om varför jag hatade lärarna så mycket. Jag hade kanske 1/2 lärare som var bra läromässigt men sjuka attityder. Min slöjd och bild lärare skrev håll käften till elever X antal gånger redan i 7an, oavsett vad eleven gjorde får man vårda språket som en vuxen individ. I låg-,mellanstadiet var det bästa jag visste engelska och av mina lärare kunde jag sjukt bra engelska. Just nu har jag nästan glömt bort hur man pratar engelska då vi aldrig pratade de på lektionen och vi gjorde ingenting vettigt på lektionerna. Svenska samma. (Hade samma lärare). Båda gick från favorit ämne till hatämne. Lärarna drog mobilen ur handen var sjukt otrevliga i allmänhet och skällde ut en för 0 anledning och hur trevlig skolmiljö är det? nog om det. Jag var en duktig elev som pluggade mycket men men men.. FAVORISERINGEN. Jag pluggade hårdare än nånsin men fick ändå inte bra betyg. Jag gjorde ett test för att se om de verkligen var favorisering och det var det. min kompis i parallellklassen hade exakt samma slöjdlärare. Vi skrev till punkt och pricka exakt samma sak på sjöljdreflektionen, gjorde exakt samma arbete. Läraren gillar henne men inte mig. Jag gick C hon fick A. (I sjöljdreflektion kriteriet inte arbetet) BEVIS.

Aja lärarna sög men jag ger CS två stjärnor för kompisarna men de har ju egentligen ingenting med skolan att göra men jag fick världens bästa vänner genom åren vilket drar upp lite.
Elev
30 apr 2022

Rekommenderar

Stormtrivs! Både lärarna och fritidspedagogerna är fantastiska!
Elev
18 mar 2022

Elev

Skolan har en dålig miljö. Man känner sig alltid osäker om eftersom det förekommer mycket mobbing och elakhet. Allting handlar om status, om du inte är rik eller populär så kommer du alltid att mobbas eller tvingas att göra saker du inte vill göra. Alla mina "vänner" lägger alltid kommentarer på att jag är fattig bara för att jag inte har lika mycket pengar som dem. Lärarna är ganska bra och försöker påverka stämningen på skolan fast inget fungerar alla är alltid hemska mot varandra och tvingar folk att göra saker dem inte vill. Jag ångrar fortfarande att jag bytte till den här skolan för ända sedan dess har jag bara mått dåligt. Jag har alltid en klump i min mage och mår dåligt när jag kommer hem.
Byt inte till skolan om du inte är jätte rik eller bryr dig om mental hälsa och mobbing.
Annat
21 feb 2022

Varning

Skolledningen skriver fake reviews på schoolparrot för att få skolan att se bättre ut.
Elev
25 jan 2022

Världens bästa Carlssons!

Jag har gått i Carlssons skola från 6 års ålder till 16 års.

Skolan har varit som en berg-och dalbana. Det är ibland mycket stressigt men lärarna är alltid stöttande och hjälper till och bryr sig om sina elever.

Översikt så är lärarna fantastiska och lär ut på en bra nivå och finns alltid till hands.

Något jag är lite skeptisk över är väll betygssystemet men kan dessvärre inte skylla Carlssons på detta utan kanske de som bestämmer hur betygen går till.

Skolan är ett andra hem och jag älskade att gå dit och hade fantastiska vänner som jag alltid hade roligt med.
Ett till plus är skolmaten: Nästan alltid jättegott och trevligt.

Jag tyckte mycket om att vara i skolans cafeteria, som kallas för "Hallonhörnan", där kan man hänga och titta på film samt köpa en juice eller en smoothie och ibland en muffin eller en bar.

Älskar Carlssons och hoppas mina barn och barnbarn också får gå där.
Elev
6 jan 2022

Dåliga lärare och dålig undervisning

Hej, jag har varit med om att många av mina vänner har blivit bodyshamde. Många har blivit påverkade av detta och tycker också att det varit väldigt dålig undervisning under lektionen, då man inte lär sig mycket.
Föredetta elev
6 jan 2022

Omklädningsrum

Allmänt otrygg skola men omklädningsrummen är värst. Jag har varit med flertal gånger om att lärare låser upp låset till rummet utan anledning. Min kompis bytte om och satt i bara underkläder. Vi sa flertal gånger att stänga dörren och en annan kompis gick till och med och skulle stänga men han vägrade släppa taget. Vi sa sedan detta till en lärare men inga åtgärder inträffade.
Föredetta elev
6 jan 2022

Inte bra!

Flera lärare är väldigt respektlösa mot lever har bland annat varit med om att lärare kallar mina kompisar för ord som jävla ADHD unge, detta och mycket mer. Har gått till lärare och berättat om detta flertal gånger men de verkar inte bry sig alls. Finns bra lärare men det är sällan. Skolan framställs som antimobbning vilket jag tycker stämmer bland eleverna med tycker att lärarna inte ska lära ut om något de inteföljer, en lärare kom fram till min kompis och sa ’’ gud va du har blivit smal’’ inte okej att kommentera någons kropp oavsett. Skolmaten
Föredetta elev
6 jan 2022

Carlssons skola

Alla mina kompisar går där och dom hatar de
Elev
23 nov 2021

Trevlig skola!

En riktigt bra skola med disciplinerade lärare. Stort fokus på utbildning och trivsel. Grupperingen i skolan har varit rätt stor men jag tycker inte det varit något bortom det normala. Rekommenderar skolan för dig som siktar långt.
Föredetta elev
22 jun 2021

Prestation och status

Har tänkt mycket på min skolgång under 90-talet och att det är svårt att bedöma om den var bra eller dålig - det finns väl ingen som trivs på helt på grundskolan och framförallt inte på högstadiet? Det går bara att konstatera hur det var.

Duktiga lärare, hög nivå på utbildningen och trevliga lokaler. Lärare som inte var bra byttes snabbt ut. Fina, återkommande traditioner med vårsoaré på Grand Hotel och adventsgudstjänst i Hedvig Eleonora.

Prestation var viktigt för såväl lärare som föräldrar.
Å ena sidan var det rätt skola för att vara högpresterande. Lärarna såg någorlunda till att individanpassa utbildningen så att den låg på rätt nivå för alla. Jag fick svårare läxor än klasskompisarna redan från 6-årsverksamheten (sedan kan man ifrågasätta rimligheten i att ha läxor så tidigt, men det är en annan sak). I matematik i högstadiet fanns det särskilda grupper både för elever som behövde extrastöd och för de som behövde svårare utmaningar.
Å andra sidan var det tufft att vara en måttstock och måltavla för narcissistiska föräldrar som pressade sina barn till att tävla i provresultat och betyg.

Utöver vanlig betygshets fick vi betyg i ordning och uppförande från dag ett. Om man glömde att ha med sig penna till en lektion, blev påkommen med att tugga tuggummi eller om mobilen ringde under en lektion fick man en anmärkning som rapporterades till föräldrarna. Anmärkningarna samlades i en bok som kunde ackumuleras till att få en ”svart prick”, som sedan kunde användas till grund för relegering (det kanske var ett rykte - ingen blev vad jag vet relegerad under de 10 år jag gick på Carlssons). ”Ordning och reda” sa föräldrarna, och det stämmer ju - det kaos man har läst om i tidningarna hade aldrig hänt här. Det fanns dock en konstant överhängande press och skam associerad med att göra minsta fel.

Som många andra här har nämnt var status ett tema och jakten på den började i mellanstadiet. Tyckte som 12-åring att det var självklart att jag skulle ha dyra kläder och märkesväskor för tiotusentals kronor, det var nödvändigt för att passa in. Har som 30-åring - som fortfarande använder dessa dyra väskor jag fick då - insett hur orimligt det var att jag behövde dem i sjätte klass för att klara mig. Ingen fysisk mobbing förekom, men det var ett konstant pågående psykologiskt krig där den som inte levde upp till ständigt föränderliga krav blev utfryst. Barn vars föräldrar bodde någon annanstans än Östermalm, Saltsjöbaden eller Lidingö hade aldrig en chans.

Som vuxen hade jag aldrig utsatt ett barn för min skolgång, men jag är osäker på vilka alternativ som finns och om gräset är grönare på en annan skola. Jag kan bara konstatera att jämfört med gymnasiet, universitetet och livet som följde efter, så är jag glad att jag inte gick mer än 10 år i Carlssons.
Annat
16 mar 2021

Härlig gemenskap, bra samarbete

Klasserna är tighta, sedan finns ett system där klasserna byts ofta. Det tycker jag är bra då man får en större chans att lära känna fler kamrater. Jag kan förstå att vissa tycker att det är jobbigt att hela tiden behöva byta klass. Variationen är viktig.
Annat
11 mar 2021

En skola att utvecklas i.

Jag gick hela grundskolan på Carlssons. En skola där standarden är hög och undervisningen är kvalitativ.

Skolmaten har utvecklats, idag finns ett större utbud på mat. Om man inte gillar den maten som serveras finns alternativ, med bra sallad samt bröd.

Sammanfattningsvis finns inget att klaga på, skolan håller hög klass.
Annat
10 mar 2021

Lärarna ger stöd till eleverna i den mån som går.

Distansen denna vecka har fungerat på ett bra sätt, där lärarna hjälps åt för att eleverna ska kunna hänga med i ämnena. I vissa ämnen blir det svårare. Exempelvis Slöjd och Bild då det är svårt att måla på distans, eller hamra.

Dock så hjälps alla åt, det är svårt nu under dessa svåra tider.
Annat
24 feb 2021

Trygg och bra skola

Carlssons är ett tryggt ställe med kompetenta och lärare som bryr sig om sina elever.

Lärarna är alltid positiva, vilket gör att som elev blir det roligare att gå på lektionen. Stämningen är trivsam, ibland lite högljudd, på det hela taget mycket bra.
Annat
24 feb 2021

Bra skola

Skolan erhåller många olika typer av lokaler. Byggnaden består av bildsal, idrottssal, slöjdsalar med mera.

Detta gör att det blir nära till alla lektioner. På vissa skolor finns exempelvis idrottshallar inte i anslutning till skolans byggnad.
Annat
24 feb 2021

Fungerar, under rådande situation.

Klassrummen är rymliga, med alternativ att sitta och arbeta i uppehållsrummet.

Det finns två trappor, vilket möjliggöra att kunna hålla distans till resterande elever när det är många som ska ta sig upp i byggnaden samtidigt.

Under rådande situation fungerar det bra, under omständigheterna.
Annat
24 feb 2021

Elev på skolan

Rymliga klassrum, möjlighet att hålla avstånd finns. Finns det inte plats i klassrummet så kan man sitta ute i uppehållsrummet, som är väldigt stort och rymmer många människor.

Skolan består av två trappor, vilket möjliggör att kunna hålla ett större och mer omfattande avstånd till resten av eleverna.

Under rådande läge tar skolan ansvar för att hjälpa elever som hamnat efter, behöver extra stöd.
Annat
20 feb 2021

Skolelev

Roliga aktiviteter utanför skolan, skolan har nära till olika idrottsplatser samt museum.
Annat
18 feb 2021

Nöjd med skolan

Akademiskt en bra skola, med stora utmaningar från förskoleklass till 9:an.

Goda minnen från skolan, roliga lektioner.
Annat
18 feb 2021

Tidigare Elev

Hög standard med bra, välutbildade lärare. Bra resurser, skolmaten god.
Föredetta elev
2 feb 2021

Välj inte denna skola

Sjukt onajs skola med mycket grupperingar och utanförskap. Det bildas gruppchatter man inte är med i , det viskas bakom ryggen på en, folk dömer en för vad man har på sig och vem som har det nya modet.

Mycket press från lärarnas sida då dem tror att vi klarar hur mycket som helst. De lägger minst 3 bedömningar i veckan och flera läxor på det.

Skolan har bra resurser vilket erbjuder en trevlig skolmiljö, bra stöd från extra pedagoger osv.
Föredetta elev
22 jan 2021

Psykologisk misär

Om du vill gå i en skola där du måste se perfekt ut hela tiden med märkeskläder sedan bebisålder, bete dig som du har en käpp därbak, prestera som att du är högt uppsatt ämbetsman från 6 års ålder, ha hus i både Åre och Torekov och bo i en 400 kvadratare på Strandvägen, då är detta den perfekta skolan för dig.

Lägg till en översittig attityd där man ser ner på alla andra samhällsgrupper och människor som inte är lika lyckligt lottad som du, så är du en riktig vinnare.

Är du mer av den ”normala” medelklasskalibern i mentalitet, räkna med ett livslångt psykiskt lidande och många psykologtimmar. Men räkna inte med att andra som inte gått i denna elitiska skola kommer förstå dig.

Disciplin och hårt arbete den dag 1 i denna skola (vi pratar från årskurs 0). Ger resultat absolut om du bara ser till prestation. Så akademiskt en fantastiskt bra fördel men om du vill må bra i livet, välj en annan.
Elev
14 jan 2021

En bra skola med många brister

Har varit en elev på Carlssons sedan förskoleklass och har några av mina bästa minnen och kompisar därifrån. Mycket av det beror nog på att Carlssons har ett system där man byter klasser vartannat år för att lära känna alla på årskursen.

Dock börjar det redan i åk 4-5 bli tydligt med grupperingar och vilka som har status och inte. Det blir tydligt för alla på årskursen och de som är utsatta för att vara utanför eller inte "passa in" blir snabbt offer för "skämtsam" mobbning som personal antingen förnekar, ignorerar eller inte tar tag i. I samband med detta börjar även den grova prestationsångesten. Jag har hela mitt liv haft bra betyg men trots detta lägger lärare enorm press på sina elever med cirka 2 prov i veckan och minst 5 läxor dessutom. Lärarna hittar alltid en väg att lägga in fler bedömningsuppgifter än tillåtet, exempelvis genom att namnge dem som skrivuppgift under lektion eller läxförhör som bedöms till A.

Även om lärarna lär ut bra och har bra undervisning i allmänhet, med i exempelvis SO-ämnen där man alltid känner sig förberedd, så brister det i vissa punkter. Vissa grupper är extremt stora där den "mer utvecklade" mattegruppen just nu är cirka 27 elever medan den "minst utvecklade" endast är runt 5 elever. I många fall känns det även som att lärarna planerar sin undervisning och skriver prov för att sätta dit sina elever så att de ska misslyckas.

Appropå detta är carlssons metod för att hantera barnens misslyckanden otroligt underlig. De predikar om att lära sig av och acceptera sina misstag, men om man glömmer en penna 3 gånger på en termin måste man ha samtal med skolans kurator, som att det är ett allvarligt fel på en. 3 misstag till, då involveras föräldrarna och sedan tas det vidare till rektorn. Denna typ av "bestraffning" och dessa strikta regler gör att elever känner sig omotiverade och rädda för att misslyckas.

Men för att återgå till det sociala, även fast att det är fullt möjligt att komma in i dessa gäng så blir det svårt att skaffa nya kompisar på carlssons då man alltid är fast i "imagen" man har haft sedan mellanstadiet och även om man har många vänner så är det bara få man faktiskt känner att man kan umgås med. Rykten sprids snabbt i en sådan liten skola och alla vet allt om alla, inklusive information som man ser som personlig och privat.

Om du känner att du är väldigt social och klarar av stor press både socialt och betygsmässigt, då det är både töntigt att plugga mycket och att ha dåliga betyg, då skulle jag rekommendera carlssons. Allt beror på vad för intryck du gör i låg- och mellanstadiet, det avgör om du kommer ha 10 riktigt roliga år eller 10 mediokra år eller 10 helt kassa år.

Jag som elev i årskurs 9 ser att hetsen att vara cool, ha märkeskläder, vara perfekt och ha status börjar tidigare för varje år. Jag ser det redan hos våra fadderbarn i lågstadiet som är otroligt utseendefixerade och dömande.

Jag själv skulle aldrig sätta mina barn i denna skola efter mina upplevelser och mina 10 år här, men det beror också på hur man har det hemma och hur man har det ekonomiskt. Sorgligt som det är kan det vara avgörande för barnets välmående på Carlssons.
Elev
14 jan 2021

En skola med mycket grupperingar

Har gått på skolan i 10 år nu och har både upplevt mobbing och utanförskap, men har också fått några väldigt bra kompisar. Det har blivit bättre i de högre årskurserna, men det är fortfarande en skola med extremt mycket grupperingar där allt handlar om status. Vi har anti mobbing dagar då och då men det hjälper ingenting eftersom det har blivit en kultur på skolan som inte går att förändra. Skolan ger än även väldigt mycket prestationsångest och då man har minst 2 prov i veckan med massa läxor gör man inget annat än att plugga på fritiden. Lärarna är bra, men sätter för mycket press på eleverna som att vi går i högskolan istället för på högstadiet.
Elev
26 sep 2020

Fruktansvärd miljö

Skolan är en hemsk skola, med maffiga grupperingar. Man måste anpassa sig, och får inte vara vem man vill, eller se ut som vem man vill. Lärarna är extremt dåliga på att göra något åt saker, tillexempel mobbning och utanförskap. Skolan har ett extremt högt krav på hur man ska prestera, och har ca 2 prov i veckan, samt 5-6 läxor per vecka. Är extremt missnöjd med hur skolan är, och rekommenderar att inte börja på den.
Visar 30 av totalt 36 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen