Omdömen

2.8
Baserat på 36 omdömen och 310 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
17 dec 2023

Bra skola!

Jag tycker att skolan är jättebra. Känner mig trygg och tycker att lärarna undervisar bra.
Elev
1 nov 2023

Centrina - bra skola

Det är lugnt på lektionerna jämfört med min förra skola. Lärarna är bra och jag känner mig trygg
Föredetta elev
30 okt 2023

Föredetta elev på skolan!

Jag som elev på skolan vill ge mitt ärliga omdöme, samt syn och min bild av vad skolan gav mig och hur den var. Helt ärligt, blev otroligt besviken. Att föräldrar och ryktena innan årskurs 6 var så pass bra snack om än när man började gjorde mig både besviken men också ledsen. Först och främst tycker jag att lärarna hellre fäller en friar, de vill säga att dem ser små problem i betygen mycket mer än det man faktiskt gör bra! Tycker även lärarna var välldigt dåliga med att ge feedback och att ge oss en tydlig bild på vad vi behövde göra bättre samt vad vi kunde göra för att nej högre betyg.. tycker detta är synd för detta med till att många elever inte kunde nå dem betygen dem ville. Jag skulle inte säga att jag rekommenderar denna skolan för du sätter ditt barn i en otrygg POSETION där du inte vet som föreldrar hur ditt barn ligger till. Chocken som förelder kommer väll när betygen sätts och för eleverna. Så innan du väljer att placera ditt barn här tänk till en gång till innan…
Elev
21 okt 2023

Trygghet och studiero

Gått på skolan i ett år. Jag upplever att jag får bra undervisning och att det är studiero på lektionerna. För mig är det tryggt att lärarna säger till de elever som inte sköter sig och att det är mobilfritt. Maten är helt ok.
Personal
24 aug 2023

Dålig Vill att alla elever ska vara lika Har ingen koll om mobbing

Bryr sig inte om eleverna
Elev
22 aug 2023

Gå i Centrina och få depression på köpet!

Bajs skola, Aldeles för mycket regler och lärare som gråter över minsta lilla sak, Rektorn bryr sig inte om sina elever och skolan har en allmän skev bild på kunskap och lärning, gå i centrina om du vill bli deprimerad!!!!
Elev
19 aug 2023

Välj inte centrina.

Sämsta skolan eleverna tvingas att jobba timmar i streck och om man inte sitter tyst och jobbar hela tiden blir man utskälld lärarna bryr sig ingenting om elevernas mentala hälsa o h favoriserar elever. VÄLJ EN ANNAN SKOLA OM DU VILL MÅ BRA
Elev
19 aug 2023

ÅNGRAR GROVT ATT JAG VALDE CENTRINA

Lärarna tänker inget alls på elevens mentala hälsa, minsta lilla tjafs och det blir MASSA möten med lärare som väljer en av elevernas sida, lärarna favoriserar eleverna som enbart sitter knäpptysta och har dem bösta betygen. Det finns inga raster vilket leder till sjukt mycket stress, man måste sitta o jobba jättelänge utan att få gå på tia eller ta någon paus. Frågar du kompisen bredvid dig vad du ska göra får du massa skäll, man får även mail/hemringning hem av minsta lilla sak. VÄLJ ANNAN SKOLA
Elev
21 apr 2023

Ordning och reda samt studiero!

Jättebra skola! Ordning och reda samt studiero på lektionerna. Alla som går här har VALT att gå här. Förstår inte varför så många klagar , varför bytte ni inte skola om allt var så dåligt? När jag började gymnasiet var jag väl förberedd. Rekommenderar skolan till 100 proc!
Föredetta elev
7 feb 2023

Centrina kviberg suger

Stressigt som fan, lärarna stressar en som i helvete.
Maten va piss och man fattar int va vad fan dem va på.

Jag upplevde det som en otrygg och stressig miljö och så gjorde många av mina vänner, uppgifterna är oklara och man får typ aldrig bra instruktioner.

Den press som lärare på Centrina sätter på eleverna är så himla stor och har gjort att många jag känner blev utbrända snabbt och stressade som fan.

Reglerna är så himla skumma och lärarna följer int ens reglerna så som dem är menade.
”Inga mobiler får synas inne på skolan” är onödig och svin konstig, dem tog dem den från min bakficka och ut ur mitt skåp fast att jag int använde den.

vi får int gå på toa under lektionerna och vi får int va inne på rasterna fast de är typ -5 grader eller regnar.
Lärarna suger.

Älskar Sevdie dock🤭
Förälder / Vårdnadshavare
25 jan 2023

Helt ok

Bra skola med ordning och reda, dock bristande kommunikation från skolans håll där enbart utvecklingssamtalet är den kanalen man får information via.
Föredetta elev
12 jan 2023

Tvärbra skola!

Skolan passar elever som klarar av att vara självständiga, men även elever med svårigheter. Att skolan inte skulle ge extrastöd till elever med svårigheter är total BS!!! En kille i min klass hade praktiskt taget en speciallärare helt för sig själv som hjälpte honom med allt. Lärarna må vara stränga men så länge man inte är någon ADHD kid som inte tål någon form av tillrättavisning är det knappast något problem, om något bidrar det bara till bra arbetsro. Kvibergsskolan är också ett bra alternativ, om man vill bli gängkriminell... :)
Förälder / Vårdnadshavare
30 sep 2022

Jätte dålig

Sån dålig skola Lärare och rektor vill att alla ska vara lika Hjälper inte dom som har det lite tuffare Ska aldrig rekommendera denna skola
Elev
5 sep 2022

Välj en annan skola om du inte vill bli deprimerad

Lärare förväntar en att man ska göra ALLTING själv, man får inga bensträckare och vi får heller knappt gå på toa. Lärare gråter över minsta sak och vi har jättestränga regler och blir behandlade som skit, om man inte är en perfekt knäpptyst elev som jobbar under alla de timmar som vi måste sitta och jobba i streck. Snål skola som ger dålig mat och ett halvt ruttet äpple en gång i veckan för att ge oss ”energi”. Centrina tar bort all motivation för skolan, VÄLJ ANNAN SKOLA!!!
Elev
5 sep 2022

VÄLJ ANNAN SKOLA!!!

lärarna blir arga för minsta lilla och man har ingen som helst frihet på skolan. Maten suger och man får oftast inte den hjälp man behöver. lärarna favoriserar och istället för att lärarna ska hjälpa dom "stökiga" så trycker de ner dom och gör allt värre. Lärarna har ingen som helst förståelse för elevers problem utan vill ha allt på sitt sätt och följer därför endast sina egna viljor. De ljuger även för föräldrar, t.ex så säger de till föräldrar att man gärna får ta med mellanmål och dricka till lektioner men när man väl gör det blir man utskälld. Välj helst en annan skola, MVH elev i 9an
Elev
8 jun 2022

kattastråf

sämsta jag vart mä om helt otroligt dåliga lärare dom blir arga för allt man gör kan inte ens äta utan att få mejl hem.
Förälder / Vårdnadshavare
3 jun 2022

Klarade det trots Centrina

Centrina godkände inte vår ungdom i ett av kärnämnena - trots en pandemi där mycket av lektionerna skett på distans.
I betyget skrev skolan att eleven har möjlighet att bli godkänd med lite tid. Men skolan hade all den tiden. Skolan var heller inte villig att satsa på sommarskola med möjlighet till att bli godkänd efter vårterminen. Vår ungdom kom ändå in på gymnasiet och det önskade programmet om än inte på skolan hen önskade. Väl på gymnasiet godkände läraren vår ungdom inom en månad från skolstart, utan några särskilda insatser eller stöd. Och efter det läste hen in hela kursen/ämnet på kortare tid än övriga som redan var godkända. Skillnaden mot Centrina- läraren tog sitt fulla ansvar. Testade regelbundet och hade snabb återkoppling till eleven. Inte som på centrina där vi alltid fick efterfråga hur det gick med resultaten och tiden gick utan att något hände (På det viset en flumskola). Det som saknades på Centrina är också en fråga om inställning och vilja. Skolan har tyvärr en väldigt snäv syn på sitt uppdrag och saknar en positiv syn på eleven och förståelse för barns olikheter. Nu är vår ungdom godkänd och har fått möjlighet att fortsätta på den skolan som hon önskade från början. På grund av Centrina ett år senare - men hen klarade det, trots Centrina!
Föredetta elev
1 jun 2022

Helt värdelös skola

Vart ska jag starta, lärarna gråter för minsta lilla, man får mail hem ifall man drar skämt om fel saker, de tål ingen kritik överhuvdtaget varken lärare eller rektorn och om man säger emot skolan eller lärarna och säger något som de inte vill höra så blir man bestraffad, kollektivbestraffning är något de älskar, undervisningen är helt okej i vissa ämnen men värdelös i andra, det ända som är bra är maten
Elev
28 apr 2022

Apatiska robotar sökes

Det är en väldigt tråkig skola där man inte får ha en personlighet. Minsta lilla så blir dom arga, "aldrig haft en så stökig årkurs", händer ingenting. Någon la ett äpple i toan någon gång och nu får vi inte använda toaletterna. Kollektiv bestraffning gillar dom. Lärarna år sura och tråkiga. Dröm eleven för dom är en apatisk robot. Knäpp tyst på lektionerna men ändå klagar dom på att det är dålig arbetsro. Dåliga instruktioner, en skola för elever som klarar sig själva. Förstår man inte ber dom en att läsa igen och tänka efter.
Föredetta elev
23 mar 2022

Fick med mig bra kunskaper till gymnasiet

En skola där lärarna såg och uppmärksammade oss elever. Lärarna fanns tillgängliga och tog snabbt tag i saker som hände. Kanske är det några av dem som blivit tillsagda som skrivit negativa omdömen här på parrot? När jag började gymnasiet hade jag mycket mer kunskap med mig än mina andra klasskamrater från andra skolor. Jag hade lärt mig studieteknik vilket behövdes på gymnasiet. Jag är jättenöjd med min tid på Centrina Kviberg.
Elev
21 feb 2022

Utmärkt

Skolan är bra, kvalitet på lärarna och lektionerna, maten är också bra och jag själv missar cirka 1 måltid per månad om man jämför med min förra, kommunala skola där siffran var 5 missade per vecka.
En del lektioner kan dock vara likadana och enformiga men man lär sig mycket och i helheten så är dem i högsta klass.
Elev
10 dec 2021

Dom dödar glädje

Tråkigaste skolan någonsin, börja inte här om du vill ha ett socialt liv utan lärare som skäller på dig för minsta sak. Vi får konstant skit för små saker, dom är alltid besvikna på oss, aldrig stolta. Du får heller ingen hjälp av lärarna så det är som att man måste lära sig själv.
Förälder / Vårdnadshavare
14 okt 2021

min upplevelse !!

mycket läxor dålig skolmiljö , lränarna är taskig
Förälder / Vårdnadshavare
14 sep 2021

Kvalitetsmässig god utbildning

Kan som förälder rekommendera Centrina Kviberg då vi tycker att skolan på ett medvetet & tydligt sätt säkerställt en kvalitetsmässig god utbildning som står sig gott upp i gymnasiet!
Elev
9 sep 2021

sämsta skolan någonsin

lärarna gråter för minsta lilla sak. ******* är jättedålig kan va den sämsta ******* jag haft. Framför allt favoriserar dom tjejerna långt framför killarna.
Förälder / Vårdnadshavare
9 jun 2021

Undvik Centrina Kviberg

Hemsk arbetsmiljö för många av barnen, eleverna är stressade mår ofta dåligt och gråter på kvällarna. ******* *** inte kritik eller om det finns synpunkter på undervisningen.
Skolan och****** vill ge en fin bild av verksamheten utåt, men eleven och barnen på skolan finns det ingen omtanke om. Undvik och välj en annan skola.
Förälder / Vårdnadshavare
7 jun 2021

En skola som gör det väldigt enkelt för sig!

En skola som gör det väldigt enkelt för sig!
Undervisning verkar handla om att lägga ut läxor/uppgifter som eleverna ska redovisa. Provsvar som läggs ut el visas på förhand. Elever som har tillgång till provsvar. Alltid samma koncept år efter år med spårvagnsorientering en gång per termin/läsår. En snål skola. Glasspinne på avslutningen. Eleverna tar inte del av kultur, studiebesök el av samhället utanför skolan. På centrina erbjudas antingen vegetarisk kost el ordinarie kost. Möjlighet att välja mellan två rätter finns inte, som på många skolor. Stödinsatser är begränsade och för syns skull. Eleven är inte i centrum. ********** **** ****** ** ******.
Elev
1 jun 2021

Inte bra

Inte alls bra. Lärarna sätter alldeles för mycket press på eleverna vilket resulterar till stressade elever.
Föredetta elev
26 sep 2020

Superduper

-Lärarna vill att eleverna ska lyckas
-Bra skolmat
-En bra sammanhållning mellan klasserna
-Finns ingen mobbning
Förälder / Vårdnadshavare
12 mar 2020

Bra skola

Jag är förälder, denna skola rekommenderar jag starkt. Allt ifrån rektorn till lärarna.
Visar 30 av totalt 36 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen