Omdömen

3.0
Baserat på 35 omdömen och 284 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
19 nov 2023

Som en sekt.

Alldeles för stränga regler, bryr sig om fel saker. Lärarna kollar igenom ens skåp utan tillåtelse hela tiden vilket inte kändes så bra. Säkert en bra skola för de som älskar skolan och har hög diciplin. Men vill du ha ett privatliv och vänner är centrina inte skolan för dig. Dessutom får man inte ta hem datorna vilket är jätte skumt när allting är på datorn, skolan räknade med att alla elever hade datorer hemma. Och även om man har det hemma är det jobbigt med inloggningar osånt. Lärarna favoriserar för mycket och det är väldigt tydligt. Lärarna har pratat skit om andra elever framför folk. Lärarna pratar även skit om andra skolor och får centrina av framstås om ”drömmens skola” . Finns så sjukt mycket mer att säga om denna sjuka skolan.
Förälder / Vårdnadshavare
26 okt 2023

Tänk på ditt barn

Om du vill att dina barn ska få depression, ätstörningar och färska ta livet av sig. Så tipsar jag om denna skolan många barn på denna skolan har försökt ta sitt liv för hur dom mår av skolan och hur lärare och skolmiljön är dåligt. Snälla hitta en bättre skola och få bort denna skola för gott
Förälder / Vårdnadshavare
13 jul 2023

Skolan lever på gamla meriter

Kan tyvärr inte rekommendera skolan. Konservativ, ingen förnyelse på tre år. Så mkt spännande innovativ verksamhet i närområdet som hade jag hoppats på utbyte med. Svagt socialt stöd och märkligt (hetsande) bemötande från lärarnas håll.
Personal
8 jun 2023

bästa bäst

bra och ordentligt väldigt bra allt
Elev
20 maj 2023

Centrina är sådär

Skolan är inte inriktat på arbetsro, men det är inget som riktigt förekommer. Majoriteten av lärarna är inte bra medans ett fåtal är prima. Liten skola och extremt liten skolgård. Hyfsat god mat men inte mycket variation på maten, då man får typ samma mat på olika dagar varje vecka. Väldigt snåla, går din mapp sönder så behöver man betala för att få en ny. Detta gäller originellt också med pennor och sudd men det brukar inte lärarna bry sig om. Schemat är bra och alla årskurser slutar tidigt på fredagar.
Annat
26 apr 2023

👍..................

Utmärkt
................ . ........
Förälder / Vårdnadshavare
29 jan 2023

Diktatorisk skola

Skolledning och lärare undviker att interagera och lyssna på föräldrars åsikter med inställningen att föräldrar bara är jobbiga och de själva är professionella pedagoger och alltid vet bäst. Extremt mycket läxor och högt tempo vilket skapar stress hos både föräldrar och elever. Militärisk ordning prioriteras framför trivsel. Komprimerade skoldagar utan raster. Liten skolgård där man inte får spela vare sig fotboll eller basket för att det kan störa grannarna.
Möjligheter till fritidsaktiviteter inomhus saknas helt.
Föredetta elev
29 jan 2023

Dålig skola

Skolan är väldigt dålig, den fokuserar bara på de elever som har lätt att lära sig och skiter sedan helt och hållet i dem som behöver lite extra stöd. Det sker mycket favorisering och är man inte en favorit hos läraren kan man räkna med att få sämre hjälp och betyg. Det finns ingen bra skolgård och inte tillräckligt med raster.
Elev
22 dec 2022

Strålande skola!

Jag började i somras och går i 6C. Alla lärare är bra och undervisar jättebra så att man verkligen förstår. Maten är god man får varierat, god sallad och mjukt bröd till maten. När skolan fyller år så får man tårta vilket uppskattas mycket av eleverna. Arbetsron är jättebra man kan verkligen fokusera bra och det är nästan alltid tyst så att man kan jobba bra. Jag känner mig väldigt trygg och säker och det finns ingen mobbning iallafall i 6an vilket är jättebra. Skolan är också fräsh och ren speciellt toaletterna, vilket jag uppskattar väldigt mycket. Jag tycker att skogården är liten fast det gör den lite mysig och säker. Det finns en basketplan och två king rutor. Jag gillar att skolan hittar på olika aktiviteter med hela årskusern och inte bara en klass. T.ex skridskor, olika tävlingar o.s.v.
Jag rekommenderar verkligen att börja på Centrina Lindholmen.
Elev
12 dec 2022

Nuvarande elev

Den suger mvh en elev på centrina. Helt ok mat men det är samma mat varje vecka
Svinkonstiga regler samt lärare
Förälder / Vårdnadshavare
3 dec 2022

Betyg

Det är vissa av eleverna dem väljer ut och satsar på resten får ett F och vissa fall E betyg
Förälder / Vårdnadshavare
22 okt 2022

Alla elever förtjänar ett Centrina

Är förälder till elev som satsar på skolan och avskydee stök, oordning, låga ambitioner och mediokra lärare på kommunala skolan. Bytte ensam till Centrina. Bästa som hänt enligt junioren säger hen. Som föräldrar kunde vi inte önska bättre. Proffsiga och kunniga lärare, ordning, arbetsro, alltid extremt snabb återkoppling, tydlig info och web-portal. Elever från alla områden och olika nivåer. Upplever ingen märkeshets och snobberi. Byggnadena är gamla men väldigt välstädad, fräscha toaletter, god skolmat. Skolan vårdar traditioner - lär om skolans historia, firar med tårta när skolan fyller år, skolresa mm. Lär eleverna respekt och stolthet. Enkelt vara förälder på Centrina.
Föredetta elev
20 okt 2022

Bästa skolan någonsin.

Centrina var den bästa upplevelsen i mitt liv! Slutade tyvärr i somras men vi pratar fortfarande ofta om hur mycket vi saknar skolan. Jag är helt säker på att jag aldrig kommer gå med en bättre klass, i en bättre skola eller ha bättre lärare än här.

Det bästa med undervisningen är att man blir helt grymt förbered inför gymnasiet! Oavsett vilket program man väljer att läsa vidare på så är det mesta saker man redan gjort tidigare på centrina.

Gemenskapen är också den bästa! Jag har aldrig upplevt att det finns olika statusgäng som det ofta finns på skolor för alla är liksom en del av någonting. På skolresor som friluftsdagen när vi åker skidor med hela skolan kan man oftast prata och umgås med folk man kanske inte alls känner.

Lärare bryr sig verkligen om en på centrina. Det är tydligt att de vill att man ska nå höga betyg och klara livet bra och allting är väldigt personligt.

Schemat är också jättebra! Eftersom man har 5 minuter mellan varje lektion och 40 minuter till lunchen blir dagarna betydligt kortare eftersom lektioner aldrig blir inställda och det inte är några håltimmar!

Slutligen är maten också helt underbar! Skolmat brukar oftast vara okej som bäst men på centrina hönder det ofta att maten faktiskt är GOD!
Föredetta elev
20 okt 2022

Börja inte här

Att börja på Centrina var det sämsta beslutet jag tagit i hela mitt liv. Man blir deprimerad, utbränd, oerhört stressad och får inga vänner. Lärarna är bra men allt annat är dåligt.
Elev
12 okt 2022

Dålig skola

Själv går jag på skolan, rasterna vi har är 40 min inkluderad lunch. Skolgården består utav en basketplan och 2 kingrutor, på basketplanen får man inte ens spela och i min årkurs får vi inte ens ha bollar på rasten, vilket betyder att vi inte ens kan köra king. SKIT DÅLIGT
Elev
29 aug 2022

6A 4 ev

Fanastiskt åsso om man får säga det själv
Personal
19 aug 2022

Bra skola

Jätte bra skola med bra lärare, Jätte bra för dig med lågt iq och låg kompetens, men välj santos om du har valet
Föredetta elev
16 aug 2022

Pluggigt

Utvecklade mig väldigt mycket men väldigt stressigt. Lärarna varierade. Lindholmen där det ligger är fult.
Förälder / Vårdnadshavare
28 jan 2022

Vakna upp alla VUXNA som vistas på Lindholmen!

Riktigt dålig och farlig skola!!!!!!
Yrkes kriminella försöker rekrytera yngre barn för att sälja knark och göra tjänster för dem. Och hotar sedan att dem ska gå på deras familj om dem inte gör som dem säger.
Det säljs och används droger runt hela Lindholms området.
Lärare är oengagerad och generellt har dålig attityd.
Hur polisen, vuxna på Centrina och i resten av Lindholmen bara kan blunda för allt det medans barnens framtid förstörs är helt obegripligt för mig.
Om polisen en dag gick in civilklädd i Centrina eller en annan skola där och letade uppe i takplattorna i toaletter eller i korridorer hade dem nog hittat ett och annat.
Göteborgs stad försöker hålla upp en fasad att Lindholmen är en "Science park" och ett kontor/universitets område, men den är allt förutom det.
Jag avrådde starkt att min son inte skulle gå dit, men han gick ändå och ångra det så enormt, så nu ska han byta så snabbt vi kan.
Under ett år har han sätt ungar som gömmer knark och vapen och som har blivit misshandlade av andra kriminella gäng.
Och idag 2022-01-28 så blev en unge misshandlad så att det fanns blod på marken av ett 20tal äldre ungar, OCH INGEN POLIS KOM DIT, INGEN LÄRARE utan hans pappa fick komma med taxi och köra han till sjukhuset.
Den störstas tragedin är alla oengagerade föräldrar som bara blundar för allt det här och låter det fortgå.
Förälder / Vårdnadshavare
8 dec 2021

Riktig dålig skola

Jag som hade så stora förväntningar om skolan.Ingen bra skola. Alltihop är som en tävling. Kommer man från fel skola från början blir man nertrampad och får F i betyg. Det är som två lag en grupp där man satsar på en grupp som mår dåligt. Vissa fall.Rektorn lyssnar inte på föräldrarna. Är man dålig från början. Ska man verkligen inte gå ditt. Det är ingen skola som hjälper eleverna.
Elev
28 sep 2021

den är v

den är väl hel okej. På grund av att det är en väldigt stressad miljö bara i allmänt så mår man lite sämre och inte är lika peppad inför lektionerna.Det är dock ganska bra lärare då man förstår och hänger med de flesta eleverna är ganska trevliga om man pratar med dem specifikt men i grupp kan de vara lite irriterande.Men övrigt en helt ok skola.8:
Föredetta elev
20 aug 2021

Skolan är överskattad

Det är bra lärare och komprimerade dagar, men det är inprincip det enda bra med skolan. Rektorn är otrevligt och elevinflytande är inprincip noll. Elevrådet har inte ett säg i något. Vibben är också dålig på skolan, det är väldigt tävlingsinriktiat och allt ska jämföras med varandra, men det kan också vara varit min årskurs.
Elev
19 aug 2021

En helt okej skola bror

Bra lärare rent undervisningsmässigt men sisodär med att hantera konflikter osv
Annat
21 jul 2021

Dålig skola enligt mig

Min dotter passar inte in
Elev
12 jan 2021

Inte för alla

Både för- och nackdelar som tynger ner varandra, lärare har väldigt bra kontakt med hemmet och mailar ofta hem så fort man bryter någon av skolans regler. rektorn och skolans styrelse är dock sjukt otrevliga. känns inte heller som att skolan bryr sig riktigt om vad eleverna känner och vill förändra, utan de mest tänker ytligt. sedan är lokalerna och studieron väldigt bra från min upplevelse. vi har väldigt korta dagar jämfört med andra skolor och på fredagar slutar man oftast efter lunchen. men är du någon som är studiemotiverad och vill satsa högre och är den ”duktiga” eleven skulle nog skolan passa dig.
Elev
6 okt 2020

Kasst

Riktigt jäkla dåligt. Lärarna lägger så extremt mycket på oss elever, nästan så att man måste plugga på helgerna (gäller även studiemotiverade elever), stökiga elever som inte kan hålla käft, vissa av lärarna är oförmögna att säga till ordentligt, rektorn och huvudmännen är inte bra med alldeles för stränga regler, rektorn är konflikträdd, ingen likabehandlingsplan eller liknande finns, elevrådet är meningslöst eftersom alla förslag läggs ner av rektorn, bambatanten är en riktig surtant, extremt my let press på eleverna. Detta för att nämna vissa grejer.

Visst det finns bra grejer tex att de flesta lärarna är bra utbildade, men det hjälper inte riktigt i hur resten av miljön ser ut. Har du chansen så sök till en annan friskola där det är lite mer slack på skolan om du som elev inte vill bli deprimerad och sönder stressad och du som förälder inte vill ta hand om ett väldigt stressat barn.
Elev
30 sep 2020

Ingen bra skola

Rektorn är väldigt favoriserande. Elevrådet som skolan har finns enbart för att det ska se ”bra ut”. Om man kritiserar skolan, arbetssätt eller lärare märks det tydligt att man tydligen gjort nåt fel.
”Fel” politiska åsikter leder dessutom till bråk med lärare, ogillande blickar av annan personal och allmän negativ attityd mot en.
Tjejer favoriseras dessutom starkt (vilket de flesta tjejer kan hålla med om).
Lärarna bryr sig mest om de högpresterande eleverna och därför hjälps inte de som har det svårt särskilt mycket.
Skolan passar den elev som är väldigt studiemotiverad, den elev som är tyst och den elev som är ”perfekt”.
Förälder / Vårdnadshavare
19 aug 2020

Rekommenderas!

Suverän skola med högst engagerade lärare och rektor. Ingen mobbning tolereras och det är total arbetsro. Sonen blev en helt annat sprudlande glad person sedan vi bytte skola och han ser framemot skolan varje dag nu! Så härligt att se! stor eloge till de fantastiska lärarna!
Elev
30 mar 2020

Utmärkt skola

Utmärkt skola, lärare är riktigt duktiga och vet vad de gör.
Elev
27 jan 2020

Bra skola

Bra skola, lite stökigt ibland men lärarna är bäst!
Visar 30 av totalt 35 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen