Omdömen

3.6
Baserat på 3 omdömen och 27 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
13 maj 2021

90 Talets visdom

Hejsan

Jag fick i Charlottenborgsskolan från 1997 till början av 2000 talet. Kommer ta en lång historia kort.

Jag började i klass 1 när jag började på skolan, jag har ett utländskt ursprung hade bott i Sverige sedan 1996 kunde prata svenska med brytning och hade svårt och passa in i början då det inte var så många med utländsk backrund.

Den klassen jag hamnade i med dom lärarna vi hade var helt underbara, otroligt fint bemötande några av dom bästa lärare jag någonsin har haft.

Sedan fanns det tyvärr andra lärare/ fritidslärare/ vakter som tyvärr inte var det bästa exemplet i samhället.

Och detta har jag tagit med mig i livet tyvärr som vuxen, oftast när det skedde något dåligt i skolan så var jag eller några andra med utländsk backrund som vissa tittade på och skällde ut.

Jag kommer ihåg första månaderna jag började i skolan så omringade 10-15 svenska barn mig bara för jag hade svart hår och inte liknande dom andra och började slå på mig på grund av min backrund och olikhet jämtemot dom.

Lärarna såg bara på tyvärr när det hände och gjort inget åt det, dom flesta iaf. Fanns 2-3 lärare som brukade hjälpa mig av av ett tio tal. Många lärare kollade på och skrattade när dom andra barnen kastade stenar på mig och slog mig.  Jag hade inte gjort något alls utan bara för att jag fanns.Efter några dagar man hade fått vara en slagpåse  med blåmärken och sår överallt på kroppen så var det nog. Så hittade  jag  video kassetter VHS som mina föräldrar hade gömt  undan från mig och min bror.

Där fanns det Kungfu filmer med Jackie Chan, Bruse lee och Jet Lee då började kolla på filmerna och öva  så jag lärde mig hur jag skulle försvara mig och  slå tillbaka.


Varje  morgon  när skolan började  gömde jag mig i buskar eller bakom  något skol hus tills alla elever hade gott in.


Denna morgon gjorde jag samma  sak om vanligt,  på rasten så fanns det ingenstans  och  ta vägen.  När jag gömde mig på toaletten blev man ut tvingad av lärarna.


När jag kom ut  så började samma barn  anfalla mig , vissa hade skateboard  andra hade  inlines  andra sprang bara mot en  drog ner en i marken och började spara.

Jag sa att jag inte ville bråka  men det hjälpte inte. Så jag började  skydda mig själv som i filmerna  jag hade lärt mig och det hjälpte inte så jag började slåss mot dom för att skydda mig själv.  


Det roliga var att det var  inte först då dom  lärarna/ rastvakterna / fritidsledarna  som hade skrattat åt mig  tidigare  börjat lägga sig i.


Då fick jag  utskällningar för att jag var bråkig  i skolan för jag  skyddade mig själv. ingen annan fick ta smällen bara jag.


Efter några veckor upp till några månader så slutade barnen bråka med mig då jag hade skaffat mig vänner i klassen.  Då  började ungarna ge sig på nyare  elever med utländskt  bakgrund


Under hela tiden så fanns det en  fritidsledare vakt på skolan som  jag inte kommer nämna vid namn  han brukade ta in mig i ett litet rum vi hade mellan 1an och  fritidsrummet  och slå mig i magen  väldigt hårt.  Bara för att jag var  utlänning och det sa han  också samtidigt med massvis svordomar.


Jag vågade inte säga något till mina föräldrar då han hotade mig  med olika saker.

Detta pågick över ett halvår, från första veckorna jag började i skolan tills några år framåt. Efter något år så började min lillebror i skolan då vart det som värst. Han var lite busig pekade tunga år lärarna och brukade sjunga lite ramsor om dom. (roliga ramsor) Han hade för mycket energi men va snäll. 

Då började han också få stryk av fritidsledaren, han tog in honom en gång och slängde honom på bordet och han hamnade på marken och mot vägen sen.  (Min bror började på fritidsgruppen innan klass 1)
Sen var det väldigt ofta han slog honom i magen både framför mig och när jag inte var där. Sen började han slå oss mellan benen. 

Efter flera veckors stryk så förstod vår mamma att något var fel och började fråga ut oss. Vi började säga att vi bråkade mot varandra eller andra elever. Tillslut trodde hon inte på oss mer och vi sa sanningen. Våran mor pratade med rektorn (en kvinnlig rektor) rektorn trodde oss inte. Och sa att vi inte fick polisanmäla detta då det inte ser bra ut för oss. 
Men han fortsatte slå oss i perioder, tillslut hotade min mamma att polisamäla då tog det slut. Våran mor hade över 5-10 samtal med rektorn men dom gjorde inget och trodde oss inte.  Eller så brydde dom sig inte...


Detta har påverkat både mig och min bror i vuxen ålder, anledningen att jag skriver detta  är.. 

Jag vet inte behövde få ut det och släppa det efter alla dessa år i tystnad.
Jag behöver inte ha något svar på detta, jag menar inget dåligt med detta. Men detta är inget någon ska behöva vara med om. Detta är inte något som ska pågå i någon skola alls. 
Jag har mer info men går jag in på mer så kommer personen pekas ut så kommer låta bli och gå in på mer än detta. 

Det är fel och behandla barn med våld. 
Kärlek och respekt till er alla!
Elev
29 aug 2019

Super bra skola!!!

Jag älskar den här skolan och hoppas på att det blir bättre för de nya barn.
Elev
29 aug 2019

Super bra skola

Jag älskar den här skolan och önskar bara att den blir bättre för de nya barn.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen