Omdömen

3.4
Baserat på 12 omdömen och 94 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
5 okt 2023

Vård

Vård och omsorg på consensum

Skolan är väldigt stökig och högljudd. Lärarna är väldigt 50/50 , vissa är helt fantastiska och vissa kan man undra vilken underjordisk håla de har kravlat ut ur. De dåliga lärarna är extremt dåliga och de bra lärarna är extremt bra. Vissa lärare har inte ens en lärarutbildning, och om de är yrkeslärare har de inte den erfarenhet som behövs för att vara yrkeslärare. Maten har blivit bättre, men matsalen är alldeles för liten, ibland får man stå och vänta i över 10 minuter på att ett bord ska bli ledigt. Rektorn är extremt dålig på sitt jobb, hon lyssnar inte på eleverna över huvud taget. Hon tar väldigt konstiga beslut, som t.ex att dörren till klassrummet ska låsas på morgonen när lektionen börjar. Detta blir ett väldigt stort problem för de elever som pendlar då tåg osv ofta är försenat, då får man stå utanför dörren och vänta tills läraren släpper in en (och får frånvaro den tiden som man inte är i klassrummet) bara för att Skånetrafiken krånglar. Är det verkligen rimligt att man ska riskera indraget csn bara för att tåget är försenat? Skolan är även väldigt trång med tanke på hur många som går där, det finns nästan aldrig någonstans att sitta på rasterna då alla soffor/bord alltid är upptagna. Att ta sig runt i korridoren/gå till sitt skåp om man slutar samtidigt som några andra klasser är helt omöjligt, eftersom att korridorerna är så trånga. Skåpen är extremt små, man får inte ens plats att lägga in sin jacka i skåpet på vintern. Den enda gången jag skulle rekommendera att du går på consensum är om du tvunget vill gå vård och omsorgsprogrammet i lund, eftersom den enda andra skolan med vård i lund är vipan (vilket jag har hört ska vara ännu sämre). Annars hade jag rekommenderat att välja en skola i Helsingborg istället.
Elev
27 maj 2023

Läs och ta in allt som skrivits! bättra på er.

Skolan är väldigt liten och majoriteten av alla skolans elever är ofantligt högljudda både på raster och på lektionstid. Alla årskurser och linjer har rast exakt samtidigt under hela dagen också vilket gör skolan ännu mer rörig. Inte nog med att utrymmet redan är minimalt är elevernas skåp det också, man får inte överhuvudtaget plats med sin väska där inne med tanke på att böcker och dator tar upp hela skåpet.
Det finns även lärare som bedömer och undervisar på sitt egna lilla sätt vilket inte heller är rätt då vissa bedöms orättvist i betygskriterierna. Oansvariga lärare som kan glömma att skicka ut mail på vad vi ska göra eller vart vi ska vara, mentorer som inte tar del av och uppfattar elevernas önskan eller behov, rektor som inte överhuvudtaget värderar eleverna och bara tänker enligt hennes bästa och vad hon vill mm.
Elev
27 feb 2023

Vård

Börja inte här

Allt är skit förutom typ 3 lärare
Elev
14 apr 2022

Normal skola

Bra skola men måste kritisera maten och matsalen mest utav allt. Sedan finns inget utomhus ställe att vara på skolan och insidan av skolan är inte så pass stor så alla elever kan sitta ner. Mentorerna är bra, lektionerna kan va stökiga beroende på lärare.
Elev
1 maj 2021

Naturvetenskap

Fantastisk skola

Fantastisk stämning. Lärarna är magiska och finns alltid för varje individs bästa. Allt är anpassat för varje individ och man får alltid hjälp med det man behöver för att kunna nå sina personliga mål.
Elev
12 mar 2021

Bra skola

En bra skola med fantastiska lärare. Skolan är liten och eleverna har inflytande när det gäller deras lektioner och examinationer. De vill bli ännu bättre och utvecklas jämnt.
Elev
19 dec 2020

Helt ok!

Helt okej skola, inget ut över de vanliga skulle jag vilja säga.
Evelina Elfborg
Elev
7 maj 2020

utvecklande

Bra och liten skola där man fick påverka, utvecklas
Elev
2 jan 2020

Bra men dåligt

Är som att gå i ett kloster, de har låst in glas och låst alla klassrum så det finns ingenstans att sitta. Maten är oftast hemsk. Men vissa lärare är bra och det är en liten skola. Lektionerna är oftast roliga och intressanta.
Personal
23 okt 2019

Trevlig

Bra skola som rekommendera varmt
Elev
7 okt 2019

Familjär skola

En skola där man som elev syns
Elev
26 sep 2019

Det mesta är bra, men skolmaten...

Är liten så det är skönt för mig som då inte ville ha en gigantisk skola.
Mysigt att vara där och en trevlig stämning.
Ligger mitt i en park så det är rätt skönt att få slippa att vara mitt i Lund central hela tiden för att få en paus när man faktiskt åker dit.
Maten är dock katastrofal, vi får samma rätter gång på gång och inga av dem är direkt aptitretande.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen