Om

Jobba med människor

Under livets alla skeden behövs det människor som jobbar med människor. Att välja ett yrke inom vård, medicin och omsorg ger dig alla förutsättningar att fixa det framtidsjobb du drömmer om. Starta din resa mot framtiden med en gymnasieutbildning på Vård- och omsorgsgymnasiet i Sollentuna. Det ger dig en stark plattform inför kommande yrke och högskolestudier. (Skolan hette tidigare Consensum och har bytt namn under våren 2022)

På Vård- och omsorgsgymnasiet är vi övertygade om att det är otroligt viktigt att du som elev mår bra under gymnasietiden, så att du hittar studieglädjen och lyckas nå dina mål. Därför har vi heltidsmentorer som tillsammans med lärarna kan stötta dig utifrån dina förutsättningar. Vi är också en liten, personlig skola där alla känner alla. Vi ser fram emot att få lära känna dig och få följa dina framgångar som person och som elev hos oss.

Omdömen

4.3
Baserat på 64 omdömen och 511 svar
0
0
0
0
0
Elev
19 jan 2024

Vård

Ej rekommenderar

Dålig, snål, stökig skola.

Svar från Vård- och Omsorgsgymnasiet

Vad tråkigt att du har den upplevelsen. Vi lyssnar gärna på dina synpunkter, så prata med rektor, din mentor eller gå via elevrådet.
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
22 nov 2023

Vård

Skolomdöme?

Lärarna är jättesnälla och bra men eleverna är stökiga och högljudda
Elev
22 nov 2023

Vård

skolan är bra

Jag tycker att vi hjälper varandra och tycker att läraren är här för oss när vi behöver hjälp eller när vi vill säga någonting viktigt
Elev
22 nov 2023

Våran skolan är bäst.

Det är jätte bra lärare och det är bra skolan som söker en riktigt bra utbildning.
Elev
22 nov 2023

vår

Bra skolan

Trevliga lärare, snälla och sköna.
Elev
21 nov 2023

Bästa skolan

Liten och familjär skola där man får hjälp med allt och även om man behöver extra stöd så får man det. Underbara lärare som gör skolgången rolig. Rekommenderar starkt!
Föredetta elev
8 aug 2023

Vård

Helt katastrofal skola, ORÄTTVIST BEHANDLAD OCH AVSTÄNGD?!

‼️‼️‼️REKOMMENDERAR EJ‼️‼️‼️

Stökiga elever, lärare som skiter i enerverande totalt, bråkigt och stökigt, smutsiga klassrum med pantburkar i hyllor som samlas, snacks på golven, matkartonger och godis, elcigaretter (vape) används inomhus en massor! men


Jag blev orättvist avstängd från skolan Vinter 2022-Jan 2023 och dåligt behandlad utifrån min mentor, rektor, samt anklagad för brott, jag har länge känt att jag en trivs där eller fått de hjälp eller stöd dom utlovats sommar 2022 början av skolstarten. Lärarna på skolan hade aldrig varit i kontakt med mina vårdnadshavare eller gett ut någon information över huvudtaget, jag har länge väntat på att få stöd från dom pga mina diagnoser men blev ignorerad under hela terminen, lärarna anklagade mig under hela första terminen och jag mådde sämre, dom ignorerade min hälsa också och sa att denna skolan ej passade mig om det är så jag känner, dom frågade varken vart jag hade varit under perioden jag valde att stanna hemma p.g.a min hälsa eller varför.

Matsalen är alldeles för liten,
Kan man ens kalla det för en matsal? föelpt, jag menade före- detta lilla ”hangout cafeteria” med endast 4 bord och knappa plats för att sätta sig, stå i led, fylla på mat.
Måste även tillägga att maten vart oerhört äckligt, maten lagades inte ordentligt, den lagades inte ens eftersom att ”matsalen” såg helt ärligt ut som köket man har i hemkunskapssalen eller hemma.
”kocken” som även är städerska och extrastöd till vissa elever sket i totalt, varken klassrummen eller korridoren eller skolan allmänt städades ALDRIG. flugor börja kolla på besök i klassrummen utifrån den kladdiga och hemska lukten från hyllorna för eleverna hade samlat pantburkar och låst in i månader, lärarna åt inte själv maten som lagades i skolan och höll med om att maten sög.
Informationen som gavs ut var oerhört otydlig och vi gick inte våra inloggningar till ”Schoolsoft” lååångt efter att skolan ska ha börjat, ”schoolsoft” var inte heller så aktiv, inga nyheter, scheman var otydliga, elev sattes i olika klasser hela tiden, inga möten,
.

I november kom en lärare ut med en email under hela terminen som hade gått och den leddes såhär
”Nu börjar skolstarten på riktigt och det är dags att ta sina studier på allvar”
ursäkta? vad har vi hållit på med enda sen sommaren om det är NU vi ska börja ”påriktig”?

Lärarna hade blockerat mina vårdnadshavare och stängt av mig från skolan utan att jag hade vetat om det och utan anledning, jag blev om och om igen anklagad för saker åt andra.

Tillslut när jag blev avstängd från skolan under en lååång period som egentligen bara skulle vara 1 månad men sedan så ska jag tydligen ha ”brutit mot reglerna” samtidigt som jag ska ha varit avstängd vilken låter helt trögt eftersom att jag ej varit i skolan då och på så sätt så hade dom förlängt den med jättekonstiga anledningar och fortsatte sådär, under min obestämda period som jag varit avstängd så anmälde skolan mig till SOS och polisen för att ha begått brott och brutit mot lagen vilket låter helt sinnessjukt. Rektorn hade gått ut med mitt fulla namn (för- och efternamn) inför hela skolan och vårdnadshavare via email, berättat om händelsen och vad jag har gjort och varnat dom och deras barn för mig som om jag ska ha mördat någon.

Under hela höstterminen, fram till vinter och ända in till början av hela januari 2023 så hade jag gett upp hoppet på den skolan, vart glad att jag äntligen slapp den och lärarna där, efter en lång period på väntan att få börja studera igen så fick jag plats på en mycket bättre och fräschare skola där jag känner mig tryggare och mer välkommen, har fått rätt stöd av lärarna och blivit behandlad med rättvisa, även fått min röst hörd och folk som visat omsorg över den tuffa perioden jag hade under min lilla resa från vogy.

Aldrig mått såhär bra eller hatat en skola så otroligt mycket
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
12 nov 2022

vård och omsorg

Bästa skolan!

Vogy är en liten skola där lärarna bryr sig om sina elever och försöker se till att alla klarar sina kurser. Det är en bra blandning mellan teori och praktik ute på äldreboenden och akutsjukhus i trean. Maten som serveras i matsalen är god, varierad och det bästa är den stora salladsbuffén som finns.
Elev
12 nov 2022

vård och omsorg

Rekommenderar

Går andra året på vård och omsogsgymnasiet. Planerade att gå natur linjen och hade poängen till det, men gick på prova på dag och blev kär i skolan. Så mysigt, lärarna verkligen bryr sig om en och ens betyg. Man blir diplomerad undersköterska när man tar studenten och kan jobba redan under gymnasietid om man är 18. Praktik varje termin i 4 veckor, fick så mycket erfarenhet och redan efter första året fick jobbet som vårdbiträde på en äldreboende. Kommer plugga vidare till läkare med en natur basår på universitet, så känns jätteskönt att få hahaha erfarenhet inom vården innan. Tycker inte att det är svårt att få A då man har bra kontakt med lärare som lägger upp informationen jättebra.
Förälder / Vårdnadshavare
10 nov 2022

Dålig gymnasiet sök aldrig👎

Sämsta skolan i hela Sverige alla lärare är dålig dom har aldrig kontakt med föräldrar ingen information på Schoolsoft tyvärr. Elever säljer droger dom bryr sig inte dom nämna namn o efternamn på eller till andra föräldrar dom har ingen tystnadsplikt tyvärr dom boka möte sen rektor boka av min dotter har inte fått mycket hjälp så sök aldrig den här skolan.
Overifierat omdöme Omdömet är inte verifierat av skolan.
Elev
19 okt 2021

Rekomenderar att välja consensum nästa år !!!

rekomenderar er att välja consensum!!!

Jag började skolan nyss och de känns som om jag har gått i den här skolan 3 år, fast jag går i 1:an. Man lär känna andra klasser lätt och kan bli vän med dem, samma gäller för din klass. Alla här klickar med varandra och du kommer inte se någon som är ensam utan alla har nån och hänga med. Det finns matkort, du kan äta i olika ställen. Läraren i skolan är jätte snälla och jätte bra, dem ger dig chans och hjälper dig alltid att höja upp dina betyg. Dem påminner dig alltid att lämna uppgifter och göra prov som du har missat. Det finns underbara mentorer som är jätte trevliga. Skolans rektor är jätte snäll och är trevlig rektor.

Svar från Vård- och Omsorgsgymnasiet

Tack för ett fint omdöme!
Elev
6 okt 2021

vård och omsorg

Consensum

Bra skola, omtänksam och trevliga.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
6 okt 2021

vård och omsorgsprogrammet

BRA SKOLA

Jag rekommenderar skola, den är skön och bra
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
6 okt 2021

vård och omsorg

Bra skola med bra miljö

Bra skola men skitdåligt att det inte finns någon matsal. För lite variationer när man ska köpa mat på skolkortet och väldigt svårt att få med tallriksmodellen så man har lätt för att bli trött under dagen
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
29 sep 2021

vård och omsorgsprogrammet

10/10 would recommend

jätte bra och man får lära sig mer innan man går ut på APL
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
28 sep 2021

skolan, gymnasiet, bra, tycker om den..

tycker om skolan, den är faktiskt bra
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
25 sep 2021

Bästa skolan någonsin

Jag älskar denna skola!! Consensum är den mest rätta valet jag gjort i hela mitt liv och om du vill gå vård & omsorg så är dethär den mest utmärkta skolan för just dig! Matkort gäller, idrotten är gymkort och ibland utelekar samt lärare som lär ut så så bra!! Dock så är Consensum en skola för dig som är seriös med plugget!!

Svar från Vård- och Omsorgsgymnasiet

Tack för ett jättefint omdöme om vår skola!
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
25 sep 2021

vård och omsorg

Skolan

Jag tycker om den för att det är lagomt mycket med personer, tågstationen är nära m.m.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
25 sep 2021

vård och omsorg

Över förväntan!

Tycker det är en väldigt bra skola! Alla respekterar alla och det märks att alla är här för att man verkligen vill det. Jag tycker dessutom att det är ett stort plus att det är en rätt liten skola då man fortare kommer nära alla i skolan, och speciellt sin klass. Alla hjälper alla och det finns inga dumma frågor! Tycker också att lärarna är väldigt bra som förklarar på ett sådant sätt så man förstår, och det är superbra att det är en ganska bred linje. Man kan jobba inom vården, men det behöver man inte om man inte vill. Det är bara ett plus att man har lite allmänbildning om sjukdomar, omvårdnad osv. Alla som funderar på att söka in till Consensum tycker jag absolut borde göra det!

Svar från Vård- och Omsorgsgymnasiet

Stort tack för ett fint omdöme om vår skola!
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
24 sep 2021

vård och omsorg

Bästa skolan i Stockholm

Skolan är så bra, speciellt om man har någon slags NPF diagnos.
Man får alltid sin röst hörd och man får hjälp med allt möjligt.
Denna skola är inte så stor vilket är toppen då det blir en mysig stämning och alla lär känna alla.
Lektionerna är alltid så intressanta och roliga. Lärarna är underbara och gör alltid lektionerna till ett roligt sätt att lära sig.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
23 sep 2021

Ass bra skola

Bra lärare lagom med lektioner och att det nära från tåg och buss:)
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
23 sep 2021

vård och omsorg

Omdöme om Consensum Sollentuna och tips.

Det är en ganska liten gymnasieskola men det kommer med sina fördelar. Det som jag tycker kan vara en fördel med att gå på en mindre gymnasieskola är att alla blir mycket närmare varandra, bättre sammanhållning, mer familjära. Skolan i sig är väldigt trygg, bra lärare och elever. Mentorerna är bra dem med, du måste tänka på att när du väl börjar första ring i gymnasiet så är den större andelen ansvaret ditt, det är ditt ansvar att vara i tid, ligga bra till i alla ämnen, studera och så vidare. Jag skulle rekommendera Consensum Sollentuna för dem som vill gå Vård och Omsorg och föredrar mindre skolmiljöer där det är lugnt.
På den här gymnasieskolan får man matkort då vi inte har någon egen matsal, de som bor utanför sollentuna får oftast ett busskort av skolan.

Svar från Vård- och Omsorgsgymnasiet

Tack för ett fint omdöme om vår skola!
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
23 sep 2021

vård och omsorg

Vård och omsorg consensum skolan.

Consensum skolan är en jätte bra skola. Alla elever är snälla och hjälpsamma, samma sak med läraren i skolan dem hjälper dig att höja dina betyg och ger dig alltid en chans att förbättra. Jag rekommenderar er att välja den här skolan, den har även matkort där man kan äta var som helst. Ni är varmt välkomna och jag hoppas att jag ser er nästa år i consensum.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
23 sep 2021

hjälpsam

Jag tycker att alla lärare i skolan är hjälpsam och snälla
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
23 sep 2021

Klass 3b

Tack alla som jobbar i Sollentuna och lärare och tack våran fina klass.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
23 sep 2021

vård och omsorg

Välj oss!

Jag e väldigt glad att jag valde denna skola, lärarna e verkligen bäst
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
23 sep 2021

vård och omsorg

Consensum

Det är ett bra skolan. Lärarna fokuserar på elevernas studier samt deras psykiskt hälsa
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Föredetta elev
13 apr 2021

Väldigt nöjd!

Fantastisk skola med bra lärare!
Elev
15 feb 2021

vård och omsorg

Mitt omdöme

Jag tycker att skolan är väldigt bra och lärorik.
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Elev
13 feb 2021

vård och omsorg

Du får ingen extra hjälp

Consensum är en av dem bästa vård gymnasium i hela Stockholm. Det är underbart lärare och skolan har fanatiskt mölja som man kan verkligen plugga i. En sak som man måste veta innan man börjar är att det fungera inte för dig som behöver extra hjälp. Det är bra för dig som klarar mycket på egen hand, utan någon särkligt behov. Ledningen tyvärr går åt fel håll, men lärarna är bäst.

Mvh JJ 3A
Verifierat omdöme Omdömet är verifierat av skolan och SchoolParrot.
Visar 30 av totalt 64 omdömen

Net Promotor Score (NPS)

NPS (Net Promoter Score) är en mätning av kundnöjdhet och lojalitet gentemot skolan, baserad på en enkel fråga om rekommendation.
1
Aktuellt NPS värde
Värdet beräknas var 24:e timme och tar endast med publicerade omdömen i beräkningen
+53
38
Ambassadörer
59.4%
22
Passiva
34.4%
4
Kritiker
6.3%

Poängtrend

Genomsnittlig SchoolParrot poäng på årsbasis
2
Poäng per år
Datan baseras på aktiva omdömen aktuellt år. Vid ett värde på 0 saknas data för året.

Undersökning

Svarsfördelning på varje område
3
Utbildning / Lärande
Besvarad av 64 användare
59.4%
Utmärkt
34.4%
Bra
3.1%
Medel
0.0%
Undermålig
3.1%
Dålig
4
Personal & Lärare
Besvarad av 63 användare
76.2%
Utmärkt
19.0%
Bra
3.2%
Medel
0.0%
Undermålig
1.6%
Dålig
5
Säkerhet & trygghet
Besvarad av 63 användare
60.3%
Utmärkt
28.6%
Bra
4.8%
Medel
3.2%
Undermålig
3.2%
Dålig
6
Inomhusmiljö
Besvarad av 63 användare
42.9%
Utmärkt
36.5%
Bra
14.3%
Medel
1.6%
Undermålig
4.8%
Dålig
7
Utomhusmiljö
Besvarad av 62 användare
45.2%
Utmärkt
16.1%
Bra
27.4%
Medel
8.1%
Undermålig
3.2%
Dålig
8
Skolmaten
Besvarad av 62 användare
50.0%
Utmärkt
22.6%
Bra
14.5%
Medel
6.5%
Undermålig
6.5%
Dålig
9
Skolinformation
Besvarad av 7 användare
14.3%
Utmärkt
57.1%
Bra
0.0%
Medel
14.3%
Undermålig
14.3%
Dålig
10
Aktiviteter
Besvarad av 63 användare
46.0%
Utmärkt
23.8%
Bra
22.2%
Medel
3.2%
Undermålig
4.8%
Dålig

Verifierad

Organisationen har verifierat innehållet och arbetar aktivt med SchoolParrot.

Fakta om skolan

  • Antal elever
    152
  • Antal lärare
    12
  • Antal behöriga lärare
    11
  • Elever per lärare
    12.7
Aniaraplatsen 2, 2 tr., 19147, Sollentuna
08-6230770
Charlotte Malik Strååt

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen

Ansök till skolan

Följ länken nedan för att starta en intresseanmälan och ansöka till skolan.
Intresseanmälan