Omdömen

3.0
Baserat på 32 omdömen och 252 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
4 apr 2023

Samhälle

Sämsta i stan

Sämsta skolan i stan, borde läggas ner med omedelbart verkan!!
Föredetta elev
4 apr 2023

Samhälle och naturprogramet

Aldrig mer Cultura

Skolan är en ren katastrof, olegitimerade lärare, inget stöd, huvudmannen gör ingenting.
Föredetta elev
22 jun 2022

Samhälle och naturprogramet

Borde stängas med omedelbart verkan!!

Sämsta skolan i stan, borde läggas ner med omedelbart verkan. Lärarna olegitimerade, inget stöd, det är kaos i skolan. Det finns andra skolor i stan att man kan välja på.
Elev
19 mar 2022

Samhälle och naturprogramet

Lägg ner skolan

Skolan borde läggas ner. Eleverna bara förlorar 3 år och lär ingenting. Inte en enda elev läser vidare i naturrelaterade riktningar då undervisning är en katastrof.
Elev
22 feb 2022

Naturprogrammet

Rekommederas starkt att ej välja denna skolan!!!!

Skolan är en ren katastrof, jag går i trean i naturprogrammet, jag ser en mörk framtid framför mig, det var mitt största fel att välja denna skola. Jag vill att mitt fel ska ej göras av andra alever. Stå bort från denna skolan!!
Föredetta elev
20 feb 2022

Samhälle och naturprogramet

värsta skolan i stan

Den är den värsta skolan i stan. Jag har tappat tre år i denna skola och måste börja om hos komvux. Lärarna är olegitimerade, du får inget stöd. Gör ej felet som jag gjorde.
Föredetta elev
19 feb 2022

Natur och samhälle

Gör ej felet som jag gjorde

Cultura är den värsta skolan i stan som borde stängas ner med omedelbart verkan. Olegitimerade lärare i viktiga ämnen, inget stöd i lektionerna, elever som är förtvivlade och kan ej nå målet. Välj ej denna skolan, du bara tappar 3 år och har en svart framtid framför dig.
Förälder / Vårdnadshavare
3 feb 2022

Underbart att få besöka er

Bra atmosfär och eleverna verkar vara trevlig. Detsamma gäller lärarna. Min uppfattning är att det är väldigt mottagliga mot nya personer vad gäller frågor. Jag upplevde även att jag fick svar på alla mina frågor. Det kändes bra när jag gick därifrån.
Föredetta elev
1 feb 2022

Naturprogrammet

Rekommenderar STARKT

Cultura Gymnasium är en enskild gymnasieskola i Helsingborg kommun som erbjuder programmen Introduktionsprogram, Naturvetenskapsprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet. Skolan är den absolut bästa i Helsingborg då rektor och personal gör allt för sina elever. Skolan har ett orättvist rykte som är baserat på dåtiden. Det är en skola med God stämning, professionella lärare med gott bemötande. En liten skola med öppet klimat där man får all stöd och hjälp man behöver och ber om. Skolan känns som ett andra hem då man har bra kontakt med sina kamrater och även sina lärare & rektor. Skolan erbjuder dessutom modern, rimlig och super bra lokal med den bästa skolledningen. Där spendera jag dom bästa 3 åren i hela mitt liv. En perfekt skola att gå på för att få kunskaper och ha roligt, där man träffar på elever som man umgås med inom och utanför skolan. Rekommenderar STARKT!
Elev
31 jan 2022

Bra helhet!

En liten skola där med öppet klimat. Här får du stöd och hjälp när du ber om det. Skön stämning!
Elev
22 jan 2022

Samhälle och naturprogramet

Välj bort denna skola

Cultura i Helsingborg är den sämsta skolan som går att välja. Skolan ger inte de kunskaper som eleverna behöver och inget stöd på lektionerna. Många klasser har elever med svårigheter där de inte får hjälp av skolan eller lärarna. Det finns inget stöd och ingen resurspersonal. Lärarna är olegitimerade kring 58%. Ledningen bryr sig inte om skolan eller eleverna och löser inte problemen på skolan. Skolinspektionen borde komma och kolla upp skolans arbetsmiljö för det är kaos. Du förlorar bara 3 år i Cultura och ha en mörk framtid framför dig. Välj bort Cultura
Elev
7 jan 2022

Samhälle och naturprogramet

Aldrig igen

Jag går i trean nu i Cultura.Cultura i Helsingborg är bland den sämsta skolan som går att välja. Skolan ger inte de kunskaper som eleverna behöver och inget stöd på lektionerna. Många klasser har elever med svårigheter där de inte får hjälp av skolan eller lärarna. Det finns inget stöd och ingen resurspersonal. Lärarna är olegitimerade. Ledningen bryr sig inte om skolan eller eleverna och löser inte problemen på skolan. Matteläraren Per bröt uppdraget mitt i terminen och lämnade skolan. Vi står framför vår terminen och det finns inga lärare för modern språk. Det är kaos i skolan. Välj bort Cultura.
Elev
23 dec 2021

Samhälle och naturprogramet

Välj inte den här skolan

Välj inte den här skolan om du vill vara lycklig
detta gymnasiet är en riktig skam. Man blir lovad en framtid inom naturprogrammet men får inte alls det man blivit lovad. Skolmiljön är mer som en fritidsgård ä ett gymnasium och eleverna tar inte studierna på allvar. Ingen i ledningen verkar bry sig tillräckligt för att göra något åt all skit som sker på skolan. Välj bara inte den här skolan om du vill må bra.
Föredetta elev
25 feb 2021

Naturprogrammet

Bästa skolan i Helsingborg!

Bästa skolan i Helsingborg. Lärarna är kunniga och ger den bästa stödet till eleverna. Skolan har  Omtänksamma lärare och rektor som verkligen bryr sig om elevernas skolgång. Undervisningen i främst Matematik och Fysik är extremt bra och ger en stabil grund till universitet studier. Skolan känns som ett andra hem då man har bra kontakt med sina lärare samt andra klasskamrater .
Elev
24 feb 2021

Naturprogrammet

Bra skola

bra skola där det känns som hemma. Lyhörd rektor och bra lärare i allmänt!
Elev
20 feb 2021

En fantastisk skola

Helt fantastisk skola! Sjukt fina, rymliga, moderna och välfungerande lokaler, en superbra skolledning, mycket engagerade lärare i naturprogrammet, undervisning i matte och fysik håller högklass, extremt goda möjligheten till mat i stan. Men bäst av allt, en helt enastående gemenskap. Rekommenderar mer än starkt!
Föredetta elev
18 feb 2021

Naturprogrammet

Starkt rekommenderas

Har haft den bästa tiden i mitt liv här! Jag pluggar nu i tandläkare programmet. Till att börja med är lärarna helt otroliga grymma på alla sätt och vis, kunniga, även maten och lokalerna är det. Man träffar dessutom kompisar med samma intresse för kunskap som man kan hitta på massor av kul saker med, både på skolan och utanför. Man blir helt enkelt förberedd för livet efter skolan! Jag klarar universitetet så enkelt tack vore mina kunskaper i naturprogrammet!!!
Elev
22 jan 2021

Ej bra skola

Ingen bra skola allmänt, jag har inte fått stöd av lärare även fast jag mått dåligt länge. Oproffsiga lärare som inte ger eleven den hjälpen vi behöver.
Elev
22 jan 2021

Oseriös skola

Oprofessionella lärare som inte ger något stöd till eleverna. Dessutom dåliga och oseriösa genomgångar där man inte lär sig den kunskap som behövs. Rekommenderar starkt att INTE börja här.
Elev
22 jan 2021

Perspektiv från elev

Som en elev på skolan tycker jag att jag inte får den hjälpen som jag behöver för att klara mina mål. Jag var mått mycket dåligt över detta och klagat till samtliga lärare men jag får aldrig det stödet jag behöver. Dessutom får vi inte tillräckligt med material för att ta tag i saker själv, genomgångar är något som fattas samt stöttande och förstående lärare. Rekommenderar ej denna skolan.
Elev
30 nov 2020

Bra skola

Älskar allt med skolan. Dock lite jobbigt med tekniskt tillbehör och skolmailen är krångliga hos flera av oss elever. Borde uppmärksammas mer av rektorn. Annars trevlig miljö och bra lärare.
Förälder / Vårdnadshavare
15 okt 2020

Starkt rekommendera Cultura

Mycket bra skola, det är lätt att få hjälp av läraren, lärare bryr sig om elever, så jag skulle starkt rekommendera Cultura.
Förälder / Vårdnadshavare
17 jan 2020

Lyhörd personal

Mitt barn har alltid hatat skolor till han började Cultura. Lärarna är trevliga, lyhörda och kompetenta. Min son går till skolan varje dag och kommer hem glad!
Förälder / Vårdnadshavare
12 jan 2020

Skolan är toppen! Mycket bra

Bästa skolan i stan, de bästa lärarna i stan, en jätte trevlig miljö, en helt fantastisk rektor,den enda ställa där man kan utvecklas, det bästa naturprogrammet som saknar motstycke i stan, eleven som stor i fokus, stark rekommenderas
Elev
3 jan 2020

Bra skola!

De satsar jättemycket på sina elever. Detta året är skolan öppen på helgerna för plugg och man får mycket hjälp på vardagarna också. Skolan är också rolig och du kan alltid hitta lärarna fort. Rektorn finns också och man kan prata med honom för han lyssnar, inte som han förra!
Elev
1 jan 2020

Professionell och omtänksam skola.

Bästa skolan i Helsingborg. Kompetenta, trevliga och professionella lärare. Personalen är dedikerade och omtänksamma.
Skolan är liten och personlig. Man får den hjälpen och stöttandet man behöver
Annat
20 dec 2019

Trevlig liten skolan

God stämning, professionella lärare med gott bemötande
Elev
20 dec 2019

Bra miljö

Trevligt gymnasium med bra lärare.
Elev
20 dec 2019

Bra gymnasium

Trevlig skola med bra lärare. Det är lätt att lära känna alla och det är allmänt en behaglig godmiljö.
Elev
19 dec 2019

Trevlig personal!

Skolan är den absolut bästa i Helsingborg då rektor och personal gör allt för sina elever. Skolan har ett orättvist rykte som är baserat på dåtiden, den är långt ifrån stökig!
Visar 30 av totalt 32 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen