Omdömen

3.0
Baserat på 50 omdömen och 406 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
15 jan 2024

Natur

Inte som du tror

Börja inte här om du har utländsk bakgrund. Skolan är full med svenska överklassare som ser ner på elever med utländsk bakgrund. Lärarna gör inget åt saken.

Ha det bäst!
Elev
8 nov 2023

Natur

Ärliga ord

Välkommen till rasism från araber, osköna människor utanför Danderyd som ljuger om vart de bor o status. Mobbing är ett måste. God skolmat faktiskt. Schemat är skit 8-15/16 varje dag. Stränga lärare, inga gratis betyg här
Elev
5 sep 2023

Med

Bästa skolan!👍

Lärarna tar sitt jobb på alvar och försöker att få eleverna att lyckas. Bra lokaler och god skolmat. En grej som jag hade svårt med i början var att det kunde vara svårt att hitta till sitt klassrum. Men man vänjer sig efter ett tag.
Elev
7 jun 2023

En 2a på sam-linjen

Som en elev som snart ska gå ut 2:an har jag ett o annat att skriva om Dagy. Jag tycker lärarna är så bra verkligen! De är schyssta o dem lyssnar på vad vi elever har att säga. Däremot säger jag snark till skolledningen och elevkåren som inte hittar på något kul, som temadagar eller andra aktiviteter på skolan som skulle föra klasserna och eleverna närmre varandra det skulle förbättra skolklimatet. Känns mycket som att man behöver känna många innan och vara riktigt social för att trivas på dagy. Om man hamnar i en bra klass kommer man säkert att trivas! Annars är skolmaten bra och kafeterian har stort utbud.
Elev
4 maj 2023

Natur

Danderyds gymnasium

Bra skola med bra lärare (speciellt för natur). Dock väldigt varmt på somrarna men också varmt på vintern. Bra idrottsanläggningar och varierad mat.
Elev
8 mar 2023

Sam

Börja inte

07 08 09 börja inte här!! Min klass har blivit tvingad att läsa dikter framför 500 pers i vår skola utan att vi vill det och vi har pratat med rektorn som bryr sig inte. Och det går runt nazizster i vår skola som lärarna bryr sig inte om. Gör inte samma misstag som jag gjorde!
Elev
29 nov 2022

internationell ekonomi

Utmärkt!

Otrolig härlig stämning i skolan! Engagerade lärare som vill lära ut och hjälper än när man behöver extra hjälp. Älskar verkligen DAGY!
Elev
29 nov 2022

internationell ekonomi

Bra skola

Så mysig skola med många elever så man lär känna nya hela tiden! God mat och fina klasskamrater
Personal
29 nov 2022

Toppenskola

Utmärkt skola med många behöriga lärare. En klassisk, kommunal skola som är trygg och stabil.
Förälder / Vårdnadshavare
23 nov 2022

internationell ekonomi

Majoriteten fick underkänt, ingen förståelse för psykisk ohälsa

Skolan har lärare som inte lär ut på ett bra sätt ex en lärare som gav 23/32 F på ett prov samt en mattelärare som gjorde att majoriteten av klassen fick gå lovskola. Lärarna har ingen förståelse för psykisk ohälsa och pressar än hur mycket som helst oavsett svårigheter.

Om det inte vore för specialpedagogen hade min son aldrig klarat av att ta studenten. Lika bra hjälp därifrån för min andra son som nu går i 2an.
Elev
7 nov 2022

Välj VRG helt ärligt

Hade en blind svenska lärare i några veckor och en gång va de ostbågar i maten(med mening), men ändå ganska chill.
Föredetta elev
25 okt 2022

Kör på!

Skolan är bra både akademiskt och socialt. Lärarna är bra på att förklara och tempot är ganska najs förutom att alla prov KLÄMS in precis innan lovet, men så brukar det vara på dom flesta skolorna! Se till att vara så social som möjligt när du börjar här då mycket av ditt sociala liv både på skolan och utanför grundas mycket på vilka du hänger med. VÄLJ SÅKLART FOLK DU GILLAR!
Elev
7 okt 2022

Juridik

Dåliga lärare och ledning MEN bra samhörighet och personer.

Skolan är jätte dålig, de anställer jätte dåliga lärare (man kan nästan tro att de inte ens intervjuar de innan de får börja) förutom inom Samhällskunskapsämnet, Mattelärarna, ekonomi och juridik lärarna är katastrof, de byts ut varje år pga för många klagomål. Man får inte heller vara sjuk utan att lämna intyg och de är helt galna. Skolmaten är bra i början av läsåret men sen blir det rena rama katastrofen och det finns en mattant som är så extremt otrevlig (blond o arg) man vill nt ens äta i närheten av henne.

Däremot är samhörigheten på skolan det som gör att man går kvar och eleverna man får umgås med. Sen är Caffis det bästa som hänt.
Elev
26 jan 2022

Ekonomi juridik

Danderyds gymnasium

Dåligt intresse hos admistriva personal, rektorer osv. Byta av lärare ofta, 3 år-3 olika mattelärare tex. Finns 2-3 bra lärare mina 3 år och 20+ lärare jag haft. Dåliga lokaler, och dålig kommunikation overall.
Elev
3 dec 2021

Teknik och mediainformation VR-Programmering

Herregud

Har nyligen börjat på Danderyds gymnasiet och måste säga att det är en hemsk skola, ingen vet vad dom håller på med, lärarna är trötta och orkar inte hålla klassen i kontroll, man kan bli nertryckt av elever i klassrummet utan att läraren bryr sig.

Säkerheten och tryggheten är inte bra alls, speciellt när man har en rektor som har fördomar mot folk som inte är svenskar.

Skolmaten är nog det bästa med gymnasiet inte bara att maten är god, men också att personalen som jobbar i matsalen är dem trevligaste bland elever, lärare och rektorer.

Inomhusmiljön i skolan är sådär, finns bara ett par sköna stolar/möbler att sitta på som nästa alltid är upptagna, man måste majoriteten av alla gånger sitta på obekväma trästolar som är hårdare än sten, samma sak med klassrummen, stolarna är jätte obekväma och håra och det förklarar varför alla springer runt i klassen och inte orkar sitta still.

Helt ärligt sitter jag just nu och pratar med en vän från samma klass om vad som är roligt i skolan, och helt ärligt kommer vi inte på någon, vissa dagar får vi raster upp till 2-3 timmar och under den tiden finns det inget roligt att göra än att sitta och hålla på med sina mobiler, gå runt i skolan eller ta en 20 minuters lång buss resa till Täby för att gå runt där, dem har verkligen inte ansträngt sig en gnutta för att man ska ha något roligt att göra under rasterna.

lektionerna är också jätte tråkiga om man har tur så sätter läraren på en film som också är tråkig eller så säger dom ''gör det här, gör de där'' och så sitter dem där och gör inget.

helt ärligt är skolan den största utmaningen och inte på ett positivt sätt.

Människans lika värde i skolan betyder inget, speciellt när man har en rektor som har dem mest konstigaste fördomarna, jag vill gärna skriva vad han har sagt men är helt ärligt rädd att något kan hända. Rektorn är jätte otrevlig när man har möte ensam med honom, men så fort en vuxen kommer och är med på mötet då blir han trevlig.

Har själv sagt till en lärare hur jag tycker och känner om rektorn och lärarn sa till mig ''Jag vet hans social kompetens är inte den bästa'' att få höra en lärare säga detta om sin egna arbetsgivare förklarar mycket.

Har inte så mycket att säga om ordningsreglerna dem är normala, vilken elev hatar inte ordningsregler, men i denna skola så bryr sig verkligen ingen om dem.

Lärarna har brist på motivation och orkar inte lära ut till eleverna, majoriteten av lärarna känns deprimerande, visa lärare är roliga men andra är helt brända i huvudet.

I denna skola mobbas det mycket, och inget åtgärd tas för att förebygga detta, men om man inte är svensk och skojar med en vän och säger något fult ord till dom, då blir man avstängd, detta har hänt folk och mig.

Utomhus miljön är bra tycker jag, finns en stor fotbolls plan och en basketplan, dessutom finns det ett kafé som har jätte trevlig personal och det är jätte skönt att vara där ibland, ända negativa är att det är fullt där och inga platser att sitta.

Det finns inga aktiviteter att göra förutom fotboll och basket.

Undervisningen är det sämsta jag har varit med om, endast en lärare som är bra på det, i min kurs.

Ens åsikt i denna skolan är lika värd som smutsen under dina skor, om du har utländsk bakgrund, så har du ingen chans att få din röst hörd rektorn kommer inte bry sig och man är rädd att säga något till honom.

Jag skriver inte detta för att få någon att se dålig ut utan detta är min åsikt och vad jag upplever i min skola som jag tyvärr går på.

Detta är vad jag tycker om skolan och jag känner många mer som tycker samma. Börja inte Danderyds Gymnasiet, gå någon annan skola som värderar sina unga som försöker skaffa sig en utbildning.

Ha det bäst :)
Föredetta elev
1 dec 2021

Mycket dåligt skola

Dagy är en mycket dålig skola med ett mycket stort drog och tobaks problem med O engagerad lärare och mycket dålig studie motivation bland eleverna. Eleverna är antigen snobbar med dåliga betyg eller elever med helt okej betyg vilket gör att studiemotivationen är oerhört låg. Det är bara en allmänt dålig skola med dåliga lokaler, skolmat, lärare och elever
Elev
10 sep 2021

bra skola

Bra skola för dig som gillar att festa och trycka ner folk.
Elev
27 maj 2021

internationell ekonomi

Läs du som överväger att börja på Dagy.

Går i tvåan på Dagy. Hemsk skola.. Är en toppelev som alltid har haft bra betyg och alltid varit motiverad i skolan. Dagys personal och ledning satte verkligen käppar i hjulet för motivationen. Obehöriga lärare i hela skolan och ledningen tar inte tag i några problem. All i ledningen skyller ifrån sig på varandra och vägrar sköta sitt jobb och ta sitt ansvar.

Skolan publicerar även kontinuerligt falsk marknadsföring om skolan på sina sociala medier såsom Instagram där de påstår att de har behöriga lärare och att de ger en bra grund inför framtida studier. Vilket inget av det stämmer.

Skolan tar in obehöriga lärare som saknar utbildning helt utan tillåtelse, som ska sätta betyg på alla dessa elever. Helt bedrövlig skola.

Ett tips från en elev till en annan: VÄLJ INTE DANDERYDS GYMNASIUM (näst intill uppdrag granskning nivå)...
Föredetta elev
25 jan 2021

Dagy, helt okej.

Dagy är ett gymnasium med många positiva saker men även en hel del negativt. Skolmaten är bra och det erbjuds alltid en rad olika alternativ. Musiksalar och bibliotek öppet för alla om man vill komma bort från korridorerna under rasterna. Finns en del riktigt bra lärare men tyvärr finns även några riktigt bedrövliga. Ledningen är katastrofal och det verkar inte finnas ett genuint driv och engagemang att förbättra skolans utbildning. Stor skola med många olika sorters människor. Tyvärr genomsyras elevkår och liknande av festgalna elever som sätter sitt egna festande före dagy-elevernas intresse. Dagy är en okej skola men om du är helt fast vid att gå dagy rekommenderar jag dig att tänka ett varv till. Utforska dina alternativ. Om inte din plan A, B eller C funkar kan du börja överväga Dagy som ditt framtida gymnasium.
Elev
22 jan 2021

Bra skola - hemska elever

Skolan är okej, lärarna är för det mesta sjukt snälla och skolarbetet lätt att hantera. Men eleverna är en helt annan femma, hemska över medel klass ungar som har hobbyn att trycka ner människor, allt handlar om status, skolan är en modeshow och dem som inte har på sig basic följande trend kläder är inte accepterade. Helt ärligt så hade jag nog varit så mycket lyckligare om jag valt en annan skola. Rekommenderar inte alls för människor som söker efter schyssta klasskamrater och trevligt bemötande. Skit elever hela bunten.
Elev
11 jan 2021

Gå inte dagy

Skolan suger, allt som går i alla elevers hjärnor är fest, utseende och pengar men framförallt hela grejen med att trycka ner folk. Det är det bästa dagys elever vet! Säger bara att det är omöjligt att gå genom korridorerna och känna sig helt accepterad och självsäker, för det kommer alltid sitta någon runt hörnet och påpeka minsta lilla fel!
Föredetta elev
25 dec 2020

Blinda svenskar

Lol det känns som om vissa lärare eller rektorer sitter och skriver här för att få dagy att se bättre ut. Har själv sett hur skolledningen drar undan all rasism som blir anmäld under mattan för att inte någon liten rasse ska få sin framtid förstörd. Det fanns en person här som skrev att rasism finns i alla skolor och att det inte är så på dagy, du måste då vara en svensk previligerad person för att vara så blind, det finns så mycket rasism från elever och lärare. Har som elev med utländsk bakgrund inte känt mig så ovälkomnad som under min tid på dagy. Jag har hört rasistiska skämt, elever säger n ordet, är rasistiska helt öppet utan några konsekvenser och det ända rektorn går att ge de en litet varningslapp som inte gör något.
Elev
21 dec 2020

Dålig ledning

Dålig ledning
Tar inte hand om problem som uppstår utan försöker skylla ifrån sig och tar inte tag i lösningarna
Elev
19 dec 2020

Underbar skola

Jag tycker helt klart det är den bästa skolan , speciellt naturprogrammet med matematik specialisering, så kompetent lärare och underbar stämning inom linjen.
Föredetta elev
14 dec 2020

Hemsk skola.

Du som läser detta och funderar att börja på Dagy, bör tänka om. Jag önskar att någon hade berättat detta för mig innan jag satte min fot på skolan.

Först och främst skiljer det sig från person till person om man trivs på Danderyds gymnasium. Om du är en person som bryr sig mycket om status, fester och att slaviskt följa normer så är dagy ett toppenval. Problemet är inte själva gymnasieskolan utan snarare vilka personer som söker sig dit. Min upplevelse av skolan var att man behövde se ut och bete sig på ett specifikt sätt för att hänga med. Det var genomskinligt att många satte på sig en mask för att spela en roll de egentligen inte är. Tragiskt nog blev flera killar och tjejer utstötta i min klass och som tillbakadragen har du från start sämre förutsättningar för att få vänner. Välj ditt skolval med omtanke. Vill du gå tre år i gymnasiet med ytliga personer, där deras självbild är att de är rikast och snyggast i världen? Eller en annan skola där folk bemöter varandra med ödmjukhet och vänlighet.
Elev
14 dec 2020

Helt okej

Det är okej. Jämfört med barnen i Afrika som inte har något är det himlen. Men jämfört inom Stockholm är det inte första valet.
Elev
4 dec 2020

Dagy inte perfekt men ändå grym skola

Dagy har några skönhetsfläckar. Lokalerna behöver renoveras (verkligen dags!) och kommunikationerna är inte de bästa men det som räknas, undervisningen, är i toppklass!
Lärarna är engagerade och kunniga. De gör verkligen allt för eleverna ska lyckas!
Sist men inte minst så är skolmaten den bästa jag har smakat!
Välj Dagy!
Elev
2 dec 2020

Definitivt en bra skola

Går andra året på Sam linjen och är nöjd. Det är en väldigt social skola och man kommer definitivt få kul om man är en social person, mycket fest osv! Men har polare som inte alls är lika extroverta och som trivs bra ändå, finns utrymme för alla typer av människor!

Sett mycket kommentarer om rasism och att folk fryser ut varandra om man inte har rätt kläder, pengar och en stereotypisk rolig och social personlighet, detta är såklart inte en absolut sanning.

Rasism förekommer tyvärr på alla skolor över hela Sverige och det är något som vi alla måste få stopp på. Skolledningen är väldigt aktiv och ambitiös, precis som elevkåren och de jobbar aktiv för att förbättra skolan så gått det går och tyvärr så blir inte allt som man tänkt sig hela tiden men så är det överallt vilket är viktigt att tänka på även om det kan låta självklart!

Att det är en ”snobbskola” håller jag inte heller med om. Många som går på skolan bor i området vilket bl.a är Danderyd, Djursholm och Täby osv. Så det finns såklart en hel del folk med dyra kläder och en dyr livstil men det finns även en ganska bred variation utöver det. Tycker inte man kan dra alla över kam och säga att alla är ”rikemans” barn när det inte är så!

Lärarna är bra och har oftast väldigt gedigen kunskap inom de området de utbildat sig inom! De allra flesta i personalen på skolan är trevliga!

Min klass är lite splittrad men alla kommer bra överens och de allra flesta har folk de kan umgås med i klassen och runt om på skolan. Det är lätt att lära känna folk från andra klasser också under skoltid!

Något som Dagy har vilket i princip ingen annan Stockholms skola har är en så otroligt stor och välutrustad idrottsanläggning. Allt från fullstora fotbolls planer till, tennis, paddel och inomhus gym!

Skolmaten är faktisk helt okej, inget fantastisk men det är det ju få skolor som åstadkommer :)

Kafeterian är även galet bra!!

Rekommenderar skolan, främst om man bor i området men även smidigt att ta sig till skolan om man bor i stan!
Elev
29 nov 2020

Älskar dagy!

Jag skulle absolut rekommendera Danderyds gymnasium!! Alla är välkomnande och sköna, lärarna är bra & man känner sig trygg i skolan!! Tycker det är kul att gå till skolan! Kaffis är helt fantastiskt lol och skolmaten är ändå ganska bra! Börja dagy ❤️
Föredetta elev
27 nov 2020

Bra skola

Bra grejer: Eleverna är trevliga, bra studieområden, bra möjligheter (utflykter, klassresor, föreläsningar osv), de flesta lärarna är bra

Sämre grejer: Maten är inte särkilt omtyckt, matsalen är för liten så det blir ofta långa köer, vissa lärare kan vara inkompetenta.

Sammanfattning: Bra skola, skulle rekommendera den för folk som bor i området, stämningen på skolan är bra och det är generellt sätt en bra skola. Skulle specifikt rekommendera natur- och ekonomilinjerna av mina samt bekantas erfarenheter.
Visar 30 av totalt 50 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen