Omdömen

3.8
Baserat på 51 omdömen och 401 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
21 sep 2023

Värsta skiten

Den här Skolan är skit
Elev
5 jul 2023

omdöme

den är en helt okej skola it
Elev
28 apr 2023

Teknikprogrammet

Bra skola

Teknikprogrammet på skolan har superbra lärare och en mycket familjär och utvecklande stämning. Man tillåts att misslyckas och lärare visar stöd. Minus är för skolmat.
Föredetta elev
12 okt 2022

Naturvetenskapligt program

Natursamhällselev tog studenten 2021

Superbra skola! Finns något för alla och lärarna är jättebra. Skolan försöker hitta på roliga saker för eleverna vilket gör skoltiden jättekul.

Bra möjlighet att göra bra ifrån sig akademiskt om det är det man vill, samtidigt är det absolut inte ett krav att vara bäst. Lärarna tar hänsyn och lägger nivån på hur det går för eleverna.

Har inga större erfarenheter av elevhälsan.

Jättenöjd med min utbildning och önskar jag kunde göra om det.
Elev
28 sep 2022

El- och energiprogrammet

Min syn på De La Gardie

Jag går el årskurs 2 och är supernöjd med lärarna, dem har en glad ton och lyssnar på oss elever, det som drar ner betyget från fullt till 3 stjärnor är skolmaten
Elev
3 sep 2022

Estetiska programmet med inriktning musik

Älskart

Jätte bra skola, underbara lärare, fräscha klassrum och lokaler etc samt trevliga elever
Elev
11 apr 2022

Ekonomi pogrammet

DE LA GARDIE GYMNASIET

Jag tycker att det är en samlad skola. Men det är mycket dåliga lärare där eleverna inte får utbildning dom egentligen vill. Skolan har riktiga kokar som lagar maten på skolan men ändå så är maten hemsk och många elever tvingas istället spendera en stor summa på mat varje dag.
Elev
21 jan 2022

Bild och form

Lärare har inte förtroende för oss.

Jag går en estetlinje, och många av lärarna i de estetiska kurserna jag går i känner jag inte engagerar eleverna, men framför allt inte tror på deras förmåga. En av lärarna i bild sade när vi i slutet av terminen inte hade något att göra att hon absolut inte ville att vi skulle få skapa fritt, för att hon tänkte att vi skulle sitta och försöka komma på något att göra i en timma. Hon sade också att vi kanske skulle få lite fritt arbete i trean eftersom vi inte är riktigt utbildade än. (Vi går i ettan.) Det är svårt att beskriva situationen som den var, huvudsaken är att jag vet många otroliga konstnärer i min klass och jag (och jag gissar många andra) kände mig nedtryckt och nästan kränkt. Jag förlorade nästan all min respekt för den läraren den dagen. Jag kände mig grovt oinspirerad av en lärare i ett ämne där kreativitet är centralt.
Många andra estetiska lärare jag har ger mig samma känsla av att de inte bryr sig om att försöka förstå eleverna och utgå ifrån dem som personer för att kunna hjälpa dem, istället lär de nästan uteslutande via sina egna uppfattningar om hur man ska vara som lärare. Jag tycker inte om matte, men den läraren som jag faktiskt tycker försöker se och lyssna på elevernas behov som mest är faktiskt vår mattelärare, ironiskt nog.
Elev
19 jan 2022

Ekonomiprogrammet

Dålig skola

Ganska så dålig skola rent generellt. Dåliga lärare som inte respekterar sina elever fullt ut samt ett dåligt bemötande.
Föredetta elev
10 nov 2021

Estetiska programmet med inriktning musik

Estetiska programmet

Förhållandevis god mat, hade personligen bra lärare (minst 90%) där vissa var skälet till att man ens orkade dyka upp vissa dagar, motiverande. Möttes av mycket förståelse kring min psykiska ohälsa samt sjukdom. Elevhälsan var väldigt hjälpsam och en bra miljö. Lärare var dessutom lätta att diskutera med om vi i klassen var missnöjda med någonting och de tog oss på allvar.

Klagomål skulle vara att matsalen är något trång, särskilt då scheman krockade för de flesta programmen vissa dagar. Sista året (början av terminen innan corona) brukade man få stå i kön runt 20-50min om man inte var riktigt snabb, dessutom extrem trängsel i kön. Slarviga elever som inte dukade av, dock inte skolans fel.

Elevkåren och utskotten har många aktiviteter som är roliga att delta i!
Elev
14 sep 2021

Resturang och livsmedel

De la gardie

En bra skola för dig som känner att du vill vara sosial, alla är trevliga och man får nya kommpisar snabbt.
Elev
8 sep 2021

Handelsprogrammet

Handelsprogrammet

Suverän skola med grymma lärare, maten är för det mesta väldigt god och fräsch. Lite ont om parkeringar vilket är ett litet minus, men överlag er det en superbra skola där man får mycket hjälp och goda möjligheter till en bra framtid:)
Elev
25 aug 2021

Naturvetenskapligt program

Blandat

Bra och hjälpsamma rektorer på enheter, dock kan nivån på lärare variera ganska mycket. Finns både bland de bästa lärare jag har haft men även bland de sämsta, tyvärr kan det vara svårt att få sina klagomål mot lärare hörda. Annars bra o stöttade miljö, bra elevhälsoteam osv.
Elev
7 maj 2021

Samhäll

Ändring

Väldigt dålig mat, ont om plats
Elev
3 maj 2021

El- och energiprogrammet

Bra skola

Extremt bra personal i all omfattning. Största nackdelen för mig har varit smutsiga lokaler i G-huset (yrkesprogrammen) ibland under närundervisning.
Elev
16 jan 2021

Bra skola!

Skolan har öppna studielandskap som är trivsamma med grupprum med stora glaspartier vilket minskar mobbning bla. Fina klassrum och bra lärare som är lyhörda och lösningsinriktade! Bra kontakter med lärarna och hälsovårdsteam bla. Rekommenderar skolan!
Elev
1 jan 2021

Helt okej

Överlag en bra skola. Tyvärr har den sina brister som alla skolor.
Elev
28 dec 2020

Mycket bra skola!

Väldigt bra och engagerade lärare, mycket bra undervisning och lokaler. Bra lösningsvilja under Corona, och också hjälpvilliga. De lyssnar på elever och gör så gott de kan för att få våra önskemål uppfyllda!
Elev
27 dec 2020

Problem med fördelningen av elever

Bra lärare. Dålig studiero ibland. Problem med att det är för få platser på yrkesprogrammen och för många på högskoleförberedande. Detta gör att de som inte kommer in på yrkes hamnar på högskole. Detta drar ner studieron för elever som faktiskt vill läsa högskoleförberedande.
Elev
20 dec 2020

Sämsta skolan

Har gått på 5 skolor, detta är den värsta skolan någonsin! Av alla punkter så är endast studieron o ordningsreglerna bra, endast i vissa delar av skolan.
Elev
12 dec 2020

Fin skola

Mycket bra lärare, fina klassrum och korridorer. Väldigt trevlig stämning vart man än går i skolan.
Elev
9 dec 2020

Sådär skola

Varierande mellan bra och värdelösa lärare med en oklar ledning och ifrågasättande kursplan.
Elev
6 dec 2020

DLG omdöme

Stor skola. Helt okej lärare inte så god mat
Elev
29 nov 2020

Toppen

Bra skola, bra mat, bra lärare och fräscha lokaler
Elev
17 nov 2020

Bra skola!

Stor skola med bra personal och trevliga elever. Bra arbete för att alla ska få den utbildning dom har rätt till och överlag trivsam skola.
Elev
29 aug 2020

Underbar skola

En trevlig skola som alltid sätter eleverna i första hand
Föredetta elev
7 aug 2020

Tacksam

Helt fantastisk skola med helt otroliga resurser som hjälper en tro på sig själv i alla lägen. Kommer alltid vara tacksam till alla fantastiska lärare och det grymma elevhälsoteamet. Så utvecklade i vad det kommer till läromedel och studieteknik, en ynnest att få ha gått på denna skolan.
Elev
25 apr 2020

hejhej

Bra skola, trevliga och engagerade lärare. Tror dock att de måste samarbeta mer med lärarna från högstadiet, många kompisgäng splittras och lämnar någon enskild person i en egen klass medans andra får gå tillsammans, borde få vara lättare att byta klass. Annars tror jag att man ska vänta ut det, ofta hittar man bra vänner om man ger det lite tid. Maten är helt okej, ibland lite konstiga kombinationer. Fina och mysiga lokaler.
Elev
14 apr 2020

Omdöme De La Gardie

Modern, fin skola med kunniga lärare!
Föredetta elev
18 mar 2020

Alumnistudent

Har ganska bra minnen från min skolperiod 2007-2010. Lärarna var pedagogiska och tog sig tid att hjälpa till speciellt på mattelektionerna!
Kan rekommendera skolan.
Visar 30 av totalt 51 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen