Är du elev, förälder eller lärare? Lämna ett omdöme.

7 Omdömen

4.3
Utmärkt
6
1
0
0
0

En skola för ALLA

4.6
Omdöme skrivet 27 juni 2019
Omdöme skrivet 27 juni 2019
En skola för alla, oavsett vem du är. Bra lärare och respekt mellan eleverna. Donnerandan lever. Mycket eget ansvar.

Bästa lärarna och så mysig skola!!

4.7
Omdöme skrivet 7 juni 2019
Omdöme skrivet 7 juni 2019
Älskar att alla lärare blir ens vän. Undervisningen tas verkligen på allvar också, vilket är viktigt! Det finns en bra balans mellan lärare och elever, samtidigt som lärarna har styr, får eleverna mycket inflytande, vilket underlättar gymnasietiden. Dessutom tas problem alltid på allvar. Elevantalet är inte jättestort, vilket jag tycker är positivt. Det främjar relationer och lärande. Lektionsfria onsdagar är också sköna! Det gör att man orkar med veckan bättre och kan hinner med plugget och andra aktiviteter bättre, samtidigt som det inte riktigt märks att man har längre lektioner och mer kompakta lektioner. Det enda negativa är typ skolmaten, men det finns ett riktigt nice café och alltid filmjölk, knäckemackor och flingor. Trivdes jättebra och kommer sakna skolan så!!

Det är enkelt att trivas på Donner!

4.8
Omdöme skrivet 5 juni 2019
Omdöme skrivet 5 juni 2019
Lärarna är bra och väl insatta i sina ämnen och ger verkligen en bred teoretisk grund att stå på och möjlighet att självständigt tänka utifrån. Lokalerna är halvtråkiga men flytt är på gång. Stämningen på skolan är jättebra. Folk är trevliga och vänliga mot varandra och det finns en bra sammanhållning mellan klasser och årskurser.

Bra utbildning, mycket stress

4.3
Omdöme skrivet 4 juni 2019
Omdöme skrivet 4 juni 2019
Skolan är väldigt bra och utmanar elever till att tänka själva och bli självständiga. Dels med lektionsfria onsdagar, dels med annat upplägg. Eleverna och lärarna är underbara och maten är helt okej -det finns både café och flingor samt knäckebröd hela dagen. Dock är det stressigt. Ibland kan det vara väldigt mycket på samma gång och lärarna tar inte alltid hänsyn till varandra.

Donnerandan

4.7
Omdöme skrivet 4 juni 2019
Omdöme skrivet 4 juni 2019
Grym stämning mellan elever och lärare, minde grym skolmat.

Varierande kvalitet

3.3
Omdöme skrivet 3 juni 2019
Omdöme skrivet 3 juni 2019
Upplägget med lektionsfria onsdagar var skönt för mig som hade långt till skolan, jag utnyttjade dessa sällan för plugg men vet att många andra gjorde det. Vissa lärare var suveräna, men många var otydliga i vad de krävde av sina elever och kunde inte använda sig av betygskraven för att motivera omdömen och betyg. Även dålig planering från lärarnas håll då det ibland inte hände något alls på flera veckor för att sen ha prov och inlämningar i alla ämnen. Vi var många i min klass som blev deprimerade och på gränsen till utbrända under vår tid på Donner, mycket på grund av den dåliga stöttningen från lärarna och elevhälsan. Skolans upplägg var dock i grunden bra. Långa lektioner gav chans att arbeta på hemuppgifter i skolan och få raster gav kortare dagar vilket ju alltid är trevligt.

Grym stämning

4.7
Omdöme skrivet 3 juni 2019
Omdöme skrivet 3 juni 2019
Grym stämning mellan både elever och lärare. Lärare bryr sig om eleverna och kämpar för att det ska gå bra för dem.

Jobbar du på skolan?

Samla feedback och omdömen i realtid från elever, föräldrar och lärare. Med SchoolParrot ökar ni skolans transparens och förtroende. Prata med oss så berättar vi mer.

Läs mer
Celsiusgatan 9, Eriksbergsgård, 41762, Göteborg
031-3812900

Beskrivning

Donnergymnasiet - skolan med fokus på världen


På Celsiusgatan i Göteborg finns det populära Donnergymnasiet, en skola som ger sina elever en mycket bra grund att stå på för framtiden. Mycket av Donnergymnasiets popularitet kommer från att skolan ständigt strävar efter att knyta kontakter med andra skolor och länder, och därför gör man på Donnergymnasiet en hel del studieresor till ställen som Indien, Palma och Norge men också inom Sverige. Något som verkligen uppskattas bland elever och som bidrar till att skapa meningsfullhet under sk... Läs mer

Fakta om skolan

 • Meritvärde
  15.9
 • Antal elever
  583
 • Antal lärare
  38
 • Antal behöriga lärare
  36
 • Elever per lärare
  15.3
 • Föräldrar med högre utbildning
  73.1%
 • Andel med utländsk bakgrund
  20.9%