Är du elev, förälder eller lärare? Lämna ett omdöme.

25 Omdömen

4.5
Utmärkt
21
4
0
0
0

Jag rekommenderar skolan

4.8
Elev · 14 oktober 2020
Elev · 14 oktober 2020
Väldigt härlig stämning. Man känner verkligen av den så kallade donnerandan. Onsdagarna är riktigt nice för då kan man plugga hemifrån. Jag uppskattar dem ännu mer än jag trodde att jag skulle göra innan jag började på Donnergymnasiet. Dessutom är onsdagen perfekt för grupparbeten. Man kan då mötas online eller i ett av skolans mångaaaaa grupprum.

Lärarna på skolan anpassar studierna efter elevernas tidigare erfarenheter. Innan jag började på donner så trodde jag att jag skulle ligga efter ganska mycket redan i början av terminen. Det visade sig att studierna verkligen är anpassade till våra förmågor, samtidigt som vi utvecklas i en ganska snabb takt.

Något som jag älskar med donner är att man kan gå fram och prata med vem som helst. Detta kunde man inte göra i min förra skola för där möttes man av nedlåtande blickar och ett kort svar när man försökte prata med någon som man inte riktigt kände.

Sedan jag började i gymnasiet har jag blivit både modigare och mer social tack vare denna öppna miljö. Jag vågar ta plats och möta nya människor.

Du kanske tänker att allt inte kan vara bra med skolan, och det har du rätt i. Ingen skola är perfekt, men jag skulle säga att Donnergymnasiet inte är för långt ifrån min definition av perfekt.

I vilket fall, det som är dåligt med Donner är Bamba personalen. De är inte anställda på skolan, utan de jobbar för ett matföretag som skolan betalar för. Just därför kan vi säga till vår mentor varje gång som vi blir bemötta av dålig personal i Bamba, så att de slutar jobba på skolan.
Maten i Bamba skulle jag säga är okej, iallafall bättre än maten i grundskolan.

I början av terminen så fick vi festis i Bamba, nu kan vi ta lingondricka, äppeldricka och cintrondricka (testa att blanda lingon och citron, späd med lite vatten) till maten. Dessutom har skolan ett café med massor av godsaker. Min personliga favorit är donnerbollen (chokladboll). Annat bra som finns där är tex nudlar och kaffe.

Hursomhelst så är jag riktigt nöjd med mitt gymnasieval. Jag känner mig både välkommen och trygg på Donner. Att välja den här skolan är nog ett av de bästa valen som jag har gjort i mitt liv. Jag rekommenderar skolan starkt!

// elev i 1an

Väldigt bra skola

4.9
Elev · 14 oktober 2020
Elev · 14 oktober 2020
Bra lärare som anpassar sig till elevers tidigare kunskaper, härliga klasskamrater, skolmaten är okej men det finns lingondricka, citrondricka och äppeldricka som man kan ta om man inte vill ha vatten och dessutom finns det ett café med tex nudlar och donnerbollar(chokladbollar).
De lediga onsdagarna är fantastiska. Det är så skönt att sitta hemma och plugga istället för att åka hela vägen till skolan. Man kan dock göra det om man vill, det är helt upp till en själv. Det finns många grupprum i skolan som man kan plugga i.
Det jag gillar mest med Donner är att man kan gå fram och prata med vem som helst, vilket var "oacceptabelt" på min förra skola.Om man sa hej till någon som man inte riktigt kände på den skolan så fick man nedlåtande blickar och ett kort svar. När jag började på Donnergymnasiet så var jag lite rädd för att prata med andra, men den så kallade donnerandan har fått mig att våga vara social och det har gjort att jag mår mycket bättre.
Något som är lite mindre bra är bambapersonalen. De kommer från ett matföretag och är inte anställda av skolan. Fast det som är så bra är att varje gång som vi möter en oschysst personal i Bamba så kan vi säga det till vår mentor så att personen/personerna slutar jobba i skolans Bamba.

Hursomhelst så rekommenderar jag verkligen Donner. Att välja den här skolan är ett av de bästa valen som jag har gjort i mitt liv.

Väldigt bra skola men otrevligt matpersonal

4.1
Elev · 12 oktober 2020
Elev · 12 oktober 2020
Dålig mat och otrevlig bamba-personal. Annars är det en bra skola med trevliga och studiemotiverade elever samt bra lärare. De tror på en och vill att man ska utvecklas.

Riktigt bra skola!

4.8
Elev · 11 oktober 2020
Elev · 11 oktober 2020
Jag tycker att skolan är fantastisk! Otroliga lärare men också härliga klasskamrater.

Fantastisk skola!

4.8
Elev · 30 augusti 2020
Elev · 30 augusti 2020
Donner är en liten och mysig skola med härliga människor och fantastiska lärare. Stämningen på skolan och schemat med de lediga onsdagarna är också fantastiskt. Funderar du på att börja på Donner så gör det! Jag är så nöjd med mitt val.

Trevlig arbetsmiljö

4.8
Föredetta elev · 26 augusti 2020
Föredetta elev · 26 augusti 2020
Underbar skola med härlig miljö. Lärarna är jätteduktiga och bryr sig verkligen om eleverna. Scheman är för det mesta bra; sällan har man onödiga håltimmor och Donneronsdagen är perfekt. Den fungerar som en dag med plugg men även vila. Det finns dessutom alternativet att åka in till skolan ifall man vill ha hjälp, vilket är jättebra. Nackdelar är att arbetsbelastningen kan variera väldigt mycket;vissa veckor har man nästan inget, andra veckor har man fyra examinationer. Som elev måste man alltså själv ta stort ansvar för att lägga upp en välfungerande studieplan.

go skola

4.2
Elev · 23 maj 2020
Elev · 23 maj 2020
go skola med bra lärare och fin stämning, dock väldigt tung arbetsbelastning. inte optimalt om du tex är utmattad eller deprimerad

Donnergymnasiet

4.8
Elev · 22 mars 2020
Elev · 22 mars 2020
Extremt bra skola med super sköna och sympatiska lärare som vill att man ska lyckas. Människorna i övrigt är väldigt härliga och accepterande, man kan vara sig själv så att säga. Ibland kan det vara lite väl hippieaktigt såklart men det är så mycket bättre än att hela tiden behöva bry sig om utseende osv... börja på donner!

Donner är helt jävla underbart

4.5
Elev · 23 februari 2020
Elev · 23 februari 2020
Underbar Hippie skola. Mycket kärleksfullt klimat. Många olika stilar med mycket variation. Fantastiska lärare och bra stimulerande undervisnings metoder

Nöjd!

3.8
Elev · 27 januari 2020
Elev · 27 januari 2020
Nackdelar:
Skolmaten är inte bra, ris nästan varje dag med en gryta. Men vet inte riktigt vad man har för förväntningar på skolmat.
Man kan tro att man är ledig på onsdagar men det är meningen att man ska plugga då. Bara så man är berädd på det.
Långa köer i bamba.
Kaffet är ganska dyrt.
Inte så mycket plats i bamba.
Salarna kan vara tråkiga eller inte ha fönster.
Inga skolresor

Men fördelarna överväger lätt nackdelarna.
Schemafria onsdagar är dunderbra. Man får verkligen öva på självdisciplin.
Lärarna är GULD! Finns några enstaka dom inte är 10/10 men de flesta så härliga och bryr sig genuint om elerverns.
Gör mycket roligt i utbildningen såsom jag fick åka och träffa timbuktu i ett ensambleprojekt. Eller åka och göra fysik en heldag på Liseberg eller åka till Indien i ett utbyte med stundeter.
Lärarna vet också om att det ofta blir mycket i skolan och är då villiga att ändra provtider m.m.
Det finns många musikrum att sitta o jamma i.

Ansök till skolan

Ansök till skolan genom att klicka på knappen och fyll i ansökningsformuläret. Skolan kommer höra av sig till dig efter att du skickat in ansökan.

Skicka ansökan

Använder SchoolParrot

Skolan använder SchoolParrot för att samla in och hantera omdömen.

Celsiusgatan 9, Eriksbergsgård, 41762, Göteborg
Pernilla Liljeberg
031-3812900

Donnergymnasiet - skolan med fokus på världen

Donnergymnasiet är en plats för dig som vet vem du är, men kanske inte nödvändigtvis vad du ska bli. Donner drivs utifrån tanken att en mångsidig utbildning i en inspirerande och trygg miljö är den perfekta grunden för din personliga utveckling, och för att du ska hitta det du verkligen brinner för. Därför gör de sitt yttersta för att skapa stimulerande undervisning som väcker nyfikenhet och lust att lära. Under dina tre år kommer du att möta både uppmuntran och utmaningar, då personalen på ...Visa mer

Fakta om skolan

 • Meritvärde
  15.9
 • Antal elever
  587
 • Antal lärare
  37
 • Antal behöriga lärare
  37
 • Elever per lärare
  15.9