Omdömen

4.2
Baserat på 63 omdömen och 491 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
18 mar 2023

Bara emos

BÖRJA INTE HÄR OM DU INTE ÄR ESTETARE OCH VEGETARIAN
Elev
8 dec 2022

Ekonomi

Den bästa skolan i Göteborg

En fantastisk skola där alla borde börja. Skolan i sig är mycket fräsch och stor, lokalerna är nybyggda och därför är det väldigt snyggt och rent kan man säga. Men skolan är ändå inrett på ett väldigt mysigt sätt och de är alltid härligt att gå igenom korridorerna. Dock så finns det lite få platser i bamba ibland och inte häller så många grupprum ifall man hade velat jobba ensam eller så.

Skolans lärare är otroliga och gör alltid lektionerna roliga. De bryr sig verkligen om eleverna och det märks, de vill alltid att man ska lyckas och pushar en alltid positivt.

På skolan finns det också mycket aktiviter vilket är så sjukt roligt. Tex har ek-jur eleverna en true crime vecka där ex kriminella och poliser kommer och föreläser. Vi åker också till Borås Polishögskolan då skolan har ett samarbeten med dem. Vi deltar mycket i olika hackaton där vi bland annat besökt SEB och Ikea. I kursen entreprenörskap så får vi också anordna olika event vilket är väldigt roligt, nu håller vi tex med att anordna en julmarknad för skolornas UF företag där vi elever får arrangera hela marknaden. Varje år jobbar vi även med musikhjälpen vilket är så kul och lärorikt och vi håller på med mycket mer.

Skolan är alltså helt enkelt fantastiskt och jag rekommenderar verkligen alla att börja här!
Elev
15 nov 2022

natur

Bästa natur skolan

Tidigare var jag mycket kritisk till Donner och dess schema. Jag ansåg att tanken bakom de långa lektionerna och den lektionsfria dagen var helt absurd. Men nu efter att ha gått där i några månader har jag insett att Donner är det bästa valet för en naturare. Vi labbar varannan vecka och vi får alltid den extrahjälp som behövs. Dessutom gör vi ibland riktiga fältundersökningar samt går på föreläsningar på olika universitet. Materialet i de andra ämnena är också anpassat till naturprogrammet. I engelska har vi t.ex. hållit på med AI och i svenska jobbar vi med Ocean Blues.
LÄRARNA ÄR FANTASTISKA. Eleverna är nördiga. Maten är dock väldigt hemsk.
Annat
10 nov 2022

Hemskt att höra om privata skolor i Sverige

Jag är besviken att höra att städuppgiften ligger på elever i Donnergymnasiet, det är skamligt 👎🏻 Dålig mat korv varannan dag.
Det verkar pengar kommer i första hand inte hur elever mår!! Skam. Vissa lärare beter sig märkligt sätt och otrevligt. Vakten är sparkad??? Gud bevakar elever. Inga roliga aktiviteter, även den lediga dagen!

Svar från Donnergymnasiet

Hej! Tack för att du har skrivit! Att klasserna har städveckor är något vi jobbat med i 20 år och är till för att eleverna ska känna sig delaktiga och på så sätt känna ett ägandeskap i skolmiljön på sin skola! Vi tror på att om man är med och påverkar sin miljö så blir man också mer intresserad av att hålla den ren och fin :)

Vi har precis samma städbolag- och personal som tidigare & de städar dagligen, så ingenting är ändrat & ansvaret för att städa skolan ligger inte på eleverna. Angående vaktmästeriet så är vi i en ny typ av situation jämfört med för några år sedan: vi har helt nya lokaler som inte behöver alls lika mycket lagande som de förra och detta gör att vi inte har samma personalbehov som innan, utan kan lägga de resurserna på att exempelvis anställa nya heltidsmentorer och annat! Vi hyr också in vaktmästartjänster från ett företag vid behov.

Eleverna har matråd tillsammans med vår matleverantör & att det skulle vara korv varannan dag är inte något jag känner igen från om man tittar på menyn. Du är varmt välkommen till matrådet för att framföra din åsikt så att maten blir ännu bättre!
Elev
23 okt 2022

natur

jättebra skola

Jag tycker om skolan jättemycket, trivs jättebra. Det ända som kanske är lite dåligt är maten så om man tycker bra mat är jätteviktigt och man är lite kräsen kanske det är jobbigt men annars är skolan jättebra och de fördomar som finns är inte alls som det faktikst är.
Annat
18 okt 2022

Ekonomi

Extrem vänsterskola

Låt inte rubriken få er att tro att allt jag säger utgår ifrån att skolan är vänster. Men det finns många tydliga faktorer på att man inte får ha din egna åsikt på skolan utan att bli nedvärderad. Skolan har ”nollning” för alla ettor i början på året och 80% av alla treor ville dödslista ALLA som röstade höger på skolvalet. 80% av alla treor utger cirka 6/8 klasser. Förutom detta har de börjat ettor på skolan som till och med rektorn inte vill ha där pågrund av att de ”hamnat fel” och ”har för mycket energi” när de enligt många är sköna och roliga. Problemet är att rektorn inte tar tag i sina åsikter själv utan ber eleverna att prata med de utsatta ettorna och ber dem ”lugna ner sig” istället för att sköta det själv. Hoppas detta ger en insyn på skolan.
Elev
17 okt 2022

Natur-musik

Vill tjäna mer och mer pengar

Skolan är bra, lärarna är fantastiska (de flesta). Men de gör konstiga saker som att be elever städa efter skolan istället för att anställa städerskor. De sparkar även vaktmästarn av någon anledning (pengar). Snälla låt eleverna plugga och lägg pengar på resurser som ni behöver!

Svar från Donnergymnasiet

Hej, tack för att du skrivit! Att eleverna har städveckor är något vi haft i över 20 år och är till för att eleverna ska känna sig delaktiga och känna ett ägandeskap i skolmiljön på sin skola! Vi tror på att om man är med och påverkar sin miljö så blir man också mer intresserad av att hålla den ren och fin :) Vi har precis samma städbolag- och personal som tidigare, så ingenting är ändrat. Angående vaktmästeriet så är vi i en ny typ av situation jämfört med för några år sedan: vi har helt nya lokaler som inte behöver alls lika mycket lagande som de förra och detta gör att vi inte har samma personalbehov som innan, utan kan lägga de resurserna på att exempelvis anställa nya heltidsmentorer och annat!
Elev
5 okt 2022

natur

Älskar!!!!

Älskar🫶 nä men allvarligt tar studenten till sommarn och kunde inte va nöjdare! Lärarna är grymma, majoriteten av eleverna också och maten e verkligen okej. Dessutom knäckebröd och cafe❤️ det ordnas aktiviteter typ hela tiden, både helt random konserter med openmic men också tävlingar och sånt under högtider :) killergame sker också en gång om året, typ de roligaste som finns. Skolan e inte jättestor typ 600 pers vilket gör att man lätt lär känna många. Plugget e inte helt crazy, man hanterar det och den lediga dagen är fan guld värd. Om du vill ha en galet bra o rolig gymnasietid i sprillans nya lokaler så börja Donner!!
Elev
5 okt 2022

natur

Älskar🫶🫶

Älzka🫶 nä men allvarligt, tar studenten till sommarn och kan inte va nöjdare!! Grymma lärare, dom jag haft åtminstone, majoriteten av eleverna e goa. Maten e verkligen helt okej, man kan äta sig mätt och finns knäckebröd o cafe också. De e inte helt crazy med plugg, man hanterar det, och den lediga dagen är fan guld värd! Nämen alla e bara så gaah, kommer sakna många🥲 men om du vill ha en bra gymnasietid i sprillans nya lokaler: börja Donnerrrrrrr
Elev
5 okt 2022

Bra skola!

Jag trivs bra med lärarna, skolbyggnaden och maten! Sedan vi fick ny matpersonal har maten blivit mycket bättre.
Ibland är plugget svårt och stressigt, men man utvecklas verkligen mycket.
Elev
18 aug 2022

Bra skola

Bra lärare, helt nya lokaler, bara 4 skoldagar i veckan ist för 5 och skönt folk.
Elev
17 mar 2022

Nej tack

Mår så jävla dåligt varje dag i denna skolan och vill bara gå hem.
Elev
17 mar 2022

Nej tack

Fyfan. Mår så jävla dåligt varje dag jag går hit och vill mest av allt stanna hemma. Lärarna favvoriserar grovt och bryr sig bara om elever som tar all plats. Verkligen jätte grupperat och vem som helst passar inte in, vilket jag trodde när jag sökte.
Elev
20 feb 2022

Samhällsvetenskapsprogrammet

sämst

De nya lokalerna är såå fina o fräscha, mycket bättre. Eleverna har ingen god "donneranda". Lärarna är väldigt snåla med betyg, det är omöjligt att få höga betyg då dem alltid ska peka på något att gagga över. Välj en skola som inte tror att de utbildar läkare eller något. Maten är okej. Viktigt att komma ihåg att det är en estetskola, den har en egen stil o va beredd på att bli utfryst om du inte ser ut som Ove Sundberg på tjack. Rektorerna är väldigt jobbiga om man ens nämner att byta skola, de tar ingen hänsyn till att alla inte trivs, klagar o verkar inte orka jobba. Väldigt dålig stil av folk som ska påstå sig vara vuxna o bry sig om en.
Elev
27 dec 2021

Politik

Politiken är väldigt vinklad vänster på typ alla sätt, inga andra åsikter är accepterade
Elev
26 nov 2021

Toppenskola!

Go stämning, spännande dagar, stormtrivs bland vänner & elever!
Elev
19 nov 2021

Musik-samhäll

Jättenöjd!

Har bara gått på Donner i några månader men är redan supernöjd! Trevliga elever och professionella men härliga lärare. Är väldigt nöjd med klassen och stämningen på skolan är superskön. Går musik-samhäll och musiken gör verkligen skolan ännu härligare. På rasterna sitter vi ofta och spelar tillsammans och även vänner som inte går musik tycker om att hänga med oss och jamma. Det är lite av en ”estetisk vibe” men jag tycker bara att det gör skolan bättre. Sedan är det är en hel del plugg men har inget annat direkt att klaga på så rekommenderar definitivt!
Elev
19 nov 2021

natur

Bästa valet!

Har gått på donner i snart en termin nu, och ångrar verkligen inte mitt val. Fantastiskt skola med fantastiska lärare. Alla är så himla snälla och det kommer inte att vara så mycket plugg som man tror. Det är verkligen likt 9an på grundskolan, men tror att detta kan vara speciellt med just donner. Har vänner som börjat på tex hvitfeldska och de har extremt mycket att göra.

Skön skola som är mysig och inte för seriös. Rekommenderar 10/10!

Plus så är de nya lokalerna extremt fina med vacker utsikt!
Elev
18 okt 2021

Samhällsvetenskapsprogrammet

Vill byta :(

Hade höga förväntningar och allt var jättekul..första dagen. Sedan började dels grupperingarna och om du inte går runt med dendär estet stilen alla har så passar du inte in och mestadels så vistas jag själv i skolan även om jag är schysst mot alla. Lärarna missbrukar att dom har ens telefonnummer och ska hålla på och smsa om man inte orkar komma till skolan. Maten är helt okej men man äter typ 10 gram sen räcker de. Bambatanten är dock så himla söt och snäll (:

Svar från Donnergymnasiet

Hej! Det är tråkigt att höra att du upplever skolan på detta sätt. Hoppas du vill vända dig till någon i skolans personal så vi tillsammans kan hjälpas åt att förändra din upplevelse.
Elev
1 okt 2021

Ekonomi

Bästa skolan

Lätt bästa skolan om du funderar på denna och någon mer välj den här schemat är underbart, lärarna är bäst och skolan är väldigt inkluderande.
Elev
26 sep 2021

Natur-musik

Bästa skolan!

Så bra stämning bara, donnerandan lever vidare.

Svar från Donnergymnasiet

Kul att du tycker om Donnerandan! // Mikael
Elev
18 sep 2021

Natur-musik

Helnöjd

The Donneranda is real.
Elev
18 sep 2021

Natur-musik

MATEN ÄR MYCKET BÄTTRE!

MATEN HAR BLIVIT MYCKET BÄTTRE!!!!! Otrolig skola men underbar sammanhållning och bara allmänt mysig!!!

Svar från Donnergymnasiet

Kul att detta märks. Vi satsar mycket tid och resurser för att maten ska bli så bra som möjligt. I våra nya lokaler som vi flyttar till så kommer matsalen också bli bättre! // Mikael
Elev
19 aug 2021

natur

donner ):(

KATASTROFAL MAT. OM DU SKA BÖRJA PÅ DONNER REKOMMENDERAR JAG ATT DU TAR MED DIG MAT TILL SKOLAN, MATEN HÄR ÄR SÅPASS DÅLIG ATT MAN HELLRE VÄLJER ATT GÅ RUNT HUNGRIG!!! donner har btw väldigt mycket 90-tals känsla i elevernas stilar osv.

Svar från Donnergymnasiet

Hej! Tack för att du uttrycker din åsikt! Vi håller med om att maten under förra året inte höll den nivån vi eller eleverna velat ha. Vi har nu därför en ny matleverantör som tar uppdraget på stort allvar och enligt mig så är maten och den stora salladsbuffén bra igen, och jag äter av den dagligen! // Mikael
Elev
19 aug 2021

natur

maten

KATASTROFAL MAT I BAMBA! GÅR RUNT HUNGRIG KONSTANT. VERKLIGEN SVINÄCKLIG!

Svar från Donnergymnasiet

Hej! Tack för att du uttrycker din åsikt! Vi håller med om att maten under förra året inte höll den nivån vi eller eleverna velat ha. Vi har nu därför en ny matleverantör som tar uppdraget på stort allvar och enligt mig så är maten och den stora salladsbuffén bra igen! // Mikael
Föredetta elev
25 maj 2021

natur

Högt personligt ansvar

Mycket nöjd med utbildningen samt lärarnas kompetens, det enda negativa skulle kunna vara att både elever samt lärare hade en något snäv åsiktskorridor där det aktivt samt passivt diskriminerades mot vissa grupper.
Elev
23 maj 2021

natur

NOKflex är det värsta tekniska hjälpmedel

NOKflex är ett helt bisarrt sätt att lära ut. Hur fan kan man inte ge sina elever tillgång till riktiga böcker. Sidan är fruktansvärt kodad och det går inte att tyda saker. Ge ut några rediga böcker hur snåla kan man vara?!?!?

Svar från Donnergymnasiet

Hej! Tråkigt att höra om din erfarenhet av läromedlet. Det finns såklart både för- och nackdelar med digitala läromedel. En fördel just nu, när det sker förändringar i ämnesplanerna i matematik, är att de digitala böckerna är mer uppdaterade innehållsmässigt. Prata gärna med din lärare och se om ni kan ge någon gemensam feedback direkt till bokförlaget om det finns problem i användandet!
Elev
18 maj 2021

Samhällsvetenskapsprogrammet

Donner <3

Lätt bästa skolan i Göteborg, lärarna är FANTASTISKA. De är roliga, lär ut på ett bra sätt, stöttar en och bryr sig om eleverna väldigt mycket. Som elev upplever jag att vi har väldigt mycket inflytande över provschemat då vi oftast får välja vilka lektioner och veckor vi vill göra proven.

Visst, man känner en viss skillnad från grundskolan när det kommer till arbetsbelastning, men om man hänger med på lektionerna och gör sina arbeten i tid kommer skillnaden vara knapp!! Jag upplever att jag fortfarande har otroligt mycket tid över och kan umgås med kompisar.

Bamban och skolmaten är lite sisådär och skolan kan ibland kännas lite liten men väldigt mysig! Dock kommer vi att flytta till nya lokaler snart som är väldigt fina och stora.

När det kommer till eleverna är de också otroligt snälla och smarta. Atmosfären är stimulerande och motiverande, man får verkligen lust att vilja prestera när man ser att alla runt en kan mycket. Alla på skolan är unika på sitt vis och man kan verkligen vara sig själv både identitets- men även stilmässigt. Värt att nämna att eleverna har galet snygg stil.

Kommer aldrig ångra mitt skolval, trots att jag var lite orolig i början, vilket är helt normalt vid gymnasievalet. Har lärt mig så mycket och känner mig för första gången väldigt självsäker när det kommer till argumentation. Rekommenderar verkligen skolan till alla som vill att deras gymnasietid ska vara den bästa någonsin!
Elev
17 jan 2021

underbart!!

helt ärligt allt jag hade kunnat önska mig. underbara lärare, världens trevligaste klass och stämning, längtar till att få komma tillbaka efter distansen!!! /nöjd naturtvåa :D
Elev
18 dec 2020

Älskar Donner!!

Är tacksam varje dag att jag går på donner! Lärarna är underbara och otroligt bra, upplägget på lektioner och examinationer är varierande och roliga. Ambitiösa och motiverande skola och krävs en del diciplin men även något som utvecklas på plats, man lär sig! Onsdagarna är amazing och ah inget att klaga på typ!
Visar 30 av totalt 63 omdömen
Celsiusgatan 9, Eriksbergsgård, 41762, Göteborg
Pernilla Liljeberg
031-3812900

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen