Omdömen

3.1
Baserat på 40 omdömen och 307 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Elev
15 feb 2024

Nej tack.

Skulle inte rekommendera denna skolan för någon. Det finns några få diamanter bland lärarna, men skolans ledning är inte alls bra. Ångrar starkt att jag inte valde någon annan skola att spendera mina gymnasieår i, exempelvis skolor som deltar i "slaget om innerstan" hade varit något att tipsa om då denna skolan inte har sådana roliga aktiviteter som bryter av skoldagarna.
Elev
16 okt 2023

Tänk inte tanken, välj annan skola

Skolan bryr sig mer om skolans ansikte utåt än hur skolan faktiskt är. De tar inte eleverna på allvar, ledningen gör minimalt för att skolan ska kännas som en trygg plats. Det skriks, skräpas ner och puttas runt. Snus på varje vägg och tak.

Trånga korridorer som är överfyllda med folk, då en högt uppsatt anställd öppet till mig sa att de tar in enorma pengar per varje elev, så de har överfyllda klasser. Trånga salar och obekväma stolar, och såklart lyhört. Skåpen är också väldigt små, och de flesta är på högsta våningen, vilket är den trängsta och jobbigaste att ta sig till.

En underbar och prisvinnande bildlärare, och några få andra vettiga lärare. Men de flesta är griniga och dåliga. En lärare i ett kärnämne i 1an och 2an kommer in med inställningen att halva klassen kommer att F:a, vilket många gjorde pga brist i kommunikationen från läraren och dens inställning.

Övrig personal är supertrevliga, skolsköterskan är i skolan vad jag har för mig bara är 3 dagar i veckan.

Scheman är dåligt planerade med långa dagar och många stora onödiga håltimmar, speciellt om du går på fel språklektion.

Skolan har skyltat med macbooks, vilket de hade fram tills i år, då alla nya elever (förutom estet som får macbooks) får chromebooks.

Matkorten de skyltar med räcker inte för att mätta en 16-19 årig tonåring över 170cm, man får 64kr vilket motsvarar en halv subwaymacka med ost och skinka bara. Matkorten erbjuder dåliga restauranger generellt. De tar bort de bra restaurangerna, då eleverna missköter sig eller så har de inte råd längre. De höjjer inte matkortet tillsammans med inflationen, maten blir mindre och mindre för varje månad som går.

Bestämda platser och stränga mobillagar är också överdrivet. Läraren skickar dig till rektorn om de ens får reda på att du har mobilen i väskan på ljudlöst. Jag blev skickad till rektorn för att jag försökte försiktigt stänga av ljudet. Vissa lärare släpper knappt in dig genom dörren om du inte lämnar in mobilen, även om den är i skåpet.

Toaletterna är få och alltid stökiga, många grupper som trängs på dom också.

Vissa lärare följer inte skollag och ordningsregler, som exempelvis vägran om att låta en elev gå på toa under lektion.

Skolan har inte heller några studiedagar, dom säger att det är för att korta ner läsåret. Men det stämmer inte eftersom att läsåret är lika långt eller längre än skolor som har studiedagar.

Festerna för ungdomarna är också med de mindre populära skolorna i Göteborg och närområdet. Om du vill ha skolor som Polhem, Segerstedt, Hvitfeldska, Schillerska, Donner eller så, tänk inte ens tanken. Det är katrinelund, NTI, burgården, lerum och sådana skolor festerna är med.

Under de senaste året har man också bytt lite tjänster på internet, när allt var på en plats innan, schoolsoft. Nu har vi fler tjänster, vilket gör det krångligt att veta var allt är.

Det bästa med skolan är väl läget, smidigt att ta sig till, mellan Brunnsparken, Domkyrkan och Stenpiren, parken utanför skolan är också väldigt trevlig på en solig dag.

Skolan är bara en allmän katastrof som mer eller mindre gör det minimala för elevens bästa.
Elev
26 apr 2023

Nyttigare alternativ på matkortet

Jag tycker skolan är jättebra och jag är jättenöjd med mitt val! Men jag tycker det borde finnas fler resturanger med nyttigare mat för det enda stället vi har råd med som man får tillräckligt med mat på är typ Burger King och det kan man inte äta varje dag. Jag tycker också vissa elever beter sig lite hemskt och jag undrar vad man kan göra för att kränkningsanmäla och om man kränkningsanmäler kan man vara anonym? För jag vill inte att personen jag kränkningsanmäler ska veta att det är jag för då kommer hen bara göra saker värre. Och vad blir det för skillnad om man kränkningsanmäler? Vissa elever på skolan använder sig också av n-ordet, gör rasistiska skämt och gör narr av överviktiga vilket är så triggande för mig som har haft kroppsdysfori i hela mitt liv.
Föredetta elev
16 mar 2023

Samhäll beteende

Nej ba neeej

Neeeeejjj!!!!!! Jag gick i sabet21c för snart ett halvår sen har alltid tyckt att de lä smyg rasistiska kommentarer och ibland islamofobiska.
Föredetta elev
14 feb 2023

Samhäll beteende

Dålig skola

Gick här i ett år, fruktansvärt. Hela klassen förutom några var väldigt homofobiska, rasistiska och hade en hemsk kvinnosyn.

Långa dagar med långa håltimmar är något man får räkna med om man går på denna skolan. Inte ok med det schemat jag hade när jag gick här.

Hoppas att miljön och elevernas beteende förändras på denna skolan, för att gå på den här skolan var en mardröm. Allt som man var rädd för om gymnasiet kom till verklighet här.
Elev
19 jan 2023

Dålig skola

hade jag gjort om gymnasie valet så hade jag INTE valt Drottning Blanka. Har en mentor som bara snackar. Tar man upp ploblem lr det händer grejer så finns det ingen som tar tag i det. Bara en massa snack. I en klass finns det elever som e höga på lektionerna. ingen bryr sig. Ingen ser. Välj annan skola!

Svar från Drottning Blankas Gymnasieskola Göteborg Centrum

Hej,

Vi vill att du ska trivas på skolan. Kom gärna förbi och berätta om dina tankar, vad som har hänt och hur vi kan bli bättre. När det sker kränkningar, om man har synpunkter på lärare, om elever inte följer ordningsreglerna eller om något annat inträffar som inte är acceptabelt - då vill vi ha information om det så att vi i personalen/skolledningen kan agera direkt. Jag vill gärna träffa dig och tala med dig om det så att vi kan agera och hantera det. Kom förbi mig så snart du har läst detta!

Rektor Patrik
Elev
17 okt 2022

Hantverksprogrammet

Bara vinstintresse på agendan

När jag var elev på skolan så fick vi inte julmust och lussekatter till julavslutningen. Det skulle sparas och skolan hade inte råd med sånt onödigt.

Svar från Drottning Blankas Gymnasieskola Göteborg Centrum

Hej! Det framgår inte när du var elev på skolan men under våra avslutningar och andra aktiviteter så försöker vi alltid att göra det så bra och trevligt för våra elever som det bara går. Hälsningar rektor Patrik
Elev
13 okt 2022

Samhäll beteende

Överlag en bra skola!

Detta är mitt andra år på gymnasiet.
Bra gemenskap då skolan är lite och man får bättre möjlighet att lära känna alla. Mycket sittplatser utanför klassrummen där man kan sitta och plugga samt hänga på under rasterna.
Lärare ger tydliga instruktioner för vad som krävs för att höja betyg etc.
Nackdel är att det ibland kan vara trångt på plan 4 i och med att den våningen är så liten.
Skolan även centralt!

Svar från Drottning Blankas Gymnasieskola Göteborg Centrum

Hej, kul att höra att du trivs och att vi har en bra gemenskap, det är viktigt för oss och något vi arbetar med hela tiden. Tyvärr blir det lite trångt på plan fyra ibland mellan lektionerna. Hälsningar rektor Patrik
Elev
13 okt 2022

Samhäll beteende

Bra skola

Jag har gått i skolan i 1 år nu och trivs väldigt bra. Skolan är mysig och med mycket gemenskap eftersom att den är lite liten. Det finns sittplatser på varje våning som du är på men det kan vara fullt ibland om många har lektioner samtidigt. Mat korten kan vara rätt sköna att ha men samtidigt lite jobbiga. Lärarna är väldigt snälla och vill alltid ditt bästa. De gör även det bästa de kan för att hjälpa dig. Den som kan vara jobbigt är bara att skåpen ligger på våning 4 men man vänjer sig.

Svar från Drottning Blankas Gymnasieskola Göteborg Centrum

Hej, vilket fint omdöme! Det känns roligt att höra att du upplever mycket gemenskap. Det gör vi också och det är något vi arbetar för hela tiden för att vi alla ska trivas. Skåp finns även på plan ett, Majid har koll på om vi har lediga skåp där. Och sedan har vi hissen till våning tre. Annars får du se det som att du får bra träning varje dag när du går i trapporna. Hälsningar rektor Patrik
Elev
13 okt 2022

Esbil21

Vad jag tycker om blanka 2022

Jag tycker att skolan är bra och den ligger mysigt! Nära till både tåg, bussar och spårvagn. Det som är dåligt är att man tröttnar på maten efter ett tag. Jag tycker dock man borde ha med klasser gemensamt så man också lär känna andra!

Svar från Drottning Blankas Gymnasieskola Göteborg Centrum

Hej, vi instämmer. Vi är bortskämda med läget på skolan och närheten till både centralstationen och city. Vi arbetar för att ha många bra lunchställen med varierad meny. Tipsa oss gärna om nya restauranger vi kan ta med på listan. Vi jobbar för att göra fler saker tillsammans på skolan, ex har vi i höst vid terminsstarten mixat klasserna på introduktionsdagarna, vi har haft klassdagar, vandringar mm. I december är planen att vi har en beachvolleybollturnering tillsammans hela skolan. Hälsningar rektor Patrik
Elev
13 okt 2022

Estetiska programmet

Välj Blanka

Jag tycker skolan är mysig och det är en bra miljö. Skolan är inte så stor med bara ungefär 550 vilken skapar än bättre gemenskap mellan klassen än en skola med 3000 elever. Utanför klassrummen finns det många sittplatser och ett bibliotek att plugga i. Väldigt engagerade lärare som gör lektionerna intressanta. Man kan känna sig trygg på skolan och veta att lärarna gör allt för att man ska må bra och lyckas.

Det som är dåligt med skolan är matkorten. Det blir samma kost varje dag och det blir lätt att man väljer Max eller någon annan skräpmatskedja. Men det finns en del restauranger med husmanskost också.

Svar från Drottning Blankas Gymnasieskola Göteborg Centrum

Hej,

Mysig skola, trygghet och engagerade lärare - vilka fina omdömen. Det blir jag glad av att höra som rektor. Gällande restaurangerna arbetar vi för att ha så många bra lunchställen som möjligt med en varierad meny. Tipsa mig gärna om nya restauranger som vi kan ta med på listan.

Hälsningar Patrik
Elev
13 okt 2022

Stylistprogramet

Hur jag tycker skolan är

Skolan är bra, trevliga lärare, roliga lektioner och bra gemenskap

Svar från Drottning Blankas Gymnasieskola Göteborg Centrum

Hej, tack för att du tar dig tid att skriva ner dina tankar. Jag kan bara instämma i det du skriver. Hälsningar rektor Patrik
Elev
13 okt 2022

Estet

Skolan i en kort sammanfattning

Skolan är hyfsat bra, dock liten. Dom flesta lärarna undervisar galant samt så är schemat ganska bra. Problemet är bara att korridoren är trångt och att det inte finns så mycket sitt plats. Men det är mysigt för att man träffar nya människor.

Från en i 2:an

Svar från Drottning Blankas Gymnasieskola Göteborg Centrum

Hej, att ”lärarna undervisar galant” låter riktigt bra i min öron. Ibland när många rör sig mellan lektionerna kan det bli lite trångt, vi har med oss det när vi lägger schemat. Hälsningar rektor Patrik
Elev
13 okt 2022

Samhäll beteende

En värd skola att börja på!

Jag går just nu andra året på samhällsprogrammet, hade inte kunnat välja en bättre skola. Lärarna, rektorerna och elevhälsan är alla engagerade i att det ska gå bra för en, både i skolan men även att du ska må bra som person.

Skolas ser och hör oss alla, ser till att alla trivs och om inte tas det på allvar. Lärarna gör lektionerna guldvärda, både intressant och lärorikt.

De enda nackdelen jag kan tänka på är att korridoren kan vara ganska trång samt svårt att hitta sittplats inne i skolan.

Svar från Drottning Blankas Gymnasieskola Göteborg Centrum

Hej,

Roligt att höra att du är nöjd med ditt val av skola. Vi tar till oss alla dina fina ord!

Ibland när många rör sig till och från lektionerna kan det bli lite trångt i korridorerna, vi har med oss det när vi lägger schemat och försöker alltid att tänka på det.

Mvh rektor Patrik
Elev
13 okt 2022

Samhäll beteende

Halloj

Jag är en elev på drottning blanka Centrum. Jag har studerat på skolan i snart 2 år. Jag läser samhäll beteende och detta är en väldigt rolig inriktning. Skolan har bra lärare som tar lektionerna på Alvar och du får oftast studiero. Skolan är ganska liten men det är de som ger den mysiga känslan. Jag rekommenderar skolan för andra!

Svar från Drottning Blankas Gymnasieskola Göteborg Centrum

Hej,

Det är det bästa betyget vi kan få: att du rekommenderar oss till andra. Kul att höra och ett kvitto för oss som arbetar här att vi gör ett bra arbete.

Hälsningar rektor Patrik
Elev
13 okt 2022

Samhäll beteende

Tvär bra bror

Jätte jätte tvär bra skola, sköna elever och lärare. Maten e god men skulle varit bättre om vi hade matsal!

Svar från Drottning Blankas Gymnasieskola Göteborg Centrum

Hej, tack för fina ord! Jag instämmer i att vi har en bra skola med sköna elever och lärare. I dagsläget har vi inte lokaler för en matsal men vi tycker ändå att det är en bra lösning med matkorten. Hälsningar rektor Patrik
Elev
13 okt 2022

Samhäll beteende

Dbgy centrum bra skola!

Bra skola, trevliga lärare och man lär sig mycket och lektionerna är ganska roliga.
Dock är det vissa elever som är stökiga inkorporera men inget som stör för mycket.

Svar från Drottning Blankas Gymnasieskola Göteborg Centrum

Hej, tack för att du skriver till oss! Vi kan alltid bli bättre, är det något som du inte är nöjd med vill vi i skolledningen gärna veta det. Kom förbi och prata med oss om det. Är det enskilda elever som stör behöver vi tala med dem, det brukar mentorerna göra. Annars kan vi i skolledningen också reda ut vad det handlar om för att det ska bli studiero. Hälsningar rektor Patrik
Elev
13 okt 2022

ekonomi juridik

Skolan

Väldig gemensam skola, liten men trygg. Väldigt bra lärare. Ända som kan vara jobbigt är att det kan låta i korridoren ibland men det stör inte lektionerna utan bara utanför

Svar från Drottning Blankas Gymnasieskola Göteborg Centrum

Hej,

Roligt att du är med nöjd med oss. Vi vill ha en fin gemenskap och arbetar mycket med det för att alla ska trivas och känna sig välkomna. Ja, ibland blir det lite livat i korridorerna mellan lektionerna och när det pratas, bra att det inte stör på lektionerna. Hälsningar rektor Patrik
Elev
13 okt 2022

ekonomi juridik

super bra lärare

super bra lärare, får alltid hjälp och kan ge förslag på examinationer om man vill göra de muntligt eller skriftligt osv

Svar från Drottning Blankas Gymnasieskola Göteborg Centrum

Hej, tack för att du skriver och tack för fina omdömen. Hälsningar rektor Patrik
Elev
13 okt 2022

Samhäll beteende

Bra skola för dig som vill lyckas!

Bra skola som fokuserar på eleven! Bra schema! Vill att du ska lyckas både i skolan men också som medmänniska.

Svar från Drottning Blankas Gymnasieskola Göteborg Centrum

Hej, vilket fint omdöme! Roligt att höra att du är nöjd med oss och ditt skolval. Hälsningar rektor Patrik
Elev
13 okt 2022

Ekonomi

Börja här

Skolan bryr sig verkligen om sina elever och vill att vi ska lyckas. Lärarna är bra och brinner för sina ämnen de undervisar i. Dock är det varmt eller väldigt kallt i skolan.

Svar från Drottning Blankas Gymnasieskola Göteborg Centrum

Hej, så roligt att höra att du trivs med oss! Det är viktigt för oss och något vi arbetar för hela tiden. Vi hyr lokalerna av Platzer. Så fort något inte fungerar i våra lokaler meddelar vi det till dem via en felanmälan. Kom förbi oss i skolledningen om du upplever det framåt så anmäler vi det. Hälsningar rektor Patrik
Elev
15 aug 2022

Samhälle

VRF ens välja denna skola

stjärnorna säger allt
Elev
18 maj 2022

Samhäll beteende

Ta om du vill :)

skolan är helt ok men eleverna är inte det bästa på skola. Vissa av de är väldigt roliga att hänga med andra är bara för rasistiska.

Svar från Drottning Blankas Gymnasieskola Göteborg Centrum

Hej,

Vi vill att du ska trivas på skolan. Kom gärna förbi och berätta om dina tankar och hur vi kan bli bättre tillsammans.

När det gäller islamofobiska och rasistiska påståenden är det något som vi ser som mycket allvarligt. Jag vill gärna träffa dig och tala med dig om det så att vi kan agera och hantera det. Kom förbi mig så snart du har läst detta!

Rektor Patrik
Elev
18 maj 2022

NEEJ!

Jag har gått här i snart 1 år och tycker att skolan är helt ok. Det är sköna lärare men många av eleverna är väldigt rasistiska och islamofobiska. Man känner sig inte trygg med vissa av eleverna på skolan.

Svar från Drottning Blankas Gymnasieskola Göteborg Centrum

Hej,

Finns det uttalade islamofobiska och rasistiska påståenden på skolan är det allvarligt. Jag vill gärna träffa dig och tala med dig om detta så att vi får en chans att agera och hantera det. Kom förbi mig så snart du har läst detta!

Mvh Rektor Patrik
Elev
23 mar 2022

Rekommenderar

Mysig skola som ligger nära tåg. Buss och spårvagn. Tycker att matkortet funkar bra, skulle dock vilja ha mer husmanskost. Majoriteten av lärarna är jättetrevliga och bra på att lära ut. En nackdel är att toaletterna oftast är väldigt stökiga

Svar från Drottning Blankas Gymnasieskola Göteborg Centrum

Hej,

Tack för dina synpunkter. Läget är fantastiskt. Vi har fina Kronhusbodarna som närmsta granne, dessutom är det bara några minuters gångväg till Centralstationen, Nordstan, Brunnsparken och Göteborg city. Vi kommer att se till att det sätts upp fler behållare att slänga skräp i på toaletterna. Vi jobbar även på att få en ännu bättre meny med våra leverantörer.

Rektor Patrik
Elev
12 feb 2022

Samhälle

Vad jag tycker om DBGY

Jag skulle säga att skolan är hyfsat bra och ångrar inte mitt val. De flesta lärarna vill eleverna väl och är tydliga med vad som krävs att få det betyget som man vill. Däremot finns vissa elever som uttrycker sig islamofobiskt och rasistiskt. Matkortet var det som fick mig att söka till den här skolan, men jag blev besviken när summan är bara på 50 kr så ibland blir man knappast mätt. Även är korridorerna väldigt trånga och att det inte finns några grupprum.

Svar från Drottning Blankas Gymnasieskola Göteborg Centrum

Hej,

Kul att höra att du inte ångrar ditt val!

När det gäller islamofobiska och rasistiska påståenden är det något som vi ser som mycket allvarligt. Jag vill gärna träffa dig och tala med dig om detta så att vi kan agera och hantera det. Kom förbi mig så snart du har läst detta!

När det gäller matkorten så ser lösningen olika ut på olika restauranger som jag har skrivit tidigare i tråden Vi har många olika upphandlade restauranger dit du som elev kan gå och äta och utbudet/upplägget ser olika ut på de olika restaurangerna. Beroende på restaurang och avtal så finns olika erbjudanden men är man inte nöjd eller vill äta något mer ska man för en liten slant kunna göra tillval på menyn.

Rektor Patrik
Elev
8 feb 2022

Rekommenderar inte

Hej!
Tyvärr är jag jättemissnöjd med skolan...

Lärarna
Alla lärare gör lite vad dem vill i stundens hetta. Känns inte som att dem jobbar med varandra. I psykologin har vi ett upplägg där du bara får E- prov och vill du ha högre än E måste du göra ett helkursprov där hela dit betyg avgörs. Du har ingen chans att visa sina kunskaper förutom på ETT prov. Enligt mig är det helt sjukt att hela mitt betyg hänge på ETT prov med hela kursens innehåll.
Sen har vi en ny svensk lärare som gör proven anonyma och ja visst det låter jättebra tills hon inte vet vem som skrivit vilket prov. Hon skrev ut alla proven och la dem i klassrummet för att vi elever sen skulle välja vårt prov.... Elever valde prov som dem tyckte lät bra och skrev sitt namn på??? Efter många veckors tjat på läraren fick hon tillslut kontakta styrelsen så vi fick våra egna prov.

Lärare som har samma kurs har så otroligt olika innehåll. Det känns inte som att dem går efter samma kunskapskrav... Jag har en kompis i min parallelklass som läser exakt samma kurs fast med en annan lärare. Dem har knappt några prov och inlämningar utan tittar istället på film och alla får bra betyg. I min klass har vi massa prov och inlämningar och man får kämpa hårt för betygen. Tycker det är helt sjukt att samma kurs fast med olika lärare kan va sån otrolig skillnad.

Matkort.
Lockas inte till skolan pga matkorten. Det är nästan bara snabbmat på kortet och man blir sällan mätt. Du får en halv subway och en dricka som du ska klara dig på hela dagen. Matställena byts sällan ut... Till en början var matkort bra men nu har alla mina kompisar tröttnat och det ända vi vill är att ha en matsal med riktig mat och så man kan bli mätt.

Skoldagarna är inte häller särskilt korta. I alla mina 3 år har jag haft otroligt långa dagar. Börjat 08 och slutat runt 16/17 varje dag förutom fredagar.

Svar från Drottning Blankas Gymnasieskola Göteborg Centrum

Hej,

Tråkigt att höra att du är missnöjd. Det vill vi inte att du ska vara. Jag talar gärna med dig om detta för att få mer information. Om du har vägarna förbi mitt rum så kan vi pratas vid så att vi kan stötta dig här.

Schemat, ja här finns det många önskemål hos er elever. Hur det ser ut beror på vilket språk du läser, individuellt val, schemaläggning av lokaler och lärarnas scheman. Vi arbetar alltid för att det ska bli så bra scheman som möjligt för både elever och personal.

Gällande maten och matkorten har vi cirka tjugofem upphandlade restauranger dit du som elev kan gå och äta. Vi arbetar även med att utöka denna lista och lyssnar gärna på tips från dig som elev.

Rektor Patrik
Elev
10 nov 2021

Samhälle

ja tack

jättenöjd med mitt val, skulle rekommendera. Man går aldrig hungrig eftersom man har matkortet med flera olika restauranger, och även två automater inne på skolan så man kan köra något liten om man skulle vilja det. Det enda jag kan uppleva som något negativt är att det ibland blir väldigt trångt i lokalerna speciellt på våning 1 och 4

Svar från Drottning Blankas Gymnasieskola Göteborg Centrum

Hej, roligt att höra att du är nöjd med ditt val. Vi arbetar alltid för att göra en bra schemaläggning av lokalerna/salarna, ibland kan det upplevas som trångt när det är många elever i korridorerna mellan lektionerna. Rektor Patrik
Föredetta elev
4 okt 2021

Samhälle

Inte bra

Jag gick där ett tag och det funkar inte alls för mig. Jätte små lokaler och inte alls corona säkert elever och lärare är dålig

Svar från Drottning Blankas Gymnasieskola Göteborg Centrum

Hej, vi arbetar alltid för att våra elever ska ha en bra arbetsmiljö. Det gäller både lokalerna och även hur vi anpassar oss efter de restriktioner som gäller kring pandemin. Vår önskan är att du som elev alltid ska känna att du kan komma till oss i personalen med dina tankar så att vi tillsammans kan förbättra vår skola. Rektor Patrik
Elev
2 okt 2021

Åsikt om dbgy

Tycker skolan är helt okej, den är inte jättedålig men heller inte jättebra. En negativ sak är väl att ventilationen har något problem så ibland kan det vara rätt så varmt i vissa delar på skolan, och ibland är det jätte kallt i andra klassrum, en till negativ sak är väl att matkortet har 50kr, vilket för mig oftast lyckas göra mig mätt. Men jag är även en tjej på under 160 cm som inte går i någon sport, så om man tänker på lite större människor som kanske även har träningar efter skolan så kanske inte 50kr räcker. Det är även rätt så dålig variation med vilka ställen vi kan använda matkortet på. Men annars så är det bra lärare, fräscha lokaler och betygen sätts på att rättvist sätt tycker jag och mina klasskamrater.lärarna och rektorn är även väldigt noga med att ingen ska känna sig utanför och att alla ska behandlas på samma sätt.

Svar från Drottning Blankas Gymnasieskola Göteborg Centrum

Hej, det gläder oss att höra att du tycker att det är bra lärare, fräscha lokaler och att betygen sätts på att rättvist sätt. När det gäller matkorten ser lösningen olika ut på olika restauranger. Vi har cirka 25 upphandlade restauranger dit du som elev kan gå och äta. Beroende på restaurang och avtal så finns olika erbjudanden, men är man inte nöjd eller vill äta något mer ska man för en liten slant kunna göra tillval på menyn. Om lokalerna, se mitt tidigare svar i inlägget den 16/9 2021. Rektor Patrik
Visar 30 av totalt 40 omdömen

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen