Omdömen

3.6
Baserat på 22 omdömen och 167 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Föredetta elev
18 jun 2023

Samhällsprogrammet

Bästa skola

Tagit studenten på en riktigt bra skola ! Mycket skit skrivs om friskola men enligt mig är det skitsnack iaf här får vi allt det vi behöver . Alla är härliga inte så mkt kontakt med rektorerna (inget med biträdande ) men vår riktiga rektor är så engagerad. Bästa lärarna kommer sakna alla 😵‍💫
Elev
4 maj 2023

Trivs trevlig skola

Engagerade lärare har böcker i de flesta ämne och många program på dator. Maten. är oftast god och vi får frukost varje dag . Första gången jag känner jag får den hjälp jag behöver .det enda som är lite dåligt är att det är är lite trångt
Förälder / Vårdnadshavare
3 maj 2023

Estetisk

Bra lärare blir utbrända under dålig ledning

Vinstdrivet syns tydligt med brist på vikarier, hög press på lärare som blir sjukskrivna och mat. Ledningen lyssnar inte till lärare, elever eller föräldrar. Aktiviteter och gemenskap på skolan motarbetas av ledningen och saknas nästan helt. Hade vi kunnat byta skola hade vi gjort det. Stor eloge till lärarna och mentorerna som håller det flytande.
Elev
27 apr 2023

Samhäll Beteende

Drottning Blanka Lund

Fantastisk skola! Lärarna bryr sig om eleverna och hos lärare sätts eleverna alltid först. Ledningen är en annan sak, rektorn är inte speciellt bra. Dålig på att lyssna på eleverna och lärarna, har svårt att ta konstruktiv kritik. Skolmaten är ingen höjdare, det går att få ner men ingen gourmet mat direkt. Vill verkligen trycka på hur fantastiska lärarna är, de hjälper eleverna med allt mellan himmel och jord. Inte bara saker som handlar om skolarbetet utan de hjälper till med allt!
Elev
1 nov 2022

Stylist

Hantverk/stylist

Jättebra skola, bra o engagerade lärare som hjälper en med allt och som tar en seriös, jag går första året på stylist linjen och trivs väldigt bra! Roliga lektioner och både elever och lärare visar en respekt, det är en liten skola så man hittar lätt och får en bättre relation till sina lärare.
Förälder / Vårdnadshavare
23 okt 2022

Estetisk

Vinst viktigare än trivsel

Ledningen tar in fler klasser än det finns plats till och matsalen är så full att eleverna får stå och äta om de har tur och det finns mat kvar. Behandlar inte alla elever lika och lyssnar inte på elevernas synpunkter. Vinst är tydligt viktigare än trivsel för ledningen. Positivt är att man lyckats rekrytera bra lärare men även de visar ett missnöje med En oengagerad ledning. Sök inte hit!
Elev
28 mar 2022

Ekonomi

chill skola

En chill skola och program för dig som inte riktigt vet vad du vill eller vill bli egenföretagare samt ha en lugn miljö att vistas i.
Elev
16 feb 2022

Hår och makeup stylist

Dålig skola

En dålig skola som inte tar eleverna på allvar. Lärarna inom stylist linjen är blåsta, otrevliga och allmänt oförskämda.
Elev
6 okt 2021

Design och inredning

Superbra skola!

Jag går första året på design och inredning och trivs så bra! Jag har hittat helt rätt! Det är engagerade lärare som man märker vill hjälpa en och inte bara gör det för att jobbet säger att man ska! Bra mat och rolig linje!
Elev
29 sep 2021

Samhäll

Bästa skolan

Mycket bra lärare och mat!
Elev
18 jan 2021

Bra skola

Bra skola, tar det i din takt och du får hjälpen du behöver!:)
Elev
5 jan 2021

Bra skola

Bra lärare och elevhälsa bra information från skolledningen speciellt när vi har distansUndervisning - gillar skolan har heltidsmentorer. Maten är lite tråkig men bra med frukost och frukt . Lite trångt men läget är toppen mitt i Lund
Elev
4 jan 2021

Bra skola

Går sista året och dessa åren har varit mina bästa skolår. Lärarna är jätte snälla och alltid hjälpsamma. MEN jag och min klass saknar matkorten för maten vi får nu är inte speciellt god och är tråkig.
Elev
26 dec 2020

Vet inte vad jag ska tycka

Mitt första år på skolan och än så länge tycker jag att lokalerna är trånga som fan, vi är t.o.m. en liten klass och i vissa klassrum får vi knappt plats. Maten är tråkig och det är samma äckliga skit varje vecka. Lärarna är väl bra förutom en som ens gör sina egna uppgifter utan kopierar från sin kollega och förstår inte själv uppgiften så han kan inte hjälpa till. Alla skriver att rektorn är dålig men har aldrig träffat henne eller ens sett hur hon ser ut. Stylister är hatade av alla utan någon anledning så det är väl trevligt:)
Elev
14 dec 2020

Bra skola, dålig rektor.

Älskar denna skolan. Lärarna har överbra kontakt med sina elever och dess hälsa! Rektorn är dock något utav det sämsta med skolan, man unviker gärna att prata med henne om saker för man får alltid otrevligt bemötande tillbaka, hon får dock bra cred för att hon lyckats välja ut bra lärare, maten är sunkig och vidrig rakt av, vi har matråd men inte händer de någon förändrig på maten för det. Känns inte direkt som att vi elever på skolan har något att säga till om när de gäller skolans utveckling.

Skolan hade fått 5 stjärnor om vår rektor hade kunnat bete sig och ifall maten inte vart så sunkig som den är.
Elev
8 dec 2020

bra & dålig

går nu i tvåan som estetare & älskar alla mina lärare. Dem är engagerade, trevliga & man kan prata med dem om allt men ändå hålla de proffesionellt. Rektorn åt andra sidan bryr sig mycket mer om sam & eko än vad de gör om sty & est. Genuint rektorn på skolan där är mer som en robot & har varit flertal gånger extremt otrevlig mot mig irl & mail. Men de finns alltid saker som inte kommer vara perfekt. Men för mig då ligger de jätte nära & bra med buss & visst de är en del trappor & rum men jag gillar de. Skolmaten äter jag inte men har hört om att de har varit lite mat ect men helt ärligt vem äter ens på skolan ändå.
Elev
8 dec 2020

rektorn suger men lärarna är bra

har gått där i ett år & asså mina lärare (går estet) är överdrivet bra. Dem är skit trevliga, engagerade & man kan prata om allt med dem. Men rektorn är något helt annat då hon favoriserar & bryr sig inte jätte mycket om oss stylister & estetare. Vi har gång på gång klagat över hur lite space de är & hur samhällarna & ekonomierna går in i vårat hus & skräpar ner skit mycket. Hon är fett otrevlig om du skriver mail till henne & bara copy and pastear in svar. Men de finns fördelar & nackdelar & denna skolan är 110% bättre än real gymnasiet i lund BÖRJA INTE PÅ REAL GYMNASIET (ps de är extremt mycket trappor & rum men man lär sig gradvis haha)
Elev
27 aug 2020

Bra läge men dålig skola

Har gått på den ett år nu och den är inte den bästa om man säger så, rektorn är under all kritik. Maten är dålig och oftast för lite. Samt att man bara får ta en viss mängd. Lokalerna är trånga och inte byggda för antalet folk på skolan. Det är sällan man får sittplats på rasterna. Man får lite fängelsekänslor då i uppehållsrummen så finns det inga roliga saker man kan göra utan endast ett antal bänkar. Lärarna är bra och man känner sig inte som en i mängden.
Elev
29 maj 2020

Ganska bra skola

Liten skola med trevliga lokaler. Majoriteten av lärarna, speciellt i de estetiska och samhällsorienterande kurserna, är trevliga och ger ett gott bemötande. Matsalen är trång och maten saknar högre kvalité, men trevlig matsalspersonal från schoolfood. Större trygghet med övervakningskameror på varje våning och i trapphusen. Ett minus är dock att det inte finns någon gård eller sittplatser ute, vilket gör att många elever drar sig till mårtenstorget och andra närliggande under rasterna.

7/10
Elev
13 mar 2020

Engagerade lärare men sämre skolledning

Otroligt engagerade lärare på samhällsprogrammet. Dem knyter nära kontakter och gör skolarbetet anpassat till vad som händer i omvärlden och våra behov. Det finns en tydlig gemenskap mellan lärare och elever och lärarna hjälper gärna till med det allra mesta som går utanför skolan.

Vad som har känts negativt under mina år är vad som händer längre upp i skolledningen och framförallt att det syns och märks att skolan är vinstdrivande. Skolan gör precis bara vad dem är skyldiga att göra, alltså inga extra föreläsningar från intressanta personer, dåligt med studiebesök och aktivitetsdagar (alltså sånt som ofta utlovas enligt skolans marknadsföring). De aktiviteter som hålls känns oftast mest som att dess primära syfte är marknadsföring då det viktigaste är verkar vara att visa hur ”engagera eleverna är” om tex. Amnesty och ungt företagande.

Vad det gäller lokaler så är det dåligt med elevutrymmen och det saknas studierum helt även efter den omtalade flytten till nya större lokaler. Klassrummen är som kala vita boxar och skolgården är en trång innegård där de anställda parkerar. Skåp finns inte så att det räcker till alla elever, istället är det standard att gå med allt man behöver i väskan och under vinterhalvåret fylls klassrummen av stora jackor och väskor.
Jasmine Persson
Elev
4 okt 2019

Bra lärare

Engagerade lärare. Bryr sig om elevhälsa.
Elev
4 okt 2019

Bra lärare

Bra när jag gick där. Bra lärare och mentorer, värre med ordning och lokal men det har nog ändrats.

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen