Omdömen

4.0
Baserat på 27 omdömen och 208 svar
0
0
0
0
0
"Önskar jag kände till denna sida när jag själv skulle välja skola"
Lisa, förälder
"Äntligen kan man ta del av andra elevers åsikter helt transparent"
Fredrik, elev
Få tillgång till allt nedlåst innehåll - Endast tillgängligt på SchoolParrot
1 månad
29kr
Första månaden. Sedan 49kr / månad
1 år
199kr
Mest prisvärdFörsta året. Sedan 399kr / år

För skolor och skolpersonal

Arbetar du som rektor eller personal inom skola? Ta kontroll över din SchooParrot profil. Klicka här
Förälder / Vårdnadshavare
6 maj 2024

Sämsta skolan!

lärarna är verkligen inte stöttande usch säger jag bara, speciellt ifall ni behöver extra hjälp så får man ej det då lärarna säger att man kan ta hjälpa av sina klasskamrater vilket gjort att mitt barn failat massa kurser! Usch börja ej här om ni vill misslyckad!
Elev
30 nov 2022

Samhällsbeteende

Elev på dbgy nacka

Drottning blanka nacka var mitt första val trots att jag åker nästan 1 timme varje morgon. Lokalerna är nyrenoverade och fräscha och vi har en fantastisk utsikt. Vi har även nära till nacka forum. Skolan befinner sig väldigt nära busstationen nacka strand.

Drottning blanka är en trygg och mysig skola. Jag som går första året har bra relation till de andra äldre eleverna på skolan samt parallellklasserna. Vi har också skolsköterska som jobbar heltid samt 2 kuratorer som alltid är på plats. De flesta eleverna har bra relation till lärarna på skolan.

Vi har 3 våningar och matsalen är liten men det är oftast bara 2 klasser som äter där samtidigt. Skolmaten är bra ibland och dålig ibland, det är liksom skolmat. Det finns sallad, fruktsallad och knäckemackor ifall man inte vill äta skolmaten den dagen.
Elev
22 nov 2022

Vårdare på DBGY Nacka

Mycket bra skola, går vård och omsorg. Fått väldigt bra lärare, dock så hade undervisning kunnat bli mer anpassad åt personer som har dyslexi. En bra anpassning är att alla får rast minst 1 gång per lektion beroende på hur länge den pågår.
Elev
14 nov 2022

Ekonomi

Ja 🙌

Det är nytt och fint, dock skräpas ner ganska snabbt av elever
Sen finns det inte poper för händer i toan så man måste använda de tunna.
Bra lärare, dock är det stressade och kan inte tillbringa arbetsro så bra.

Svar från Drottning Blankas Gymnasieskola Nacka

Hej!
Vad roligt att du tycker skolan är fin! :) Jag håller helt med om att många elever inte verkar veta vad en papperskorg är och vi tillsammans får tänka ut något kreativt sätt att lösa det på :) Att du upplever att lärarna är stressade så de inte kan skapa arbetsro i klassrummet bekymrar mig, kom gärna förbi mig en dag eller skriv ett mejl så kanske vi kan träffas så du får berätta mer. Det är jätte viktigt att ni får god arbetsro :) Ha en fin dag. Mvh Maria, Rektor DBGY Nacka
Elev
10 nov 2022

Samhällsvetenskapsprogrammet

Skön skola

Det är bra, bra lärare sköna elver skön schema
Elev
9 nov 2022

Uniform och beteende (SAM)

Nöjd med skolan!

Jag började där i år och trivs verkligen jättebra! Jag är nöjd med mina kompisar och lärare i allmänhet, det finns såklart vissa man gillar mer än andra. Men trivs bra i skolan generellt. Maten är ganska bra för att vara skolmat, dock har vi inte haft matsal länge.
Vi har nya lokaler och det är fint, vi har även en otroligt fint utsikt!

Svar från Drottning Blankas Gymnasieskola Nacka

Hej! Vad roligt att du trivs så bra på skolan och visst är det ett toppen läge med fantastisk utsikt :) Hoppas du nu när du haft matsal några dagar känner att du är nöjd med maten, jag älskar specifikt salladsbuffen :)
Ha en fin dag!
Mvh
Maria, Rektor DBGY Nacka
Elev
9 nov 2022

Räddningsmedicin vård och omsorg

Min åsikt om skolan

Otroligt fin lokal jätte mysig stämning i korridorerna och i klassrummen. Fräscha toaletter och matsal just för att det är nybyggt alltihop. Lärarna gör skolan till en skön stämning och även lärarna som du inte har när du går förbi i korridorerna.

Ligger ganska bra till med tanke på bussar och båtar men utsikten möt vattnet är otroligt vacker och mysigt runt omkring.

Lunchen är fräsch och om jag skulle jämföra med min gamla skolmat så är detta som en fin buffé. Väldigt nöjd. Ifall man int eländet att det finns något alls att äta men du har för kort lunch för att hinna till forum så ligger matöppet nära. Väldigt nöjd elev!

Svar från Drottning Blankas Gymnasieskola Nacka

Hej! :) Vad roligt att höra att du trivs så bra på skolan! :)
Elev
8 nov 2022

Samhällsbeteende

Ärlig Elev på drottning blanka nacka

För mig var den här skolan från början ett självklart val, jag tyckte mycket om lokalerna samt hur enkelt det var för mig att ta mig dit. Skolan förflyttades dock till en annan byggnad där vi i början bara hade 1 våning.

Just nu har vi 3 våningar med matsalen som dessvärre är under förväntan samt lite liten men går fint att äta i då det bara brukar vara 2 klasser åt gången som äter. Lokalerna håller sig ganska fräscha och vi har bra med sittplatser för raster eller pauser.

Hur lärare är när det kommer till att hjälpa och stötta är från person till person då jag har upplevt att vissa lärare är mer stöttande än andra, det brukar vara bra med instruktioner och genomgångar dock och vissa lärare är verkligen genuina om att du som elev ska klara dig bäst. Det är ganska enkelt att uppnå högre betyg då lärarna oftast bara måste få se att du kan och kan formulera dig ordentligt om ämnet.

Det har inte varit någon dålig stämning kring elever heller på skolan utan vi prioriterar att alla ska få vara i en trevlig miljö.

Jag är nöjd med mitt val av skola och byggnaden vi befinner oss i nu då det är en otroligt fin utsikt samt nära till nacka forum och andra ställen att umgås och så kan man köpa snacks eller någonting att dricka på skolautomaten, cafeterian eller matöppet som ligger precis när man kommer ut från skolan. Vi har en busshållplats precis vid skolan så att komma dit och från kan vara enkelt beroende på vart du bor.
Elev
8 nov 2022

Jättebra skola

Tycker skolan är jättebra. Bra sammanhållning mellan årskurserna. Tycker om de flesta lärarna och om jag inte förstår något så får jag alltid hjälp med att förstå
Elev
19 jan 2022

Mysig skola

Om du vill gå på en trygg skola är det här rätt val. Aldrig träffat lärare och personal som bryr sig så mycket om oss elever och ingriper och tar det vi säger på allvar. Eleverna blir sedda och hörda genom flera olika sätt. Eleverna prata mycket med varandra från olika klasser vilket jag anser är mysigt och att man känner igen människorna man går i skolan med, vissa för man åker buss med dem eller att man har raster samtidigt vilket jag tyger skapar en trygg miljö och en mysig plats. Många känner varandra innan folk börjar, det kan skolan jobba lite på- se till att göra fler lära känna övningar så alla får vara med, annars tar det lite längre tid. Men av det jag ser på skolan har det mesta löst sig ändå eftersom lärare och elever är öppna och trevliga.
Elev
19 jan 2022

Ekonomi

Bra skola

Bra skola, lärare som bryr sig om eleverna och lärare som skapar band mellan elever. Man trivs i skolan med dem man går med men också med lärarna.
Skolan är lite liten och det finns inte så mycket utrymme att vara på under rasterna men annars är det bra. Maten kan vara dålig ibland men också väldigt bra ibland, inte vanligt när skolmaten är på top varje dag.
Elev
27 dec 2021

Hemsk

Hemsk skola. Skolan är jätteliten och grupperad. Lärarna är på dig som en hök och dom flesta börjar med sin bästis, vilket leder till utstötning om du börjar utan att känna någon. Ångrar grovt att jag inte bytte i början eftersom jag ser ut som ett mobboffer nu. Matsalen är bara ett rum. Du har strikta mattider eftersom matsalen är så liten. Det ryms endast en klass åt gången. Det finns även inga fönster och där man tar maten är det lika trångt. Maten är även kass.

Svar från Drottning Blankas Gymnasieskola Nacka

Hej,vad tråkigt att höra din upplevelse av skolan, det låter som du fortfarande går kvar i skolan så du får jätte gärna komma till mig och berätta om din/dina upplevelser så jag har möjlighet att göra något åt det som hänt. Självklart vill jag att din gymnasietid ska vara bra och att du ska känna att du vill komma till skolan och lära dig, inte att du ska ha den känslan som du beskriver ovan.
Mvh
Maria, Rektor DBGY Nacka
Elev
19 dec 2021

Vård och omsorg

Sjukt bra!! Skitbra lärare som är kunniga

Älskar skolan! Går vård och omsorg och vår mentor är så sjukt duktig!! Han samt hälsoteamet i skolan lägger ner mycket tid på att jag ska klara av gymnasiet och lärarna är kunniga och astrevliga. Alla klasser blandas med varandra och alla människor är verkligen sköna, de finns en härlig blandning av kulturer. Lektioner funkar bra och man får ha mke åsikter samt att det är bra studiero och lokaler för vidare plugg finns. Stämningen på skolan är kanon. Enda som är sämre är skolmaten men donken ligger fem minuter bort samt att flertal restauranger och cafeer ligger i omgivningen. Även att omrpov göra var tredje vecka så om du missar får du vänta länge. Rekommenderar verkligen starkt då jag gått en halv termin och har älskar varje sekund av det sen ja börja.
Elev
15 okt 2021

SuperDuper

Mycket bra skola. Trevlig miljö och väldigt bra atmosfär. Jag trivs super bra här och är så nöjd med mina lärare och klass.
Elev
2 okt 2021

Börja inte här!

Katastrofal skola! Börja inte här om du har svårigheter och behöver extra hjälp ingenting dom kommer ha hänsyn eller hjälpa dig med. Otroligt ostrukturerad skola där ingen av personalen har koll om vad som gäller och är otroligt dåliga på att ge information till elever. Man känner så otroligt otrygg i skolan. Rektorn svarar aldrig på Mail och sitter alltid i möte så hon är aldrig tillgänglig. Ibland räcker till och med skolmaten inte till alla elever och då sägs de att vi ska få gå och äta för 60kr och att om vi lämnar kvittona på maten så ger dom tillbaka pengarna vilket dom aldrig gör. Så börja inte här om du känner att du inte har tid för framtida psykologi möten resten av livet för ptsd du kommer få av den här skolan.

Svar från Drottning Blankas Gymnasieskola Nacka

Hej, vad tråkigt att du fått den upplevelse och uppfattning av skolan. Jag hade önskat att du kom till mig och berättade, absolut att jag sitter i möten och att mejl ibland kan ta lite längre tid, men tyvärr är det en del av en skolledares vardag.
Jag kan inte säga att jag delar din uppfattning av varken pedagogerna eller mitt ledarskap, men jag respekterar din åsikt och hoppas du idag
går på en skola där du känner att du trivs, är trygg och mår bra och om du skulle vilja vidareutveckla din synpunkter så är du välkommen att ta kontakt med mig, maria.glifberg@dbgy.se eller på telefon 0761015493.

Det är en självklarhet att du ska få tillbaka din ersättning för mat utlägg, utbetalningar för utlägg görs endast en gång i månaden så jag hoppas du fått ersättningen, om inte så hör gärna av dig så ser vi till att rätta till det som blivit fel.

Mvh
Maria, Rektor DBGY Nacka
Elev
28 apr 2021

Jättebra ny skola i Nacka strand

Kan vara bästa skolan i Stockholm med trygg miljö, fräascha och rena lokaler, duktiga lärare som verkligen bryr sig om att det ska gå bra för alla elever. Som elev på skolan får man verkligen den hjälp man behöver och alla elever måste inte lämna in uppgifter på samma sett utan utbildningen anpassas efter elevernas beov och önskemål. Jag trivs jettebra och kan verkligen rekomendera alla att söka till skolan.
Elev
21 apr 2021

Välj inte den

Inte alls bra, känner mig inte trygg alls och lärarna motiverar absolut inte en. Ska byta så snabbt som möjligt

Svar från Drottning Blankas Gymnasieskola Nacka

Hej, kom gärna till mig och berätta vad det är som gör att du inte känner dig trygg så kanske vi kan göra något åt det.
Mvh
Maria, Rektor DBGY Nacka
Förälder / Vårdnadshavare
2 apr 2021

Genuint intresse med eleven i fokus

En skola med personal som genuint bryr sig och ger varje elev den hjälp som behövs för att nå kunskapsmålen. Som vårdnadshavare kan jag bara säga att jag inte kunde ha fått en bättre skola för mitt barn. Med värme och förståelse möts mitt barns behov och motivationen ökar. All eloge till Dbgy Nackas personal för sitt enorma engagemang under det läsår skolan haft öppet. Trots en pågående pandemi har all undervisning fungerat fläckfritt.
Elev
23 mar 2021

Bästa skolan i Nacka

Bra och trygg skola!

Engagerade lärare som verkligen bryr sig om att det ska gå bra för eleverna!!
Elev
26 jan 2021

mycket bra skola

jag tycker att skolan funkar bra, alla är trevliga och man får verkligen det hjälpen man behöver.
Elev
21 jan 2021

Rekommenderar 100%

Skolan är väldigt bra och fräsch. Väldigt bra läge till bussar och båtar också.
Elev
28 dec 2020

En trygg och bra nyöppnad skola

Som elev på skolan är jag sjukt nöjd med allting! Under sommarlovet efter jag gick ut nian kände jag mig väldigt nervös att jag skulle valt fel och att skolan inte skulle passa mig eller att jag skulle få svårt att skaffa nya vänner. Men denna känsla försvann väldigt fort också då jag redan trivdes på skolan efter första dagen! Alla lärare är kunniga och alltid hjälpsamma när man har frågor och man har alltid kul på lektionerna! Skolans läge är extremt bra också då det ligger nära nacka forum och nära vattnet som bidrar till att det blir en mysig skolmiljö, skolan har också matkort vilket passar perfekt då det alltid är nära till flera olika matställen som gör att man har många olika matval på luncherna! Skulle verkligen rekommendera dbgy nacka då jag personligen trivs väldigt bra på skolan och aldrig känt mig otrygg!
Elev
13 dec 2020

Rekommenderar

Är väldigt nöjd med mitt val, blandade linjer med mycket olika människor! Skulle verkligen rekommendera skolan då alla lärare är mycket engagerade om eleverna
Elev
12 dec 2020

En av de bästa skolorna i Stockholm

Liten. Mysig och Välkomnande det är de tre orden jag skulle använda för att beskriva min skola.

Om du vill gå i en skola där lärarna verkligen bryr sig om dig och gör allt för att du ska lyckas så ska du välja just denna skola :)
Elev
12 dec 2020

Bra skola!

Engagerade lärare! Nöjd med mitt val
Elev
9 dec 2020

Bästa skolan i Stockholm

Älskar min skola som är liten, mysig och helt ny. Lärarna är underbara, de bryr sig på riktigt. Man lär sig nya saker varje lektion och känner sig sedd och hörd.
Nacka Strand är så mysigt, man kan åka båt till skolan om man vill :)
Elev
5 dec 2020

Ett gymmasium värt att börja fundera att gå på

Bra skola med lärare som gör allt för att man ska trivas på bästa sätt. En helt nyrenoverad skola, väldigt fräsch dock liten då det bara får plats med elever födda 2004. Men jag skulle säga att jag stört trivs men sen finns det elever som inte är som jag önskade, men man gillar inte alla.
Augustendalsvägen 19, våning 6,10 & 11, 131 16, Nacka Strand
Maria Glifberg Forsberg
076-1030634

Om SchoolParrot

  • SchoolParrot är en omdömesida för skolor. Vi är ett företag som vill verka för mer transparens inom skola. Vår plattform är öppen för alla användare.
    Läs mer om SchoolParrot och företaget
  • Omdömen publiceras i realtid utan moderering och vi vill uppmuntra våra användare att ge konstruktiv feedback och hålla en seriös ton. Ansvaret ligger på användaren.
    Läs vår policy för omdömen